- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell asztali gépek
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attici
őstag
válasz excalibur36 #103 üzenetére
Meg kell hallgatni. Specifikációkból nem lehet leszűrni a lényeget.
A puding próbája az evés!"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
Attici
őstag
válasz excalibur36 #101 üzenetére
A Marantznak szép hangja van, a Micromegat nem ismerem.
A 12.1 és a 12.2 között szerintem csak a léptető motor méretében van különbség. Ha a lemezforgató tárcsa ugyanolyan, akkor belerakhatod.
A Marantzba kell? Mert abba jó."Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Véleményetek, tapasztalataitok szerint e két CD. lejátszó közül hangilag melyik a jobb, melyiket ajánlnátok megvételre?
Marantz Cd 63 ES
Micromega Minium CDA másik pedig az, van e, ha igen akkor mi a különbség a Philips CDM. 12.1 és a CDM 12.2 között?
Esetleg ezek teljesen felcserélhetőek egymással?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
zozoz1
aktív tag
Ennek a kavalkádnak mi értelme van? Ha valaki nagyon szegény még hallgathat kazettáról zenét. Mint olyan is aki megszállott hívője ennek a retro technikának. A szegénynek erre úgy sem lesz pénze, a megszállott retrósnak meg úgy is ott van hozzá a Nakamichi vagy Revox Studer deck...
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
Piftuka
veterán
"Hi-fi-torony szint gombok, műanyag előlappal."
Sajnos nagyon igazad van!
Amikor megláttam a címet, és elolvastam a cikket, lelkes voltam. Aztán megláttam a termék fotóját, és nekem is a "bazári" kifejezés jutott eszembe.
Pedig vevő lennék egy új gyártású, masszív, "Made in Japan", retro deck-re...
"Aquila non captat muscas."
-
Attici
őstag
válasz SunMount3r #95 üzenetére
Akkor viszont nem a fejet, hanem a motor fordulatszámszabályzóját tekergetted!
"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
Attici
őstag
válasz SunMount3r #92 üzenetére
Fejállítással, hogyan gyorsítod a lejátszást???
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #66 üzenetére
Ja még hozzáteszem, hogy miután elromlott a kazettás része, rákötöttem egy AIWA kazettás walkman-t a line bemenetére és úgy nyüstöltem tovább a kazikat. A walkman-nek (eleve használtan vettem ) meg folyton állítgatni kellett egy kis csavarhúzóval a fejét, mert kb. minden 60 percnyi lejátszás után belassult.
Közben jött az első PC-s SONY CD ROM-om, aminek egy gyári DOS-os lejátszója volt és ha CD-t hallgattál, akkor semmi mást nem lehetett csinálni a gépen közben (egy 60MHz-s 486DX2 volt), persze az is a SHARP-ra volt kötve.Szóval elég "maszek idők" voltak azok is...
[ Szerkesztve ]
-
Attici
őstag
-
x_o_n
veterán
Ez walkman volt,pár év szünet után most ujra rákaptam,vettem is egy pakkot,alig használt közép kategóriás MD deck meg egy himd walkman egy rakat lemezzel,nagyon szép állapotban női tulajtól,3 lemez volt használt,az asztali összesen 50-60 órát ment..Persze kicsesztem magammal mert ezüszt szinű..na ehez erösitő+cd beszerzés,, hosszas ebay és müszaki áruház böngészés lett a vége végül bagóért találtam CD-t erösitöt meg ujat vettem..ennél már csak a hangfal volt izgalmasabb
-
Attici
őstag
Nekem már nincs meg, de visszaszerzem csakazértis!
(#65) mazsi70: a 727-esnek imádtam a kijelzőjét, csak azt nem, hogy zabálta a görgőket és nyávogott emiatt(quartzDD ellenére) , ezért mennie kellet. Akkoriban csak a hivatalos Panasonic márkaszervizből lehetett alkatrészt venni hozzá és Panáék mindent aranyárban adtak sajna.
(#30) X-Master: Mi baja volt annak a jó kis AKAI-nak? Még mindig van hozzá egy vaidiúj eredeti dobozos 0Km-es mechanikám!
[ Szerkesztve ]
-
Cooper911
senior tag
Ez nem új dolog, két éve ott volt a TEAC AD-800. Ami ugyan ezt tudta és ugyanígy nézett ki, csak fekete volt ami szerintem jobban állt neki mint az ezüst. Ha ennyiért lenne benne egy erősítő is még meg is venném.
[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
kovy79
őstag
Én nem érteni.
mod:
Jah, ha a vga-s hasonlat:
Mindkettő nyák-ból áll, meg pár száz aktív/passzív alkatrészből, oszt' az egyik mégis 700-szor drágább.
Csak arra akartam utalni, hogy ha valaki nem érti az árbeli különbségeket, akkor azok nem biztos hogy nem is léteznek.
Lásd még: "magnó" vs pl. AKAI GX-F90.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
kovy79
őstag
És ha azokat, amiket leírtál, az ember megrendeli, egyből működik, nem kell vele csinálni semmit, illik a szekrénybe?
10.000.- Forint? Akkor egy pl. nV 1080GTX miért kerül 700-szor annyiba, mint egy Geforce4 MX400?
Van egy olyan sejtésem, hogy a minimál szintnél magasabban fekvő hifitechnikát nem neked találták ki...
u.i.: hozzáértő körökben ne emlegesd a magnó szót, legyen inkább deck![ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
PoLizei
aktív tag
Múltkor én is lehoztam a Technics deckemet a padlásról. Még be nem kapcsoltam, de nagyon jól néz ki. Elő kell túrnom a kazikat is.
P*L****
-
x_o_n
veterán
Hihetetlen mennyien el vannak tévedve mind hi-fi mind zenei mind a Teac márka nevét illetően.
az árakon meg pláne...Annyiban egyet értek hogy én is csak akkor venném meg ha nem találnék egy viszonylag techikailag menthető példányt(kazettás DECK) amire nem kell költeni 15-25k mindenféle javitásokra,fogaskerék cserékre,ami némely modelleknél elég költséges móka.
Nem szeretem az all in rendszereket,meg a mini ,midi stb cuccokat ,bár tény hogy kisebb helyen elférnek.Ebböl a cuccból tényleg ami hiányos ha már saját maga üzletpolitikája ellen megy a cég,már simán berakhatta volna az svcd,dvd,bd,dvda funkciót,lényegesen nem növelt volna árat,talán egy szálcsiszolt aluminium elölap is belefért volna a budget-be
-
-
addikt
Nagyon tetszik
meg kell keressem a régi bonjovi kazettákat
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Szeretnél akár 50-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
kovy79
őstag
Ha a TEAC-ot a márka általános ledegradálásaként írtad, akkor ajánlom, hogy nézz/hallgass meg egy R-9000-t, vagy egy V-7000-t!
Nincs ezzel a cuccal semmi gond. Rétegtermék, de helye van a piacon.[ Szerkesztve ]
-
qantum
senior tag
A régi kazetták még használhatók, nem mentek tönkre?
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
x_o_n
veterán
válasz Solar Eclips #70 üzenetére
Na ne viccelj már...látom még nem találkoztál hi-fi vel,nem kell audiofilnek lenni hogy hallani lehessen a különbséget....még ha Flac,Wav lett volna amit irsz,de ez igy elég vicces és hitelképtelen
-
7s26c
őstag
Igen, manapság nehéz követni miben , mi lakozik
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
jeni
félisten
válasz SunMount3r #66 üzenetére
A kettő nem egy kategória.
A TEAC nem lenne rossz csak ahogy írtad a DOlby B/C/S kár volt lehagyni róla és nem tudni milyen fajta mechanika van benne,sőt azt sem tudni maga a CD része milyen is? -
SunMount3r
nagyúr
Ahogy látom ezen még Dolby sincs... Nekem ilyen volt: [link], még most is lent van pincében, csak sajnos már egyik kazetta lejátszója se működik. Nagyon sokat hallgattam rajta a kedvenceimet, gyerekkorom része volt. Bár fura ahogy a Dolby működött rajta, bármely műsoros anyagnál, amin volt Dolby jelölés, ha benyomtam a gombot a magnón akkor sokkal halkabb és tompább lett a hangzás (így sose használtam), pedig elvileg csak a sistergő zajt kellett volna kiszűrnie...
Miután már elromlott a kazettás része és jött a CD, számítógépes CD-ROM-ra volt kötve és úgy látta el az erősítő szerepét, szintén vagy 5-6 évig ...
A kazettáimat meg már nem emlékszem hova tettem, de volt vagy egy zsáknyi...
Régi szép idők, de 100K-t nem fogok kiadni csak a nosztalgiázásért...
[ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
Tetszik
Éljen a RETRÓ! -
tecsu
addikt
Szerintem nagyon jól néz ki, messze jobban mint az itt reklámozott retró hulladékok. A 70-es évek dizájnnal, a fa oldallapokkal és az egységes hatással pedig a konkurensekre is ráver, bár hangban nem - sajnos.
A top (személyes kedvencem) az Accuphase viszont majdnem tökéletes, de az megfizethetetlen, ellenben arról is írhatna Elefant, olvasnánk egy páran.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
nagyúr
Oh, be szép.
Nekem is megvannak még - igaz elveszett egy-kettő (sok) a költözések során, de még talán 200 körüli a számuk.
Jól elvoltam ezzel a technikával.
MK27-> aztán valami Roberts 1 kazettás -> Philips kétkazettás (tán még fellelhető szüleim lomtárában) -> Aiwa r450 -> Technics 474hxpro | utóbi kettő még megvan, működőképesek.
Még van bontatlan üres CC is néhány.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
x_o_n
veterán
Mert a yamaha.nem gyárt már kazettás decket...
Amugy szerintem a friss yamaha kinálat összképe kriminális azokkal a műanyag gombokkal hiába a szálcsiszolt alu előlap ha a gombok műanyagok,és ronda hosszukás formájuak.Persze ettöl még minőségre nincs panasz csak rettenetesen néznek ki a konkurens termékekhez mérten,és lássuk be nem is jobbak... -
MZperX75
addikt
Az a nagy szám hogy megőrizted!
Nekem 50-60db kazettám ,ha megmaradt,bár szerintem annak a fele is kuka,a bakelit lemezeket rég elajándékoztam eladtam,a (Hifi)tornyot talán 1999-2002 körül szórtam ki piacra.
Bár nem volt egy nagy szám,Sony CD,Pionner Ortofon lemezjátszó,egy épített Quad 405 2x100W(4Ohm) plusz Videoton 2x50W(8ohm) erősítő,plusz egy Videoton 2x25W-os (8ohm) Rádió erősítő,Aiwa F220 deck 1,Technics RS-BX626 3 fejes deck2,2db Orion HS511 hangfal 2db HS288 hangfal plusz 2db épített Hangfalak ezek szépen lassan elkoptak az idő előrehaladtával ,én nem őrizgetek meg semmit.
Most van egy "gyenge" D -osztályú 7.1-es 7x100W 8ohm Pioneer házimozi erősítő plusz hangfal szett ,és kifújt.viszont neked
Gratula![ Szerkesztve ]
-
twollah1976
őstag
válasz moha bácsi #53 üzenetére
A Lvl 99-esek meg vettek ceruza akkumulátort töltővel.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
7s26c
őstag
Kventin Tarantula megmondta anno: az igazi férfinak van otthon Vhs-e, bakelitje, és kazettája
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
x_o_n
veterán
válasz twollah1976 #52 üzenetére
emlékszem de inkább több elemmel mentem el,discman..na az se volt piskota,elemzabálás tetöfoka,és mig nem voltak rázkodásvédelemnek tituált dolgok adig elég használhatatlan volt,a legjobban bevált hordozható dolog a minidisc volt,a mai napig örzök 2 modellt is itthon egy alap és egy mdlp készüléket,meglepően komolyak méretükhöz képest
-
twollah1976
őstag
Ki emlekszik arra, hogy azzal sporoltunk a walkman elemjevel, hogy a kazettat egy megfelelo vastagsagu filctollra tuzve forgattuk at a masik oldalra?
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
nagyúr
megölte az internet az egészet sajnos a boltokat és a minőségi zene hallgatást is.
Nem értek teljesen egyet.
A minőségi zenehallgatás az nem internet, hanem igényfüggő.
Háttérzajnak jó az internetes zenehallgatás. De az eredeti LP és CD jobb, nem kicsit. Amikor amazonról egy-két ezer forintért van lehetőség eredeti lemez beszerzésére, akkor érdemes kihasználni.
Sajnos nem minden régi felvétel van meg eredeti kiadásban, sokszor a remastered, reissue kiadások elmaradnak minőségben az innen-onnan beszerzett lp-rip, cd-rip minőségektől.Ja... az árazással vannak gondok, külföldről sokszor olcsóbb megvenni házhoz-szállítással egy terméket, mint itthonról.
Hogy on is legyen az offban: nem értem, hogy miért pont mp3.... akkor inkább ogg, de méginkább flac.
Arra viszont jó ez az eszköz pl., hogy a saját zenei emlékeket lementsük hirtelen (gyerekek első versei, első amatőzenekaros próbafelvételek...) De azért ~100k... nemt'om.... olyan soknak tűnik elsőre.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
x_o_n
veterán
Azért az attól még nem lesz se lp,cd,md,dat,sacd,dvda még ha rip akkor sem...nem beszélve azt az apró tényt amit mindenki elfelejt hogy azért egy minőségihang kártya sem árt.
Meg aztán ugye mégis ugy az igazai ha megvásárolod,ott van a polcon,songbook stb..
a hivatalos forrásbol vásárolt digitális zenék 95% a mp3..a nem hivatalos,letöltött ,lopott zenék meg más tészta... -
x_o_n
veterán
Én ugy látom eleve fel lendült a cd-lp piac és a hi-fi is,mostanság még kazetták is jelennek meg,otthon megölte az internet az egészet sajnos a boltokat és a minőségi zene hallgatást is.
Az árazással is gondok vannak mikor ugyanazt a pioneer erösitőt itt megvettem 35k otthon a legolcsobb 110k volt,és ez nem az adó mértékének a különbsége... -
ROBERTOH
őstag
Egy érdekes cikk a bakelitről: link
ez a kedvenc aláírásom
-
r4z
nagyúr
Lehet, hogy szidtak es fikaztak, de ettol fuggetlenul az osszes verziobol akkor is magasan az szolt a legjobban. Jopar verziot vegigprobaltam.
De mondhattam volna Michael Jacksont is, Thriller es Bad. A vinyl felmossa a padlot a digitalissal.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
x_o_n
veterán
válasz Solar Eclips #40 üzenetére
Gondolom zene hallgatásra,ég és föld egy pc és egy hi-fi között a különbség ne adj isten egy high end cucc vagy studio készülék.
-
x_o_n
veterán
-
trufa12
addikt
Annyi szóljon ellene hogy ha az ember szerencsés meg odafigyel pár ezerért kap kiváló kazetta decket meg cdt .
Helyet egyszerűbb kiszorítani mint 100kilot . A régi cuccbol meg 20-30 ezerbol meg van a kettő és akkor az már minőség .
Csak ott kiesik az MP3 formátum támogatás
De jól van az. Sőt lehet venni régi cdtarakat amibe akár. 50cd belefer abból is akad kellemes hangzású .[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
hpeti2
aktív tag
válasz hypno skate #36 üzenetére
Teljesen egyet értek. Fel nem tudom fogni, hogy lehet, hogy az összes szar mp3-as cd lejátszós cuccból kimarad még a dvd támogatás. Evidens, hogy ha a hely miatt mp3ban tartom a zenei gyűjteményemet, akkor szeretném, minél kevesebb adathordozón tárolni azokat. De látom jól megvagyunk így, mert én nem veszek mini hifit, meg autós cd-s fejegységet, mert nem tudom a dvd-t beletenni, a gyártók meg nem akarnak ilyet gyártani. Hát kenjék a hajukra az mp3-as cd-s szarjaikat, főleg ezért az árért.
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
Gabir
aktív tag
Nem az volt a cél ,hogy hájend szóljon..
Aki még meg akarja hallgatni régi kazettáit, CD lemezeit, és van is pénze, el tudja költeni erre.
Főleg ha nem akar/tud több gépet kezelni.(külön CD, Deck, stb)
Gyakorlatilag kazettára nincs lejátszó. Ha kazettát akarsz és újat, ez van.
Ami tetszik, hogy nem a trendi slim formavilág -
hypno skate
senior tag
Azért egy erősítő nélküli cuccot nem feltétlenül neveznék hangrendszernek.
Ennyi pénzért meg talán akár DVD-t (horribile dictu Blu-ray-t) is lejátszhatna.
Valamelyik sarokba meg akár egy tisztességes rádió tuner is elfért volna. (Ha már...)A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
Peak
addikt
a metallica black albumának hangkeverése a szakmában az egyik legtöbbet szidott fikázott darab. Azért nice try. bármelyik RHCP vagy Jamiroquai album fényévekkel jobb master darab. de kb. Pink Floyd albumokból az új Division Bell aniversary kiadás HiQ digitálban 50 körrel jobb.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
x_o_n
veterán
Nem régen vettem meg az In strict confidence uj lemezének limitált kiadását amiben van egy kazetta is,söt elég sokan adnak ki ujra föleg USA ,de deckem már elég régota nincs,én simán megvenném ezt a készüléket ha SACD-t is lejátszana,nemrég vadásztam le elég jó hifi cuccokat az ebayen,és egy jó sacd,himd ,és kazettás deck még hiányzik a gyüjteményböl,bár leginkább az MD-t kedvelem,kár érte,jó ügynök volt
-
r4z
nagyúr
egy adathordozó elavul ha ugyanazt az adatot jobb minőségben, ...
Itt a lenyeg, hogy, miert van meg letjogosultsaga a vinylnek, es akar a kazettanak is. Analog felvetelt digitalizalva, majd ujra analogra konvertalva nem ugyanazt az adatot kapod vissza. A mai napig keszulnek tisztan analog felvetelek es keveresek (meg akkor is, ha feher hollo kategoria), de aki bevallalja a macerat, hogy ugy hallgathassa ezeket a zeneket, ahogy azoknak tenyleg szolniuk kell, az megveszi az analog adathordozot.
Peldaul a Metallica fekete albumabol a legjobban szolo verzio, amit valaha hallottam, egy vinyl rip volt. Felmossa a padlot barmelyik digitalisan kiadott verzioval, es ez csak egy rip, ami mar ugye atesett az analog -> digitalis -> analog konverzion. Minden bizonnyal ugyanazon a rendszeren az eredeti lemez meg jobban szol, mint ez a rip.
Mindezt azert irom le, mert a forras a legfontosabb eleme a zenei lancnak. Jo forrasbol lehet rosszat csinalni, de forditva ez mar nem all.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
X-Master
tag
Nekem nemrég ment tönkre egy Akai CS-F12 deckem. Gondoltam, veszek egy újat, valami igazán jót. Teac volt, egy darab az egész neten 100 ezer forintért. Szuper meg új meg garanciás, de azért sok. Mondom várok egy kicsit, meg kinézek a piacra. Töredékéért jutottam hozzá egy tökéletesen működő Pioneer CT-W606DR-hez. Az Akai-t nem érte meg javíttatnom, mert többe lett volna mint a Pioneer. Eladtam hibásként, még úgyis többet adtak érte, mint amenyi a Pioneer volt.
Zenéről az a véleményem, hogyha tehetem, 192/24-es vinyl ripeket hallgatok. A SACD is jó, van egy semmihez sem fogható hangzása, de valahogy nem olyan természetes és gazdag, mint a bakelit. A legjobb persze a digitális stúdióanyag. A legszebb minőségű felvétel, amit eddig hallottam, az az Europe - Final Countdown című lemeze 192/24 vinyl ripben. Állítólag oroszok megszerezték a mesterlemezt és arról készült a rip. Én elhiszem, mert mai felvételeket is leiskoláz. Vannak zenekarok, amik viszont CD-n szólnak jobban, arra hangolják (főleg újabbak), de olyat is hallottam hogy MP3-ra hangolnak. Na az gyalázat.
Én még kocsiban is FLAC-et hallgatok pendrive-ról. Évek óta kerestem hozzá az eszközt, míg végül 2-3 éve a Pioneer előjött egy FLAC-kompatibilis szériával. 18 ezer forintért ajándék. Kár hogy csak a CD minőséget bírja (44.1/16), pedig 192/24 is jó lenne.
Kazettás deck meg úgy szól a legjobban ha digital RCA (koax) kábelből veszel kettőt, és azokkal kötöd össze a csatornákat. ELég egy közép kategória, én inakustik start használtam. 2 ezer ft az 1 méteres, nem vészes.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Jópofa de ennyi, egyszerűen manapság nincs relevanciája. Ha van olyan kazettán lévő anyaga az embernek - házi felvétel stb. azt már eddig is lehetett digitalizálni. A CD alapban digitális úgyhogy arról is lehet FLAC-ot csinálni. A digitálisan tárolt zenék kényelmesebbek és ez az emberek 99%-nak elég.
Talán a lemezjátszónak van még keresnivalója de egy átlag embernek az is csak macera. CD, DVD, VHS egyiknek sincs már értelme. Ha jobban belegondol bárki EZEK CSAK ADATHORDOZÓK. Ebből következik, hogy egy adathordozó elavul ha ugyanazt az adatot:
- jobb minőségben, egyszerűbben, kisebb helyen, olcsóbban lehet tárolni. A minőségre szoktak sokszor hivatkozni de nem egy 192kbps -os mp3-at kell nézni hanem pl. egy 1500 kbps körüli FLAC tömörített zenét pl. amihez már eszköz is kell, hogy visszakapjuk hangzásban ezt a minőséget. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem a kazetta pont nem az a dolog, amire könnyes szemmel kellene emlékezni.
Visszanézve szerintem egy igen kényelmetlen és kevéssé praktikus megoldás volt a szalag degradálódással meg az ide-oda tekergetéssel. (Igen, én még az a korosztály vagyok, aki a suliban tollon pörgette a kazettát, hogy spóroljon a Walkman elemeivel.) Elmondhatatlan élmény volt, amikor a '90-es évek közepére végre lett egy Discman-em.[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
-
-=RelakS=-
veterán
Az is érdekes, hogy az eredetileg kitalált 15 inch/sec-es sebességet (jesszus, 38cm másodpercenként ) felezgették újra és újra, míg eljutunk el a kompakt kazettában használt 1 7/8 inch/sec sebességig (15 -> 7 1/2 -> 3 3/4 -> 1 7/8)
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
törölt tag
CD-t és MC-t is meg lehet hallgatni, akár többször is, ha olyanok a körülmények
LP-vel is ugyan az a baj mint a CD/MC-vel: sok a szemét, szét-masterelt fosch-halom. De ha van időd/lehetőséged kutatni, válogatni, kipróbálni akkor bármelyikből lehet olyan gyűjteményed, amit élvezetesen halhatsz.
Ha van PC-d/Mac-ed, akkor 100-150K körül egészen elfogatható minőségű külső hangkártyát lehet kapni. Ha szerencséd van a felvételeid-et is megleled, hozzá méltó minőségben.
Ez kevesebb idő, de több pénz.[ Szerkesztve ]
-
SySERR
csendes tag
Csak érdekességként érdemes meghallgatni, hogyan szól most egy 1960-as évekbeli felvétel egy akkori mester szalagon.
https://www.youtube.com/watch?v=UsUjWKayoGo
Ebbe érdemes beleszámolni azt is, hogy a YouTube már rontott a minőségen a tömörítés miatt, de még így is teljesen jó. -
[CsuCsu]
őstag
En meg a bakelitnek nem latom ertelmet a retro eleterzestol eltekintve. A legjobb adathordozo a hattertar. Tomoritetlen, jo minosegben felvett hangfajlokkal, nem agyon masterelve. Barmelyik PC lejatsza, de ugye kell erosito es a tobbi bizbasz ide is. Az igazi problema az emlitett minosegu fajlok elerhetosege.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
a DVDaudio meg nullába veri a bakelitet. afelett pedig a HiRes anyagok, 384kHz/32bit, sehol sincs a bakelit.
manapság meg amikor a zenei anyagokat amúgy is digitálisan keverik, rögzitik, hangolják, a bakelit lemezen kvantált jel van analóggá alakitva, szép négyszögjel van DAColva, nagyjából egy szinten van egy mai bakelit egy CDvel.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
ROBERTOH
őstag
Kazetta ill. cd lejátszónak sajnos nem látom már értelmét. Ezek az adathordozók nem nyújtanak olyan minőséget, mint pl. egy bakelit lemez. De utóbbihoz sem ilyen horror áron kéne lejátszókat árulni. 30-40-k-t még rááldoznék egy jó minőségű lejátszóra, de 100k+-t már nem ér meg. Annyiért már egy rendes számítógépet lehet venni, amit nem csak zene lejátszásra lehet használni...
ez a kedvenc aláírásom
-
Attici
őstag
válasz -=RelakS=- #12 üzenetére
Én is elővettem a régi Maxell MX kazettáimat, amire még az AIWA AD-F810-el vettem fel. és nagyon meglepődtem, hogy még mindig milyen jól szól. Pedig több mint 20 éves felvételek.
Sokkal természetesebben szól mint a digitális jelforrások.
Lehet, hogy én is visszatérek a kazettákra.E770: De minek otthonra egy játék keverő?
[ Szerkesztve ]
-
E770
aktív tag
erős a retro hullám ismét, bár én nyilván arra hivatkozom otthon, hogy a gyerekeknek veszem játékszerként az összes régi analóg cuccot
valójában ez érzelmi kérdés szerintem, teljesen mindegy a műszaki rangsor egy orsós vagy kazettás magnó az élményilyet is találtam nekik, s ezzel már most is tudnak játszani (még nem ovisok sem)
-
MZperX75
addikt
Annyiért vennék is egy ilyet 10.000Ft ,van egy jó pár kazettám a pincében
(LP-s felvételek Metál,krómos szalagokra rögzítve egy 3fejes Technics Deck-el)Szerintem így ránézésre ,ez nem a minőségről szól sajnos ,csak az ára high.
Kár szépíteni,régen sem az egybe"szarok" hordozták a minőséget,szerintem használtan szerezni kell egy jó deck-et,és jó CD-playert azt kész,PC szinte mindenkinek van ,minőségibb digitalizálást biztosít,persze ez csak az én véleményem így látatlanban ,az eddigi tapasztalataim szerint.
Így egyet értek veled... -
-=RelakS=-
veterán
Mármint kazettának, nem?
A kazetta is tudott jól szólni, megfelelő ráfordítás ellenében persze.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
törölt tag
Ez is egy "plusz szolgáltatás", az olcsóbb egybe-készülékekbe nem kerül ilyen funkció.
Komolyabb SD + CD kapni ennyiért :Tascam CD200SB
(#8) elefant: Egy belül-üres hifitorony ugrik be a kivitelezésből, inkább, mint egy "30 éves cucc".
[ Szerkesztve ]
-
E770
aktív tag
a fiataloknak lassan már el kell magyarázni, mi is az a kazetta
nosztalgikus készülék, vagyis inkább olyan kedves, megmosolyogtatópedig valaha micsoda szép dolgokat csinált a TEAC - s itt most tényleg helye van a régen szebb volt lemeznek
-
törölt tag
Hi-fi-torony szint gombok, műanyag előlappal. "TEAC"
Ha belül is tiszta műanyag, sok érte a 100K.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Csak kapkodom a fejemet, mik vannak!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Janus27
tag
Nem rossz dolog ez, csak az ára egy nullával hosszabb mint amennyit ér!
-
félisten
Tetszik, és ebben a kategóriában nem is tűnik olyan drágának!
Kéne... ha hallgatnék még CD-ket."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- War Thunder - MMO Combat Game
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest