Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Asycid

tag

válasz SunMount3r #18 üzenetére

Nem trivialis, kérdeztem, mert azt hittem, ha már VR témához szólsz, akkor van tapasztalatod benne valamennyi.

Kifejtem roviden: Ha egy monitort nézel,akkor tulajdonképp pl. egy 3d-s játékkal jatszol, 2D felületre vetítve ( 3rd person-ben játszol egy 1st person perspektívájú játékot).
    Ha VR headsetben vagy, akkor szemenkent más képet kapsz, csakúgy mint IRL, vagyis amit látsz az konkrétan ugyanaz, mintha most szétnéznél a szobádban (tehát az agyad szerint tenylegesen a virtuális kornyezet vesz korul, nem pedig két apró kijelzőt bamulsz). A masik, hogy VR-ban ugye teljes térhatás van, gyakorlatilag az agyad egy 3 dimenziós kornyezetet dolgoz fel folyamatosan.
    Ezen felül bármerre mozdulsz, a kép, amit látsz pont úgy viselkedik, mint a valosagban, követi a "kamera" a fejedet: legugolsz, lejjebb megy, lépsz előre, előrébb megy ...stb.
    Ugyanez monitorral nem megvalósítható,mert pl. amit fentebb leírtal nem működne, hiszen ha fizikailag megfordulsz, mit latsz? A monitort nem... VR-ben meg magad mögé nézel.

Új hozzászólás Aktív témák