Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
andris1602
aktív tag
Üdv mindenkinek
Olvastam, hogy van már 1.2 firmware frissítés erre a gépre. Ha van valakinek esetleg ilyen gépe, és feltette ezt a frissítést, le tudná írni, hogy javult e tőle valami? (elvileg mindkét frissítés a képminőséget volt hivatott javítani)
Köszönöm a választ
Üdv
-
Athanáz9
aktív tag
Üdv. Jönnek az utódok. Azoknák már CMOS érzékelő.
Ennek az ára nem igazán ment lejjebb.
Vagy tévedek? -
tomlll
csendes tag
wow, most tűnt fel milyen olcsó lett: panasonic tz20 , már 70ezer ft-tól van, úgyérzem eljöttt az idő, hogy lecseréljem a tz5-met (azt is ennyiért vettem 3 éve)
-
gyerecske
senior tag
Első kép elkészítési ideje?Két kép közötti idő?
-
rumos14
nagyúr
ezt a vérpistikézést tökre nem értem. sztem szó sincs erről. mi kell az átlag fotósnak? kis gép nagy zoom-mal, jó videóval meg mindenféle parasztvakító fícsörökkel. ezek megvannak ebben a gépben. a képeit úccse nézi 1:1-ben és 10x15-nél nagyobb méretben szökőévente nyomtat. ha 5-6 mpixelre korlátoznák a felbontást, bele sem tudnék nagyon kötni.
-
rumos14
nagyúr
van igazság abban amit írsz, de azért hozzászólnék.
vhol láttam videóból kikockázott képet, a 720p és az 1080i között valóan nincs arányos különbség, de azért láthatóan több részletet tartalmaz az utóbbi. szóval ha a gép képes rá (márpedig azért tettek bele CMOS-t, hogy képes legyen), akkor én örülök a Full HD-nak. amellett továbbra is van 720p.
a bitráták: igen, valóban ugyanannyi, de 1. a 720 az "p", az 1080 pedig "i", ez nem mindegy 2. elég a 17mbps az 1080i-re, korrekt minőséget ad? bőven.
a gyér képminőség pedig nem csak a kis érzékelő miatt van, hanem mert a Panának ez a szenzora most nem sikerült ilyen szempontból túl jól és a jpeg feldolgozás sem az igaz. a Canon a 12 mpixeles CMOS-ból sokkal jobb képet produkál. -
rumos14
nagyúr
kicsit meglepődtem, hogy a képminőségről összességében pozitívan nyilatkoztok, mert sztem meglehetősen gyenge, elég csak a nemrég tesztelt Canon SX220-szal összevetni. úgy látom, az u.ezen érzékelőt tartalmazó FZ100-nál is gyengébb . nem hiába, kisebb méretű az optika. tegnap elszórakoztam pár FZ100 raw-val, és mondjuk 6 mpixelre leméretezve már teljesen jó, iso400 körül is. tehát ennnyit bírna el az érzékelő, és a jpeg motor sem a legjobb.
videókamerának viszont nagyon jól használható ez a TZ20, az biztos. kivált egy 100k körüli dedikált kamerát.ja, a nagylátószög, azért 29mm videó módban, mert 16:9 a képarány, tehát "levág" alul-felül. 24mm-t csak 4:3 képarányal tudja, nem multi aspect a szenzor.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz
Biznisz Elek #46 üzenetére
sose használom a tz7-et videora mert annyira vacak amit készit, hogy csak idegelem magam, miközben nézném...
egyébként mire nem elég a 10x optikai zoom? kurva nagy amit behoz és amúgy is ha fullra zoomolsz úgy remeg már a kép, hogy alig tud jó képet késziteni. sajnos..
talán ebben a tz20 már nagyon más világ és ezt is profin tudja. -
nord_
veterán
válasz
ész ventura #48 üzenetére
Ha a TZ20 is végig kettőnyóc lenne, elég érdekesen nézne ki az obi a vázon.
-
madgie
titán
válasz
ész ventura #48 üzenetére
Lehet, hogy végig kettőnyóc, de a tele végén azért már nem túl penge az FZ-20... legalábbis úgy rémlik sok év távlatából
-
Biznisz Elek
senior tag
Jó kis gép ez. Nekem TZ7-es van, imádom. Amiért lecserélném az a FULLHD és a nagyobb zoom. Egyébként szerintem egy átlagfelhasználónak semmi különbség nincs. Talán mondhatom hogy kategóriájában a legjobb kompakt gép. Ami engem még zavar a TZ7ben hogy a videónál amikor zoomolok a motor hangja halható a felvételen. Ez ennél is így van (a cikkben nem találtam , vagy csak vak vagyok?).
-
Kleroo
veterán
Aki lefossa,hogy 1:1-ben nézve milyen a kép,csak kattanjon el,és tudjon mindent amit 2011-ben tudni lehet.
(persze ha látná,hogy akár csak az én gépem is milyen videót vesz fel fullHD-ben...)
De ezt a kérdésedet igazából már nem is értem,hogy minek.
Miért kéne ajánlanom. Az egész onnan indult ki,hogy a tz10hez képest semmi változás nincs,és a tz20 vérpistinek való
Nekem csak ez szúrta a szemem.[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Persze, hogy többet tud a TZ20, mint a 10, ezt nem vitatni tényleg ostobaság, láttam én is a specifikációját.
Következő kérdés: ha, mint írod egy Hi8as régi videókamerával jobb videót lehet készíteni,illetve egy filmes,zoomos géppel jobb fényképet, akkor kinek ajánlod a TZ20-t?
-
Kleroo
veterán
Most mondhatnám,hogy és a TZ20 miért?
De nem igazán érdekel. Aki nem látja mennyivel több mindent tud mint a TZ10,az elfogult,vagy ostoba.
Amúgy meg 1 kutya mind a 2.
Rá van írva minden csilivili,de igazából egy Hi8as régi videókamerával jobb videót lehet készíteni,illetve egy filmes,zoomos géppel jobb fényképet.Csak nekem ez elég vicces,hogy a Tz10 a király, a Tz20 meg vérpistikéknek van.
A Tz10 a maga idejében ugyanekkora durranás volt. Most jöhetne egy Tz7-8 tulaj,hogy a Tz10 vérpistikéknek van, a tz20pedig elme roggyant vérpistikéknekSzerintem a Tz20 sorozatfelvétele már önmagában hihetetlen hasznos lehet rengeteg területen.Még én is örülnék neki ha tudna ilyet a D3100am.
De ha már vérpsitikék. Nekik inkább a 12+ megapixeles telefon való. Na az tényleg kiborító...
-
Necc
addikt
Azt aláírom, hogy specifikációk alapján sokkal jobb. Vérpistikéknek.
Tény ami tény, TZ20 > TZ10, visszafelé azért nagyon ritkán szoktak fejleszteni (de azért van rá pár példa, lásd: Nokia N95 -> N96), de azért a 2 masina között csak itt-ott fellelhető apró csiszolások vannak (no meg a megapixelwar további fokozása természetesen) meg 1-1 új szolgáltatás ami nélkül meg tudsz lenni és ennyi.
Ja meg "FullHD" videó... mégis mondja már meg nekem valaki hogy minek? Azért hogy bámuld a "FullHD"-s 24" -os TN+film -es PC monitoron? Vagy hogy bámuld a csak 720p-t tudó 3X" -os LCDTV-n a nappalidban? Ugyan már... Ahogy egyik ismerősöm anno remekül megfogalmazta (és azóta se tudom olyan jól visszaadni): az emberek vagy 85%-a annyira nem lát, hogy semmi eltérést se látna egy 720p vagy 1080p videó között egy 40"-os képernyőn. Hab a tortán, hogy a videó bitrátája a felbontás növekedése ellenére egy fikarcnyit sem változott, azaz fenntartásaim vannak a felbontás növekedésével járó képminőség-javulással kapcsolatban is.
A jobbfajta videó és sorozatfelvételi módot pedig a modernebb feldolgozóegységgel érték el, és nem csak a szokásostól eltérő MOS szenzorral.
A "gyér képminőség" okának én inkább a generációk óta nem növelt szenzorméretet hoznám fel.
-
LackoMester
addikt
Kimondottan tetszik, egy újobb f@sza géppel bővült a TZ sorozat.
-
Necc
addikt
Nekem az elődmodell (DMC-TZ10) van meg egy ideje, a mikrofon hajszálpontosan ugyanott van elhejezve, mint itt, már jó pár videófelvételt rögzítettem vele, és sose volt a hangerővel semmi probléma.
#30: Miért? Mi olyan dolgot tud ez, amit a TZ10 nem? Az én szememben még valamivel butább is, mert a TZ10-ben volt beleszólási lehetőséged a képfeldolgozásba, és lehetőséged volt csökkenteni a brutálisan erős zajszűrést, ezáltal jóval részletesebb (de cserébe ugyebár zajosabb) lett a képed.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Ha nem lenne egy TZ10-es otthon a fiókban, ezt venném meg.
-
madgie
titán
válasz
tha_answer #28 üzenetére
Elvileg igen, de ki akar fél óránál többet egyszerre videózni?
-
MLaca
őstag
válasz
tha_answer #26 üzenetére
mert akkor már videokamera, ami más vámszabályzat (és tarifa) alá tartozna.
-
tha_answer
őstag
mi ez a buzi jogszabály ,h nem lehet 30 percnel többet felvenni egyszerre?
-
DonToni
aktív tag
Csak egy kérdés:
Miiiiért a tetején a mikrofon ???? -
macilaci78
nagyúr
1920x1080 @ 60 fps, 1280x720 @ 60, 30 fps, 640x480 @ 30 fps, 320x240 @ 30 fps
Biztos, hogy a nagy felbontáshoz jár a több képkocka?
-
madgie
titán
Az ötödik Pana gépemet gyűröm, abból kettő ilyen módtárcsán zongorázós lejátszós volt. Kevés dolog volt, amit nem szerettem bennük, ez vastagon ide tartozott
Ha már mechanikus perverziók: én az L1-et szerettem nagyon külsőleg, ott a záridőt, rekeszt kézzel kapcsolgatva lőttem be, nem tárcsával bohóckodtam
-
Én egy FZ38-at használok, az állókép minőséggel én sem vagyok megelégedve (Már iso400-os olyan mákos és elmosott, hogy már nem is merek 1:1-re nagyítani), ezért szeretném lecserélni, de úgy néz ki, hogy a Pana nem nagyon jön számításba, maximum az LX5, viszont az nem a PAS felhasználóknak találták ki, így nem tudom, hogy automata módban hogy teljesít
-
Integra
titán
valszeg velem van a gond, biztos valami rejtett perverzitásom, de egyes funkciókat jobban szeretek szeparált mechanikus kapcsolókkal megoldani. ha valakinek még a panasonic gd500-as mobilteló mondd valamit, akkor tudja hogy annak az oldalában milyen lezáró csúszó kapcsoló volt. na annál jobbat sose láttam még telefonban. ez az átváltó a tz-ben is ugyanilyen frankó, praktikus, jól használható.
-
Hát remek kis gép az már biztos,én mint kocafotós biztosan elfogadnám,de megvenni biztosan nem venném meg az ára miatt.Ennyi pénzért már van jobb is.
-
nord_
veterán
MLaca, Integra:
asszony FZ38-asán ilyen kapcsoló van, GF1-emen pedig csak egy sima visszajátszás gomb, úgyhogy nem véletlenül kérem a kapcsoló elfelejtését
Amúgy miért jobb egy kapcsolót tologatni újbóli fényképezéshez, mint nézegetésből azonnal kilépni az expógomb félig történő lenyomásával? Fotózás miatt úgyis rátenné az ember az ujját az exponálógombra...
-
-
Integra
titán
úgy, na.
a tz7 kaka amit művel, aztán ezekben a gopro dolgokban gondolkodtam motorozáshoz, de külön csak emiatt nem akarok még valamit venni, viszont a goprop és a többi ilyen fullhd-nál nem tud ilyen fps-t produkálni, csak 720-nál. viszont a különbség sebességben zongorázható ezeknél a kameráknál. -
madgie
titán
"60fps-es fullhd felvétel"
Ammeg hogy, nem is szabvány
50i-re gondoltál, nem? Az is 50 félkép másodpercenként, tehát nem teljes "frame".
Egyébként pont most akarom a bringára eszkábálni a GH1-et, nem mintha profi volnék bringában, csak jó móka volna kipróbálni (ez már tud 50/60 fps-t akár, igaz 720p-nél, 1080p itt is 50/60i vagy 24/25p)
-
Kleroo
veterán
Muszáj követnie a trendet.
A vásárlók nagy része bemegy a saturnba(MM-ba)
Végigjárkál,megtetszik neki pár készülék(szép a színük)
És mivel nagyobb megapixel=jobb képminőség,jobb fényképező,ezért megveszi azt.
Az már részletkérdés,hogy 3-4mp-elnél több nem kellene,mert nincs rajta több részlet.Tükrös Nikonomnál is "imádom" ,hogy a legelső kérdés az,hogy HÚÚÚ ez hány mp-es.
De hát aki nem olvas utána,nem érdekli annyira,az nem is fogja tudni azt hogy MP<>minőség. Mert a marketing ezt sulykolja a fejekbe.
-
Kleroo
veterán
Nagyon kemények a specifikációi.
Az egyetlen baj az,hogy konkrét képet elég okádékot csinál.De ugyebár ha nagyobb érzékelőt kapna kevesebb megapixellel,akkor a laikusoknak már gagyinak is hatna.
Mindenesetre odatették magukat.Egy ilyen kütyü egy 32gigás kártyával,elfér az ember zsebében,és mindent tud ami az ember eszébe jut.Csak hát sajna a képminőség..... A 2006-os Lz-5öm legalább ilyen jó képet csinál.....Ami azért már elég kőkorszak manapság.
Egy 14mp-es fotó 1:1-ben egy okádék. 1:2 tűrhető,de látszanak a hibák. Olyan 3-4 megapixelben lennének "tökéletesek".De ettől függetlenül egy laikusnak,akit nem érdekel annyira,hogy a minőség tűrhető,avagy kiváló,annak elképzelni sem tudnék jobb készüléket.
A pana szerintem túlzásba is vitte. Ki a franc fog így kamerát venni? -
Integra
titán
lensflare-re az én tz7-esem is képes amúgy
viszont ennek az 20-asnak a képstabija, meg 60fps-es fullhd felvétel, ááá, na ez már frankó, ezt fel is szerelném a motoromra pályás felvételekhez, van végre értelme..
lehet, hogy jövőre le is cserélem erre, nagyon tetszik. a tz7 egyik rákfenéje szerintem pont ez a két dolog volt, a gyenge képstabi, sok mozdult be nekem nagyon és a gyenge video felvétel.
az iso400-zal nemtok sokat kezdeni, nem értek hozzá, én csak bekapcsolom, zoomolok, ellövöm és kikapcsolom és teljesen korrekt fotó az eredmény. a tz7 ereje pontosan ez volt. és már a tz7 is nagyon gyors, ezért is vettem, kiváncsi vagyok hogy vajon ez a 20-as mennyit változott ebben a tekintetben.
de az a gagyi kis csatlakozó bemenet takaró lapocska, omg, ezt miért?! a tz7-en atomstabil van még...
illetve remélem hogy az exponáló gomb fokusz és elsütési pontjai is határozottabb érzést adnak mint a tz7-nél.[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
Ezt az idióta lejátszás/felvétel kapcsolót igazán elfelejthetnék már!!
Becsillanás: nem is olyan vészes, a Lumix 1,7/20 tud még ilyenebbet is.
Egyébként egyetértek, a hátsó lcd-t is illenék megcsinálni minimum billenősre, ha nem is hajtogatósra.Nyaraláshoz ideális kis gép, főleg ha a hátizsák mellett a gyerek is az ember nyakában ül. GPS meg jó dolog.
-
yakuza.tora
addikt
A GPS-es mondatnak nekiugrottam párszor. Ilyen alapon simán beleépíthettek volna egy telefont is. Végülis érintőképernyős...
-
grc999
tag
Nekem nagyon tetszik a gép, úgy gondolom a videófelvételi képesség (fullHD, egész jó minőség) is teljesen rendben van. Az ára magas, de szerintem indokolt, hiszen renek minőségű kütyü.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Sokan dicsérik a Panasonic TZ20 utazózoomját, ideje volt megnéznünk, okkal teszik-e.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest