Megújuló Prohardver...

Két-három évente meg-megújulnak a weboldalak, amelyet általában az olvasók hangos felhördülése követ. Ritkán örül valaki, ha egy megszokott, jól bevált dolog megváltozik...

Ezen megújulások oka persze legkevésbé sem a userek stresszelése. Egyrészt (és ez a haszontalan ok) divatkövetés. Most a frame a menő. Most az anim gif. Most a képekkel teli weboldalak. Most a három hasáb. Most a két hasáb. Most a blogszerű "wc-papír" dizájn. Most a google-féle minimalizmus.

A másik (a ténylegesen fontos ok) a tartalom minél jobb, hatékonyabb tálalása. Adott pillanatban tud x dolgot egy portál, de aztán (jó esetben) lesz fórum, apróhirdetések, blogok, képgaléria, még több hír, még több teszt, olvasói tesztek, piactér stb. Nyilván nem fér ki ugyanoda/ugyanúgy a megváltozott tartalom.

A lényeg

Hamarosan a Prohardver is megújul. Nem szeretnénk túl sok "poént" előre lelőni, mert elég sokat dolgoztunk vele. Azt viszont már most is elárulnánk, hogy a fenti két okból az elsővel nem foglalkoztunk túl sokat, nem szempont igazán a divat. Marad a 3 hasáb...

A második ok viszont abszolút ül, nagyon szükségünk volt már az egyre terebélyesedő tartalom és szolgáltatások jobb tálalására. Már csak azért is, mert a tartalmat is picit máshogy fogjuk strukturálni, mint eddig, nevezetesen:

  • bekerül a témakörök közé a házimozi (lcd- és plazmatesztek, médialejátszók stb.), sőt, kiemelt szerepet kap;
  • bekerül a témakörök közé a digicam (szebb nevén fotózás, amely ma már alapvetően digitális), sőt, kiemelt szerepet kap.

Ez utóbbi egyben azt is jelenti, hogy a Fototrend mostantól a Prohardver szárnyai alatt folytatja működését. Számos oka van a változásnak, de a lényeg, hogy így egyrészt jóval nagyobb közönséget érnek el az ilyen témájú cikkek, másrészt, nekünk is könnyebb hosszútávon fenntartani, értékesíteni, fejleszteni, ha az egész a PH! égisze alatt működik. Tehát, bár a döntés első blikkre visszalépésnek tűnik, legkevésbé sem az. A Prohardver meghatározó tartalom már jóideje a hardveres világban, ezt szeretnénk kiterjeszteni a házimozi és digicam témakörökre, tehát a picit szélesebb értelemben vett "hardverre" is.

Nagyon fontos, hogy se az eddigi prohardveres, se a fototrendes anyagok száma, mélysége és minősége sem csökken! Nem lesz kevesebb vga teszt, új/külön emberek csinálják a házimozi és digicam szekciót. Magyarán pont, hogy bővültünk.

Röviden ennyi, és remélhetőleg pár napon belül sikerül átadnunk a kívül és részben belül is megújult Prohardvert. Kövér fél éve dolgozunk rajta...

Azóta történt

Hirdetés