Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szuper!
-
Squirrel
őstag
válasz
foxxmotor #68 üzenetére
Koszonom szepen az infokat! Ma ota kaphato full HD-s panellel is, valoszinuleg megveszem. Vartam a series 7-es ultrakat is, de nem akarnak jonni. Veluk kapcsolatban eleg ellentetes forrasokat talaltam.
Angol Samsung oldal:
http://www.samsung.com/uk/news/localnews/2013/samsung-unveils-enhanced-series-7-chronos-and-new-ultrabooks
Ezzel szemben mai Singapore-i cikk:
http://singapore-promotions.com/computers-pc/samsung-unveils-new-full-hd-notebooks-series-9-series-7-chronos-series-7-ultra-25-mar-2013-61604/
Ez csoppet mas specifikaciot ir a series 7-es ultrarol, mint az eddigi infok. Hol van a dedikalt GPU? csodalkoztam is, hogy ebbe tennenek egy relative eros dedikalt vga-t a premium series 9-ba meg nem... es olcsobb is nala.
-
foxxmotor
tag
Akkor egy kis infó. Remélem segít. Nekem NP900X3C-m van. Teljesítményben nekem untig elég. Netezés, filminézés Full HD felbontáson (külső monitoron), többféle szakmai program, egyszerűbb CAD szoftverek, alkalmi játék... ezek amire főként használom.
Az akksijáról annyit, hogy bár csak 4 cellás, de maga a rendszer rendkívül energiatakarékos, így elég szép üzemidőket produkál.
Dokumentum szerkesztés, képnézegetés, némi netezés mellett visszafogott fényerőn nekem picivel több mint 8 órát bír.
HD filmnézés közben is kibír 4 órát kb.
Én eredetileg win 7 el vettem, de az alatt produkált érdekességeket, ezért vettem utólag egy win 8 -at. Azzal szuperül megy. Az SSD is sokat segít azért a mindennapi használat során.
A kijelző képe csodaszép, a billentyűzet számomra nagyon el lett találva.
És amit külön kiemelnék, mert számomra ez volt a legmegdöbbentőbb, az a hangzás. Eszméletlen szépen szólnak a beépített hangszórói. Ilyen kis kaszniban ilyen szép hangot elérni... Meglepődtem komolyan mondom, mikor először hallottam. Nah mondjuk nem egy házimozival kell összehasonlítani, hanem a konkurens megoldásokkal.
Én igen gyakran (4-6 havonta) szoktam cserélgetni a gépemet és mindig csak használtat veszek, de lehet ez most tovább megmarad, mert elnyerte a tetszésemet.
Csak ajánlani tudom, ha mindenféleképpen ultrabookot szeretnél. -
Squirrel
őstag
Nem tudjatok, mikor jelenik meg az ujabb series 9? Elvileg full HD-s panellel jon es ami jobb hir a forumokon ugy irtak, lehet bele pakolni plussz memoriat. Sok helyen hirdetik (foleg kulfoldon) de sehol nem lehet meg tenylegesen kapni. Nagyon agyalok, hogy a mostani szeria, a kovetkezo vagy az uj chronos, illetve 7-es ultrabook legyen-e a laptopom.
Akinek van np900x3c-je, az irna kicsit bovebben az aksijarol, teljesitmenyerol?Koszi!
-
-
foxxmotor
tag
válasz
bulikavagyok #63 üzenetére
Szerintem próbáld meg, hogy teljesítmény centrikus módba rakod, bedugod a töltőadaptert és újra lefuttatod a tesztet. Ha ez se jön be akkor meg kell nézni, hogy az energiagazdálkodási lehetőségeknél nincs e véletlenül energiatakarékos módba az IGP. Ha abba van, akkor tedd maximum teljesítményre:
Erre gondolok: -
-
foxxmotor
tag
válasz
bulikavagyok #61 üzenetére
-
-
foxxmotor
tag
válasz
bulikavagyok #59 üzenetére
Windows 7 alatt néha belassult, ha valami nagyobb fájlt másoltam rá. De úgy néz ki a windows 8 megoldotta a problémát. Úgyhogy valószínűleg win 7 alatt is csak valami driver probléma lehetett.
-
foxxmotor
tag
válasz
bulikavagyok #56 üzenetére
És azt nem tudod véletlenül, hogy hogy lehetne frissíteni az SSD firmware-ét?
-
foxxmotor
tag
válasz
bulikavagyok #56 üzenetére
A memória sajnos az alaplapra van forrasztva és nem bővíthető.
-
Leszedték a gép hátulját egy szervizben, de sajnos a memória nem látható helyen van a billentyűzet alatt. Tovább kellet volna bontani a cuccot, hogy megtudjuk az igazságot, de azt már nem hagytam..
Viszont az jó hír(legalábbis nekem), hogy a hátlap alumínium, nem pedig műanyag ahogy néhány tesztben olvastam. A következő lépés az lesz, ha Pesten járok beviszem vmelyik Samu szervizbe, és megnézetem velük is.
-
foxxmotor
tag
válasz
bulikavagyok #54 üzenetére
Értem, köszönöm. Akkor megpróbálom.
-
Ha már win8 van a gépeden nyilván az alul futtasd. Ha felteszed ezt a programot akkor általa elérsz minden frissítést, illetve minden segédprogramot billentyűzethez, egérhez stb..Illetve fel kell majd raknod a Setting programot, de úgy emlékszem az SW Update-el azt is le tudod tölteni.
-
foxxmotor
tag
válasz
bulikavagyok #51 üzenetére
És ezt már windows 8 alól futtassam, vagy még windows 7 alól?
-
-
foxxmotor
tag
Van valakinek ilyen gépe windows 8-al? Most tettem fel az enyémre a 8-ast, de egy csomó funkciógombot nem ismer fel. Így például nem tudom bekapcsolni a billentyűzet világítást sem. Vannak esetleg valakinek ehhez a typushoz windows 8-as driver-ei? Megköszönném a segítségetek.
-
Squirrel
őstag
válasz
bulikavagyok #48 üzenetére
Hali!
Ird meg feltetlenul, mit mondanak! Azert nem mindegy, hogy 4 vagy 8 GB memoriaja van az embernek. Mikori a Te masinad?
-
-
Squirrel
őstag
Az összes tesztben azt olvastam én is, hogy alaplapra forrasztva van benne 2x2 GB, de a specifikáciok alapján max. 8 GB lehet benne. Egy amerikai fórumon írták, hogy az övékben 8 GB van, gondoltam megkérdem a Samsungot, hogy lehet-e úgy rendelni, erre írták vissza amit copy-ztam ide.
Szerintem megvárom a Series 7-est, kicsi "bumfordibb
" de lesz benne dedikált videokari meg remélem több memória az időtállósága végett.
Ha cserélsz ezekben SSD-t akkor ugrik a gari?
-
BroCreSt
aktív tag
Ekkora marhaságot sem olvastam még!
Látszik milyen felkészült munkatársak ücsörögnek a fűtött irodában.Az ismerősöm az Árpád úti Samsung-ban dolgozik,
(VRG Kft.)
és amikor megvettem a gépet, rá 1 hónapja gondoltam rakatok bele én is még 4GB RAM-ot,
el is vittem a gépet.
Mondta hogy nem lehetséges, mert 2 db. 2GB-os RAM van bent, az alaplapra forrasztva.Ezért írtam, hogy nem bővíthető, hülyeséget nem írkálok be.
A BIOS-ban is 2 slot-ot ír ki, tehát 2x2GB RAM van bent, integrálva.
-
-
Squirrel
őstag
válasz
M@trixfan #39 üzenetére
Na, a 8 GB memóriás kérdésemre ezt írta vissza a samsung:
Köszönjük, hogy hozzánk fordult.
Kérdésére válaszolva, a 9-es sorozathoz tartozó notebook-ok 1 slot-os 4GB memóriával rendelkeznek. Amennyiben Ön 8 GB memóriát szeretne a készüléknek, a vásárlást követően a szervizes munkatársak segítséget nyújtanak Önnek a memóriabővítés végrehajtásában. A szervizes díjakról munkatársaink, az alábbi elérhetőségen, tájékoztatják Önt.
Központi szervizpontunk elérhetősége:
Ezek szerint bővíthető. És egy külföldi fórumon is ezt írták.
-
M@trixfan
addikt
Ez a 4GB max fájó pont, egy opcionális 8 GB igencsak elfért volna.
-
Squirrel
őstag
Sehol nem látom 8 GB ram-mal... De külföldön sem.
-
Squirrel
őstag
Meg tudná mondani valaki nekem, hogy hol lehet kapni 8GB memóriával szerelt gépet? Vagy olcsóbb megoldás, ha megveszem 4gigával és 128-as SSD-vel és utólag pakolok bele plussz memóriát és 256-os SSD-t?
-
M@trixfan
addikt
Bizonyos dolgok miatt a Samsung nálam egy "rip-off" márka, de ezek a magasabb kategóriába eső Series modellek engem is érdekelnek. Valamennyire saját design, jó képernyő, jó felszereltség, az átlagnál jobb touchpad, egész jó anyagminőség jellemzi. Csak ki ne nyírja valami Linux ezt is
-
coolpet
senior tag
Mar latom 130+200K...
Nagyon durva, max 150-et adnek erte.
-
coolpet
senior tag
Nemlatom mennyi az ara...
13as kijelzo, akkor 130k? -
Mrsoska
csendes tag
Elég pöpec kis gép, van egy ilyen nálunk is itthon szeptember óta és elég jól vizsgázik nap mint nap. Egyedül a billentyűzet idegen nekem kicsit, de ettől és a melegedéstől függetlenül semmi probléma nincs vele, Windows 8-cal villámgyors.
-
Zodicus
senior tag
Gyönyörű gép. Egyszer talán veszek
-
BroCreSt
aktív tag
Megint frissítették?
Nekem is van, tavaly szeptemberben vettem. -
"Aerodinamic design" micsoda óriási bullshit. Ennek ellenére tetszik
-
darkarthur
senior tag
Na, ezt várom!
-
ViiiiktorOC
senior tag
Szép ez a 9-as széria!
Várom hogy láthassam a Tv-ben! -
foxxmotor
tag
Nekem is ilyen notim van, ezért vártam már egy ilyen PH TV-t. Jó kis masina. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Kicsi, könnyű, gyors, halk és eszméletlenül szép képet ad az 1600x900-as IPS paneles kijelző ami nem mellesleg matt. Aki ilyet vesz, vagy szeretne venni és komoly elvárásai vannak vele szembe, az se fog csalódni. Minden apró részletében tökéletes.
-
Ati1979
veterán
Király!
Ezt nézni fogom!
-
ledgeri
nagyúr
Már azt hittem , hogy ma nem is lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4