- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
Új hozzászólás Aktív témák
-
IreN!CuS
őstag
Akkor a tisztánlátás végén , engem más oldalon tesztje jelen pillanatban nem érdekel . PH-n vagyunk PH-s tesztről beszélgetünk.
Előző teszt : [link] Hozzátartozó hozzászólásom [link]
Főleg nem értem ha hozzá vesszük Abu által vizionált jövőben még rosszabb lesz dolgot.....
(#51) Zso2 pontosan mire gondolsz?
-
Peat;)
veterán
Egy szóval sem vitattam a kepler vs cgn dolgot. Én azt vitattam hogy olyan sugallata van az írásoknak, hogy már most a jelenben nem nyújtanak megfelelő teljesítményt az nvidia kártyák.
1. Én kizárólag a gyakorlatot nézem, pl a Tomb Raider furcsa stabilitásgondjai: biztos volt olyan akit érintett, de nem valószínű hogy gyakori lenne (ph-n senki nem panaszkodott ilyenre), de tény hogy bosszantó akit érintett. Pl 7850-től én is egy hibás széria miatt tántorodtam el, de akkor itt is éppen úgy kikaphattam volna a peches fordulatot. E mellett 660-ason legalább olyan jól megy mint 7850-en, én csak ehhez tudok viszonyítani. Hajeffekttől mindkét gyártó vgaja ugyanúgy belassul, a GCN-t rosszul/nem használták ki.
2. Far Cry3: Nem vagyok szaki elismerem, talán többet kéne olvasni a tesztjeidet. "Amivel hiba van GeForce-on az a Far Cry 3" Nem kételkedem hogy van valami ami nem oké. A kérdés az hogy ez mennyire rontja el a játékot nvidia kártyákon.
3. Bioshock: mint láthatod amd tulaj is panaszkodik a berángásra. Nem értem miért kell akkor csak az egyik gyártóra lőcsölni a dolgot. Vagy nvidia miatt csinálták ilyenre? E mellett átlagban/minimum fps-ben jelentősen gyorsabb nvidia kártyákon a játék, gondolom az elavult motor miatt ez nem is meglepő.Összesítve: Én nem követem napi rendszerességgel a dolgokat, és tényleg őszintén mondom: Tomb Raider és Bioshockal még most sem értem mi a probléma. Far Cry3-ban igazat adok, nem tudom mennyire védhető ki a hiba. Valószínűleg az én tudatlanságom hogy meglepődtem mennyire sok játék már a gcn-nek fekszik, mert a gyakorlatban én totál nem ezt látom. Egyelőre.
-
zenke
aktív tag
szinte nincs is a nyákon semmi
-
Buci21
addikt
Ez nagyon OFF lesz, de ha bekapcsolom a V-Synchet az új Bioshockban, akkor tök szépen fut a játék, de egy egy akciódúsabb jelenetnél simán 0fps, amj megint meg tovább... ez mért van? V-Sync nélkül meg olyan hülyén néz ki, ha lassan nézelődöm. Procit meghúztam 4ghz fölé, de nem enyhült a gond.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem mi mondtuk az NV-nek, hogy a Keplert ilyenre fejlesszék.
Ezért tesztelünk a jelen játékaival, mert az emberek a jelenben élnek.
Miért mondanának le a fejlesztők a játékosok feléről? Azért skálázható a PC-s grafika, hogy ha valamin nem megy xy effekt, akkor azt offra kell rakni és máris működik.
Nincs probléma egyikkel sem NV-n (kivéve a Bioshock Infinite-t frame dropjait - amit úgyis javítanak, illetve a Tomb Raider furcsa stabilitás gondjait gyári OC-s kártyákkal), de azt látni kell, hogy márciusban amikor megjelent a GTX 680, akkor 3%-kal gyorsabb volt a HD 7970-nél. Jöttek ezek a játékok és most 10%-kal lassabb. Előre írtuk, hogy a Keplernél a vegyünk el a compute-ból iránnyal feláldozták a jövőben elérhető teljesítményt, hogy a múlt játékaiban gyorsabbak legyenek. Tudod, hogy hányan meglepődtek ezen még a fejlesztők között is.
Amivel hiba van GeForce-on az a Far Cry 3, de azt nem is teszteljük.
Nem veszem támadásnak ezt, kulturáltan leírtad, amit szerettél. Ezzel nincs semmi gond. -
Peat;)
veterán
-
Zso2
őstag
Nekem 8,hogy nem izgat, csak mutattam egy helyet gondolom ezeket máshol is megtalálod.Nekem nem volt gondom még az Ipon-al ,pedig 3 alkalommal gariztattam cuccot,2x szó nélkül cseréltek 1x várni kellett 1,5 2 hetet vga miatt ,de abba se haltam bele.
Mit akarsz az Asus-al,azt hiszed az jobb, vagy csak márkamenő fan vagy?(#36) Peat
Nem kell ilyen mélyen belemenni a dologba,mert csak flame-lesz belőle ,egyszerűen több játék % teljesítménye kellene és kész.
-
Peat;)
veterán
"Az a baj, hogy más sorozatosan jönnek azok a DX11-es játékok, ahol a GCN a vártnál sokkal jobban teljesít."
Mondjuk ki: a PH! már jó ideje azt hirdeti hogy GCN így meg úgy, az nvidia nem más mint egy halálra ítélt dolog. A tesztelés időpontjában a 7850 lett a gyorsabb kártyának kikiáltva a 660 ellenében, éreztetve hogy a különbség csak nőni fog. Most felsoroltál pár frissen megjelent címet. Én nem érzékelem azt a bizonyos problémát. Technikai oldalról bele lehet rakni, ahogy eddig is beleraktátok hogy mit gondoltok a jövőről. De ami megy a PH!-n az amd vga(és már cpu is, mert megy rajta a dirt3..) irányába az már átesett egy egészséges határon véleményem szerint. Megértem hogy az egyik sokkal előremutatóbb mint a másik, de az emberek a jelenben élnek. És ha nem tudod biztosan hogy a játékfejlesztő cégek a játékosok 50%-ról nyártól kezdve lemondanak, akkor felesleges a hisztériakeltés. Ne támadásnak vedd kérlek, csak nézd meg pl az általad felsorolt címeket. Melyik az amelyikkel probléma van nvidián? Ugyanis ha egy laikus most olvassa a fórumot akkor azt látja hogy ezek a címek nvidián nem megfelelően futnak, egy Házigazda írásából.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy más sorozatosan jönnek azok a DX11-es játékok, ahol a GCN a vártnál sokkal jobban teljesít. Egy játék, akkor volt, amikor megjelent a Dirt Showdown, azóta jött Ghost Recon Future Soldier, Sniper Elite V2 és kiegészítő, Sleeping Dogs, Nexuiz, Hitman: Absolution, új Tomb Raider, Bioshock Infinite. Szóval itt már nem egy kiugró példáról van szó.
-
Zso2
őstag
Az ami nyáron lesz az,majd akkor, most ez van.Írtál egy játék nevet,az éppen jobban fekszik a Radeon-nak, ebből még nem érez senki semmit, akkor lesz egy új teszt és kész(remélem nem evvel a három játékkal,meg az új CoH 2-vel csak..
)
Ezt nem azért írom,mert nagy Nv függő lennék,ellenkezőleg, 5870 után,most akarok egy 7870-t ,lehet 660 lesz belőle,még nem tudom..., csak ez a jövőbe nézünk dolog kicsit nem jó dolog,mikor az emberek évenként cserélgetik a gépüket, arról nem is beszélve,hogy szerintem AMd kicsit sietős ebben az előretekintő dx mizériában, mert nagyon lassan jönnek ki az új és jobb és ez fontos ,hogy jobb játékok ,a "régebbi" legtöbb embert megmozgató játékok után(gondolok itt a BF3 szintü multikra). Szerintem az Nv pont jól tartja a lépést a játékokkal,nincs lemaradva még ha úgy is látszik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Jól veszi majd ki, az új játékokban megeszi a HD 7850 ezt a terméket.
Előre lehet félni attól, hogy mekkora lincshangulat pár a nyáron megjelenő címnél. A CoH 2-ről vannak eredményeim. A HD 7790 megy alatta annyi (sőt többet), mint egy GTX650 Ti Boost vagy egy GTX 580.(#29) Zso2: Elsősorban az a lényeg, hogy a motorok által kifejtett terhelés szempontjából le legyen fedve a piac. A DX9 ezért már a múlt. A COD BO2 maxon 60 fps fölött teljesít ezeken a VGA-kon. Egyszerűen már nem tényező. Annyira gyér megvilágítási modellt használ, hogy az nem terhelés ezeknek az új kártyáknak.
Azért az nem olyan jó, ha valami hibásan fut, de még ha csak képi probléma lenne a HDAO-val az FC3-ban ... teljesítménygondjai is vannak a GeForce-nak. Ha ezt a játékot berakjuk, akkor eltorzítja a GeForce teljesítményét erősen negatív irányban, és tudtommal a hiba nem az NV oldalán van, tehát sportszerűtlen lenne az elemzés. Majd talán a Blood Dragon kiegészítő jobb lesz.DX11.1-es játékokat is rakunk majd be. Lesz a GRID 2 és a Total War: ROME 2. Mindkettőt figyeljük.
-
Zso2
őstag
Nektek nem az a lényeg,hogy olyan játékokon teszteljetek ,amin játszanak az emberek? Kit érdekel,hogy dx9-es,meg hogy hibásan fut? A lényeg,hogy az emberek 99 %-a a mostani Top játékokkal nyomul, mire minden játék új generációs dx 11.xxx nem tudom mi lesz ,addig elfelejti mindenki ezeket a vga-kat.
Az összes nagy külföldi, nem külföldi oldal is azért rakja teli játékokkal a review-et ,mert szükség van rá ,tudják hogy több emberke játszik még nem 11.1-es game-al. -
Zso2
őstag
47k-ért van 650ti boost( [link], de aki jobban akar járni Nv oldalon az 660-at vesz 52-ért [link]. Valahol láttam 51-ért Gigabyte-ot. A leg ideálisabb várni 2 hetet akkor lesz jó a 650 ti boost ára, ugye még a benzin ára is csökken most 8Ft-al megint, és jön a nyár szele...
(#26) Abu85 Ok, megértem nem kritizálni akartam, csak így kicsit elkeserítőbb képet ad a teszt a vga-ról ,mint ami valójában. Új zöldfülű vásárló azt veszi ki a tesztből,hogy a 7850 1gb megeszi,pedig nem így van.
-
Gainka
őstag
Ne érts félre , engem nem érdekel sem a tuning sem az az 1-2 pár fps sem ami miatt többet ki adnék egy oc-s kártyáért max a miatt hogy ne legyen hangos.
A példa a7790-nél is meg tekinthetö mennyivel drágban adja az Asus az ö dupla ventis kártyáját, hát biztos nem azt venném meg .. söt ilyen különbségeknél már a zajsem érdekel mert annyira azért nem hangosak ezek hogy megérje 6-8-10 ezerrel drágábbat venni.
Am a 660 54-töl kezdödik a boost pedig 47-töl a Gainwardnál.De ha az Asus-ra gondoltál akkor nem szóltam, igaz!
-
Zso2
őstag
Betehettetek volna még játékot, pont a BF3-at, CoD, FarCry-t hagytátok ki... A techpowerup-on meg az ANand-on a legtöbb tesztben lenyomta a 2gb-os 7850-et, pár játékban még a 7870-t is.
Így nagyon nem átfogó , unilaterális a vga review. -
Buci21
addikt
válasz
csucsbicep #20 üzenetére
Ez is meglehet. A lényeg, h jól sikerült
nagyon is, és az ára is telitalálat.
-
Buci21
addikt
nem hinném, az nViiának most architektúrát kéne váltania, a mostani idővel elég gyorsan el fog avulni, általános számításokban nem túl erős. szerintem kb a HD 8xxx-el egy időben fog jönni. Plusz most ott van a Titan, annak sem kéne rontani az eladásait.
Eszerint a terv szerint 2014, annak is valsz eleje, Q1 vagy max Q2 talán, ha jól tudom
-
Gainka
őstag
MSI win
Asus drágaszág
Az igaz hogy már nyáron ki jöhetnek az uj nv kártyák? Vagy van rá esély hogy hamarabb mint a 8as amd?
-
WayneGace
őstag
10%-os árkülönbség elég sok két lényegében ugyanolyan kártyánál.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hát ezen a Gaming elnevezésen kicsit mosolyogtam, de alapvetően jó kis kártyák lettek ezek, nincs ezekkel baj. A gyári OC is jó pont
-
Buci21
addikt
válasz
csucsbicep #13 üzenetére
nézd meg a lapát állásszögét
meredekebb az Asus, nagyobb légszállítást tud, de kisebb nyomással, míg az MSI laposan álló ventilátorai az alattuk kialakuló nyomás miatt kicsit komolyabb szélzajt csinálnak. És a bordái is sűrűbbnek tűnnek. De well played, mert a végeredmény jó, az MSI hűtése pedig még mindig a legjobbak között van.
-
csucsbicep
nagyúr
Érdekes, hogy az Asus halkabb miközben jóval többet pörgött terhelés alatt az MSI-nél.
-
törölt tag
Köszönjük a tesztet, és ez egy átlag felhasználónak bőven jó választás, ugyanis 2GB verziókról van szó, akár FULL HD-s felbontás mellett is játszhat az ember, ha kedve tartja
-
MIFtIli
aktív tag
Itt leírják a lényeget.
Ha adobe-hoz kell.. -
Mans20
addikt
válasz
LordDarkness #9 üzenetére
Kicsit alatta,[link]
-
LordDarkness
aktív tag
Akkor ez most ez a GTX660 szintjén van,vagy alatta?
-
Mans20
addikt
Itt egy írás róla,[Az a fránya 192 bites memóriabusz] Én a sima egy ventis MSI-t vettem,ventit nem engedtem max 40%-nál gyorsabban és így is max 68 fok,furmark,meg pl crysis 3 alatt is.
-
DonToni
aktív tag
Egy MSI változatot eltudnék viselni...
-
BiP
nagyúr
192bites (3x64bit) a memóriaelérés szélessége, de ez csak az első 1,5GB-ra, a maradékra pedig csak 64bit, tehát csak a sávszélesség harmadával érhető el a felső 512MB. Gondolom a huzalozással függ össze.
Itt is írnak róla: PH 650Ti Boost teszt, 1.oldal, utolsó előtti bekezdés.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Furi, mostanában egyre több az ilyen "csupasz" NYÁK. Az MSI-t választanám, egyértelmű. Fura, hogy hangosabb, pedig jóval alacsonyabb fordulatszámon pörög a venti (nyilván nem csak ettől függ a zaj). Cserébe legalább hűvösebb...
(#4) Szkita5: a kulcsszó a flexibilis memóriavezérlés: [link]
-
Szkita5
csendes tag
Üdv!
Olvastam olyanokat, hogy a kártya habár 2GB RAM-mal van szerelve, teljes sebességgel csak 1.5GiB-t ér el, a maradék 512 MB-t csak akkor, ha levisszük a (busz sávszélességet, vagy nem tudom mit, ez nem volt tiszta), így kb. negyedére lassítva a memória elérését.
Valaki aki jobban ért hozzá/ismeri a modellt, le tudná írni, hogy ez hogy van és miért stb.? -
csaabz
őstag
Mindhárom játék "AMD-s", bekerülhetett volna egy NVIDIA-s név is...
-
fatallerror
addikt
az vicces mikor 1 vga-ra rákerül ez a marketing maszlag h gaming series és h ez gaming ezért ez a legjobb vga játszani xDDD a többi vga nem való játékra csakis a gaming series
amikor egérre, bill-re de még akár alaplapra is kerül az ilyen márkanév az még okés de h 1 olyan termékre ami arra lett kitalálva h játszanak vele ott viccesen mutat
itt látszik h mennyire döglődik a hardverpiac és próbálnak mindenfélét kitalálni h vegyék a cuccokat
-
NorbeArt
csendes tag
Szép volt, MSI!
Kicsit off kérdés, de egy ilyen 650Ti, vagy inkább egy hasonló árú AMD-alapú kártya lenne jobb videovágásra, és renderelésre? (A GPU-gyorsítás mindenképp kell, mert fullHD-s anyagokról van szó.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt az ASUS és az MSI egyedi hűtésű, gyárilag tuningolt GTX 650 Ti Boost grafikus kártyája.
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest