- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs.Petya
csendes újonc
nem annyira ertelmetlen, ha azt nezed hogy a fem paszta nem folyik majd ra a kondikra, meg igy legalabb tuti jut a kis nyulvanyokra is es nem fog lefojni melle
-
válasz zetor2000 #30 üzenetére
Hogyne L1 híd szorzózár feloldáshoz athlonon, csináltam is. (ott figyelni kellett hogy a lézervágott "törésvonalba" ne menjen bele vezető, azt le kellett ragasztani és csak a hidakat összekötni.
SMD-k meg nvidiánál az id-t állították de az a pcb-n volt nem a gpu-nál.
Prociknál ma már mikrokóddal befolyásolják hogy mi legyen belőle, nem fizikailag smd-vel (nyilván adott határokon belül). Azaz Procinál nagyrészt sima kondik amik rajta vannak, néha egy egy ellenállás is a táprészhez (haswelleknél kék smd ilyen). A kondik egy részét le is lehet venni csak szabvány zajszűrés miatt kell. Viszont az nem lenne kellemes pont a kondi részen összefolyatni mindent vezető pasztával.
Jellemzően túl vannak feszelve, ezzel biztosítva hogy kevesebbet kelljen válogatni. (AMD-nél meg különösen divat mind a GPU mind a CPU túlbiztosítása). Intelnél volt variálás régen (lehet most is van) hogy más más vcore-t használ ugyan azon modellen belül.[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz MasterDeeJay #15 üzenetére
Régi ceruzás Duronok megvannak?
Ott kis felületek voltak nem beforrasztott alkatrészekkel (csak "pad"-ek), ha ott párat összeceruzáztál, akkor kicsit jobb lett a procid.
Lehet, itt is ez a koncepció, hogy tokozás után minőségellenőrzés van, és ha a legyártott cucc nem elég jó, akkor más külső alkatrészekkel megoldják, hogy ne R9 7950 legyen, hanem R5 7650. (Vagy Celeron 300...) Az alatta lévő lapka ugyanaz, csak a képességei...
A kupak kialakítása ettől függetlenül "furcsa".Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Amacs
aktív tag
https://youtu.be/rQmFZ3hmts0?t=149
Ez a saját fejlesztése, felhelyezéssel, nyilván marketing, mert ez egy termék amiből ő pénzt fog keresni, de azt kijelenteni, hogy ez az egész jelenség nem létezik, kicsit erős. -
-
tibaimp
nagyúr
válasz Synthwave #24 üzenetére
Pont ez az én is így tudtam! De akkor ez a plasztik lapka mégse akkora fölösleges cucc, főleg ennél az új kialakítású CPU kupaknál!
Illetve akkor más gyártóknak miért nem jutott az eszébe![ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Low Noise
senior tag
+1 ja, ja lehetne a kupak normális a procin.
Jut eszembe a régi időkbe meg lesarkazásvédő kellett[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ezüstös pasztát ne folyass szanaszét! Folyékony fémet se.
Már ha nem zsánered a szikraeső – bár szerintem a csillagszóró jobb karácsonyi hangulatot teremt.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
Wilks
tag
Gondolod,h a Nochtuanal arra gondoltak,h mikor be van pasztazva "spatulaval" a proci, rányomja előbb a "hutest", aztán leszedi a hutest, és utána a műanyag keretet? Aztán vissza a hutest......
Lehet,h ők igy tervezték......(nem hinnem)De zetor 2000 adott egy erdembeli választ.(erre gondoltam én is.Na meg a Nochtuabol nézzünk mar ki "tobbet".)
Aztán lehet,h a géped része lesz, ahogy irtad
Állítólag jó tűri a "meleget".[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Van.
Egy Noctuából nézzünk mán ki többet..
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
tibaimp
nagyúr
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a lefolyódó paszta, ha ezüst tartalmú, nem tud gondot okozni? Van egyáltalán ezüst tartalmú paszta, vagy csak marketing fogás az egész?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Alaaf Pi
senior tag
Ez most akkor szeder lekvárhoz is hasznos, vagy csak mindenféle gyári pasztákhoz?
-
tserrof77
őstag
+1. Akkor nem csak én gondoltam így...
A TV-s reklám után szabadon: ...de mééééééérrrrr...???
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Gyökerében hulladék megoldás maga kupak is, most meg mindenféle keret kelljen hogy ne kenjük össze az egészet. Intelnél meg hajlik az egész....
Most nézem hogy smd-k vannak a proci körül? Miért nem fért be a kupak alá? Biztos finom lesz ha valaki ráfolyatja az esetleg vezető pasztát.
Mindenki meghülyült? Egy ennyire egyszerű dolgot nem képesek legyártani?
Mintha mindkét gyártó egyre hülyébb lenne. -
icp1970
senior tag
Nem sok értelmét látom,de minden esetre érdekes.
-
zetor2000
őstag
Énnekem az jött át, hogy ez egy segédeszköz pasztázáshoz.
Beteszed a CPU-t a keretbe, ezt a fehér keretet rá, pasztázol egyet egyenletesen. Leveszed a keretet óvatosan, a CPU foglalatot zárod. Ilyenkor van egy pasztázott, foglalatban lévő procid, ami várja a hűtőt, és ki nem este a helyéről. Hűtőt felteszed, bekötöd, alábénázod a ramokat. Leveszed a hűtőt, mert a ramok nem mennek alá rendesen, a fülecske nem kattant be rendesen. Letörlöd a hűtő alját, a proci kupakot, a keretet, és kezded a ramokkal. Elölről...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zz top
tag
Kicsit vicces ez az iparág mostanság, Intel LGA1700-hoz contact frame kellett, mert hajlik. Ehhez most kis műanyag vacak hogy ne folyjon be a rések közé Pisti pasztája, amikor nem bír magával paszta adagolás során, az AMD által túlzottan vastaggá dizájnolt IHS-éről meg már ne is beszéljünk. : )
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Akkor meg te is, hogy
-Vagy rárakod szakszerűen, és ott hagyod, és a géped része lesz, majd montáskor ezt leemeled a kis micro-cuccokról és azok közt nincsen paszta.
-Vagy rárakod, szakszerűen felszereled, vagy csak rányomod a bordádt a CPU-ra hogy kijöjjön a biztos felesleg, majd megbontod az egészet, úgy, hogy a paszta szépen "olvadt-sajtosan" nyúlik össze vissza hegyekkel vöégyekkel a felületén, majd leveszed a topik-terméket, majd szakszerűtlenül visszahelyezed a két, nem szimmetrikus hegyes völgyesz paszta felületet, amibe így kerülnek buborékok.Ha meg arra gondosz, hogy a CPU peremét törölgeted, akkor nem gondolsz a nem is olyan nagy hűtőkre, amik alá a ram is alig fér, nem hogy te, kézzel, öklöddel, fülpiszkálóval, 4 oldalról pasztát törölgetni. Én még az intel stock hűtőm alá is csak épp hogy belátok, nem hogy maszatmentesen törölgetek...
Az egészen ez a kép sem segít:
Ha ott a műanyag amin a hűtő talán úgy ül, hogy az eltartja a hűtőt a minimum magasságától, akkor az olyan térfogatot hagy a pasztának, ami meg ugyanúgy kinyomódik + a szakszerűtlen módszer még áll...Talált, alkalmazásról szóló videóval való cáfolatot elfogadok!
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Wilks
tag
Milyen következő osszenyomas??
Miért értelmetlen?
Pfff......Ertelmezd:--Az egység létezésének értelme pedig az, hogy ha pasztázás és a hűtő felhelyezése előtt a CPU-ra helyezzük, akkor az oldalra kinyomódó felesleges hővezető kence nem az új kupak bevágásaiba kerül (ahonnan aztán később már csak nehezen távolítható el), hanem erre a lapkára, amiről viszont egyetlen mozdulattal letörölhető.
[ Szerkesztve ]
-
Semplar
őstag
Lehetne két részből, vagy téphető.
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
ledgeri
nagyúr
Az amihez adják fémes?
Eddig az összes fémes mellé ment és most váltódik meg a világ?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Amacs
aktív tag
Szóval a fém tartalmú paszták nem tudnak zárlatot okozni az smd alkatrészeken?
Tényleg milyen értelmetlen. -
ledgeri
nagyúr
Azért is értelmetlen picikét, mert ha ráteszed, rányomod, majd leveszed, akkor következő összenyomáskor alakulhatnak ki buborékok, így pont a pasztázás lényege vész el. Ez otthagyós.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Csupingo
veterán
És akkor ez a keret már rajt is marad, ha az a lényege, hogy a borda által kipréselt pasztát fogja fel? Vagy egyszer rányomod a bordát, leveszed, aztán ezt a csodát is és lehet fixen összerakni?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
ledgeri
nagyúr
Kérdés, hogy mondjuk 1-2 év alatt, amikor kipárolog belőle 1-2 összetevő, mennyire tartja az alakját, marad tűzbisztos potenciális 95°-on, stb... Aki meg előkeneget az le is veheti.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
kalmani
tag
A labancok felismerték a piaci rést. Kitöltötték pasztával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Posta, csomagküldés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest