- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaSza0909
csendes tag
"...akkor még senki sem hitte el azt, hogy a beépített EVF dönthető lesz. Ez a megoldás ugyanis – legjobb tudomásunk szerint – teljesen egyedülálló, sem a Panasonic, sem más gyártó nem alkalmazott eddig ilyet"
Minolta Dimage 7-7i-7HI-A1-A2 sorozatban mindegyiknek ilyen EVF-je volt.
-
cellpeti
veterán
-
MLaca
őstag
-
cattus
őstag
A focus-peak használható videófelvétel közben is?
Amúgy bitang jó gép lett.
Do the thing!
-
TayRol
veterán
hm, valahogy nagyobb durranást vártam. de jó kis vas ettől függetlenül, egyszer tuti kipróbálom.
-
Freddy76
addikt
Naja, nem kapott el a musthave érzés. De ettől függetlenül símán lehet, hogy ha ez is eléri fél év múlva az első árzuhanását, erre cserélem be a d7000-ret.
Kivéve persze, ha jön om-d em-6 az elődnél picit jobb kezeléssel és 1/8000-rel, vagy xe-1 gyorsabb fókusszal.
Pláne kivéve, ha az eszemre hallgatok és megveszem az addigra igencsak olcsóvá váló em-5-öt. Ez lenne a legésszerűbb választás.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
KőkorSzaki
tag
válasz SzaSza0909 #1 üzenetére
Meg egy halom kamkordernek 10-15 éve, még mielőtt képernyővel kezdték szerelni őket. Jó kis szabadalom ez is.
-
arn
félisten
Ez egy remek masina, max nem valt ki olyan emociokat, mint az omd. Epp ezert lehet majd olcson venni
Egyedul az omd stabja hianyozna. Erdekes amugy, hogy a pana olcsobb, az oly dragabb itthon, mint az euban.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
sebgutkopf
őstag
Ez igen! Nagyon jó gép lett.
Akár kivált romantikus érzelmeket, akár nem, nekem úgy tűnik, hogy a legjobb vétel az mft fronton most ez a gép. Illetve a kezdő ára sincs elszállva. Nem olcsó, de emberi elmével felfogható és valóban minden benne van, ami fontos és megkívánható.Ha az oly versenyben vakar maradni, ideje lenne megtanulnia videózni, mert a jelenlegi videó tudásukkal ezzel a gx7-el nem igazán versenyezhet egyik om-d gép sem.
-
Lassú Víz
őstag
Jó kis gép, de az E-P5-tel készült tesztképek jobban tetszenek.
A bekapcsoló gomb a tárcsa felett mennyire necces a gyakorlatban? A másik kérdés, hogy az EVF eléggé kiáll a váz síkjából. Nem igényel nagyobb odafigyelést elpakoláskor vagy a gép elővételénél?
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lassú Víz
őstag
válasz sebgutkopf #18 üzenetére
Manapság semmi sem olcsó, és igazán a mindennapi kényelmes használatért fizetünk sok pénzt nem a képminőségben jelentkező különbségért. Az egyik legjobb ár/érték arányú gép, az biztos.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
FEDman
addikt
Az L1 a legszebb gép amit a Pana valaha kiadott a kezei közül, a GX7 pedig a legjobb.
-
MLaca
őstag
frissült a >>képminőség<< pont, mert közben jött az új acr, ami már támogatja a gx7 raw fájljait!
http://mlzphoto.hu/
-
doc
nagyúr
A Panasonic a facebook oldalan is megosztotta a cikket
-
k1csi
senior tag
válasz sebgutkopf #18 üzenetére
Az Olympusnak van egy nagyon jó stabija ami megy videó alatt is és bármilyen fix obival. Ebben a Pana sehol sem tart sajnos még.
Számomra ezért is érthetetlen miért csinál az Oly olyan bakikat minthogy nincs 24 meg legfőképpen 25p. Azt, elhiszem, hogy kombinálni a fázis AF-et a kontrasztal videó alatt hasonlóan mint fotónál macera lett volna, de a két másik framerate engedése vsz. min. munka lett volna.Szintén most amikor nagyobb markolatok lettek, lehetett volna az akuban is lépni. Bár tényleg nem létkérdés, mert lehet pótakkut vinni, de valahogy itt le vannak nagyon ragadva.
Képminőség.
Miközben a stúdiós teszképek már ISO25600-on is tényleg jól néznek ki, rossz fényviszonyoknál már jóval hamarabb bukik a dolog. A harmadik sorban ahol a gyerek könyököl a haján/szemöldökén már ISO1600-on is jól látszik a részletvesztés (vagy nem tudom miért olyan lágy/mosott az egész).
Azaz számomra pl. egyáltalán nem világos miben annyival jobb ár/érték arányban ez a váz mint pl. a G5 vagy az E-M5.
OK jobb a zár meg valamivel a szenzor/JPG motor meg felhajtható az EVF. De pl. G5-höz képest megér ez kb. kétszeres árat?Tetszik, de nekem igazán az a csalódás, hogy még mindig nem hoztak ki olyan vázat ami tudja azt a szenzorstabit amit az Oly és van 24/25p félautomata (záridőválasztásos) meg manuális videó mód.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
FEDman
addikt
"A harmadik sorban ahol a gyerek könyököl a haján/szemöldökén már ISO1600-on is jól látszik a részletvesztés (vagy nem tudom miért olyan lágy/mosott az egész)."
Ne vedd sértésnek, de meglehet hogy egy picit több energiát kellene fektetned a gyakorlati tudásra a sok száraz szenzorelemzés helyett/mellett.
Mindig fogom a fejem mikor valaki annyit beszél az elméletről, majd mikor elé kerül egy igazi kép akkor azt se tudja értelmezni amit azon lát.
Az említett képen a fókusz síkja valahol elől a fiú kezén lehet. Gyönyörűen látszik, hogy a haja már teljes mértékben a fókusz síkján kívül esik. Ezek után ott részleteket keresni..
Másik végről meg egy erősen ellenfényes kép. A fiú arcának nagy része ennek megfelelően árnyékban van. Árnyékban pedig mindig több a zaj, ami miatt a legtöbb gép Jpeg-ben több zajszűrést is alkalmaz az árnyékokban.
Emiatt van az is, hogy gyakran a tesztábrákon jobban teljesítenek a gépek, azok jellemzően ennél jobban világítottak.
Ez a kép a körülményeket, a fényviszonyokat és a nagyon enyhe front fókuszt figyelembe véve szerintem teljesen rendben van, csak tudni kell értelmezni a látottakat. -
FEDman
addikt
És kicsit visszatérve a G5 - GX7 összevetésre. A G5 zajban eddig se volt rossz az E-M5-höz képest is alig maradt el ilyen téren, az igaz különbségek dinamikában mutatkoztak meg.
Ugyanezt érzem most a GX7-nél is. Még nem volt meg a DXOmark mérés, de az eddig látottak alapján szerintem a G5-höz képest zajban minimális lesz az előrelépés és igazából dinamikában lesz érezhetően jobb.
És ezt már Jpeg-ben is érezni vélem a GX7-nél. Azaz ha ezt az ellenfényes kisfiús képet ugyanakkor ugyanott azonos expoval szintén Jpeg-ben meglőtte volna Laca G5-tel is akkor szerintem nagyon is jól látszott volna a különbség a kettő között. Csak nem zajban pixelkukkolva, hanem ott hogy a fiú arcéle a G5-tel lőtt képen tuti sokkal durvábban különösebb átmenet nélkül égett volna ki.
Ettől függetlenül természetesen nem emiatt nincs egy árban a GX7 és a G5.
Egyszerűen ezek a vázak nincsenek egy kategóriában. Mint ahogy az azonos szenzorú EOS 550D és 7D sincs. -
k1csi
senior tag
Lehet, hogy régimódi vagyok (még filmmel kezdtem a fotózást), de portrénál feltételeztem, hogy a szemen van a fókusz. Viszont látva az elmosódottságot bennem is felvetődött, hogy előrébb van a fókusz ezért néztem (írtam is) a szemöldököt is.
Még a fiú kezén sem igazán látom a részleteket jónak.
Több helyen kis területet kijelölve nyomtam egy hisztogrammot is. Annyira azért nem árnyékos az.
De mindegy, szerintem nem rossz ez a kép, legalább megóv a túlzott elvárásoktól. Minden látszik rajta, csak tényleg meg kell nézni. Ennyi gyakrolatom azért van, mégha nem szedem szét a képeket lightroomban akkor is.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
k1csi
senior tag
Miután elkezdted azt a magyarázatot adni a zajmosott részekre, hogy mert annyira árnyékos, természetesnek éreztem, hogy csinálok egy objektív mérést ami egyébként ugyanazt adta amit láttam is, hogy annyira nem árnyékos az. De tulképpen mindegy is, mindenki megnézheti magának és eldönti, mennyire tekinti jónak.
Egyébként azon sem lennék meglepve, ha picit bemozdult volna, ekv. 90mm-en 1/80 azért bevállalós.
ISO1600-on nagy dinamikát és komolyabb eltérést (akár dinamikában) nagyjából azonos szenzorok között nem lehet elvárni. Az a fránya fizika már csak ilyen, szeret korlátokat állítani.
-
FEDman
addikt
Hát ha valahol, akkor dinamikában volt érdemi előrelépés az utóbbi időben. Egy E-P3 és egy E-P5 között RAW-ban dinamikában bő 2 FÉ eltérés van és ez igaz iso1600-on is! Ez már gyakorlati szempontból egy igenis érzékelhető különbség.
És jelen esetben ráadásul egy Jpeg képről volt szó. Jpeg-ben pláne bőven van még tartalék még a legújabb vázakban is.
Egy Pana Jpeg összevetés.
-
FEDman
addikt
Ezen felül a GX7 maga is simán benézhette. A mirrorless gépek se teljesen mentesek a front illetve a back focus-tól. Ha a háttér, vagy az előtér sokkal kontrasztosabb az itt is adott esetben tévútra viheti a fókuszt. Jelen esetben a kezén az élfény sokkal kontrasztosabb volt, mint a szemei.
-
k1csi
senior tag
Dinamikát JPG-ben hasonlítani? Na hagyjuk...
Ki tudja mi volt az egyiknél meg a másiknál a RAW-JPG konverziós görbe (ami lehet beállításból származó eltérés is).MLaca
Arcfelismerésen volt? Panán elég jó szokott lenni, persze ha mozog a gyerek azt nem fogja megállítani...Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
FEDman
addikt
Mint említettem Raw-ban is bő 2 EV-t lépett előre a m43 az utóbbi időben.
Ezen felül nem én kezdtem a képminőséget egy darab kiragadott iso1600-as JPEG kép alapján megítélni.Na mindegy úgy látom most jön a vitának az a része amikor megpróbálod megmagyarázni, hogy neked csak azért is igazad van. Ha nem haragszol meg akkor én ebből már kimaradnék.
-
k1csi
senior tag
Az EP-3 vs EP-5 összevetésben tényleg igazad van akár RAW-ban is, de abban a hsz-ben amiből az egész indult a G5-öt meg az E-M5-öt említettem mint viszonyítási alap.
Az E-P3-at egyáltalán nem, mert abban egy kifejezetten gyenge szenzor van, nem abból kellene kiindulni.Tény kiragadtam egy JPG képet (két mondat erejéig), nem volt sok magas ISO-s ami azért többeket érdekel. Vsz. ez a kép sokkal reálisabb képet fest mint a studiós állványos mega ISO-s változatok, amik vsz. könnyedén irreális elvárásokat indukálnak.
Elnézést, ha ezzel valakit megsértettem.
Piece.
MLaca
DSLR-nél tényleg ez a korlát, de itt gondolom nem számít.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
jó kis masina, elfogadnám.
-
polika
senior tag
Ennek tükrében megállapítottuk, hogy a GX7 saját JPEG fájljai ISO 1600 és ISO 3200 között kezdenek kissé elmosódni, azonban zajnak ISO 6400-ig (inkluzíve) nincs látható nyoma.
Bocs, tudom nem 100%-on szoktuk pixel vadász üzemmódban nézni a képeket, de ez a kijelentés a mellékelt mintaképeket megnézve költői túlzás, már 1600-on látszik a zaj, persze ha 15x10-ben hívod elő turistaképként akkor max csak a színeknél veszed észre ha jó helyen hívatsz, de egy 60x40-es minőségi nyomatnál már símán észrevehető.
-
tal-garius
aktív tag
Ha lenne sok pénzem vennék egyet. De majd egyszer biztos telik majd rá
-
Ice&Lime
veterán
válasz tal-garius #41 üzenetére
Ha annyi pénzem lenne rá, egyből meggondolnám és mást vennék inkább helyette.
-
Ice&Lime
veterán
válasz tal-garius #44 üzenetére
Pontosan nem tudom helyette mit, de nem fényképezőgépet, ennyit nem adnék ki érte az biztos, akinek a munkája, annak persze más a helyzet, de szerintem nagyon sokba kerül.
-
bulk0504
csendes tag
Nekem csak egy olyan észrevételem lenne, hogy a tesztképek között ami a kislányról készült a kerítés előtt, az biztos 1.7-es rekesznyíláson történt? Mert ez esetben elég nagy a mélységélessége az objektívnek ilyen rekeszértéken.Csak más gépek objektívjeihez hasonlítva (canon). A gép teljesítménye nagyon meggyőző!
-
nord_
veterán
Igen, 1.7-es rekeszen készült.
Mélységi élesség: a háttér mosottsága nem csak a blende nagyságától, hanem a téma és a háttér közötti távolságtól is függ. Itt a kislány a kerítésnek dől, tehát nem is lehet olyan nagy a háttérelmosás mértéke. Ha 100%-on nézed a képet, lehet látni, hogy a vaspálcák kívül esnek az élességi tartományon. -
MLaca
őstag
Fontos kiegészítés: utólag derült ki, hogy a tesztelt fényképezőgép hardvere még végleges előtti változat volt, így a képstabilizátor jóval a tervezett alatt teljesített, ezért az erre vonatkozó észrevételeink nem érvényesek, a szenzormozgatásos stabilizátort majd egy későbbi vázzal ismét le fogjuk tesztelni!
http://mlzphoto.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest