Új hozzászólás Aktív témák
-
N4r4ncs
aktív tag
Rég olvastam ekkora kamát
Mire a 3. is kifut addigra a sony olyan technológiákkal jön amiknek a fentiekhez még közük sem lesz. Az egyetlen hiteles interjú szerint a 4. generációt a gaming pc-k leváltására terveznék. Még ők is csak ennyit tudnak a 4-ről.
ember tervez, isten végez. -
dezz
nagyúr
-
dezz
nagyúr
válasz
M@trixfan #88 üzenetére
Az SPE-k (SPU + LS + DMA) nem a PPE stripped-down változatai, hanem teljesen más felépítésű magok.
Az Xbox360 CPU-jának magjai (egyébként sok helyen ezeket is PPE-nek nevezik) és a Cell PPE-je eléggé hasonlítanak (bár úgy tudom, ez leginkább az első Cell prototípusra vonatkozik, és amikor a Sony megtudta, hogy a box CPU-jában 3 ilyen mag lesz, felboostolta(tta) némileg a Cell PPE-jének VMX egységét), mindkettő 2-way SMT-vel rendelkezik.
-
M@trixfan
addikt
-
dezz
nagyúr
válasz
Sirandrish #85 üzenetére
Write only mode?
-
Sirandrish
legenda
nem..a WII sikeres...ez látszik rajta..mióta megjelent ugyanazon az áron van és viszik...
ez nem rajtam mulik és nem is azon hogy é N fan vagyok vagy sem.a Sony maga állitotta hogy az induló ár is jóval a alkatrészek ára alatt van...azaz bukja a lét minden gépen..az lehet hogy azota az előállitás is olcsóbb lett de a gép is..és megint le akarják vinni...
a Sony amugyis mindig a játékfelhozatalból szerezte a pénzt nem magából a gépből ..és valjuk be...a ps3 játékfelhozatala minden csak nem erős..ami azt jelenti hogy azon se hozza vissza az árát...ráadásul a nagy MGS-t már előtték..a GTA is eldurrant már...a Tekken már a kuytát nem fogja érdekelni mert kezd uncsi lenni...még marad a GT...ami egyedül nem menti meg a gépet...
Más exkluziv cím nem nagyon lesz rá..max még a Final de már azis jönni fog mindenre szvsz..Forma 1 jogokat eladták ugye...a Rare is a BOXé amivel ugye lehetne nagyot szakitani..az N-nek is van még pár exkluziv címe...és mivel az exkluziv címek elfogynak ezért nem hiszem hogy sokan lesznek azok akik a PS3-at veszik meg 2szer annyiért mint a Boxot mikor ugyanazokkal a játékokkal amazon a gépen is játszhat..ráadásul a játékok is olcsóbbak rá..Stb stb...
-
dezz
nagyúr
válasz
Sirandrish #83 üzenetére
Azt a bizonyos gerendát vágjad ott...
Értelmetlen 2 éves távon nézni. Ennyi.
Másrészt ilyen alapon az Xbox360 is bukás, mert az sem hozta még vissza a belefektetett pénzt.
Ergo tehát szerinted minden bukás, kivéve a Wii-t. Hát, ezzel én nem tudok vitatkozni...
ps. for your information, az a bukás, ami idővel csak egyre nagyobb veszteséget okoz.
-
dezz
nagyúr
válasz
Sirandrish #80 üzenetére
"a sony egy fityinget nem nyer a gépein.."
1 évvel ezelőtt még talán ki lehettett ezt ilyen magabiztosan jelenteni, ma már nem igazán.
Az persze valószínű, hogy akár ebből, akár a játékeladásokból nem jött még vissza az az x milliárd, amit a kifejlesztése (főként a Cellre) költöttek. Csakhogy, a hosszabb távon megtérülő és jövedelmező befektetéseket nem szokás "bukás"-nak nevezni. Már ált. isk. fölött.
-
dezz
nagyúr
válasz
M@trixfan #68 üzenetére
A "teljes értékű PPE"-t nem egészen értem, hogy érted.
Az RSX rel. nagy sávszélen éri el az XDR ramot is, így a textúra memória gyakorlatilag jóval több lehet, mint az a 256 MB VRAM. A Cell is eléri a VRAM-ot, igaz jóval kisebb sávszélen.
Persze, jó lett volna egy G80, meg 2x annyi memória, de persze túl drága lett volna.
(#67) Sirandrish: Mert az Xbox360 kapásból nyereséges volt, mi? És ugye az RRoD sem került dollármilliárdokba a cégnek...?
Nem tudjuk a pontos gyártási költségeket, csak egyes elemzők (más elemzők szerint túlzó) becslései vannak. De még ezek is egyetértenek abban, hogy a kezdeti költségek már rég alaposan lecsökkentek, és legalábbis Európánan már a gépen is van nyereség, máshol meg kb. nullszalldós.
A játékeladásokban az Xbox360 vezet, de PS3 oldalon sem olyan rossz a helyzet, mint ahogy próbálod itt beállítani.
A fanság szép dolog, de nem kellene annyira túlzásba vinni, hogy valótlanságokat állítasz.
-
BITBOYS
addikt
válasz
Sirandrish #70 üzenetére
Én azt a pletykát hallottam, hogy lézerquantumbiomechanikus koprocesszort fog tartalmazni és Xbox720 néven érkezik
-
BITBOYS
addikt
Hű micsoda vita keletkezett itt
Mire kijön a PS4, jön a következő BOX(szó szerint) -
M@trixfan
addikt
Jól jön a több teljes értékű PPE, csak a memóriát el ne csesszék megint. Erősen "cost cutting" szaga volt már a kezdetektől a sok drága új technológia miatt: Cell, Blu Ray diódák. Pedig szvsz pont egy ilyen új, elsőre egzotikus asszimetrikus processzornál nem kellene megkötni a fejlesztők kezét. Tudom, hogy ilyen gyors meg olyan jól kapcsolódik a rendszerbe az a 2x256 MB, de így elosztva egyszerűen kevés. Eszméletlen jó lett volna egy g80 RSX, teljesértékű Cell, és legalább 512+512 MB memória.
-
Sirandrish
legenda
nem bukás mi? induló 150K(?)-s ára volt amire azt mondták hogy alapba deficit mert a BR olvasó többe került nekik stb mára már csak 100K és jövő év elején ismét árat csökkentenek..
egy Gépen nincs hasznuk...baszhatják hogy mennyit adnak el.
az a "hatalmas" játékfelhozatal amit meg jelenleg kinál meg nemigen hozza vissza azt a bukást amit a gép elvisz.ugyhogy ne trolloz... gondolkozz....
-
dezz
nagyúr
A 2x-es gyorsulást a Cellre értik, mert főleg a Cell továbbfejlesztéséről szól az eredeti cikk, de még ez sem pontos, mert 8 SPE helyett (amiből 6 használható a programok számára PS3-on) az új Cellben 24-32 SPE lesz (és min. 2 PPE), azaz valójában 3-4x gyorsulásról beszélhetünk.
Nyilván az új GPU is a kornak megfelelő lesz.
ps. most valahogy nem akarnak működni az online fordítok, de megnézném, hogy tényleg (G)DDR-re cserélik-e az XDR-t. Az IBM gyárt majd ilyen Cellt magának, de nem vagyok benne biztos, hogy a PS4-be is ilyen kerül.
Sirandrish: Ha nem akarod kivívni a troll jelzőt, szerintem inkább ne nyögj be ilyen fals flamebaitokat... 1 éves késéssel indult a PS3, az igaz, csakhogy az utóbbi 3/4 évben átlagosan, világszinten jobban fogyott a PS3, mint az Xbox360 (nem véletlen az utóbbi mostani árcsökkentése sem). Japán mellett főleg Európában, ahol nyár elején be is hozta a PS3 az egy éves lemaradást... (Gy.k. több PS3 van, mint Xbox360.) Az USA erősen az Xbox360 területe, de még itt is sokszor némileg több PS3 fogyott az utóbbi fél évben, és az egy évvel ezelőtti 1:4-hez képest 1:2 most az arány. Világszinten meg 4:3. Ezt nem nevezném bukásnak...
-
Sirandrish
legenda
igazi gamer igenis nézi hogy hu bazzeg...megvettem a "bivajerősre" beharangozott gépet aztán egy "gyengébb" konstrukción (ala box360) jobban fut a game?
ez hogy esik akár egy átlaggamernek?megjelenéskor azt nyilatkozták hogy 3-4 évig ne is várjanak hatalmas grafikát a ps3-tól mert még nemtudják mennyi erő rejlik benne igazából...erre 2 év alatt kiaknázták...
-
paulka
tag
Fel van fújva a dolog egy cseppet. Nem olyan borzalmasan a szaggatás, és nem is olyan sokáig tartó jelenség, sőt 10 játékból max egynél fordul elő, és sohasem veszít a játék az élményéből. Az igazi gamer, meg nem az FPS-eket nézi sztem. (Amúgy az elite hardvere uaz, mint a legolcsóbb kiszerelésű arcade-é)
PuMbA: Az első xboxon is ugyanúgy voltak játékok, amik szaggattak. Az meg nem igaz, hogy mostanság összedobnak egy bugos játékot konzolra...mindig is voltak ilyen játékok, már a NES korában is.
-
PuMbA
titán
"Szóval már elmúltak azok az idők, mikor a konzol egyenlő volt a folyamatos játékkal."
Ez itt a lényeg. Mostanában csak úgy összedobnak konzolra egy játékot,aztán ott vannak a bugok,meg az fps ingadozások (most is vannak igényesen megcsinált játékok csak kár ,hogy nem sok az ilyen). 1 évig volt sima Xbox-om meg Dreamcast,de ezeken legalább jó volt minden. Xboxon Burnout 3 fix 60fps-sel száguldott,1 év alatt egy beakadást/lassulást nem láttam. Felbontással se lehetett trükközni,hogy most akkor upscale-lel csinálják meg a dolgokat
-
feka007
veterán
bár azért nem olyan erősen, mint PC-n
A Vegas 2-t X-en abba is hagytam 1 óra után, mert úgy szaggatott, PC-n tökéletesen ment (nem, nem 500 ezresen, egy átlagoson), Assassin's Creedbe a folyamatos 30 fps zavart, pc-n egy Ps3 árú konfig vitte úgy (egy 15k-s 8600GT). GTA IV szintén szaggat konzolon, bár ez nagy eséllyel pc-n se lesz jobb...
Crysis meg ugye nincs is konzolon.
Szóval már elmúltak azok az idők, mikor a konzol egyenlő volt a folyamatos játékkal. -
Allien
veterán
válasz
Sirandrish #53 üzenetére
Jaja, ott a pont.
De, egy need for speed-nek KELL a csilivili, mert tartalomra mindig is közelített a nulla felé.
Bár, egyes részei még elmentek, mondjuk a Porche rész. De, ez kell sok lurkónak, hogy az apjuknak beadhassák, hogy kell a pc-re még költeni, és venni kell új vga-t.
-
paulka
tag
Az Xboxnak egyetlen egy előnye van a PS3-hoz képest...warez. Sztem ugyanolyan élvezhető mindekettő konzol (vagy mindhárom, ha ellenék eresztve akkor egy Wii-t is vennék). A Ps3 egyetlen nagy hibája a kevés játékkínálat, az Xbonak meg a siralmas forrasztás (lsd. 3led).
(Amúgy Xboxon is nem egy játék beszaggat néha, bár azért nem olyan erősen, mint PC-n
)
-
he7edik.
addikt
válasz
Sirandrish #49 üzenetére
Pedig a játokosok túlnyomó részénél kőkemény szempont a grafika egy játék megvásárlásánál.
-
he7edik.
addikt
válasz
Sirandrish #47 üzenetére
A Sony a mozgás érzékelős játékmódot kiegészítésnek szánta, nem csak pusztán erre hegyezte ki az egész játékélményt.
-
Sirandrish
legenda
egy játék nem a grafikáról szól..mert ha grafikát akarok akkor lemegyek Airsoftozni vagy Paintballozni és ott igen élethüek lesznek az effektek...
az FF meg PS1 óta igencsak huzócím a sonynál...tehát annak a sikere elég fontos a sonynak...csak már kezdik azt csinálni mint az EA...ugyanazt kiadják 20szor...
-
he7edik.
addikt
válasz
Sirandrish #44 üzenetére
Sosem érdekelt az FF és a többi RPG én a képi világáról beszéltem ami igencsak magáért beszél.
-
he7edik.
addikt
válasz
Sirandrish #42 üzenetére
Igen az hogy a PS3-é nem gagyi
-
alien_
őstag
Nekem erről a konzolhardware-es dologról mindig az jut eszembe, hogy a P3 733mhz + 233mhz-es felspécizett GeForce3 kombóval hogy futtatta a kis Xbox a Doom3-at és a Chronicles of Riddick-et.. Fix hardwarekörnyezet+jó optimalizáció...
A PS3 nagy keresztje az, hogy rohadt körülményes rá programozni, magából a vasból nagyon sokmindent ki lehetne hozni.
Nekem van kb 6 haveromnak PS3-ma, egyik lengyel arcnak 47db eredeti bluray játéka van a kandallón, rolniban (!). Heti 80 000Ft+ fizetésnél már más tészta eredeti játékot venni, kis hazánkban sajnos magas ára miatt nem terjedhetett el a konzol, valószínűleg ezért mumus sokak szemében.
Egyébként full HD-ben a zúzósabb részeknél tényleg beszaggat a GTA4, de ez valószínűleg a rossz portolásnak tudható be... -
Inv1sus
addikt
Nem értem, hogy miért kell a konzolok hardverjein ennyire lovagolni. Az én becses személyemet ez rohadtul nem érdekli. Engem csak az izgat, hogy egyszerűen a Microsoft a lehető legminimálisabb befektetéssel akar minél nagyobb haszonra törni, míg a Sony maximális befektetéssel és ez bizony meg is látszik árban és minőségben is. Ha valami csak azért fogy, mert folyamatosan csökken az ára és nem azé, mert nő a szolgáltatás színvonala, az régen rossz. Nem is beszélve, hogy fontos szempont a másolt játékok futattásának lehetősége is xboxnál, hála a Microsoft trehány munkájának.
Szal én biztos nem fogok xart venni, még ha olcsóbb is. Lakótársamnak van xboxa és nem egyszer láttam már rajta szaggatni játékot. Ennyit a szaggatásról :I.
Wii-vel meg nincs bajom, mert ötletes, megérdemliugyanakkor egy komolyabb gémer úgyse azt vesz.
-
he7edik.
addikt
válasz
Sirandrish #22 üzenetére
Mivel a 6axis is mozgásérzékelős...bezony
-
Vituska
csendes tag
Nem tudom Keldor papa játszott e már a gta4-el ps3-on, de nálam 1080i felbontásban semmilyen lassulás vagy akadozás nem tapasztalható.
Én is csatlakozom az előttem lévő emberkéhez hogy az mgs4 meg maga a tökély, és érdekes az is megy 1080i-ben, szaggatás nélkül.
Szerintem is az a baj hogy itthin nem engedhetik meg az meberek hogy két konzoljuk legyen, mert akkor rájkönnének hogy a ps3 és az x360 forma forma gép. Mindkét gépnek van előnye a mésikhoz képest, ha jól tudom az x360 gpuja jobb, de a ps3-ban a cell meg nagyon jó fizikához, éz mgs4-ben bebizonyosodott hogy ha valaki tud programozni akkor elég jó minőségi játékot lehet fejleszteni. Mindkét konzolban biztos vannak még rejetett tartalékok. Kicsit olyanok mint régen az amigás korszak, amikor nem már a gyár specifikációja felett teljesítettek a gépek. Igaz ehhez évek kellettek, mert ugye ott se volt egyszerű a programozás.
Az tényleg siralmas hogy egy játék elkészül egy platformra és sokszor egyszerüen csak átfordítják a másik paltformra, így nem lehet kihozni a maximumot egyik gépből sem.
Az lenne az igazi ha minden platformra külön csapat írná a kódot, vagy legalább beleraknák az adott gép által nyújtott előnyöket. -
Allien
veterán
Egy konzolos témánál elkerülhetettlen, hogy ne jönne elő a PC v. Konzol "háború".
Volt minden PS verzióra rosszul megírt gamma, csak, elfelejtik, hogy a PC-re nagyrészt csak olyan jelenik meg (melyiket nem kellene peccselni?) Erre a legjobb példa szinte az összes Battlefield, de főleg a BF2, és kifejezetten a Bf2142. Ezek már kifejezetten szégyen, gyalázat kategória ilyen szempontból.
-
tisztelt nagyokosok!
ps3-mal játszott-e valamelyikőtök, vagy csak séróból ontja a mantrát? mgs4 megvolt például? aki mgs4 után nyivákol, hogy ps3-ra lehetetlen jó grafikájú játékot írni, annak nincs ki a négy kereke. az egy más kérdés, h mire éri meg fejleszteni, de ez egy másik történet (amiben viszont tényleg nem áll jól a sony). nyilván, ha valamit pc/x-re írnak, majd portolnak, az nem fog úgy futni. hogy mást ne mondjak, egy kivételével a cell összes spu-ja idle-ezni fog.
-
Allien
veterán
Nem kell HC gammernek tartanod, mert NEM Neked, és Nem rólad szól a történet.
Te se vagy HC gammer. Nem az a HC gammer, aki oda ül a PC elé, és a hagyományos billentyűzetén (ami kisértetiessen hasonlít az írógép kiosztásához) próbál "játszani".
Az összes normálisabb kiegészitő mind-mind konzolon kezdte.
PC-re ma is csak a tört része kerül ki. Másrészt, a Wii is arra készült, hogy a családban az apu/gyerek PC-i, és esettleg a PS3/Xbox mellé ott legyen, mert BULI.
A Nintendo mindig is próbálta a többjátékos üzemmódokat össze hozni már a (S)NES időszakban is. Tehát, az igazi HC gammer, NEM platform függő!
Csak, éppen kishazánkba még nem nőttünk fel (alacsony bérek, kultúra) a "nyugat" EU, amcsi, japán szint közelébe, hogy nekünk is lehessen több platformunk, és legyen pénzünk EREDETI (!!!) játékok megvételére.
-
Lord Myn
senior tag
Jó pár évvel ezelőtt (nem sokkal a PS2 kijövetele után) még arról volt szó, hogy a PS4-ben már "bio-technika" lesz... (ezt valamelyik japán fejlesztő-mérnök nyilatkozta, mára már elfelejtették?)
-
rudi
nagyúr
Tisztelt nagyokosok! Tud már bárki is bármit arról, hogy a játékok szempontjából talán legfontosabb grafikai chip milyen lesz a PlayStation 4-ben?! Ha nem, akkor miért kell már az első kósza hír hallatán temetni?! Mi van, ha beletesznek egy 45 vagy 35 nm-es RV770 módosítványt...? Vagy kettőt...
-
xuldar
addikt
Zelda, Metroid... Én pl. csak ezért a két névért megvenném a Wii-t. Nem tehetünk róla, hogy ezek Nintendo exkluzív nevek. De hogy azokat is, akik ezekkel játszanak, le-"nem HC-gamerezni", finoman szólva is sértő.
Egyébként az tény, hogy a legtöbb Wii játék debil, meg hamar megunható, de ott a másik véglet, PS2-re, PS3-ra is hatalmas a szardömping, a két óra alatt végigjátszható unalmas hulladékok. Nem csak a FF-franchise, meg a többi értelmesebb, összetettebb játékok léteznek arra sem. -
xuldar
addikt
Én még nem játszottam PS3-mal, de az akadás tényleg gáz. Két év alatt illett volna már megtanulni a Cellt programozni, és itt nem dzsunka PC-ről van szó, hanem egységes hardverről, amire lehet optimalizálni. Az biztos, hogy papíron ez a legerősebb jelenlegi konzol, csak hát ez nem látszik.
-
M@trixfan
addikt
Megrögzött véleményem, hogy a PS3 G80-as maggal és 512+512 MB memóriával lett volna az igazi. Szerintem így egy álomkonzol lett volna, de valamivel mindig elrontják a jobb kihozatal érdekében. Pedig így nagyon durván kompetens lenne. A merőben eltérő és egzotikusabb Cell és a szűk memória miatt egyértelmű a hátrány a multiplatform címeknél. Utálom is rendesen ezt a multiplatformozást.
Éppen ezért a PS3 igazi mércéje az exkluzív játékok. Ebből sajnos rengeteg elment. DE! Nagyon inkorrekt PC-s szemmel leírni a konzolt. Olyan optimalizációkat lehet írni a zárt hardverre amit PC-n sosem és sokkal közelebb lehet kerülni az elméleti maximumhoz. Igazi exkluzívoknál igenis lehet fantasztikus grafikát alkotni. Resistance 2 például...
PS4-ben logikus a megújított Cell, legalább szerencsétlen fejlesztők nem hiába tanulták meg. Csakhát szépen el lehet rontani azt is a VGA-val és a memóriával...
-
he7edik.
addikt
válasz
Sirandrish #14 üzenetére
65k-ért picit hülyének van nézzve az kedves vásárló
-
keIdor
titán
"A gép körülbelül kétszer lesz erősebb elődjénél"
Sajnálom, hiába terveznek 7-8 évre már most van játék, ami akad, és néha annyira, hogy az ember legszivesebben kivágná az ablakon ezt a 100.000ft-os dobozt... és így van, mégcsak a 2. év végénél járunk, mi lesz késöbb? Ha meg a PS4 csak 2x lesz gyorsabb, akkor... rendben van, hogy pletyka, de had mondjon már az ember véleményt... ezért van az oldal, nem?
-
he7edik.
addikt
válasz
Sirandrish #7 üzenetére
Ne haragudj de arról az emberről aki Wii-t vesz és Wii-s játékokkal játszik...
( finoman szólva nem tartom HC gémernek ) -
Kephamos
addikt
válasz
Sirandrish #3 üzenetére
A Mercedes is nagyot bukik a Suzukihoz képest. Alig vesznek mercit a suzihoz képest
Najó, ennek semmi értelme. Megyek aludni -
xuldar
addikt
Szó sem esett a grafikus magról, itt a Cellről és a memóriáról volt szó. Még az is lehet, hogy váltanak az nVidiáról, ki tudja, mi lesz, mire kijön a PS4. A PS3-mat nem a szokásos 5 évre tervezte a Sony, hanem 7-8-ra, amiből most járunk a 2. végén. Ez a "hír" csak pletyka, spekuláció.
-
-
he7edik.
addikt
válasz
Sirandrish #3 üzenetére
Milyen bukás?
Aki Wii-t vesz az... -
Sirandrish
legenda
a nagy bukásra kiadnak még egyet?
-
keIdor
titán
2x gyorsabb? Az elég gyenge lesz akkor... a mai PS3-ban is nagyon gyenge az a G70, ami benne van... ha 2x erősebb is lesz, akkor is még fényévekre lesz egy G80-tól, és az már ma kezd kevés lenni, mi lesz 3-4 év múlva?
-
Siera
senior tag
érdekes
ha 40k lesz veszek 1et
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest