Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Köszi a tesztet.
Jó lenne sűrűbben ilyen teszteket látni, akár összehasonlítókat is szolgáltatás és tartozék szinten, mert elég nagy a szórás a tartozékok minőségénél és használhatóságánál is pl távirányító.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Nerazim
őstag
Szvsz ennyi pénzért nem éri meg ez a készülék, annak tudatában, hogy harmad ennyiért lehet venni külföldről (igaz a gari felejtős) androidos boxot amelyen akár játék is futtatható vagy éppen libreelec telepíthető rá és akkor médialejátszóként is használható.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Tyrel
őstag
Szerintem is hiánypótló írás, legalább is engem érdekelt hogy az az S905X mennyire / mire használható... de ilyen eszközökkel tele van Gearbest, konkrétan fele ennyiért kapsz olyat ami 2GB / 16GB ugyan ezzel a chippel + 5GHz WiFi támogatással.
Ennek fényében azzal nem igazán tudok egyetérteni hogy az a 30 000 Ft nem sok érte, de ettől eltekintve jó kis cuccok ezek. Igazán a DAC (ill. analóg hang kimenet) hiánya nehezíti meg bennük, hogy pl. egy régi monitorból konyhai TV-t faragjon az ember.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
bepken
veterán
inkább ronda, mint puritán - és inkább buta, mint sallangmentes
ennyi pénzért biztosan nem ezt a készüléket venném meg - drága...még csak szemezgetek pár androidos box alternatívával, de a legegyszerűbb is csak kacagna ezen a masinán
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
a2d2
addikt
Odáig olvastam hogy S905X, 1Gb Ram, 8 Gb Rom és a végére lapoztam hogy 30e Ft.
Ennek a valós értéke kb 10k körül van.
Köszönjük Emese!Inkább az RK3399-ről írjatok tesztet, ne mindig 2 évvel visszamardt cuccokról.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Fecogame
veterán
Raspberry PI 3
Igaz, több idő összerakni, de sokkal több dologra is használható
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
GIJoe
addikt
Retró hw tényleg, ha lehet inkább erről a Beelink lejátszóról olvasnék egy jó tesztet...
-
ViZion
félisten
+1
12k-tól indulnak, 20k körül már 3 GB DDR4 és 16 vagy 32 GB háttértár van. Ahogy írták is, már újabbHW-vel, új droiddal, játékokkal, etc... Szal. ez a feléért esetleg még OK, a gari miatt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
ViZion
félisten
Akkor már inkább ezt választanám, 77 USD, ca. 22k Ft, mindene megvan, pár évig biztos kibírja.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Chrys_
addikt
A KODI nem buta, csak nem mindenre jó. HiMedia Q sorozat is emiatt használ(hat)ja a saját beépített lejátszóját KODI-ból indítva, amíg az utóbbi mint Jukebox szerepel.
-
SySERR
csendes tag
Ha már Jukebox… és az addonok. Eddig mindig hiányzott egy olyan teljesen magyar online rádió gyűjtemény ami ezeken futna, de már létezik ilyen is: https://repo.movieshark.xyz/plugins/plugin.audio.onlinestream/
Innentől gyakorlatilag bármilyen KODI-t futtató eszközön elérhető az összes magyar rádió. -
SunMount3r
nagyúr
Pár cikkben szereplő dolgot pontosítanék: ha jól tudom a KODI-s YouTube csak max 720p-re képes. A másik pedig a 3D iso lejátszás: ezeken a chipseteken csak "felezett felbontású" módban jeleníti meg a 3D képet, ezért Aktív 3D TV-khez nem a legjobb választás.
És ugyan azt tudom mondani mint ami már előttem itt elhangzott és amit az itteni releváns topic-okból leszűrtem: külföldről rendelve van jobb is, olcsóbban is.
De mondjuk aki direkt az Android-os app-ok miatt venne egy ilyen olcsó S905-ös kütyüt az azért számoljon azzal is, hogy sokszor nem éppen a legjobb az interpretációja a Box firmware-ébe és frissítés, support sincs rá.
De a LE-vel, csak "casual" médiázásra (néhány limitációval) patent.[ Szerkesztve ]
-
LazaCCC
tag
Még talán 2010-ben vettem a ACRyan PlayOnHD Mini médialejátszómat 30 ezer forintért (azóta is tökéletesen működik) ...... nehéz elhinnem, hogy 2017-re ugyanezért a pénzért csak ennyire futja?
Megörültem a cikk címben található 'olcsó' kifejezésnek, de 2017-ben ennyit egy médialejátszóért már ki nem adnék, ez messze van az olcsótól.
-
bepken
veterán
én ezt egy szóval nem mondtam...viszont ez a box a Kodival ki is merült. 30ezerért ez szerintem igen harmatos tudás, a számtalan androidos stick/box mellett, amikre ugyanígy elérhető a Kodi...meg még számtalan más, hasznos alkalmazás
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
SunMount3r
nagyúr
Amúgy én ettől a KOID-tól sem vágom hanyatt magam annyira. Persze, elsőre szépen néz ki a kezelőfelület, kényelmesnek, átgondoltnak tűnik az egész. De ez a "über testre szabhatóság" azért korán sem működik valami jól, most is azzal szívok, hogy legyen egy igényeim szerint beállított, áttekinthető Jukebox-om (ami az én megítélésem szerint a leg logikusabb, mert ahogy alapból működik az nem éppen az). De hiába próbáltam meg már szinte minden beállítást, csak nem akar összejönni az, aminek elvileg is össze kellene jönnie.
Szóval, vannak még hiányosságai bőven intuitivitás és "user friendly" kezelhetőség tekintetében, vagy csak egyszerűen Bug-os.
-
bteebi
veterán
Nem rossz maga a lejátszó, de ahogy többen is írták, elavult a hardvere, kifejezetten gagyin néz ki, és ezekhez képest drága. Fele- vagy harmadannyiért mondjuk nem lenne rossz, de 30k-ért nagyon sok. A linkelt Beelink GT1 Ultimate lejátszó 22k-ért sokkal jobb hardverrel (8 magos SoC, 3 GB DDR4 RAM, 32 GB ROM), 6.0-ás Androiddal sokkal jobb vétel, és még jól is néz ki.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bepken
veterán
30ezerért? hát ennél mindenképpen többet
én tényleg nem állítottam olyat, hogy a Kodival volna a gond, használom én is rendszeresen. csak ennél a boxnál kapsz egy Kodit és ennyi. egy app, amit gyakorlatilag lassan bárhova fel lehet pakolni. ha meg ennyi pénzért veszel pl egy androidos boxot, annak minden egyéb funkcióját is elérheted...a Kodi mellett akár.
-
dabadab
titán
-
jaikah
csendes tag
Én is szívesen olvasnék több tesztet ezekről a "tv-box"okról. Mert amire a pc-met használom arra egy ilyen kis doboz is képes lehet (böngészés, email figyelés, filmezés, minimális játékok futtatása). Egy RK3399- és soc-al szerelt dobozkával szemezgetek (azokon már van usb 3.0 és type-c csatlakozó is). Ez a Eminent EM7680 egy nagyon lebutított valami durván túlárazva.
-
Borisz76
veterán
" 8 Gb flash memóriás adattároló "
Nálam már itt megbukott a dolog.....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
stutga
tag
Nem értem. Hogy rúg ez labdába az amazon FireTV box mellett? Az 80 font, es ezeket kb. mind tudja, annyi hogy nincs lebutitva. De ha a butitas az extra akkor OK.
-
djnice
veterán
Ez az írás nem egy teszt, ez egy semmi, a cikkíró a hozzá nem értése mellett teljes információhiánnyal is küzd.
Először is, jó reggelt.
Az S905(X) SoC LibreELEC-kel egy szinte tökéletes 4K médialejátszó már lassan 1 éve.
Egy lengyel srác (kszaq) optimalizálja rá a rendszert, van 16.1-es és 17.1-es vonal is:[link]
30k nagyon sok érte, 10-12k egy ilyen doboz ára.
Mindent tud kadenciahelyesen, 4K, HDR10, HDMI 2.0a, HD hangok.
A 3D a hardver limitációja miatt csak felezett módban megy, de átkapcsolja a TV-t 3D frame packed módba.
H.264 10 bites videókkal felesleges tesztelni, azt egyik SoC sem tudja, max erőből, szoftverből.
A képminősége nagyon jó, a chroma upsampling teszteken is majdnem hibátlan.[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
A FireTV HDMI 2.0-s (A Stick nem az). Kadenciahelyességre nem mondok semmit, mert csak online sorozatok mennek rajta nálunk, azok viszont akadásmentesek.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
- mádiatárnak
- bluetooth-os kontrollerekkel gyerkőcöknek játékra
- biztonsági kamera felvevőnek
- ...A nem kadenciahelyes lejátszástól nem hugyozom össze magam, ellenben a 905-ös minősíthetetlen 3D-s képességétől inkább. Én inkább 812-t vettem anno pont ez miatt.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
djnice
veterán
The new 4K Fire TV supports a resolution of 3840 x 2160 (2160p UHD) at a frame rate of 30fps. It, of course, also supports a resolution of 1920 x 1080 (1080p HD) at a frame rate of 60fps. The important specification to key in on is the frame rate. The new Fire TV cannot display 4K video at 60fps
Ennyit erről.
(#35) a2d2:
Most médialejátszásról beszélünk, nem játékról.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Én azért szeretnék majd gratulálni a gyártónak ha sikerül neki nagy darabszámban eladnia. A lehető legolcsóbb verzióban a legolcsóbb Soc + egy nand-ra telepített LE
-
bepken
veterán
ezt az izét - szerintem - max könyvtámasznak tudnád még használni
mint azt írtam, én is csak nézelődő fázisban járok, még nem tudom pontosan, mit fogok venni. ami az általam eddig látott (androidos) boxokban tetszett:
- egy komplett Google Store kínálatból válogathatok (vagy felpakolom apk-ból)
- YouTube, Netflix, Horizon GO, HBO GO (bár ez talán nálunk még nem működik)
- előzőek akár telefonról/laptopról, cast segítségével (nem elengedhetetlen, de jó dolognak tartom)
- hangvezérlés (szintén)[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
OK, amúgy én is elnéztem, asszem 1.4-s. De végülis mi a gond ezzel? Hol nézel te 4k 60fps filmet manapság? Amire kell a HDMI egy ilyen eszköznél, bőven elég a HDMI 1.4 is (4k 30fps). Csak a HDR-hez kell nagyobb, de elég kevesen vannak akik HDR képes TV-t mondhatnak magukénak. Mire az jobban elterjed, addigra a HDMI 2.0 is el fog. És ugye nem említve a HDR-s forrást...
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
A harmadik oldal első mondata nagyon visszautal az előző oldal végére... Nem jó tördelési szempontból.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
SunMount3r
nagyúr
Ha ilyen "olcsóbb" Android-os Box-okon gondolkozol, akkor:
YouTube app-> Kétséges meddig fog működni és addig is melyen minőségben.
Netflix-> Én még nem találkoztam olyan Android Box-al, aminek volt normális licence rá. Legtöbbször egyáltalán nem támogatott, vagy max SD felbontásban. Rendes Netflix képességű lejátszók teljesen más árkategória.
Horizon GO, HBO GO-> Szintén kérdéses még magának az app-nak a kompatibilitása is. Még a középkategóriás nagynevű gyártók Box-ai is küszködnek néha velük és sokszor firmware-ről firmware-re változik, hogy működik e.Az Android csak az OS, ehhez egy rendes firmware is kell, így önmagában a kompatibilitás sem 100%-ig garantál bármelyik Play Store-os app-al sem, hogy úgy is működnek ahogy elvárnád.
Középkategóriában már általánosan jobb a helyzet, mert legalább van folyamatos és hivatalos support és frissítés, de még ez sem 100%-os garancia a felsoroltakra.
-
bepken
veterán
válasz SunMount3r #46 üzenetére
azért szerintem nem annyira vészes a helyzet, mint ahogy írod több működőképes, relatíve olcsó készülék tesztjével is tele van a net - meg itt a PH!-n is volt már ajánlva nem egy értelmesebb android box (pl.: Mibox, Amazon Fire TV)
a cikkben szereplő viszont nem ilyen. én ennyit állítottam.
(a felsorolt alkalmazások pedig működnek - mármint...nem hiszem, hogy a topikokban kamuból írnák ezt a felhasználók.... )
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Az Amazon Fire TV dedikált steamer. Nem tudtam, hogy kizárólag ezen a vonalon gondolkozol.
A Mibox-ról még nem hallottam, még a Media Player Topic-ban sem emlékszem rá, hogy bármikor is felmerült volna mint jó alternatíva.
D ezek már mind középkategóriások árban.
De streamer-ek terén nem is vagyok képben , számomra az teljesen más világ, én továbbra maradok a lokális lejátszásnál és annak minden minőségi előnyénél...
-
junkpod
veterán
Annyira elmaradott ez a cucc, hogy jelenleg ez a legkiforrottabb LibreElec támogatású hw. 1gb pont elég erre.
Szerintem érdemes lenne kipróbálnod egy ilyesmi box, persze nem harmincert.Ha valakinek van ilyen, ugyan nézze már meg a rendszer infót, melyik LibreElec build van rajta?
Ha valamelyik közösségi build akkor erősen etikátlan lenne...Box's don't touch!
-
DoItYourself
addikt
válasz SunMount3r #48 üzenetére
A $70-os Xiaomi Miboxon hivatalos Android TV OS fut, DRM ügyileg is rendben van, ezért a Netflix is fut rajta nagyobb felbontásban.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Video konvertálás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Monitorkalibráló eszközök
- Pendrive irás-olvasás sebesség