- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Zotak CI320 nano-n futtatok usb3-as pendriveról Openelecet illetve most legutóbb már Le-t.
Az a gondom, hogy a 5.08-as OE felett minden verziónál időnként elnémul a hang pár mp-re.
Most az LE 790.008-as csomag van fent. Ezzel már ritkábban, de 2 óra alatt 3x produkálta a hibát.
Van valakinek 5lete, hogy merre keresgéljek? A hangbeállításoknál már mindent próbáltam, de azért bármilyen infó jól jönne.Köszönöm!
-
válasz
DoItYourself #516 üzenetére
De igen.
Az egyik gond, hogy ha eltávolítom az sd kártyát és úgy bootolok, akkor felborul a sorrend.
A második gond, hogy minden alkalommal F8-al elő kell hívni a boot menüt, hogy kiválasszam a megfelelő usb-s eszközt.
Amiről a leírást készítettem, az pedig a normál boot menü, ahol csak egy nyíl-le-fel és az indul, amelyiket akarom, illetve amelyik alapértelmezettnek be van állítva. -
Sziasztok!
Oe-t használok sd kártyáról egy Zotac HTPC-n. A pc-n van egy ssd és azon egy win10. Ennek a kettőnek a dual boot megoldását kerestem régóta a neten, de - anélkül, hogy szétcseszném a meglévő, belakott os-t az ssd-n-, nem találtam. Viszont most sikerült egyszerűen megcsinálni és ezt szeretném megosztani, hátha valaki mást is érdekel.
Amire szükség lesz:
- EasBCD bootszerkesztő program.
- Usb image tool vagy Win32 disk imagerKészítsünk egy mentést az sd kártyára telepített Openelec-ről és helyezzük el valamelyik meghajtón.
Nyissuk meg az EasyBCD-t (nekem magyar nyelvű), majd - az Új bejegyzés hozzáadásánál - lépjünk alul a Disk Image fülre.
Állítsuk be a következőket:
- Tipus : Raw Disk Image
- Rendszer: Amit beírunk, az látható majd a boot menüben. pld: Openelec
- Elérési út: Tallózzuk be az elmentett Oe.img fájlt.Végül klikk a - Bejegyzés hozzáadása - gombra és ezzel kész is vagyunk.
Gondolom, hogy a boot sorrendet és időt mindenki be tudja állítani.
Azt ne kérdezzétek, hogy ez miért és hogy müxik, nem tudom, csak azt, hogy így jó.
Viszont, ha később véletlenül eltávolítjátok vagy átnevezitek a mentett .img fájlt, akkor természetesen nem fog működni a dual boot.
Próbáltam a Linux/BSD menüpont alatt lévő különböző módokat, de csak a Grub (legacy) működött úgy, hogy bootoláskor először egy - Boot error - fogadott, majd egy Enter-t nyomva továbblépett és betöltődött az Oe.Valószínű, hogy nem én találtam fel a spanyol viaszt, de ez a megoldás nem található a neten.
Amennyiben valaki tud egyszerűbb megoldást, azt szívesen elfogadnám én is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Half-Life 2
- Androidos tablet topic
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- BMW topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G7 - i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest