Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci0623
csendes tag
Üdv!
Problémám a következő: van egy laptopom azon megy a plex szerver. A laptop WiFi-n csatlakozik a routerre.
Másik szobában van egy Xbox one, ami egy switchen keresztül csatlakozik ugyanarra a routerre. A probléma, hogy a boxon a plex alkalmazás csak 240 vagy 328 p ben játssza le a filmeket. Többi eszközön (mobil, apple tv) nincs ilyen gond, szóval itt valami beállítási probléma lesz, amiért remote accessben látja a box a szervert. Tudna valaki segíteni? Hálásan köszönöm! -
MasterMark
titán
válasz
Slowman #7647 üzenetére
A hardver transzkodolassal lesz a gond.
A felirat egetesnel mindenkepp transzkodol, hiszen ezt jelenti az egetes, hogy a kepre egeti a feliratot, hogy ne kelljen kulon kezelni.
Nem erdemes egetni, normalis lejatszot kell haszanli ami tud feliratot kezelni.
Probabol kapcsold ki a hw transzkodot.
-
Slowman
aktív tag
-
Slowman
aktív tag
válasz
Sherkulás #7643 üzenetére
Sajnos nem kaptam én sem választ. Eddig nem volt baj egyik filmmel sem éveken keresztül. Nekem a felirat bekapcsolása után jelentkezik a problém. Valószínűleg a felirat beállításán kellene módosítani (felirat égetése/nem de nem tudom melyik a helyes beállítás). Kérdés h egyáltalán a server beállításával lehet ezen a problémán javítani?
-
Motosz01
tag
válasz
MasterMark #7642 üzenetére
A Download Station-ra gondoltam. Mármint, hogy alapból egy mappába tölti le az ember az állományokat a progi segítségével. Így viszont minden letöltéskor lehet kiválasztani, hogy film vagy sorozat mappába menjen.
-
Sherkulás
aktív tag
sziasztok
A plex szerverem egy Synology DS218+ -on fut, legutobbi frissites ota eleg sok filmnel ez fogad:
Hang van rendesen alatta, de lovesem sincs miert lett ez es nem iagazan talaltam rola semmit.
Tapasztalt valaki ilyet?
koszi a helpet elore is
Ah most olavsom visszafele hogy masnal is elogurult ez....
-
Motosz01
tag
válasz
sugarforce #7639 üzenetére
Köszi szépen! Így már működik!
Megj.: Mondjuk nem gondoltam volna, hogy a sorozatokat a filmekkel együtt nem jeleníti meg. Úgy, hogy a filmekkel együtt a sorozatokból is felsorolt néhány részt a 31 darab között. Biztos van valami magyarázat rá, hogy így írták meg a programozók a plexet, mert alapból logikátlan hogy különválassza a filmektől a sorozatokat. De ez csak az én véleményem.
-
Motosz01
tag
válasz
enginev3.0 #7637 üzenetére
Akkor egy videót sem kéne látnom a filmek mappában, nem?
Amúgy a Vezérlőpult / Felhasználóknál a plex felhasználónak a kezdetektől megadtam a filmek mappára az írás/olvasási jogot.
-
Motosz01
tag
DS218+-ra tettem fel a Plex-et. A DS-en lévő filmek mappát beállítottam neki. De a gond, hogy csak 31 db filmet olvas/indexel be. Viszont ennél sokkal több film található az adott mappában. Mikor a filmekben lévő The.100 mappát adtam meg neki, akkor ott azt írta ki, hogy nem található benne tartalom. Pedig van benne 13 mkv film.
Mit kéne beállítanom, hogy a fimek mappa összes videóját beolvassa?
Visszaolvasni nagyon nekem sem volt időm, ezért elnézést kérek, ha sokszor tették már fel a kérdést!
-
MaciPali
csendes tag
válasz
enginev3.0 #7630 üzenetére
Mindenféle frissítést csináltam rajta. Kikapcsoltam, bekapcsoltam, újratelepítettem. Az az érdekes hogy az előző verziót nem is kellett állítgatni. Már akkor kezdett kiakasztani mikor kivették belőle az IPTV-t. De most ezzel nem jutok dűlőre. Annyi változott közben még hogy Win 10 lett feltéve 8.1 helyett, vagyis utánna lett ilyen. Esetleg ez kavar be?
-
MasterMark
titán
válasz
Biga123 #7633 üzenetére
Igen, ilyenkor a klienseken külön kell futtatni dyndns-t. (Ha külön el akarod érni őket.) A kapott IPv6 tartományt ugyanúgy változtatják az ISP-k amit kapsz.
Illetve alapból egy Windows a követés miatt cserélgeti random az IPv6 címet, hogy ne lehessen azonosítani a klienst (IPv6 privacy extension), ezt ki kell kapcsolni ha szerverként akarsz működni.
-
Biga123
addikt
válasz
MasterMark #7632 üzenetére
Áhá..
tehát ha van pl 2 kliensem a router mögött..
Akkor mindkettőn kell futtassak valami dyndns klienst h pl névvel elérjem őket?
Vagy ipv6 nál már statikus címet (tartományt) oszt ki a szolgáltató és az nem is fog változni?Tudom hogy off , de hasznos tudást oszthatsz meg sokunkkal.
-
MasterMark
titán
válasz
Biga123 #7631 üzenetére
Nem, ott is ugyanúgy vannak portok.
A port forward valójában egy NAT szabály kivétel. Miután IPv6-on nem kell NAT-olni így nem értelmezhető a port forward sem.
IPv4-nél egy publikus IP-t kapsz amit a router vesz el, és mindenkinek belső IP-t oszt amik között fordítani kell (ez a NAT).
IPv6-nál egy teljes tartományt kapsz ami mind publikus IP. Ebből egy a routeré a tartományt delegálja, és minden kliens választ magának IP-t. (Nincs NAT, nincs DHCP a hagyományos értelemben.)
Emiatt a gép közvetlen a neten van kint, minden portja elérhető.
Ezt csak a tűzfal akadályozza innentől. -
Biga123
addikt
válasz
MasterMark #7628 üzenetére
És jelen esetben akkor a "kliens" nem a router lesz ?
Hanem saját ipv6 os címet kap külön a Plex, webserver, stb minden ami külön porton menne ki?
Mert akkor az ipv6 os ismereteim elég hiányosak. -
Biga123
addikt
válasz
MasterMark #7621 üzenetére
Senki nem mondta ,hogy a plexben kellene kotorászni . UPC szolgáltatói router beállításról/port forward ról volt szó.
Vagy akkor ezekszerint "nem kell portot nyitni" ha ipv6 on megy ? -
Genius007
őstag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy felmerült már a kérdés, de bár vissza olvastam amikor rákerestem, nem igazán találtam rá megoldást ...
Van egy épített NAS-om, amin fut a DSM (XPEnology), feltelepítettem a PLEX Media Servert, távolról el is érem a NAS-t, viszont valamiért a mappákat nem látom ahol a filmek vannak.A könyvtáraknál, és ügynöknél is megadtam a localizációs helyét, hogy hol vannak a filmek, elvileg sikerült is, de mégis azt írja, hogy a "könyvtár üres" vagy nem tartalmaz media fileokat, pedig ott van jó pár mkv-s film (mappákba). Már bő egy órája bohóckodok vele, de nem igazán sikerült dűlőre jutnom ezzel a PLEX-el.
Más is tapasztalt már ilyet?
-
MaciPali
csendes tag
Üdv.
Kérdezné hogy miért nem tudom beállítani a magyar nyelvű leírást, tartalmat a filmekhez?
Rákerestem hogyan kellene, beállítottam de nem állítja át. Utólagosan ha egy filmre rámegyek és a találatok pontosításánál rákeresek akkor bejön de azt is át kell állítani angolról magyarra. Na ez a magyar beállítás nem akar megmaradni és hol lehet ezt menübe beállítani. A Filmkatalogus.bundle és a Porthu.bundle be van téve a Plugin könyvtárba. Úgy olvastam hogy ez már nem is kellene mert a Plex alapból tudja. Az előző verzió is tudta. -
masvilagx3
tag
válasz
MasterMark #7621 üzenetére
Köszönöm
-
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Jó ideje használok már Plex-et viszont az utóbbi időben egy új hibát vettem észre ami eddig egyáltalán nem volt. Felirat bekapcsolása után felirat+hang jól viszont a képet hibásan jeleníti meg (LG TV). Másnál is volt hasonló probléma? Van esetleg megoldás?
Abban bíztam, hogy majd a Plex server frissítésével idővel visszaáll a régi rend, de azóta, hogy először felfigyeltem erre a hibára már legalább 3x frissítettem a servert (Synology DS218+).Köszi!
-
Biga123
addikt
válasz
masvilagx3 #7617 üzenetére
Ahogy előttem is írták, alapból ipv6 van belőve. De át lehet állítani ipv4 re, amíg ezt nem teszitek meg nem lesz port forward menüpont
És utána kiderül h natolva is van
Megszüntetését a szolgáltatótól kell kérni. -
enginev3.0
félisten
válasz
masvilagx3 #7617 üzenetére
Ott alapból IPv6 van nem?
-
masvilagx3
tag
Sziasztok .
Technikai kérdés.
Upc-s internettel csinál vki plex-t?ismerősöm nem tud portot állítani. Ebben kéne egy kis segítség.
Köszönöm -
válasz
enginev3.0 #7614 üzenetére
Igen valóban.
Valami késleltetés kellene neki, mert ha leszedem és újra felrakom, akkor már a megfelelő poszter kép kerül eküldésre.
De hogy a fenében tudom késleltetni egy 20-30- másodperccel?Szerk:
Meg is van.
Notification Delay.
Ezt kellett megemelni. -
sugarforce
addikt
válasz
enginev3.0 #7614 üzenetére
En is erre tippeltem, talan meg epp nem toltotte le a postert, csak a local media asset kivett egy thumbnailt a filmbol.
-
ElGatto
aktív tag
válasz
MasterMark #7611 üzenetére
4 filmet néztem ami elindul és négyet ami nem:
Hangsáv, ha erre gondoltok szinte mindegyiknél Audio Channel Layout 5.1(side)
Felirat nincs mert magyar nyelvű mesék
Codec ahol megy: ott H264; AC3 és SRT, ahol nem megy: MPEG4 vagy h264; mp3 vagy AC3 és SRT
Bitráta ez a leg vegyesebb, megy: 1102, 1360, 924, 1134; (640;384; 448; 640) nem megy: 1046; 2038; 1961; 1546 (906, 1398; 1504, 1098)
Bith depht mindenhol 8
szint: ahol megy ott mind 4.1, ahol nem megy ott 4.1 vagy 5
profile mindenhol highEzen kívül próbáltam keresni egy régebbi media server telepítőt, mert a plex forumon olvastam, hogy valamelyik még jó volt és az okozza a gondot, de sajnos nem találom honnan lehetne letölteni.
-
Viszlát
addikt
válasz
ElGatto #7598 üzenetére
TV-s appok esetén például az Atmos és TrueHD hangsávokkal van gondja a Plexnek, és a PGS feliratokkal is ugyanez a helyzet. Arra gondoltam, hogy talán az Xbox 360 esetén is hasonló probléma lehet, ha nem is pont ezekkel, de összehasonlítva a nem működő filmeket a működőkkel, szvsz ki lehetne szűrni, hogy mi okozza a problémát.
-
ElGatto
aktív tag
válasz
MasterMark #7599 üzenetére
Kimásoltam a plexből az info adatokat, de számomra nincs nagy különbség. Van kimondottan amit szerinted meg kell vizsgálni?
-
Zsolty20
senior tag
válasz
MasterMark #7606 üzenetére
Nem fontos igazából, szerintem a TV nem tudja a DTS-t szóval azért akarja kódolni. Köszi azért.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
MasterMark #7604 üzenetére
A NAS-on is van egy plex szerver és egy laptopon is van egy plex szerver. Ha a NAS-ról indítok egy DTS hangsávval rendelkező filmet akkor átkódolja, ha a laptopról akkor meg nem. De az sem tiszta egyelőre, hogy van-e a TV-ben DTS dekódoló, avagy nem. Nincs erre utaló hiteles forrásom.
-
pixta78
senior tag
válasz
MasterMark #7597 üzenetére
Kb 10 filmet néztem meg rajta. Mobilra megvettem 1200Ft-ért kb 1 éve, valszeg ezért nem kellett még egyszer.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
sugarforce #7601 üzenetére
Nem, hanem plex szerverről. De elvileg mégsem tud a tv dts-t, de ezt biztosra nem tudom megmondani. Samsung RU7412 típusú tv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest