Új hozzászólás Aktív témák
-
mckangi
senior tag
Sziasztok!
A telefonomon most az utolsó Xiaomi.eu rom van fent (14.0.8.0).
A mai nap vettem észre hogyha rádugom a telefont PC-re (win11 23H2) nem dobja fel a kisablakot, mit szeretnék csinálni (csak töltés,képek átvitele, fájlok átvitele).
A Win11-ben sem jelenik meg mint meghajtó és a beállításokban az usb megosztás opció is szürke marad. Érdekes módon a régi Huawei Mate 20-nál is ezt csinálja.Van erre valami megoldás? Mi történt?
Mert szerintem a win11 a ludas........ -
user26
senior tag
válasz
mobilizmo #5797 üzenetére
Bocsi, még ha bele szólhatok, olvastam, csak nem volt időm ide jönni...
Nekem az egészről az a meglátásom, nyilván tévedhetek! Azok, akik nincsenek teljesen tisztába a dolgokkal, vagy veteránok, de az idő múlásával nem, vagy nehezen újítanak, Ők többet panaszkodnak. Tisztelet a kívétel!
December óta megy ez a dolog, nem tudni, hogy mennyire fog rosszabb, jobb, vagy állandósulni. Jelenleg ezt az erát éljük, hogy bizony foglalkozni kell vele, aki Custom rom -t használ. Nyilván nem kell minden órában ellenőrizgetni, vállalni kell, ha bukik, akkor bukik, ezért legyen kártya a tokba, vagy okosóra a kézen. @crok megmondta, hogy minnél egyedibbet kellene használni, és az vélhetően tovább tart (json fájl), persze Ő is tévedhet, valamint avval is tisztába vagyok, hogysokkal több idő ilyenbe bele ásni magunkat, stb. + Ha a ROM készítő egyedi kulcsal csinálja a rendszerét, az is jó kezdés. Mindig változik valami, mindig újítanak mindent, Google szerint a mi érdekeink miatt.
Eddigi megfigyeléseim alapján, lehetőségemhez mérten próbálok figyelni, ha elbukik, azt szinte ha nem is azonnal, de hamar igyekeznek frissíteni, hogy újra jó legyen. Az OTP app-ra hónapok óta Magisk/KSU/egyéb root mellé vagy IceBox, vagy AirFrozen kell, javallot, különben nem indul el. (KSU vonalon, minden friss, jelenleg OTP app megy, lehet a rendszer is hozzá tesz, passz...) TVGo-ra vagy korábbi verzió, vagy olyan Custom rom, ami magába, vagy alap root (jól beállítva) megy.
Illetve még 1 gondolat, sok minden változott, és változni fog, sokan vannak akik azért rootolnak, vagy custom rom -t használnak, mert 1-1 funkció számukra nélkülönözhetetlen. Valóban? Lehet, hogy már létezik megoldás. Csak 1 példa, hívásrögzítés.
-
mobilizmo
Topikgazda
Ezekkel én mind tisztában vagyok, ahogy írtam is mindent is használok. És veletek ellentétben nekem minden is működik. Előző válaszom kokoponak szólt mert ő egyértelműen nem ajánlotta és nagyjából te is így tettél. Veletek ellentétben én nem foglaltam állást (mint írtam árnyalni szeretném a ti válaszaitokat), viszont sokkal részletesebben leírtam a tapasztalataimat, így az érdeklődőre bízom a döntést (akár még kérdezhet is ha valami nem tiszta). Én ezt sokkal értékesebb válasznak tartom, mint azt, hogy "ne csináld". És ha esetleg nem jött volna le, nem áll szándékomban veletek vitázni, semmi értelme. Nektek az a tapasztalatotok, nekem meg a sajátom van, ha valaki tanácsot kér akkor én mindig ezt fogom mondani (nyilván amíg nem változik a helyzet).
Szerintem ezzel le is zárhatjuk a témát. -
dbius
veterán
válasz
mobilizmo #5795 üzenetére
Az, hogy úgy nem igaz, amit írtam erős kijelentés azért
Én magam sem használtam egyetlen napig sem a gyári romot, azonban a magiskkal, kernelsu-val, de főként a play integrityvel (device pass) való egyre gyakoribb macska-egér harc nem biztos, hogy nyugodt szívvel ajánlható olyannak, aki azt hangoztatja, hogy számára fontos az érintéses fizetés és a netbankolás (annak ismerete nélkül, hogy ismert lenne mennyire járatos a bootloader nyitás, rootolás, valamint magiskkal, annak moduljaival, esetleg kernelsu-val való szórakozás terén).
Én magam is futottam bele jó pár alkalommal olyan kellemetlen meglepetésbe idén tavasztól nyár elejéig (amíg el nem adtam), amikor fizetni akartam volna érintéses fizetéssel (wallet) és nem ment, mögöttem pedig állt a sor én meg ott nyomkodtam a telefont, hogy váltsak simple-re (amivel utána ÁLTALÁBAN sikeres volt a fizetés, de nem mindig azzal sem).
Nekem pl. amíg magiskkal rootoltam a telefont az OTP netbankja el sem indult az utóbbi egy évben, hiába volt zygisk denylistben megfelelően konfigurálva, csak akkor volt hajlandó elindulni, ha emellett le volt fagyasztva az egyébként rejtett magisk app is. Ezt pl. taskerrel automatizáltam. Sok esetben ugye még arra is figyelni kell, hogy ne legyen twrp vagy magisk nevű mappa sem a telefonon, mert egyes érzékeny appok azt is figyelik és nem indulnak el.
Szóval én továbbra is azt mondom, hogy csak nagyon óvatosan érdemes ajánlani a custom romokat olyan felhasználóknak, akiknél az érintéses fizetés és netbankolás prioritás és egyéb tényezők nem feltétlenül ismertek.
-
mobilizmo
Topikgazda
Szeretném dbius és kokopo hozzászólását kissé árnyalni. Valóban van bizonytalanság a levegőben, de én amióta megvan a telefon (3,5 éve) custom ROM-on vagyok. A crDroid egy jó választás, stabil és folyamatosan fejlesztett ROM. Az elmúlt 1,5 évet is figyelembe véve, amikor a Google valóban nagyon rámozdult a témára, összességében ha 7 napot nem volt Wallet-em és akkor sokat mondok. Banki appjaim (Erste, CIB, Revolut) pedig folyamatosan működtek, egy nap kiesés sem volt. Nem rég a DáP-ot is telepítettem, regisztráltam és hibátlanul működik, pedig az is minden alkalommal ellenőrzi a telefon biztonságát. Valójában amíg nem lesz követelmény a STRONG INTEGRITY a kényes appoknál, addig nagy valószínűséggel lesz megoldás. Azt viszont lehetséges, hogy nem mostanában fogják bevezetni, mert nagyon sok típus módosítatlan, gyári állapotban sem tudja teljesíteni.
-
dbius
veterán
Ha fontos az érintéses fizetés, a (net)bankolás, akkor azt javaslom NE romolj, mert nem tudod épp milyen Google oldali változtatás miatt nem működik egyik vagy másik és épp akkor fog kellemetlenséget okozni, amikor a legjobban szükséged lenne az adott funkcióra. Ebben az évben a Google nagyon rámozdult a nyitott bootloaderre és a play integrityvel való folyamatos mókolás nem mindig csal mosolyt az ember arcára.
Én épp ezért befejeztem a romolást, a készüléket is eladtam, ezzel búcsút intve a rootolásnak.
Ha viszont csak úgy kipróbálnál más romot is a gyárin kívül, akkor hajrá, még azelőtt, hogy a xiaomi megszüntetné a bootloader nyitás lehetőségét!
-
hhgygy
senior tag
Van egy általános, jövőre szóló kérdésem. Mivel a Poco F3 lassan kiesik a támogatott listáról, gondolkodom a Romoláson. De sok fórumot követve mindig azt látom, hogy ez nem működik az nem működik a custom romolt telefonokon. Nekem főleg az NFC, bankolás napi szükséglet. Van olyan ROM, ami tutti fix, minden úgy muzsikál rajta, mint a gyárin? Mit ajánlotok?
-
user26
senior tag
Azt hiszem, de tévedhetek, ez a jelenség A15 + gapps mentes környezetben probléma. Vagyis hiába telepítettem fel a gapps csomagot a megadott rendszer mellé, nem fogadta el a PIN kódomat, és google fiókkal nem akart bejelentkezni telepítéskor (előtelepítés - beállítás). Kihagyási opció nem volt, így pfpfp.
Vissza tettem egy A14 alapú rendszert, amibe benne van a gapps alapból. Első nekifutásra itt is ugyan ez történt, de volt lehetőség a telepítés (előtelepítés - beállítás) opciónál, hogy kihagyás. Mármint a PIN kód kihagyása, és a google fiók bejelentkezés mellőzésére. Így a rendszer elindut, magából a rendszerbe a Play Árúházra rá mentem, írta nem vagyok belépve, igen, így is kell lenni, nos itt léptem be, pik-pak és kész volt, jó volt. Adtam PIN -t a beállításokba, elfogadta, ok volt ez is. Kicsit vártam, megint teljesen újra telepítettem, nyilván ezt a rendszert, és most szépen elfogadta a PIN kódot, majd google fiókba is be tudtam lépni a telepítés után (előtelepítés - beállítás).
Csak megosztotam, hogy végül hogy lett újra oké minden. Nyilván lehetséges, hogy user hiba volt előszőr is. -
user26
senior tag
Nem, nem. A telefonon ahol a beállításokban van lehetőség: Semmi, PIN, MInta, Jelszó opció állítása. Ott állítottam be, és mindig ugyan azt használom, és most kapkodtam, elírtam, gondolom fellülírtam a régit vele, és most az új telepítésnél ezt kéri, amit nem tudok mi.
Viszont, most, hogy próbálkozok, hátha rá találok, megpróbáltam az email belépést, és azt írja "ismeretlen hiba, miatt nem sikerült" Próbálkozzon újra... Gondolom ez már következménye, a sok sikertelen kísérlet miatt. -
user26
senior tag
Sziasztok! Azt hiszem, hogy ez rossz téma lesz, de lényegében erről a modellről van szó.
Próbálgattam új kiadású friss rendszereket, és minden friss telepítés után, amikor a rendszer elindul, kéri a nyelv, majd internet beállítást, után feljön egy ablak, hogy "PIN-kód ellenőrzése A telefon gyári beállításai visszaállítva. A telefon használhatához adja meg az előző PIN-kódját."
A PIN kódot megadom, de helytelen, pedig mindig azt használom, valószínű, hogy az egyik korábbi telepítésnél gyorsan nyomkodtam, és valamelyik számot duplán írtam be mind a kétszer. Próbálkoztam, de nem jöttem rá micsoda. Ezt a PIN kódot valahol ki tudom kapcsolni más eszközről ? Vagy módosítani ?
PC -n, a google fiókba belépve: A Google-fiókhoz tartozó PIN-kód alatt azt olvasom, hogy "A Google-fiókhoz nem tartozik PIN-kód" hm...
Szóval most meg vagyok lőve evvel. Természetesen, ha a telefonon arra megyek, hogy "Inkább a Google-fiókomat használom" opcióra, akkor email + email jelszóval be tudok lépni, tovább tudok menni. Viszont akkor a telefon/beállítások/jelszavak ott hiába próbálom be írni a PIN kódot, ott is helytelent ír. :/
Hogy tudnám a PIN kódot törölni, vagy cserélni ilyen esetbe ?
-
skyrush7
aktív tag
-
user26
senior tag
Máshol is ugyan ez van, mármint máshol is ugyan azok a verziók vannak, (recovery, fastboot kiadások) Xiaominál ez a frissitési dolog nyakatekert volt régen, és most is az. Állítólag HyperoS 2.0 -tól változni fog de az ígéretekkel a padlás már tele van...
Nem megerősített forrásból, de amit Telekomnál vettek modelt, ott a frissítés jóval később jön, és később is telepíthető. 0-90 nap között. Nyilván időtúllépés miatt ugrik egyet a következőre és annál is 0-90 nap lehet :/ Régió állítgatással "szoktak" játszani, az valamelyest működik, amihez nem kell semmit sem különösen tenni. További lehetőségek között a gyárivisszaállítástól kezdve, az ide-oda letöltés, és telepítési variációkon átt, vagya a mélyvíz bootloadernyitás, és utána felpakolni, stb.. -
hhgygy
senior tag
Gyári EEA Stable 1.0.2.0.-án vagyok.
Itt már van egy augusztusi 1.0.3.0.
Letöltöttem a telóra, de ismeretlen hibával elszáll
Van valahol máshonnan beszerezhető? -
user26
senior tag
válasz
Watson25 #5775 üzenetére
Szia!
A forrásaim szerint ez a verzió, amiről írsz: MIUI V14.0.8.0.TKHCNXM, ami 2023 októberéri frissítés. @ingbrzy és csapata decemberben minden rendszerüket újra feltöltötte egy úgy nevezett injektor "beillesztésével", hogy a Play Integritytás megfelelő legyen, egyéb piszkálás nélkül. A PI viszont mindig ahogy a google dolgozó munkába áll "elromlik", ezért @ingbrzy -k ezt küldön (injektort) .apk -ba is megcsinálták, és csak azt kell letölteni, és vele frissíteni, ami a rendszerben van. Így tovább működik a dolog. Ha használsz root -t, és benne olyan modult, vagy modulokat amik a PI -t "hívatottak" orvosolni, akkor az nem jó, a te esetedben, mert ami a rendszerbe van integrálva injektor és a "külön" fel tett pi modul, root segítségével ütik egymást. Helyből nem fog jó lenni. Root segítségével csak úgy működik, ha az injtert eltávolítod, a Xiaomi.eu oldalán van róla cikk, most nem másolom be. Illetve nekem kicsit ami furcsa, hogy a Xiaomi.eu oldalon, az utolsó stabil kiadás: xiaomi.eu_ALIOTH_OS1.0.6.0.TKHCNXM_13 (2024.06.18), de ezt gyors keresés alapján tettem meg.
Ohh, azt hiszem értem, de tévedhetek! Nálad még MIUI v14 van, ami ma már ősréginek nevezhező, amíg én HyperOS 1.0 -t találtam meg. A régi MIUI 14 verziók a neten elérhetőek, de nincs "feljavítva"... -
Watson25
tag
Aki xiaomi EU 14.08.0 romot használ, nálatok minden rendben van az nfc fizetéssel?
Play áruház integrytás ellenőrzésénél ezt az üzenetet kapom :
Error: -17: Integrity API error (-17): There is a transient error on the calling device.
Retry with an exponential backoff.
(https://developer.android.com/google/play/integrity/reference/com/google/android/play/core/integrity/model/IntegrityErrorCode.html#CLIENT_TRANSIENT_ERROR).
Build fingerprint: Redmi/alioth/alioth:13/RKQ1.211001.001/V14.0.8.0.TKHCNXM:user/release-keys
Természetesen a legújjabb xiaomi.eu modul van fent (0923) -
kokopo
aktív tag
Ez az uj/atnevezett op rendszer (HyperOS 1.0.1.0) miert nem hajlando OTA-n frissulni?
Annakidejen, amikor mar lehetett pozitiv tapasztalatokrol olvasni, akkor lett telepitve Fastboot modszerrel, azotta semmi mozgas
Kell valamit allitani?
(taiwani verzio van nekem, a taiwani ilyen nehezen keszul?) -
Plug Life
senior tag
Megcsináltatta valaki az akkucserét a xiaomiszerviz.hu-val? Mennyi időre kell ott hagyni a telefont? Kell factory reset utána?
-
szabi94
csendes tag
válasz
Zorro(hun) #5769 üzenetére
nálam működik, bár elsőre rá nyomtam egy videóra és újraindult de azóta nincs baja
-
Elec
csendes tag
válasz
niklebi #5765 üzenetére
Én is úgy gondoltam, hogy ha egyszer megkapja egy mi account az unlock jogosultságot, akkor az nem vész el, de mikor próbáltam unlockolni kiírta, hogy nincs már rá jogosultságom, igényeljem újra. Lehet MIUI -> HyperOS váltás miatt kell újra kérni, nem tudom.
#5766 flash-
Egyébként 120Hz-en egy kiiicsit nekem is jobb volt, de a bugok maradtak (néha furán megjelenő notification shade, mobilnet eldobás, elhomályosítás effekt beragadás, háttérkép glitchek). De szerencsére reset/data wipe óta hibátlan. -
szabi94
csendes tag
sziasztok
egy olyan problémám adódott a telefonommal hogy furcsa volt a rezgő motornak a hangja, ezt egy újrainditás megoldotta
később fel tettem töltőre és zizenő hangot adott ki majd le fagyott, ujraindítás ezt is megoldotta
esetleg valaki találkozót hasonló esettel?
előre is köszönöm -
Elec
csendes tag
válasz
Zorro(hun) #5762 üzenetére
Köszi a tippet.
Kipróbáltam, de sajnos nem jelent meg mint lehetőség. (1.0.2.0)
Egyébként meg a MIUI (mostmár csak System) optimalizáció opció megjelenéséhez is 5x kellett rábökni a "Reset to default values"-ra. Optimalizáció ki, restart->semmi, vissza be, restart -> semmi.
Ez van, vagy más verzión vagyunk vagy benézek valamit, majd legfeljebb meglesem hátha van vmi adb-s lehetőség.A clean installhoz flashelni akartam volna, de vissza lett zárva a telefon és újra kell igényelni, hogy újra unlockolhassam. Így végül csak recoveryből nyomtam neki egy Wipe Data-t. (Google kétlépcsős majdnem megszivatott, előtte érdemes kikapcsolni, ha nincs más készülék.)
Azóta egyébként újra kitűnő a telefon, gyors, stabil.
-
Zorro(hun)
tag
"Arra tudtok valami megoldást, hogy a notification bar-on meg tudjon jeleníteni egynél több értesítési ikont?" Vissza kell kapcsolni a fejlesztői beálllításokban a (MIUI) optimalizációt majd újraindítás és az értesítési menüben be tudod kapcsolni. Maximum 3-at jelenít meg.
Hyper OS Clean installhoz kell OTG vagy csak a ROM és recovery- ből vagy fastboot telepíteni? Van valami link vagy leírás? Nálam az USB OTG mem működik. -
Elec
csendes tag
Köszi, meglesem akkor a HyperOS-t clean installal.
Arra tudtok valami megoldást, hogy a notification bar-on meg tudjon jeleníteni egynél több értesítési ikont?
-
tranceplanet
addikt
Dirty install volt nálam. Minden jó, még az üzemidő is frankó. Akinél bibi van rakja fel tisztán.
-
kokopo
aktív tag
En a nullarol belakott HyperOs hasznalom, es semmi bajom vele
Xiaomi.eu rom-rol valtottam, mert a bankos (MBH) app nem mukodott, volt olyan hogy feltettem a "javito" apk-t, es par ora mulva megint besultem a kasszanal, mert kijott egy ujabb apk ....
Szerintem ha nullarol teszed fel a Hyper-t, nem lessz baj -
Elec
csendes tag
Sziasztok,
Pár hete én is megkaptam a HyperOS frissítést, és sajnos az addig stabil, gyors, fluid F3-am egy akadozó, lassú, UI bugokkal teli telefononná változott.
Olvastam itt a kommenteket és általában azt írjátok, hogy bátran lehet frissíteni HyperOS-re, ezért feltételezem, hogy egy resetelés megoldaná ezeket a problémáimat.
Ha már úgyis újra be fog kelleni laknom a telefont, érdeklődnék, hogy mi most az ajánlott (karbantartott, jó kamera, működő mobilfizetés) rom a telefonra? Gyári, xiaomi.eu vagy valami custom?
Köszi a tippeket előre is.
-
l@ja2
csendes tag
-
crok
nagyúr
"Signed build, Play Integrity passed by default" -- hja, átment mikor még átment.. most meg ugye hiába signed de ha a PifPrebuild-et is a sajátjával írta alá akkor az az életben fel nem fog menni.. vagy csinál egy saját build-et amit aláír maga vagy ad ki egy teljes új ROM-ot és integrálja (szintén a saját aláírásával).. mert erre az official kulcs használatával aláírt nem fog felmenni (max ha mégdurvábban belenyúl a ROM-ba.
-
user26
senior tag
Szia! Igen, unoffical. A rom megosztásnál jelezve van: "Signed build, Play Integrity passed by default" Gondolom alláírta Ő is valamivel, de az nem kompatibilis avval, amit Joey Huab használ, ezért nem telepíthető. Az meg, hogy elhasal a pif, ami a rendszerbe van gondolom azért, mert azt a google dolgozó már tiltotta. Legalábbis ezt tartam egyértelműnek, de tévedhetek! Root segítségével, a tanúsítást kikapcsoltam, és telepíthető a PifPrebuilt.apk fájl, amit Joey Huab készít, az Evo rendszerhez. Telepítés után a "szokásos" körök, Play Store, és szolgáltatások adatainak törlése, újraindítás, és van device, base.
Nyilván nem fő telefonom, és nem is fő rendszer, tesztelés miatt akartam kipróbálni, root nélkül, a rom készítő jelezte, hogy készít új kiadást egyéb hibák miatt is, na de a fenti írt dolgot megoldja-e nem tudom, max friss pif lesz a rendszerbe, de ha bukik akkor az aláírás miatt vagy root vagy majd új kiadásra kell várni.
-
user26
senior tag
Köszi szépen, érdeklődök a modell rom készítőnél is, de lehet itt is kapok választ.
Ha a "gyári" alap fájlkezelővel szeretném telepíteni a .apk -t, akkor azt írja ki: "Hiba történt, az alkalmazás nincs telepítve."
Ha az X-poler fájlkezelővel, akkor pedig: "A nem csomagként telepített alklamazás ütközik egy már létező csomaggal."Na most kicsit összezavarodtam, állítólag a rom friss, és akkor ez a friss pif van benne, ennek ellenére csak a base megy átt.
kicsit durva, hogy milyen pénz összegek vannak az evox-nél.... -
crok
nagyúr
Discord-on az Announcement-ek közt a legfrissebb bejegyzésben van. Nem tudom használsz-e Discrod-ot.. ha nem max. feldobom valahova.
-
user26
senior tag
válasz
Zorro(hun) #5746 üzenetére
Szia, bocsi, hogy bele szólok, TWRP -be ott működik, vagy ott sem ? A telefon twrp -be van, és úgy PC -re dugva. Amikor a telefon fájlkapcsolattal a PC -re van dugva, PC -n fájlkezelőben mit ír felőle ? Nekem pár napja valami nexus akárminek ismerte fel, és csak töltés működött, más módba nem ismerte fel, kicsit kínlódtam vele, és sikerült azt eltávolítani, azóta jó, persze nekem más modell esetében volt ez a jelenség.
-
user26
senior tag
Üdv! Valaki használ EvoX 9.2 kiadást ? Végülis kicsit mindegy, milyen evoX -t, a legfrissebb PifPrebuilt.apk -t keresem.
-
skyrush7
aktív tag
válasz
Zorro(hun) #5746 üzenetére
Rossz a kábel, vagy a telefon USB portja károsodott. Próbáld ki egy másik kábellel, ha az sem jó, javítani kell. (ha mindenképpen szükség van rá)
Egyébként mire kell?
[link] A Google saját közeli megosztás funkciója 100x egyszerűbb és gyorsabb a kábelnél. (minden androidos telefonon van ilyen funkció)
Persze ha ROM-ot akarsz telepíteni, akkor nem segít. -
Zorro(hun)
tag
Sziasztok. USB adatátvitel nem működik (PC nem látja, USB-s pen drive-ot nem ismeri fel)csak a töltés megy. Fejlesztői beállításokban át tudom állítani az alapértelmezett USB üzemmódot de így sem jó. Mi lehet a gond?
-
l@ja2
csendes tag
ota-n automatán(?) lejött a hyperos nálamis... elsőre majd mindennel jóvagyok, de ezt a medialejátszóvalamit nem lehet kiherélni a vezérlők közül?
-
tt_to
tag
Az sem vilagos hogy a fastboot rom-ot fel lehet-e ugy tenni, hogy megmaradjom az aktualas minden a telefonon
- Igen fel lehet tenni, csak ezt futtasd: windows_fastboot_update_rom.bat
és NE ezt: windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat
Értelemszerűen a nevükben is benne van hogy az egyik töröl mindent, az update, viszont csak frissít, így megmarad minden adatod, csak a rendszer lesz újabb alatta. -
szabi94
csendes tag
[link]
ezzel a rommal van valakinek tapasztalata?
működnek rajta a bank alkalmazások illetve nfc-s fizetés?
előre is köszi -
kokopo
aktív tag
válasz
mckangi #5733 üzenetére
Szia, ez a kabel tokeletes
5738 milyen OTA update jott? Nekem 1.0.1.0 TKHTWXM van fent, de nem jelzett semmit, holott neten szetnezve van mar 1.0.3.0 tajvani rom is, sőt, 14 Android romot is talalni. Nemtudo hogy bele fogjak-e
Az sem vilagos hogy a fastboot rom-ot fel lehet-e ugy tenni, hogy megmaradjom az aktualas minden a telefonon
-
válasz
jonnyjoker01 #5737 üzenetére
Enyém ugyanígy pusztult el 2 hónapja. Állítólag SoC forrasztás engedi el...
-
hhgygy
senior tag
Jött egy OTA update, remélem, nem csesztek el semmit, automatikusan elkezdte felrakni...
-
jonnyjoker01
veterán
Eljött az idő a váltáshoz, meghalt a Poco F3.
Napon sétálva navigáltam, amikor is egyszer csak elkezdett villódzni a kijelző. Azonnal kikapcsoltam, hazaérve meg be, vibrált a kijelző és folyamat újraindulgatott a telefon. TWRP-be bootolva stabilabb volt, és ugyan a kijelző egy idő után teljesen kikapcsolt, de adb-vel le tudtam menteni az adataimat, mert a titkosítás feloldásához sikerült még beírnom a PIN kódom. Utána megpróbáltam még bekapcsolgatni, de fokozatosan romlott a helyzet. Először csak a kijelző halt meg teljesen, de most már se fastbootba, se recoverybe nem tudok bebootolni, semmire sem reagál. Ha tippelnem kéne akkor magas hő tette tönkre.
Utód egy Red Magic 9 Pro lesz, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket.
-
mckangi
senior tag
Sziasztok!
Lassan cserére szorul a töltőkábelem.Vásárolt már valaki olyan töltőkábeltami teljesen kompatibilis ezzel a telóval? Most jött meg az Ali-s 10A/120w-os kábelem, de csak fast charging van turbo charging helyett.
Ha valaki tud, egy olcsóbb árfekvésű kábel linket, azt megköszönném!
-
mobilizmo
Topikgazda
-
szabi94
csendes tag
sziasztok
érdemes frissíteni hyperosre? -
NB2
aktív tag
Telefon meghülyült
Tegnap óta vagy 10x feldobta, hogy az m4 sportot applikációt jelentsem (letöröltem).
Viszont néha szoktam karbantartani a fényképeimet, és egyszerűen nem enged törölni. Rányomok, hogy törlés, húzom jobbra a következőt, ott is törlök, zúzom jobbra, erre behozza az előző képet újra -
kokopo
aktív tag
Koszi sracok, majd figyelem
-
flash-
veterán
Mérjétek Ampere appal a toltesi sebességet. Csak az a mervado hogy mennyivel is tolti
Nekem a xiaomi powerbank kepes tolteni 5500mah felett(mi szuper gyorstoltes) is
viszont a telefon miert csinálja hogy idokozonkent veletlenszeruen 5-10 vagy akar tobb percre le leveszi a toltes sebesseget 1000-2000korulire?
Ezt csinálja gyari töltővel es powerbankkal is..
De mas telefonok is csinaltak.. -
dbius
veterán
Sajnos ez sem fogja neked turbo charge töltéssel tölteni a telefont. Válaszoltam a bestbuy topikban, de törölték a hozzászólásomat, ezért itt is leírom:
Poco F3-hoz és úgy általában minden újabb Xiaomi telefonhoz turbo charge kompatibilis töltő ÉS kábel is kell.
Tehát mind töltőből, mind kábelből olyat kell keresned, amelyik támogatja a Xiaomi Turbo charge töltési "szabványt"/metódust és ez a termék leírásából is kiderül.
Hiába veszel PD/QC4.0 töltőt, meg 100w-os kábelt, attól még nem fogja turbo charge módon tölteni a telefont, csak ha mindkettő ismeri ezt a töltési metódust.
-
Muzsla
csendes tag
Sziasztok!
Elromlott a telefonom. Nem látja a SIM kártyámat. Régebben is volt ilyen hibajelenség, de korábban tudtam orvosolni azzal, hogy újraindítottam a telómat vagy megmozgattam a SIM kártyámat, ezután működött. Néhány hete azt produkálta, hogy akikkel beszéltem telefonon néha nem hallottak vagy én nem halottam őket szakaszosan. Jelenleg egyáltalán nem látja a SIM-et. A kártyát beraktam más telóba ott teljesen jól működött (a kártya kb. 2 éves lehet)
Ti találkoztatok ilyen hibával? Mennyire típushiba ez? -
Tibi242
csendes tag
Üdvözletem a Tisztelt fórumtársaknak!
Segítséget szeretnék kérni. Hyper OS 1.0.6.0 TKHCNXM firmware van fent a telefonomon.
Már az előző 1.03-as változatban is gond volt, hogy a biztonsági vizsgálat megáll 12%-on, a az optimalizálás pedig 78-on áll. Ez egy zavaró dolog. Próbáltam korábbi firmware-re visszállni, sikertelenül.
Létezik erre a bugra valami megoldás, hogy a biztonsági vizsgálat "takarításkor" ismét teljes értékű legyen?Előre is köszönöm a segítséget!
-
flash-
veterán
33w gyorstöltő:
Aki keres 33w gyorstöltőt, az ezt bátran vegye, most érkezett meg, 5580mA a max sebesség amivel képes tölteni ezt a telefont, de percek múltán se ment le 5400 alá!
és jéghideg végig! -
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Nem tudja valaki esetleg, hogy a gyári biztonság app értesítéseit hogyan lehet kikapcsolni. Idegesít, hogy bedobál mindenféle hülye tippet ami szerinte érdekel engem. Az értesítéseknél ahol külön apponként be lehet állítani és ki be lehet kapcsolni, ott nem engedi kikapcsolni mert ki van szürkítve a lehetősége bekapcsolt állapotban.
-
IG55
senior tag
Próbáld a Google DNS-t beállítani a telefonon: dns.google
-
janeszgol
félisten
válasz
jonnyjoker01 #5706 üzenetére
Igen találkoztam, pont a napokban. Három napja szenvedek én is ezzel, csak éppen az egyik telefon egy Galaxy A52s, a másik pedig egy Galaxy A34.
Minden, amit leírtál ugyanúgy van nálam is.Még nem tudom a megoldást rá.
-
pcnet
addikt
válasz
jonnyjoker01 #5708 üzenetére
Nem használsz privát DNS-t? Nekem anno adGuard privát DNS-e fektette meg a netkapcsolatot.
-
skyrush7
aktív tag
válasz
jonnyjoker01 #5706 üzenetére
Nálunk előfordult, de végül a router lett a ludas. Router újraindítás után szépen ment.
Esetleg próbáld ki, hogy ne véletlenszerű MAC címmel csatlakozzon a hálózatra. Lehet placebo. -
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Visszatértem MIUI-ra (HyperOS xiaomi eu stabil) mert az új bluetooth adapterem támogatja az LHDC kodeket ami csak MIUI-n elérhető.
Van egy elég súlyos problémám, mégpedig a Wifi kapcsolat minősége nagyon gyatra. Sebességteszten böngészőből nem látszik, legutóbb 470/22-t mértem (500/20-as voda csomagban). Viszont maguk az alkalmazások nem tudnak rendesen csatlakozni az internetre. Van hogy 10-15 másodpercet kell várni míg pl. Google alkalmazásban megjelenjenek a keresési találatok, youtube alkalmazás nem tölti be a thumbnaileket, Microsoft Teams konkrétan egyáltalán nem működik, nem kapok üzeneteket és kiküldeni se tudok, Kifli alkalmazásba nem tudtam belépni, stb.
Amint átváltok mobilnetre minden működik normálisan, de pl. böngészőből is rendesen elérek bármit wifi alól, csak a telepített alkalmazások szórakoznak (de nem mindegyik). Maga a wifi hálózat bármelyik másik eszközömön normálisan működik, csak itt a Poco F3 csinál furcsaságokat HyperOS alatt (korábban HentaiOS-en is működött minden rendesen).
Találkozott már valaki a jelenséggel?
-
flash-
veterán
Na meg is van a válasz :alkalmazásonkénti akkumulátor kímélő nem tűnt el.
Vagyis eltünt de előhozható (ezt ki érti?)
Miui Hidden settings Activity appal előhozható:
link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Renault, Dacia topik
- Hálózati / IP kamera
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest