Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmcka
újonc
válasz
Il Dottore #119 üzenetére
megnézem ma este, töltöttem le tesztfájlt.
-
Il Dottore
tag
Sziasztok,
Pana HZ2000 tulajokhoz szánt kérdésem a tesztet olvasva:
Jól értelmezem, hogy (csak) a tv lejátszója nem képes kezelni a dolby es dts hangokat, de ugyanezek egy külső lejátszóról hdmi-n jövő audiótartalom esetében nem okozna gondot?
"surround anyagok közül a Dolby True HD, a DTS HD Master Audio és a Dolby Atmos is áthághatatlan akadályok elé állította."
Ebből indultam ki, továbbá néztem a specifikációt, ahol a dts kifejezetten jelezve, hogy nem támogatja.
Külföldi oldalakon erre nem térnek ki egyáltalán, ez az oka a felvetésemnek, valamint az, hogy még a jelenleg használt pana plazmáim mindegyike (15, 12 es 5 éves) gond nélkül kezeli direktben az eddig útjába kerülő valamennyi formátumot, mínusz atmos, itt erősítő játszik.
Relatíve sok dts anyagom van es a tv egy olyan szobába kerülne, ahol nem lenne megtámogatva erősítővel, hangrendszerrel, standing alone-ként dolgozna egy külső médialejátszó+hdmi-vel.
Ezért is lenne fontos egy aktuális tulaj visszajelzése.
Köszi! -
mmcka
újonc
válasz
Pro Koryak #50 üzenetére
ellenben a hdmi 2.1 2 legfontosabb képessége támogatott benne
eARC (visszatérő hangcsatorna (2-es bemenet))
HDMI2.1 automata kis késleltetésű mód
így gyakorlatilag ez nem is probléma -
mmcka
újonc
Szerencsére nincs 1 mió, 800-ért vihető. A hdmi 2.1 rétegigény, de a 2 legfőbb előnye a 2.0-s hdmi ellenére is megvan, eARC (visszatérő hangcsatorna (2-es bemenet))
HDMI2.1 automata kis késleltetésű mód is támogatott.
Én ezt választottam most, nem bántam meg. Nem faldísz kellett, a vastagsága nem zavar egyáltalán. A média lejátszóban igazad van, habár abból jót én még sehol nem találtam. Kárpótol viszont, hogy a pana store-ban van plex kliens hozzá, az meg ugye mindent is tud. NAS-ról kiválóan streamelek rá. Ami hiányzik még, de túlélhető, a chromecast funkció, és a hbo go natív app hiánya. De igazából egy 30.000 ft-os chromecast ultrával áthidalható minden. -
kokobe
őstag
Előttem már megválaszolták.De lenne egy morbid példám ne vedd sértésnek.
Anyád az lg panel de 4-en dugják.Biztos vagyok benne ,hogy nem lesz mindenkivel a legjobb tehát lesz egy legjobb,egy 2.3.4.Kb az elektronikák ill spec hűtés eldönti a legjobb képet még ha ugyan az a panel is... -
kokobe
őstag
Így van itt egy nagy pont!Mégis csak megjelenítőkről beszélünk és az elsődleges az lenne , hogy a legjobb képet kapjuk. Aztán mondjuk a legjobb hangot és harmadlagos kéne legyen mondjuk a smart.
Viszont sok embernek nincs igénye rá a paraszt kiemelt a legjobb mód mert normális natív kontrasztú tv-t életbe nem láttak és szétszaturált ,szétkontrasztozott kép nekik a best mikor neon zöld a fű mert azzal kompenzálnak de a smart az baszó meg lehet mutogatni a távirányítóval.Baszom agyam eldobom neked nem is kell jó megjelenítő csak legyen rajta youtube, meg mozgós táv!
Duna tv-t azzal is jó nézni tök mindegy mivel mossa az agyát. -
gabika1972
tag
Komolyan elsőre azt hittem a jó öreg Rocco feszít akcióhősként a képernyőn
-
KTTech
veterán
Nem átverés. Egyrészt nem az LG, hanem az LG Display a gyártó, ami két külön cég, másrészt ebben például egy egyedi panel van, amit csak a Panasonic használhat fel (tehát nem kerülhet bele az LG Electronics által gyártott készülékekbe sem). Viszont a vezérlés és a teljes elektronika Panasonic gyártmány és tervezés, így köze nincs ahhoz, amit az LGE gyárt (vagy épp a Sony és a többiek).
Vagy szerinted minden Samsung Display által gyártott LCD-k csak a Samsung készülékeibe kerülnek? Még az Eizo is azokat használja, vagy épp az LG Display által gyártott IPS panelek sem csak az LG Electronicshoz mennek, hanem épp lehet a Dell-hez vagy más monitorgyártókhoz...
-
Cs1csó
titán
Átverésnek érzem ezeket a mindenféle márkanév alatt futó OLED tévéket, hisz mindegyik panelt az LG gyártja.
-
Chaser
legenda
válasz
#72042496 #104 üzenetére
a viszonylag magas és a qrva drága kifejezések azért sztem elég távol állnak egymástól
mondjuk az office kifejezés elég tág, 32" 4k-n azért tényleg tudtam pakolgatni a dolgokat, hogy még azért lássak is belőlük valamit
létjogosultsága éppen tényleg lehetne, de az ára pfffffffffffffff
persze akinek vmiért jó vegye, felőlem rájuk rohadhat az összes -
törölt tag
A #99 Balika911 elejében bennvan a lényeg. Ez a legkellemesebb office-ra és nekem pl. egerezős játékra. Igen, LCD, mert az 4K 144 Hz, mert a 27-32" gyakran kb. az ideális asztali méret, és mert ilyen kijelzők léteznek is.
Az ára viszonylag magas, ugyanakkor ez egy (munka)napok ébren töltött részét meghatározó eszköz is lehet, mindenki eldönti magának.
-
Chaser
legenda
egy kicsit belekavarodtam ( :
szóval oledből egy 27" 1440p 144hz-et is életképesebb megoldásnak találnék 55 b9 árában, mint egy lcd-t 4k-val ilyen paraméterekkel, ha létezne belőle 32-es az mennyi lenne? 55 c9 ára legalább? na hagyjuk már
32" 4k oledet meg sztem mint a cukrot vinnék 55 b9 árában, na de egy lcd-t 27"-lal, csak mert 4k/144hz? persze mindenki azt vesz amit akar
lg meg elversenyzik magával házon belül -
Chaser
legenda
válasz
#72042496 #101 üzenetére
de mi az adott cél, office?
ha valakinek erre 27"/4k a heppje', 100e alatt is van rá megoldás
fps 4k-n? vagy mi? más stílusú játékhoz azért nem túl acélos az a méret közelről sem
nagyon jó elgondolás, azzal nincs bajom, de nem 55" oled árban, az még viccnek is rossz, ha oledből elkérnének 27" 4k/144hz-ért b9 55" árat arra már azt mondom nah, haladunk, főleg ha 32" is lenne belőle ( : -
törölt tag
Nem kidobni hanem elkölteni rá, ha az a legmegfelelőbb adott célra (ha adott alkalmazásoknak probléma a skálázás, akkor valószínű nem ez a megfelelő). A 32" 4K számomra elég uncanny, és ott nincs 120 Hz sem. A 27" WQHD pedig más kategória, annyira látványosan alacsonyabb PPI.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt a japán gyártó idei csúcstelevíziója, a 4K felbontású, HDR támogatású OLED tévé.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest