Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
De jó, vártam már az E-P2 tesztet, az EVF-es részt különösen jó volt olvasni!!
-
nord_
veterán
ON kérdés:
ez az EVF teljes értékűen használható a Pana GF1-en is? -
nord_
veterán
válasz hibavissza #26 üzenetére
a képminőség meg a szokásos olys-kompaktos, zajos és túlszaturált
Ez konkrétan butaság.
-
madgie
titán
Hát megnyalom a sót, ha ezzel a D3000-zel különb képeket csinálsz, mint akármelyik másik hasonló árú géppel (beleértve ebbe az E-P1/E-P2-t)
Az biztos, hogy sokkal agresszívebben szűri a zajt, ízlés kérdése, ki mit szeret (a gyárilag brutálisan zajszűrt, vagy finomabb, szemcsésebb, de utólagosan zajszűrhető képeket)
De ha neked ez tetszik, nem baj, sőt. A kompaktozásért meg utólagos elnézésedet kérem.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Vajon miért értetlenkednek ezen a rendszeren ennyit? 30 évvel ezelőtt voltak tükrösök és távmérősök, mindkettőre volt igény. Jelenleg a digitális korban, ha filmmel összevethető képminőségre vágytunk, cserélhető objektívvel akkor csak és kizárólag DSLR jöhetett szóba. Kb 6 éve elérhető ez a kategória az átlagemberek számára, az utóbbi években pedig hatalmasat robbant a piac. Viszont hiányzott a távmérős jellegű felépítés, diszkrét, könnyen hordozható csendes váz amelyre kedvem szerint tekerhetem a fényerős fixeket (most tekintsünk el a Leica M8/M9-től).
Szóval amiből évtizedekkel ezelőtt milliós nagyságrendben történtek az eladások, be ne bizonyítsa már senki, hogy nincs létjogosultsága. DSLR tulajok ezrei vártak egy ilyen megoldásra évek óta.Hogy vannak-e hiányosságai? Természetesen, mint az összes rendszernek. Például egy elektronikus kép soha nem lesz képes azt az érzést nyújtani mint egy optikai kereső, legyen szó akár egy dslr átnézeti, akár egy távmérős keresőjéről.
Jelenleg túl van árazva a rendszer, ezzel még a legnagyobb fanatikusok is tisztában vannak. Mennyibe kerültek az első tükörreflexes vagy távmérős vázak? Azokhoz képest ez egy átlag ember számára elérhető luxus.
Az EVF-nek is sokat kell még fejődni, de ha megnézzük jelenleg hol tart pl. a Sony R1 használhatatlan keresőjéhez képest?
A fókuszrendszer pedig felveszi a versenyt egy belépő tükrösével. Kb. a sportfotózás az a terület amire nem szabad egy ilyen kis m43 vázzal nekirugaszkodni. De egy távmérőshöz képest fénysebesség, és szerintetek hányat használnak még ma is távmérős fényképezőket? Az okos fotós tisztában van mi a célja, és annak megfelelően választ rendszert. Egy sportfotós tükrös gépet fog venni.
Jelenleg kevés az objektív, de a rendszer is még alig egy éves. Már van egy nagyszerű pana 20-as fix, hamarosan jön egy ekv. 28mm-es nagylátó, ami kiváló lesz nyaralásokhoz. A nikon mai napig nem volt képes kiadni a kb 10 éves DX rendszeréhez egy nyamvadt ekv. 28mm-es kisméretű nagylátó fixet.
A képminőséget tekintve pedig nincs hátrányban a DSLR-ekhez képest, ugyanis akár monitoron nézve, akár A3-as nyomatot tekintve zéró különbséget fogunk tapasztalni.1-2 év kell, hogy befusson a m43, egyre olcsóbbak és jobbak lesznek. Aki elégedetlen a jelenlegiekkel az úgyis várni fog, aki pedig úgy érzi nem élhet nélküle, nos az vesz egyet és valószínűleg ugyanolyan képeket készít vele, mint akár egy D3-al vagy M9-el készítene.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
veterán
Igaz, valóban hasznos, ha mindig kéznél van, nem kell külön fotós táskát hordani magammal, de nekem ez valahogy akkor is divatnak tűnik... valamiért bársonyzakós, sálban járó fiatalokat idéz bennem a nagy amcsi parkokból 1-2 évtizeddel ezelőttről.
Nem nagyon tudom hová tenni ezt a családot. Levettem a polcról, megnéztem a szálcsiszolt kabátját és visszatettem. Persze ettől függetlenül a teszt alapján is látható, hogy baromi nagy tudása van és megállja a helyét a dslr-ek között, csak hát az ára...
-
Kazimír
őstag
Ahhoz képest, hogy ez még csak a jövő (az ár, a modellválaszték, a kapható objektívek és kiegészítők mennyisége is erre utal) elég sokat foglalkozik vele a Fototrend... izé..Digicam.. vagy mi is van most.
Persze az is lehet, hogy nem, csak én mindig ezeket a híreket, cikkeket veszem észre.
De ha mégis, akkor miért?Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
hibavissza
veterán
szerintem kettőnk közül te értetlenkedsz inkább, próbáld meg elfogadni, hogy néhány deka súlykülönbség nem ok erre a nevetséges árképzésre, - ahogy a kolléga előttem írta - itt senkinek sem a gép szúrja a szemét, hanem a szemét árképzés ...és ezáltal az, hogy még kipróbálás szintjén sem fogok elgondolkozni rajta. megértem azt is, aki megveszi, mert egy valóban esztétikus divatcikket tudhat magáénak, ami ritka is, mivel kevesek fizetnek sokat a semmiért
madgie:és írom mindezt úgy, hogy tetszenek az oly színei és a m4/3 zajszűrése mintha jobb is lenne a síma 4/3-nál. sajnos ocsmányan túl van árazva.....kiadhatnának nekem egyet műanyag vázzal is emberi áron....sztem.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz #65755648 #34 üzenetére
Valóban, az átalakító nélkül "csak" olyan, mintha a matroska baba kettővel kisebb tagja lenne
Egyébként ott van az extrém nagylátók esete (ekv 14mm), ami APS-C-re eléggé nem létező dolog, és míg a 4/3-nál a tükör miatt nem tudtak sokkal kisebbett összehozni, mint FF-re, addig a Micro-nál már betyár kis cucc sikeredett, kábé kitobi súlyban.
Nikon 14-24: 98mm x 131.5mm, 1 kg
Zuiko 7-14: 86.5 x 119.5mm, 780 g
Panasonic 7-14: 70 X 83mm, 300 gEgyébként igaz, túl van árazva, le is írtam lentebb.
-
zfarkas
senior tag
válasz #65755648 #34 üzenetére
Pedig én éppen abban látom a m4/3 lényegét, hogy DSLR minőséget és bővíthetőséget adhatna belépő DSLR gépek ára ALATT, hiszen jóval kevesebb alkatrészt igényel és egyszerűbb a felépítése. Könnyebb és olcsóbb megtervezni és legyártani is mint egy DSLR-t.
Ezt az megtakarítást (aminek mértékét nem kicsit csökkenti a K+F költség) a gyártó nyilván nem a Te pénztárcádban akarja realizálni. Biztos van rá igény, elméletileg olyan árat szab, amilyet akar.
Raw Dark Pure
-
törölt tag
OK, akkor mondjuk hogy hasonló felszerelés APS-C illetve m4/3-ban megvalósítva kb 1/3-al kisebb méretet/súlyt jelent. Mondjuk 3Kg-os szett helyett 2Kg, másfél kilót már nem hiszek el (a kép is csalóka amit linkeltél, mert a 4/3-os obin már rajta van az adapter a m4/3-hoz ha jól látom, ami 20-30%-a az obinak). De már mondtam, az áron kívül vannak más hátrányok is.
Pedig én éppen abban látom a m4/3 lényegét, hogy DSLR minőséget és bővíthetőséget adhatna belépő DSLR gépek ára ALATT, hiszen jóval kevesebb alkatrészt igényel és egyszerűbb a felépítése. Könnyebb és olcsóbb megtervezni és legyártani is mint egy DSLR-t.
A jobb hordozhatóság sztem inkább csak olyan hab lenne a tortán főleg a kezdő és amatőr fotósok elcsábítására a kompaktoktól (azoknak akiknél a képminőség és a méret között az utóbbi felé billenne a mérleg, vagyis eddig kompaktot vett volna, de most talán PEN-t vesz). Amúgy a DSLR-ek méretének vannak előnyei is, pl a jobb kezelhetőség, esetenként jobb fogás és kézreállóság, illetve könnyebb hosszú záridőket kitartani nehezebb géppel, ér annyit mint egy képstabi.
Mondanom sem kell hogy a fent leírt idilli PEN előnyök/tulajdonságok közül milyen kevés teljesül EGYELŐRE. -
bsh
addikt
hú, hát én nem értek hozzá, de nagyon jól néz ki ez a gép viszont a (kompaktokhoz képest) komoly optika meg sokmegapixel meg képstabi meg minden ellenére is, ilyen szép napos időben, jó fényviszonyok között is rohadtul zajos képeket csinál. ez számomra meglepő (mivel nem értek hozzá ), azt hittem, ezek azért szebb képeket csinálnak már.
-
madgie
titán
válasz #65755648 #30 üzenetére
Láttad, mekkora a Pana 20/1,7? Nagyrészt az van rágyógyulva a vázamra. Láttad, mekkora és milyen tömegű lesz az Oly 9-18? Itt egy kép, ezen a "sima" 4/3-os Oly 9-18 van melette, ami szintén egy pille darab az APS-C-s nagylátókhoz képest. Valós méretbeli előnyei vannak a Micro 4/3-nak, nagyon is... csak hát igen, elég vastagon fog még így az elején a ceruza.
-
törölt tag
Az én DSLR táskám 2 obi + gép minden egyéb tartozék 2Kg körül lehet, max 3, és jóval tágabb lehetőséget ad egy jó kép elkészítésére, mint egy G1 kit (ami már amúgy sem olyan pici és könnyen zsebrevágható mint az Oly PEN-ek), elég ha csak a 28-90mm-es zoomátfogásra gondolunk. Ha meg veszel hozzá egy 45-200-as obit, ami mellesleg 3X annyiba kerül, mint amennyiért más rendszerhez kapni lehet ennél nagyobb átfogású telezoomot (használtan az igaz, de épp ez a baj, hogy ehhez m4/3-hoz nincs használt, vagy ha van akkor annak korlátozott a használhatósága és méretben is elveszik minden előny), akkor már kell a táska, amibe akkor már beleteszed az egyéb tartozékait is a gépnek és akkor már csak pár dekát spóroltál.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ne hasonlíts egy G1-et egy teljes DSLR felszereléshez (több obi, vaku(k) stb). Ha akarom én is felpattintom az 676g-os gépre a 235g-os kitobit, a nyakamba akasztom és nem vagyok sokkal kellemetlenebb helyzetben mint más az összesen 630-os G1-el.
Ne érts félre, elismerem a hordozhatóságbeli előnyt, de nem tartom olyan jelentősnek, illetve számomra teljesen lényegtelen ekkora különbség, miközben árban még mindig jóval felette van egy hasonló képességű belépő DSLR szettnek.Parci: Nem hiszem hogy a ma 260k-ért kapható E-PL1 helyett egy év múlva lesz a 2 említett fontos funkcióval kiegészített PEN 100k-ért... Az obiparkot sem fogják tudni kibővíteni 1 év alatt jelentős mértékben és semmiképp nem pótolhatják a 10-20 éves, de kitűnő minőségű és elérhető árú használt obikat.
-
madgie
titán
Nem, nem válik humbuggá. Miért is válna? Adott egy hasonló kaliberű cucc, ami mindenestül másfél kiló és elfér a mindennapos oldaltáskámban (amiben a pénztárca, a munkahelyi kaja és az mp3 lejátszóm van), az előd tükrösöknek meg kellett minimum egy Nova 2-3 méretű fotóstáska, ami sokkal nagyobb, nehezebb és kész elmebaj vele például buszon közlekedni. Bocsánat, hogy pár év után meguntam a cipekedést, (irónia ON) tényleg csak kitaláltam, hogy milyen divatos lenne egy ilyen micro-izé, de azóta sírok-rívok a képminőség és a kompaktos használhatósága miatt (irónia OFF). Meg lehet nézni a képeimet, ha érdekel valakit. Ha nem írnám oda, melyik melyikkel készült, a fene nem tudná megmondani (és ez érvényes az A3 nyomtatott méretre is)
A képminőségre vonatkozó mondandód meg szíved joga, ha te a nem_mondom_ki_melyik tükrös gyártó(k) mócsingossá zajszűrt képeit szereted, hát Istenuccse.
[ Szerkesztve ]
-
MLaca
őstag
akkor kell olyan mobil telefont venni, amiben van 7-8 mpixeles "fényképező" és azt kell vinni, az valóban elfér a gatya zsebében is. nem tudom, miért kell értetlenkedni, mikor a cikkben erre is kitértem, hogy minek mi értelme, s hogy ezt a rendszert is kinek találták ki. akinek nem kell -> next.
http://mlzphoto.hu/
-
hibavissza
veterán
nem értem a mondandód. a nyóckilós szettéska és ezen termék közt milyen párhuzamot tudsz vonni, azon túl, hogy fényképet készít mindkét rendszer? attól kezdve, hogy a gép nem fér el a rövidnadrág zsebében kényelmesen és övtáskát vagy kis hátizsákot kell magammal vinnem az egész egy nagy humbuggá válik. a képminőség meg a szokásos olys-kompaktos, zajos és túlszaturált. lényegesen jobb mint egy kompakt, de az árát nem indokolja. szóval divatcikk.
-
madgie
titán
Nem törlünk mi semmit, de kétszer azért ne küldd el
Orbano: én a 40D-t cseréltem le a G1-re és az éjszakai, hosszúexpós fotózás és az ISO 1000 feletti banding kivételével elég jól kijövünk... sőt, gyermekfotózásra például sokkal szabadabban használható, mint a Canon (kihajtható LCD, arcfelismerés, AF Tracking stb). Viszont tényleg kell még jó pár objektív, finom fixek, kicsi zoomok, ilyesmi.
Szerk: ami viszont jó benne: bármi limlomot rá lehet adapterezni: ez például egy 10k-ért vásárolt, pici, de gyönyörű orosz kis Jupiter 50/1.5-tel készült.
[ Szerkesztve ]
-
Protoss
senior tag
Én sem akarok/akartam gonosz lenni. Csak jeleztem, hogy nekem nem tetszik ez a megközelítés/változás.
Valamint lehet tévedek, de nem tartom feladatomnak, hogy minden linket, reklámot stb ami az oldalon van végig klikkeljek. A cimből számomra nem egyértelmű, hogy a prohardvert érintő változásokról van szó. Mivel nem olvastam a fototrendet eddig ergo nem is tünt fel, hogy változott. (Kicsit olyan celebes ez lassan minden tini azt hiszi, hogy attól hogy kék a haja és durci pofát vág a villamoson már celeb ) Lehet antikrisztus leszek, de nem is érdekelt, hogy mi lett a fototrenddel. Az inkább feltünt, hogy a fotogép tesztek betüntek a prohardverra.
A mobilarénát, gamepod olvastam már és örültem, hogy nem keveredik az IT hardverral.
Szerintem jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy akkor a mobilarena miért van külön, sőt miért nincs (házi)barkács eszközöket vagy konyhai robotgépeket, stb bemutató részleg, de ez már tényleg csak felelsleges eszme futtatás.Persze, mint olvasó/fogyasztó itthon már megszoktam, hogy fogjam be és nem kötelező minekt választani.
u.i.: A hozzászólások akár törölhetőek is, hogy ne az legyen hogy szét offoltam egy topikot.
Ne glettelj, a vakolás jobb
-
orbano
félisten
mondjuk nem sok ilyen gépet használtam, ezt bevallom, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy olyan spontanitással és sebességgel komponáljak össze egy képet rajta, mint amilyen villámgyorsan egy dSLR-rel megtehetem. Persze, bennem is gyakran felmerül az igény, hogy de jó lenne egy fele ekkora gép, csak hát... ahogy a tesztképeket néztem... no erre én nem cserélem le a 20D-t az tuti.
nyaraláskor egész napra meg felakaszt a nyakába az ember egy 24-100-at és zsebrevág egy pótakkut. persze, ez sem két deka (néha nagy megkönnybbülés volt a 70-200-at is átcserélni fix50-re), de amíg nincs ekvivalens alternatíva, én inkább a nyakamat erősítemA vér nem válik VAZZE!™
-
HÁZIGAZDA
válasz hibavissza #19 üzenetére
annál jóval több. az első kisméretű, normális szenzoros, cserélhető obis rendszer. picit más szóval: a mainstream jövő. más kérdés, hogy mivel nincs még igazi konkurencia, magasak az árak... de ezt bárki így csinálná.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
madgie
titán
válasz hibavissza #19 üzenetére
Szóval divat az, ha a szimatszatyorban elfér az ebéd mellett és nem nyolckilós szettsákát cibálsz magadon nap, mint nap? Én konkrétan imádom, hogy a G1 mindig nálam van, mert előtte az összes dSLR-em csak akkor maradt otthon mindig, mikor pont kellett volna (vagy nem akartam mondjuk nyaraláskor 40 fokban egész nap cipelni)
-
hibavissza
veterán
divatgép divatembereknek, esetleg pénzes műkedvelőknek.
-
Örni76
tag
Ha belegondolok, hogy 2002-ben vagy 2003-ban vásárolt Olympus C-730 UZ, 3 Mp-es gépem 190 000 Ft volt... Most ezért a pénzért mi mindent kapnék. Remélem lassan tendencia lesz, hogy kompaktokba is nagyobb érzékelőket raknak, mert akkor jön majd el a kánaán! Azért az még is röhej, hogy már egy jobb mobiltelefon hozza egy kompakt gép képminőségét... Persze nincs normális otpika, érzékenység stb., de nem érzem a kompaktok fejlődését ebben az irányban.
Visszatérve az EP-1-hez meg EP2-höz, azért ennyiért ezek elég vicces próbálkozások. 90 ezerért még talán meg is érnék az árukat. De sebaj, még 2-3 év és nagyon jó áruk lesz!
Horgolt android figura kapható: http://kepfeltoltes.hu/view/110208/Resize_of_IMG_9321_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
jodován
tag
Hogy lehet rá vakut tenni? Mármint EVF-fel együtt?
sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?
-
HÁZIGAZDA
válasz #65755648 #12 üzenetére
nem lesz az 3-4 év, már idén év végén óriási lesz a verseny: pana 2. generáció meglesz, oly komolyabb váz meglesz, samsung erősít, és beszáll a nikon és a sony is. a canon kérdőjeles egyedül.
már az oly e-pl1 is elkezdte letörni az árakat, jövő ilyenkor már reális lesz az az ártartomány, amit most írtál. szerintem.
-
HÁZIGAZDA
már leírtam az okokat... (és nyilván egy ilyen horderejű döntés nem olyasmi, amit aztán a fórumokon időnként hallatott "miért kellett ezt?" hsz-ek meg nem történtté tesznek. épp eleget gondolkodtunk ezen, végül így döntöttünk, így lesz eztán.
és tényleg nem szeretnék erről minden digicam hír/teszt utáni topikban beszélgetni.
-
madgie
titán
Nem akarok gonosz lenni, de nagyon bonyolult megtalálni/elolvasni ezt? (a minőségi karikáért sorry)
toflehi: nem árt, ha azt tudod, hogy nem csak az Olympus gyárt Micro 4/3-os vázat: ott van mondjuk kezdésnek a 130 ezres Panasonic G1 kit, amiben kis híján akkora keresőképet adó EVF van, mint egy fullframe dSLR-ben és van beépített vakuja is (ha ez szempont)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát ha jelenleg csak ennyit tud a m4/3, akkor a legkevésbé sem bánom hogy DSLR-t vettem.
Ez a rendszer így egy belépő DSLR-hez képest jóval drágábban nyújtja kb ugyanazt a képminőséget, de gyengébb AF-t, korlátozott használhatóságot (nincs kereső és vaku, ha külön vesz hozzá az ember akkor is csak az egyiket használhatja egyszerre, pedig én a 2-t gyakran használom együtt, sőt, amikor a keresőt használom az LCD helyett akkor általában kell a vaku is) és a rendkívül szűk bővíthetőséget (kb 10 teljesen kompatibilis, de gondolom szintén nagyon drága obi + kb 30 adapterrel is csak korlátozottan használható 4/3-os obi - ráadásul ezekkel már elveszik a méretbeli előny is).
Cserébe pedig csak esztétikus külsőt (ez nálam sokadlagos szempont, gondolom még sokaknál, akik fényképezni szeretnének, nem pedig egy új kütyüt a vitrinbe) és kis méretet ad. Ez utóbbi messze nem kárpótol a hátrányokért, kivéve ha az ember csak és kizárólag szabadtéri, napfényes képeket készít, de arra kis túlzással jó egy 30k-es kompakt is.
Szóval maga a m4/3 nem rossz rendszer, de szvsz el fog telni még legalább 3-4 év, ha nem több, mire kijön egy olyan gép amiben lesz vaku, minőségi EVF (és kijavítanak egyéb hiányosságokat és hibákat) kb 100k-ért és a kiegészítők ára illetve száma is megfelelő szintre jut. -
Protoss
senior tag
Halkan jegyzem meg, hogy én sem értem miért a Prohardver oldalon jelennek meg fényképezőgép tesztek. Ráadásul van példa a "Prohardver" családhoz tartozó oldal szakterületre fókuszálódására.
Nem vág földhöz csak furcsálom, mivel már a második ilyen tipusú áthallás pár héten belül. (Azt sem szeretem, ha a pincér szónélkül megcukrozza a teámat/kávémat.) A "fülezés" jobban tetszik az oldalon, mint pl a mobilaréna van fent.
A másik terület népszerűsítése lenne a cél?
[ Szerkesztve ]
Ne glettelj, a vakolás jobb
-
Doom
aktív tag
Én azt értem, hogy újdonság meg miegyéb és ezért drágán "kell" adni (lefölözés, K+F visszahozása stb.), én az EP-1 és az EP-2 közti különbségekre céloztam, hogy szabad fordításban (by me ) 90e-t ér egy EVF, ami tulajdonképpen tervezési hiányosság volt a rev1-en. Még jó, hogy sose szoktam ráugrani az újdonságokra
-
Kris87
aktív tag
Szerintem én nem látom ennek a géptípusnak a lényegét... ok, kisebb, meg jobban hasonlít egy analóg gépre, és ez miatt kerül ennyibe?! Egy ilyen tudású gép nem kerül többe 120e ft-nál. Legalább akkor ne lenne csupa zaj az összes kép ami ezzel készült...
-
Doom
aktív tag
Köszönjük a hasznos hozzászólást, remélem, csak valami vicc volt. Akiket ez érdekel, szerinted mit gondolnak? Ráadásul külön stáb készíti ezeket a cikkeket, így nem vesz el előled egyetlen hardver tesztet sem...
A cikkhez: jól látom a lényeget, hogy gyakorlatilag kiadták az EP-1-et EVFcsatlakozóval és 90e-rel drágábban? Engem csak az árkülönbség miatt nem ütne meg a guta, ha vettem volna EP-1-et. Ha gonosz lennék, azt is gondolhatnám, hogy az ára is közrejátszik az "elégedetlenkedők csitításában".
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Azt igértétek nem lesz a fényképezők miatt kevesebb hardverteszt erre hol a mai számítógépes teszt????
Remélem ez csak valami vicc...
Ennyi erővel idevonhatnátok a mobilarénát is az is "hardver"..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest