- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
spieler
csendes tag
"Akkor a klasszikus 60/40-es ónnal újragolyózott és felrakott példányok miért nem mennek tönkre idestova 1,5éve már?"
Hány ilyen esetet ismersz, illetve pontosan milyen nVidia alkatrész az, ami ennyit kibírt a művelet után?
"Az alap NV problémát viszont szerintünk az ólommentes forrasz technológia okozza."
Hibás feltételezés. Valószínűleg alacsony darabszám alapján vontátok le a következtetéseiteket. Mennyi garanciát vállaltok a munkáitokra? 3 hónapot sokszor tényleg túlélnek az alaposan megmelegített alkatrészek, ha ezután nem viszik vissza hozzátok, az nem jelenti azt, hogy továbbra is működnek. Sajnos valóban anyagfáradásról, és alkatrészhibáról van szó. Csodálkozom, hogy eddig erre nem jöttetek rá...
-
stol
addikt
Jó élünk az NV-ból
"nem a felforrasztással van a gáz, hanem a tokozás és a chip közti réteggel."
Akkor a klasszikus 60/40-es ónnal újragolyózott és felrakott példányok miért nem mennek tönkre idestova 1,5éve már?
Sok esetben le se kell venni a chipet, elég nemki sok flux, meg olvadásig hevítés és kis mocorgatás a helyén, majd fokozatosan hűteni. 70%-ban hibamentesen működnek 1éven túl is.
@(#22) [CS]Blade2
Sok esetben a hőcsöves hűtő modul hibásodik meg, vagy csak a lamellák mennek tele porral.
Első esetben hűtő csere, másodikban portalanítás.Ha egy alkatrész TDP-je ugyanannyi több gyártó esetén, akkor egyik sem melegedhet jobban a másiknál
Annak oka lehet hibás hűtés és vagy hűtés vezérlés. --->halkság oltárán beáldozzák a gpu-t, alacsony venti fordulattal. Erről nem az AMD/Intel/ATI/NV tehet.Az alap NV problémát viszont szerintünk az ólommentes forrasz technológia okozza.
Maga az anyag ugyan ólom mentes, de sokkal ridegebb és nem képes "nyúlásra". A forraszok hamarabb törnek, silányabb minőségűek. -
prt
csendes tag
Sikerült nekem is elintézni a garanciát a vga hibás D620-as notimnak.
Felhívtam a Dell-t, ahol kiderült, hogy Parts only garancia van a géphez, ezért nem a Dell intézi, hanem a distributor aki behozta az országba (CHS).
Bevittem hozzájuk, de nem tudtak róla hogy van ilyen csere a Dell-nél. Azt mondák hagyjam ott, utánanéznek.
Majd 2 hét múlva hívtak, hogy kész a gép és garanciába cserélték az alaplapot.''Ha vonalazott papírt tesznek eléd - másra írj.''
-
hfrankee
senior tag
Na!
Ma vittem be a szervízbe a gépet(Latitude D630),miután beszéltem a Dell supportal,hogy garancia időn túl mi a teendő.Ebben az esetben a C-szervíz kezeli a Dell laptopok javítását.
Több.mint egy óra volt míg megértették és befogadták a gépet
Fel kellett hívniuk nekik is a Dellt,hogy ilyenkor mi van,mert erről ők még nem hallottak.... Úgy látszik én voltam az első ilyen problémával.
De.mindegy,elvileg 7 munkanap után kell érdeklődnöm. -
mleslie
tag
Na én írtam a HP ügyfélszolgálatnak. Gyorsan válaszoltak, de sajna ezt:
"Sajnos az Nvidia által végzett csere a HP-tól mint gyártótól teljesen független és a csere részleteivel kapcsolatban az Nvidia tud Önnek bővebb felvilágosítást adni.
Fontos tudni, hogy az Nvidia által felkínált lehetőség a neten található információk alapján sajnos csak az Egyesült Államok területére terjed ki."
Van valakinek még bármilyen ötlete, vagy hagyjam a fenébe?
-
jbush
tag
Eeegen, csak az a baj, hogy nem a felforrasztással van a gáz, hanem a tokozás és a chip közti réteggel. Még nagyobb baj, hogy - hacsak nV nem változtatott a gyártástechnológián valamit - az új chip is tönkre fog menni. A HP dv9-embe most raktuk bele a harmadik Go7600-at, de a NB is vacakol már. Ez van
-
Bogyó bá'
nagyúr
Szerintem ez még viszonylag korrekt:
Mit csinált az Apple az iPhone 4 antennahibájával? (mármint hogy kézbe fogva leesik a térerő) Átírta a firmwaret, most már egy atombunkerben, 100 méterrel a föld alatt is maximumot jelez. Ja, telefonálni azt nem lehet vele....Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
atti_2010
nagyúr
Azért ez biztosan nem igaz, habár AMD fan vagyok de azt nem hiszem hogy annyira kiürült volna a kassza hiszen másból is élnek nem csak a VGA csipgyártásból.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
oPalRx7
aktív tag
nVidia megvárta, amíg el tudott adni pár 460asat, és a bevételből nagynehezen "elismerte" a hibáját?
mert van olyan érzésem, hogy eddig nem birta volna pénzzel
-
mleslie
tag
Nekem egy HP TX1340ea-m van így és most már gyakorlatilag nem indul.
A listán rajta is van, viszont a részletes keresőn már nincs ilyen p/n szám, mint az enyém. Ilyenkor mi a teendő?
-
GrotESC
aktív tag
Mindenki hibázik, de nem mindegy hogyan kezeli a hibát. Az nVidia hozzáállása nekem nem tetszik, bár nem biztos, hogy más gyártók másként oldanák meg hasonló problémát.
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
lewisfm
aktív tag
Nekem egy Fujitsu géppel volt ilyen bajom. 2 évig lettem volna gép nélkül? Muszáj volt vennem másikat. A FuSi-t pedig csak bontás után alkatrészekként tudtam elfogadható áron értékesíteni, de így is buktam rajta egy rakat pénzt.
Én kihez forduljak ezek után? Nem késő egy kicsit a kárpótlás? Más gondolom meg kidobta a vasat...
Egyébként az én gépemen az NVidiától származó chipeken a tokozás felületén égésnyomok is voltak oda nem illő erőteljes elszíneződések formájában.
Lehet, hogy még balesetveszélyesek is? Azért szerintem ez nem vicces a gyártók oldaláról nézve, magyarul görények. És nincs alternatíva, mert a fent említetteken kívül szinte minden márka érintett. Lehet, hogy azt kéne megnézni, hogy melyik bérgyártótól származnak a portékák, lehet, hogy 1 gyártotta azokat a szériákat mindenkinek. Akkor elég egyértelmű a felelőség = a bérgyártó + NVidia, de mivel én mondjuk a HP-val állok szerződéses viszonyban, akkor a HP köteles helytállni, aztán ő lerendezi a többiekkel.
Egyébként nem csak garancia van, hanem szavatosság is, csak akkor már a usernek kell bizonyítania.
-
waverider
senior tag
-
rankesz
veterán
Az enyém is még csak párszor szemetelte teli a képernyőt, de már csak 26 nap van a NBD gariból. Nem akarom megvárni míg ténylegesen megpusztul Holnap hívnak hogy mikor jöhetnek ki lapot cserélni, remélem pénteken már ki tudnak jönni.
Ha cserélik a lapot akkor arra jár külön + gari?
[ Szerkesztve ]
-
kisninja
őstag
Nekem van egy dell 9400 em bár még nem szar a vga ez a lehetőség meddig áll fenn ?
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
waverider
senior tag
és amit nem ismernek el modellt azokkal a tulajokkal mi lesz?
az enyém -DELL XPS egyébként- ugyanis nincsen a listán, de az idevonatkozó fórumokon, többször megemlítik, mint hibás darabokat.
5let? segítség? köszi!Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
Ste
addikt
Ennyi idő most még elvárnák, hogy meg is dícsérjék őket?
-
rankesz
veterán
-
Devid_81
félisten
Van egy Apple a közelemben, szintén nvidija karival (8600GT ha jól rémlik)
Sok szép színes kockát tud véletlenszerűen elhelyezni már 2D-ben is...
Egy próbát lehet megérne....
-
-
Bird
addikt
Azzal, hogy fizetnek a bűnösségüket is elismerik... Nem is értem, hogy nézhetik ennyire hülyének a usereket
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
{Zodiac}
senior tag
Jöhetne egy ilyen lista a gtx4xx diszkrét vga-kra is "pepitásodás" ügyben. Most megy vissza a 465-öm és úgy tudom nem vagyok egyedül a problémával.
Öntörvényű Sünmalac
-
hfrankee
senior tag
pont most szart be a párom gépe(Dell d630)!!
Vertikálisan ketté van vágva a képernyő és nagyon rossz a minősége, a device manager meg azt irja,hogy a Win leállította a gpu-t mert hibás.
Akkor én is keressem a service tag-et?! -
SuperBazar
csendes tag
HP Pavilion DV95** -al mi a helyzet? Ismerősömnek meg nekem is ez van és ugyan ez a hiba. (8400GS) De a listában nem látjuk
Üdv
-
Solten
őstag
"Mivel az NVIDIA nem vállalta el a gyártási hiba jelenlétét a garanciális problémák közvetlenül a notebook gyártóját érintették."
De jo fejek... De jo hogy a csaladban nincs Nvidia GPU-s laptop...
Saor Alba
-
-
rankesz
veterán
Hello
Vettem itt a hardveraprón kéz alól egy dell xps 1330ast, ami az online lista szerint beleesik a cikk szerinti "bugos" szériába. Dell website szerint még 27 nap NBD gari van rá, viszont a laptopon és a töltőjén kívül nem, kaptam hozzá semmit. A gép már párszor produkált képszétesős lefagyásokat, utána nem indult csak ha kihült. Szóval tipikus tünetek azt hiszem.. Ilyenkor mi van? Mit csináljak, hívjam a Supportot, nem fognak elhajtani a ...be?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz antikomcsi #31 üzenetére
Miből gondolod, hogy törölnék? Ha linkelsz valamit, ami az NVIDIA fentebb bemásolt hivatalos álláspontját cáfolja, akkor az nem hiszem, hogy ellenkezik a fórum alapelveivel. Még az is lehet, hogy kiegészítem a hírt vele, hiszen ritka dolog, amikor önmagát cáfolja egy cég.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
banhammer
veterán
Huh...
Az Acer kimaradt a szórásból.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz antikomcsi #26 üzenetére
Akkor mielőtt idegességedben írnál olvasd el a hivatalos reakciót (a linkelt weboldalon ugyanis ez áll) :
NVIDIA denies all allegations of wrongdoing and has asserted many defenses. The settlement is not an admission of wrongdoing.
Itt egy szó sem bulvár, hanem tény. Ha ennek be tudod bizonyítani az ellenkezőjét, akkor írd ide. Bár a fenti mondatot nehéz lesz űberelni, mivel az NV eléggé hivatalos forrás.(#27) Himym: A chipek tokozásával van probléma. A termékeket a gyártók az NV-től kapják, és csak belerakják a laptopba, vagy rárakják a NYÁK-ra.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Himym
senior tag
Üdv.
Ez a dolog nem teljesen az Nv-re hárúl. Ugyan is az Nv csak a csippeket szállítja le és a különféle egyártók forrasztgatják ide-oda a csippet. Szerintem a a HP,DEL stb által megbízott gyártók akik forrasztgatják a csippeket használtak valami Tesco gazdaságos szart és innen eredne a probléma.... /*Szerintem*\
Vagy rosszúl selytem? Ha igazam van akk teljesen 1értelmű, hogy az Nv nem vállal felelösséget.
-
antikomcsi
veterán
Nem azt mondom, hogy bármit is javít a dolgon, vagy a vevők kellemetlenségein, hogy elismerik e a hibát vagy nem, hisz a tény még tény marad. Egy termék nem jött össze, a népek meg szívnak vele. Ez nem jó dolog.
Viszont nem is az a baj, hogy ez a hír megjelent, hanem ahogyan megjelent. Az érdekesebb hírek elsúvadnak, a csámcsogni való bulvár újra és újra előkerül. Ráadásul gyomorforgató formában. Lehet ezért útálni, de ez az igazság.
Többször is le van írva, hogy a szemét nv nem ismeri el a hibát, a linkelt cikkben meg ez áll: " Az NVIDIA-t vezető Jen-Hsun Huang elismerte, hogy hibáztak a tervezés folyamán, de tanultak a leckéből, így a jövőben jobb minőségű anyagokat fognak felhasználni a hasonló gondok elkerülése érdekében."
Megin mehet a gyűlölködés meg a köpködés, pedig ennek a hírnek a tartalma tulajdonképpen pozitív töltetű.
Ui.: Nem kell válaszolni, csak idegességemben írtam.
-
caprine
senior tag
Azért a listán a DELL XPS sorozat is szerepel, az pedig nem a belépő kategória.
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
zoltanz
nagyúr
Ez nem melegszik/fogyaszt mechanikus számítógép Z-1
-
[CS]Blade2
addikt
Mindkét oldalon van sz*r széria, vagy sz*r példány, nekem AMD+ATI van a notiban, és melegszik mint egy kazán, gyakran visszaveszi az órajelet, hogy ne süljön meg, és néha le is kapcsol. (a proci 100°C-on). Korábban szívtam már asztali amd procival, meg nv vga-val (6600GT)is, de volt nagyon jó nv vga-m, most is van egy (96GT), és van egy jó kis radeonon (9600XT) ami már vagy 7-8 éve hibátlanul működik, de ismerősök is szivtak amd mobil cpu miatt, vagy pl egy asztali HD4850-el. Szervizek, nagykerek statisztikáiknál is van amiben amd-ből vittek vissza többet, van amelyikben nv-s gépből. Ebben a tekintetben is egy kb szinten állhat a két gyártó. Notebookoknél is gyakran adnak ki szervizek ilyen meghibásodási statisztikákat, és ott is ahány szerviz, annyi fele eredmény.
-
Jester01
veterán
Hm, az én dell vostro-m is beleesik a megadott listába ... csakhogy ...
Judge Ware has decided that everyone who fits this description is a Class Member: All persons and entities resident in the United States of America who purchased a “Class Computer” in the United States of America.
Vagyis ha jól értem a nem amerikaiak mehetnek a sóhivatalba.
Mondjuk szerencsére eddig semmi baja a gépnek, kopp-kopp.Jester
-
dansun
csendes tag
...barátnőm notebookja is érintett, a tipikus tünet is megvolt: mielőtt bekrepált a wireless folyton elment. Most már nem hat meg, hogy az NVidia volt a hibás, hiszen ez nem javít a magyar HPszerviz kecseg hozzáállásán. Szerencsére itt a prohadveren találni emberkéket akik olcsón megjavították!
Lényeg: HP? Nvidia? Soha többet!...lassan 20 év, csendes tag.
-
szacsee
nagyúr
FX hajszárító korszak után rezsóbizniszt kóstolgatja az NV csak nem meri felvállalni...
Dell ezek után -2 pötty.
1. Hibás elkó P4-es lapokon... gar alatt csere, utána meg kuka... juzereknek meg beadja, hogy nem kéne számítási feladatokat csinálni a géppel. Akkor mire való a PC? Térjünk vissza az abacushoz
2. Hibás NV GPU-nál toljunk neki + hűtést a felhasználó meg járhat dokuhoz halláskárosodás végett.HP viszont korrektül jár el annak ellenére, hogy a ződek szemete okozta a bibit.
-
Zirowe
nagyúr
És a többi gyártó 2008ban készült notebookja, amiben nvidia kari volt?
Mert én akkor vettem az msi gépemet, benne egy 8600gt-vel, és félek, hogy majd engem is érinteni fog, de a gépem nem szerepel a felsorolásban, és ugyebár az nvidia nem mondja meg pontosan mely gpu-k hibásak..
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
sh4d0w
félisten
A "nem ismeri el a felelősségét" és a TWIMTBP logo olyan ironikus egymás mellett
https://www.coreinfinity.tech
-
Atom_Anti
senior tag
Na én nem szívesen vettem Nvidiás gépet, de ha Dell Latitudéknál nem volt ATi opció és Latitudét akartam, akkor más lehetőségem nem volt sajnos. szerencsére semmi baja és hűtés moddolás után állatian tuningolható .
Furcsa hogy Dell Service tag-->Original System configuration listából eltűnt a videokártyám és így a part number sincs meg, ami pedig szükséges lenne gépem leellenőrizni. Régen pedig ott volt a listában. Olyan mintha a Dell site azt próbálná beadni hogy nem Nvidiás a gépem, pedig tudom hogy az.
-
bartucc
addikt
-
Zoz
őstag
És akinek Toshiba gépe döglött meg ilyen hibával?
-
Cythyel
senior tag
Annakidején mi is eladtunk pár ilyen pavilion-t meg egyéb gyártótól származó nvidia-s gépet, de csak azoknak akik nagyon a zöldek mellett kardoskodtak. Az ép eszű vásárlót simán meg lehetett győzni hogy radeon-os gépet vegyen. Később jöttek is hálálkodni hogy lebeszéltük őket a zöldekről, mert ennek meg annak az ismerősnek így meg úgy túlhevült, leolvadt a gépe...
-
bartucc
addikt
Igen. Végeredményben jól megoldotta a problémát az Nvidia a saját, és a vásárlók szemszögéből is, de későn. (akinek hamarabb lett a probléma, az nagyon rosszul járt, és hát egy vga csere szervizben fél laptop ára minimum... )
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bartucc
addikt
Nekem összeségébe pozitív érzésem van a hírt elolvasva. A probléma meg lett oldva, a vásárlók jól jártak. A többi már majd hogy nem lényegtelen. Kapitalizmus van kéremszépen, nem segélyosztás. (ennek is vannak persze szabályai, de azt mindig a vevő szabja, és ha így is megveszik a termékeit, akkor elfogadja a gyártót. PONT)
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Atom_Anti
senior tag
Én Dell gépem is érintett, de sajnos semmi baja hogy kicseréltethessem egy újabbra. Vagy majd lesz ?
Mondjuk érdekes hogy bűnösségüket nem ismerik el, de elkezdik cserélgetni a masinákat .[ Szerkesztve ]
-
haky
senior tag
Ez egy példás magatartás. Hány ilyen rossz GPU-val szerelt Paviliont adtunk el... Még jó, h a nagyobb része visszajött még garanciaidőn belül. Aztán szidták szegény HP Pavit közben meg az nv volt a hibás.
[ Szerkesztve ]
Aki másnak retyvetyutyu...
-
waithEard
őstag
NV foreva! Egyébként a dolog picit emlékeztet a legutóbbi Apple botrányra. Ott is ment a mutogatás...
[ Szerkesztve ]
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
Gyuri27
félisten
"a bűnösségüket továbbra sem ismerik el"
Szégyen. Gusztustalan. Szánalmas.Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest