- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valakinek valami rendes alternatíva?
impcremote-ot nézegettem, de faékTeamViewer használgatnám, nincs valami jobb?
-
Lomha 8V
addikt
Sajnos túl kicsi piac vagyunk ahhoz, hogy számításba vegyenek minket. Ez különösen annak tudatában fájó, hogy magyar vonatkozású cégről van szó.
-
A gépre telepített tűzfalon engedélyezni kell a kapcsolatot (gondolom, a Windows sajátján is -- nem ismerem), de mintha a router tűzfaláról lett volna szó, ami egységsugarú felhasználás esetén eltakar, de belülről nem szigetel.
Igazság szerint sajnos nem igazán értek hozzá, úgyhogy szívesen fogadom a kioktatást.
Üdv: MaCS
-
Snoop-y
veterán
Hat nalam ez nem mukodne pedig nem paranoias uzemmodban van a gep.
Mostani winekben van mar outbound rule is a tuzfalon. Tehat ha normalis uzemmodban van a gep akkor ha egy programra nincs meg a kifele szabaly akkor defaultbol blokkolja azt a kapcsolatot ( hiaba mondjuk a 25-os vagy 80-as portot hasznalna a program ami nyitva van ) -
A LogMeIn nem olyan, mint a TeamViewer, hogy tűzfal mögül azért működik, mert tulajdonképpen belülről indítja a kommunikációt és a szerverrel társalog, így a tűzfal nem beazonosítatlan beérkező kapcsolatot lát?
Egy szigorú tűzfal persze mindent blokkol, de TV-ztem én már tényleg működő, ellenőrzött védelem mögül.Üdv: MaCS
-
válasz
arnyekxxx #111 üzenetére
Nagyon egyszerű: félrekattintottam. Telefonról írtam és a jelek szerint félrecsúszott az ujjam. Bocs.
Egyébként egyetértek Veled.
A LogMeIn akciója nagyon nem rokonszenves számomra se, különös tekintettel a "mindig ingyen lesz" ígéretükre. Ez a lépésük így elővezetve etikátlan és undorító.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy elég nagy divat azt feltételezni, hogy az ingyen szoftver valahogy jár -- akár üzleti felhasználásra is. A neten olvasgatva és a munkám során is lépten-nyomon ezzel találkozom.
-
Snoop-y
veterán
válasz
kraftxld #115 üzenetére
Mondjuk nem kotekedeskeppen de mindenfele elborult tuzfalak mogotti gepeken, hogy lehet akar egy logmein is telepitve? Te pont nagygepes halozatban dolgozol ott miert nincs erre protokoll es jol bejaratott tavsegitseg program? Illetve ha van akkor gondolom nem free verziok vannak telepitve mert az IT koltsegnek ezek egy kb merhetetlen reszei.
Masik fele ha egy tuzfal normalisan van beallitva akkor te aztan local adminkent is kattingathatsz es telepithetsz barmit az hot ziher hogy nem fog kimenni a tuzfalon... ( de sztem ezt te jobban tudod nalam is )
Szoval havernak segitseg stb alapon barmit fel lehet telepiteni a sok alternativa kozul ami ingyenes es biztos mindenki meg tudja talalni a magaet.
-
arnyekxxx
veterán
"Méghogy egy hlye megy szembe. Mindegyik"
EGYSZER, EGY valakinek kell megírnia a megfelelő szkriptet,
Megírta már valaki ezt a világmegváltő szkriptet ami TV-é varázsolja az RDP-t? Kalandvágyból rányomtam a gépemen a távoli segirség kérésére, fél perc szüttyögés után kaptam az arcomba valami tenyérnyi hibaüzenetet, hogy valami gond van. Mancika biztos sokat tudna kezdeni vele.
"én Lyncet használok, "
Tehát tereljük át a világot a mindenki álltal ismert/használt skype-facebook rendszerből valami különleges kliensre, ez is lehet egy egyszerű kényelmes módszer.
"Egyébként pedig eleve csak egy alternatívát mondtam,"
Mondhatjuk, hogy az ökrösszekér alternatívája a személygépkocsinak ráadásul évezredes előnye van személyszállításban, tippem szerint mégse egy kétökrös parkol a házad előtt.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
vzozo
senior tag
válasz
arnyekxxx #114 üzenetére
Srácok, igyatok meg egy kávét, mert látom nehezen megy a szövegértés így reggel!
Nem a másik félnek kell programozónak lennie, hanem EGYSZER, EGY valakinek kell megírnia a megfelelő szkriptet, majd azt átnyújtania Mancika számára. Nehéz ezt megérteni, ugye?
Screen sharing: nem ismerem a skype-ot, én Lyncet használok, és ott van "vezérlés átadása" is. Szerk.: egyébként sok esetben bőven elég már, ha látod, hogy mi van a képernyőn, és az alapján szóban osztogatsz 1-2 jótanácsot.
Egyébként pedig eleve csak egy alternatívát mondtam, amihez semmit sem kell telepíteni, és 10+ éve használom. Ha ti tudtok jobbat, egyszerűbbet, akkor hajrá, ez nem harc, nem kell legyőznünk egymást, nem akarlak meggyőzni titeket, használjátok egészséggel az egyéb 3rd party programokat.
Szerk.: kraftxld - valóban nem, családtagokban kimerült, és lehet szerencsés vagyok, de RDP-vel, telefonon szóban, skype-on eddig mindig sikerült mindent megoldanom. Más supportált felhasználóim pedig nincsenek, mert nem olyan munkakörben dolgozom.
-
arnyekxxx
veterán
Tehát gyakorlatilag ha a másik fél nem programozó, akkor nem lehet megoldani. Mancika nem áll neki scriptet írni.
Azt nem igazán vágom, hogy képernyőmegosztással hogy lehet kiváltani távoli vezérlést (az, hogy diktálom szkájpon Mancikának, hogy mire kattintson és mit írjon be, az nem igazán tűnik XXI.sz-i megoldásnak)
"része kifogás"
Nem kifogás, ezek azok a dolgok ami miatt nem müködik egyszerűen a dolog, szemben a céprogramokkal, amikkel ezen problémák egyikével se kell megküzdeni, és mondjuk a TV-nél 1db picurka portable program futtatása - ami még ITanalfabétagamma Mancikának se mission impossible (teszteltem) - elég hozzá
-
vzozo
senior tag
válasz
kraftxld #112 üzenetére
Azért te is érzed, hogy ezek egy része kifogás. Nyilván nem gond a lokális IP cím, mint ahogy RDP helyett van távsegítség is, ami nem dobja ki a felhasználót. A tűzfal kezelésére pedig megintcsak megvannak a megfelelő Windows API hívások.
Jó, jó, értem én, nyilván én vagyok most a rosszfiú. Valaki kért androidos/szifonos klienst, adtam, erre lett más kifogás. A végtelenségig lehetne folytatni.
Illetve továbbra is azt mondom, hogy egy skype-pal mindenféle bohóckodás nélkül meg lehet oldani.
-
kraftxld
félisten
Aztán meg a felhasználó néz nagyokat mikor kiírja a gép, hogy bocsi zárolva van, miközben mutatnád neki távolról, hogy miképp kell megoldani a képernyőjén lévő aktuális hibát. Arról nem is beszélve, hogy ha másik felhasználóval lépsz be RDP-n akkor kivágja az épp bejelentkezett emberkét. Ja, de előtte a vezérlőpultban is engedélyezni kéne az RDP-t, bármilyen okos tűzfalprogram megfoghatja, hopp a helyi hálón van egynél több gép is, akkor melyikre is forwardoljuk a 3389-es portot, de jövő héten a router már másik belső ip címet ad neki, stb stb stb....
-
arnyekxxx
veterán
-
vzozo
senior tag
válasz
kraftxld #109 üzenetére
1x kell megírni, utána 1 katt rajta. Miben lenne más a használhatósága ahhoz képest, mint amit a kolléga kérdezett, és válaszoltam neki?
Bocs, az kimaradt, hogy esetleg hozzon létre egy dedikált RDP júzert, és tegye is be a megfelelő lokális csoportokba. Kb. újabb 2-3 sor kód.
-
vzozo
senior tag
válasz
arnyekxxx #105 üzenetére
Alapból nem, és ezt te is tudod. Ugyanakkor bárki 2 perc alatt összedob egy szkriptet, ami lekérdezi a WAN IP addresst, és megjeleníti a képernyőn. Ez eddig pipa. Kérdés a routeren való portnyitás, amivel ugyan nincs tapasztalatom, de úgy vélem egy egyszerű UPnP példaprogrammal is meg lehetne valósítani.
Tehát akkor ott tartunk, hogy az elvi lehetőségek adottak, csak "szép" formára kell gyúrni. Néhány óra programozási meló, amit én nem fogok elvégezni, mert nem vagyok kóder.
De akkor ez is pipa. Igaz én inkább használnám valamelyik chat-alkalmazás desktop megosztó funkcióját, mivel ahhoz egy szalmaszálat sem kell keresztbe tenni, ottvan, működik.
-
válasz
arnyekxxx #105 üzenetére
Nekem se tetszik az ilyen diktátumszerű, hétnapos megoldás -- de pontosan miért is várjuk el bárkitől is, hogy ingyen szolgáltasson valamit???
Lehet érvelni, hogy az neki miért jó (reklám, későbbi fizetős ügyfelek, stb.) -- de elvárni tőle, alaptalan.Én egyébként kifejezetten ellene vagyok az ingyenes megoldásoknak, sokkal jobban szeretem az olcsóakat. El tudnék pl. képzelni egy időalapon fizetett remote desktop szolgáltalást, ami a valóban eseti, magánfelhasználóknak érné meg.
De a LogMeIn Free-t és a TV-t is számos helyen látom cégeknél futni, ami azért gusztustalan.
A TV magáncélra egyébként teljesen jó és ingyenes -- akinek nem elég, az vélhetően már nem egészen privát keretek között használja. Nem mellesleg portable változata is van, a PortableApps-on belül ráadásul frissül is magától.
-
vzozo
senior tag
-
ATM_automata
őstag
A LogMeIn egy érdekes állat. Kíváncsi leszek a végeredményre. Én használok logmeint a munkámhoz. Kb 70 gépet felügyelek és fizetősbe megvettem a logmein centralt is, amiért 200 eurot kérnek.
Eddig, bár fizetős volt örömmel kifizettem ezt az árat egy korrekt szolgáltatásért, mely megkönnyíti az életemet. Sajnos a magyar piac nem teszi lehetővé, hogy mindenki kicsengesse a gépenkénti kliens árat is, így ha ez valóban fizetős lesz, akkor búcsút kell neki mondani.
Érdekes dolog még az is, hogy kb úgy magyarok, mint azok, akik anno 56-ba leléptek és már azt is tagadják, hogy anno jártak nálunk. Ha nyilatkozni kell, akkor megy a duma, hogy ezek magyarok ám, amúgy meg egy Tom nevű csávó szokott felhívni valami amerikai számról és vele kell angolul megbeszélnem minden évben, hogy akarok-e hosszabbítani vagy sem. Se egy magyarul beszélő csóka, se magyar support semmi nincs...
2010-ben egyszer sikerült beszélnem egy magyar csókával, valami Farkas Ervinnel, aki kb annyira volt segítőkész, mint egy apeh ellenőr, aztán a második levélben már le is lettem passzolva ennek a Tom gyereknek.
-
Pompi
nagyúr
A honlapjuk szerint 14 napos próbaidőszak van. Továbbá a levélben írtak is arra utalnak, hogy fizetős:
"If buying join.me is a decision you have made, please contact me for best pricing options. Thanks!"
Ennyi van, még de ez is pricingot ír:
"Non-profit?
Email us for non-profit pricing"Szóval nekem nem tűnik ingyenesnek.
-
Pompi
nagyúr
Hehe, most kaptam levelet egy LogMeIn-es Account Executive-tól, amiben a join.me szolgáltatás kipróbálására kapacitál. Ezt akarják nyomatni a LogMeIn Free helyett? De hát ez is fizetős, és alapvetően másra való
-
Pompi
nagyúr
válasz
arnyekxxx #91 üzenetére
Én nem próbáltam még, itt lentebb ajánlotta valaki: imPcRemote
-
arnyekxxx
veterán
A TV-n kivül mit érdemes még kipróbálni? Valami backup kellene a TV mellé, jártam már úgy, hogy a kliens frissitése után a távoli gépen a tüzfal nem engette ki az uj verziót amig a logmeinnel is belépve nem engedélyeztem.
-
Goose-T
veterán
Nekem már akkor sem voltak szimpatikusak, amikor állásinterjún voltam náluk. Szerencsére nem vettek fel, mert azóta nagyon jól alakultak a dolgaim.
-
vhunor
őstag
Próbálunk válaszokat szerezni, de egyelőre nem reagáltak a kérdéseinkre (és ahogy látom, másokéra se nagyon). Mindenesetre ha kapunk valami érdemi infót, lehozzuk egy külön anyagban.
-
arnyekxxx
veterán
https://www.facebook.com/logmein/posts/10150291119123475
LogMeIn · Ez 89.843 embernek tetszik.
2011. június 23., 22:44 ·We receive a lot of messages thanking us for making LogMeIn Free, well, free. Let's make this official: there's no need to thank us. LogMeIn Free is and will always be free. For today, you can just pay us in "Likes."
-
Pompi
nagyúr
És az ugye meg van, hogy ezek a mostani 50%-os árak csak az első évre vonatkoznak. Tehát a következő évtől már full price van, azaz jelen állás szerint 79 euro / év / 2 gép, 209 euro / év / 5 gép vagy 379 euro / év / 10 gép.
Esetleg a LogMeIn Central, ahova egyelőre még fel lehet venni ingyenes klienseket, ez jelenleg 229 euro / év / 100 gépig. Ez utóbbi céges szinten még akár elfogadható is.
-
fondorlatos
aktív tag
Tényleg meredek ez az ár a szolgáltatásért.
Bye-bye logmein.
-
R-Bob
csendes tag
Kicsit tényleg drágára szabták, de nincs gáz, mert millió egy alternatíva van.
Már tavaly több fórumban téma volt, hogy váltani kellene. Egy halom ötletet kaptam akkor én is. Ha valakinek a TW nem vált be, akkor ott az imPcRemote.
Úgy tudom kis magyar csapat fejleszti, és teljesen korrekt. Cégeknek is van ingyenes pro változat, ha netán lenne köztetek olyan, akinek ilyen célra kell. A Logmein ingyenes verziójának tudását meg szerintem simán meghaladja. Legalábbis, amire én használtam.
http://www.remote-control-desktop.com/buy/compare-products -
Csabipici
aktív tag
2db gépre 39Euro ???
plusz ha meg akarod venni, akkor még kiderül, hogy + 8.97 Euro adó ???
Azaz fizessek 2db gépért kb. 14.400Ft-ot évente???
Ezeknek teljesen elment az eszük...
Több gépre meg 109 Euro + adó ?
Viszont látásra LogMeIn! Helló TeamViewer ! -
Ha valakinek csak eseti jelleggel kell családi supportra a dolog, akkor join me, ami továbbra is ingyenes és response kód alapon működik mint a TW. Akinek állandó felügyelet kell a gépekre, annak a Pro a megoldás, ami most akciósan 50 dollár kettő gépre. Amúgy többnyire az volt a gond, hogy boldog boldogtalan az LMI-t használta ingyenesen üzleti célokra és nem kevés pénzt keresett vele...
-
vzozo
senior tag
Nem vagyok hülye, nyilván felfogom, hogy egy next-next-finish telepítéshez képest egy portforward konfigurálás nyilván bonyolultabb az egységsugarú felhasználók számára. Ugyanakkor említette valaki, hogy a remote desktop nem biztosít interaktivitást: nos, de, igen, remote assistance-nek hívják.
Skype-ban, egyéb messenger alkalmazásokban nem lehet képernyőt megosztani, mint pl. Lync használatával?
-
dchard
veterán
Nem attól lesz üzleti a felhasználás, hogy 10 gépet vagy 20-at menedzselek, hanem attól, hogy én a logmein-en keresztül nyújtott szolgáltatásért (távsegítség) pénzt kapok-e vagy sem. A többség nyilván a szűk családi/haveri körének segít ingyen. Kissé komikus, hogy nekem kerül pénzembe, ha ingyen segíteni szeretnék egy haveromnak. Ráadásul nem is kevésbe.
Azt meg, hogy az RDP-nek mennyi limitációja és buktatója van mezei usereknél, el sem kezdem sorolni. A logmein vagy a TV nem jöttek volna létre, ha tényleg olyan jó lenne az RDP.
Na mind1 kezdem megszokni a TV-t. A sebessége picit elmarad a logmein-től, de azért még mindig bőven gyorsabb mint az RDP.
Dchard
-
vzozo
senior tag
Nekem mindegy is, mert én a beépített alap remote desktopot javasoltam (ha visszaolvasol), ami otthon felhasználásra elég kell legyen. Nem én jöttem az üzleti felhasználással.
Szerkesztve: 10+ éve remote desktopozok, probléma nélkül. Ebből indultunk ki, aztán jöttek a hozzászólások a 10-20 meg ki tudja hány távfelügyelt gépről. Ez már az a kategória, amit nehezen tudok privát használatnak elkönyvelni, de hát különfélék vagyunk.
-
vzozo
senior tag
Ha ügyfeleim vannak, ergo pénzt kapok a munkámért, akkor úgy alakítom az árképzést, hogy ki tudjam termelni a munkaeszközeim (értsd: szoftver is az) költségét.
Arról nem is beszélve, hogy akikkel én dolgozom, azok nem engednek be akármilyen remote access technológiát a hálózatukba, hanem szépen megmondják, hogy "xy a céges policy szerinti elérési metódus, ha kell, akkor használod a mi játékszabályaink alapján, ha nem, akkor pedig viszlát."
-
Rick4
félisten
Párszor használtam ezt, de a teamviewer nekem jobban bejön...
-
r3dsnake
nagyúr
Miert TW-nek roviditi mindenki a TeamViewer-t?
-
Zola007
veterán
Én általában beérem az ingyenes verziókkal, így ha valami fizetős lesz vagy számomra kényelmetlenre szűkítik, akkor lemondok róla, mert el tudod lenni ezen szoftverek nélkül is
Sajnos statisztika hiányában erős tippelgetés amit végzünk, de az biztos hogy a régi mondás most is helytálló: jobb a sűrű fillér mint a ritka forint. emélem a saját kárukon tanulják meg, hogy az ingyenes user nem csak teher, hanem reklámnak és terjesztésnek se utolsó.
Számomra az az unszimpatikus, hogy az ingyenes felhasználók hátán másztak ilyen magasra és most le vannak ejtve.
-
atike
nagyúr
Még jó, hogy sok időt hagytak a reagálásra... Pff...
"As of January 21, 2014, LogMeIn Free will no longer be available. To continue using remote access, you will need to purchase an account subscription of LogMeIn Pro."
És ezt elküldték 21-én. Gratula.
Oké, lett is "hiszti" belőle - adtak egy hetet pluszba, de akkor is... Kár érte.
-
dchard
veterán
Évi 20$ max 10 gépig home usernek az szerintem is vállalható lett volna.
Zola007:
A dolgot ott rontják el, hogy ha egyszer átkényszerítenek a konkurenciához, akkor akciózhatják azt 99%-ra is, az életben vissza nem fog menni senki. Pont erre mondtuk az dabadab-bal, hogy nem így kellett volna csinálni. Ennek a szolgáltatásnak az ügyfélre vetített költsége szinte semmi. Sokkal jobban jártak volna, ha csinálnak home user csomagot lényegesen olcsóbban, és akkor több millióan fizettek volna elő. Bizonyára így is lesz néhány ember aki bevállalja ezt a 80 ojrót, de összességében nagyságrenddel lesz kevesebb a beszedett pénz...
Dchard
-
Midway
senior tag
Ez szep huzas.
Evente par alkalommal hasznaltam en is. Ennyiert nevetsegesen sokba kerul. -
kraftxld
félisten
válasz
VaniliásRönk #49 üzenetére
Nekem is megért volna még $1-$2-t /év/gép áron a free szolgáltatás, de a Pro az tényleg nagyon elszállt áron van, és még egyszer sem kellett igazán a funkcionalitása.
-
Kipróbáltam a teamviewert gépen iOS-en... érződik, hogy eddig logmeint használtam, nagyon fura, mintha a vezérlés fordítva lenne, de inkább megszokom, mint 79€-t fizessek / év
-
lenox
veterán
Igen, es a jelek szerint eleg elcseszett conversion rate lesz
Mekkora lesz?
Amugy azt tippelnem tobben fognak fizetni, mint akik akkor fizettek volna, ha tovabbra is ingyenes lett volna, szoval csak nyernek a potyautasok lerazasaval. Legalabbis nekem ugy tunik, hogy akik pampognak, azok amugy se fizettek volna. Persze en ugy csinaltam volna, hogy adott gepen 30 napig lehet hasznalni, utana szevasz.
-
Traxx
őstag
70 év körüli exkollégának meg egy számtech terén teljesen nullabites csajnak szoktam a gépét bütykölni Teamvieweren át. Egyszerű, mint a faék, azonosítót, jelszót tudnak mondani még ők is, és kész...remélem ők nem lépnek hasonlót, mint a logmein. Próbáltam azt is, de nem tetszett, és nekik is egyszerűbb volt a TV.
A húzás pedig pofátlan a logmein-től...
-
marositech
senior tag
Köszönöm Logmein. Remélem 7 hónap múlva csődbe mész!
-
djculture
félisten
Másként nem nagyon lehet ezt meg magyarázni. Ez olyan mintha azt mondaná a google hogy holnaptól minden gmail fiókkal rendelkező köteles megfizetni a 40 €/felhasználó/év céges tarifát.
Ez egyböl kinyirja az összes otthoni felhasználót, mert senki se fogja megfizetni még az se aki megtehetné.Tehát típikusan megakarnak szabadulni a potya felhasználóktól, ennyi a történet.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
osztraksajt #39 üzenetére
Gondolom a zene- és filmiparhoz hasonlóan kiesett bevételként értékelték az ingyenes felhasználókat, plusz azt vélelmezték, hogy a cégek is nagy számban az ingyenes változatot használják. A TeamViewer is minden egyes alkalommal feldob egy üzenetet, hogy köszönjük hogy bla-bla-bla...
Holott rém egyszerű lett volna kiszűrni a cégeket az egy fiókra regisztrálható gépek száma alapján. A díj is pont azért ilyen magas, mert mindenáron meg akarják akadályozni, hogy cégek ingyen vagy akár csak kedvezményesen hozzáférjenek a szolgáltatáshoz. -
dabadab
titán
"A potenciális fizető ugyfelei most fognak valóban fizető ugyfelekké válni vagy lelépnek."
Igen, es a jelek szerint eleg elcseszett conversion rate lesz itt az otromba intezkedesuk miatt, egeszen pontosan errol beszelek
(#37) djculture: "Gondolom eleve megvan már a fizetős céges bázisuk így a potya felhasználókra nincs szükség tovább.."
-
osztraksajt
őstag
Pedig nemigen került sok erőforrásukba, mert már az egyes gépek főoldalára belépve azt a felületet is a vezérelt gép renderelte le, gyakorlatilag csak a central webfelülete, név jelszó adatbázis meg IP követés amit hostolni kellett a free ügyfeleknek. Magát a kliensprogram fejlesztést meg a fizetős ügyfelek miatt úgyis csinálni kell, azt most ne vegyük ide.
Lelkük rajta, de szerintem túlárazták. Valami használatarányos feltöltős rendszer jobb lett volna, vagy fokozatosan szűkíteni a free gépek darabszámát, de ez valahogy a magyar különadók kivetését idézi, derült égből seggberugás alapon.
Azt persze nem tudjuk mi van a háttérben, lehet nem tudnak megint szerverparkot bővíteni mert kevés a fizető felhasználók aránya pl. De ekkora és ilyen húzást általában egyszer engedhet meg magának egy piaci alapon működő cég. Pont a leghatékonyabban működő reklámot nyírja ki, szóval oka kell legyen, legalábbis remélem hogy nem csak valami fejesnek eldurrant az agya, de ha mégis, végül is ahhoz is joga van.
-
Nekem az a véleményem, hogy eddig sem a home userek voltak az a célcsoport ahonnan a profitot termelték hanem a nagyvállalati ügyfelek, arra a célra hogy egy letöltés után kikapcsoljam a gépem bárhonnan innentől újra nagyit, aput vagy anyut fogom használni. Smsről és mobilról is megy
BTW: az hogy van a magyar kötődésű logmeinben egy vezető ember sincs aki magyar????
https://secure.logmein.com/HU/about/leadership/managementteam.aspx -
kovy79
őstag
Pápá Logmein...
Eddig is alternatíva volt a Teamviewer, de ezek után már csak az marad.
A Logmein-nél igencsak elszálltak az árképzéssel. Ingyenes után 79€?
Szerintem az privát ügyfélkörük minimum 80% megy a levesbe. Gondolom jól átgondolták...(#35) deter, ja, én is így vagyok vele. Gondolom kompenzálásként kapunk plüssmacit...
-
deter
aktív tag
Elmehetnek a sunyiba 6-7K forintot fizettem az Ignitionért androidra, most meg használhatatlan lesz... (IOS-re persze ingyenes volt) Egyébként pedig alaposan túl van árazva a szolgáltatás amint nyújtanak. Azért mert havonta egy-két alkalommal ránézek egy-két gépre és segítek, biztos nem fogok huszonezreket fizetni, főként, hogy én sem kapok cserébe semmit. És a support is igen arrogáns... Köszönöm én nem kérek a 10%-os kedvezményükből, kérem vissza az árát az Ignitionnek. Másfelől Team Viewerre átállok és kész.
-
dabadab
titán
"Nem korrekt de üzletben nincs barátság."
Ellenben van goodwill, meg public relations, meg ugy altalaban jo otlet az, ha az ember nem boritja ki a potencialis fizeto ugyfeleit. Nyugati forumonokon is arra jutottak a felhasznalok, hogy akkor pukkadjon meg a logmein, inkabb keresnek valami mast - pedig teljesen biztos vagyok benne, hogy az is lehetett volna a tortenet vege, hogy "rendben, ennyit meger a dolog".
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Drótszamár #13 üzenetére
Ha simán céges proxy mögött van a gép a Windows beépített kacatjai akkor is összef**sák magukat, plusz ha nem Windowsos valamelyik gép akkor is bukó a történet.
Remélem a TeamViewer nem lép valami hasonlóan otrombát. -
Én már kaptam az e-mailt tőlük. Ez van.
-
Ez egy jol vegig gondolt idiota dontes, koszi logmein....
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem korrekt de üzletben nincs barátság. És van alternatíva rá meg 7 napod feltenni ezen keresztül a teamviewert.
Feltehetőleg jobbára nem épp arra volt használva amit írsz...
Különben is, most 50% akcio van.
bekes.andras: ha valóban ennyire szuper program, akkor minden pénzt megér, nem?
-
dchard
veterán
Bár a trágárkodással nem értek egyet, mégis azt gondolom, hogy így egyik napról a másikra azt
bejelenteni, hogy 7 nap múlva köszi puszi, az azért a szolgáltatás jellege miatt nem túlságosan korrekt. Az, hogy nem lehet már ingyér regelni, meg gépet hozzáadni az OK, meg legyen egy hónap a váltásra, de az hogy 7 nap? Miért ilyen sürgős kirúgni a szülőknek, barátoknak ingyen segítő embereket? Arról nem beszélve, hogy én is belépéskor szembesültem ezzel, és egy kanyi mailt nem küldtek erről. Bezzeg heti szinten reklámmal bírtak bombázni...Na mind1, ezt az eljárást nem tartom korrektnek.
Dchard
-
Gasi2
csendes tag
a join.me is fizetos lett? Az szerintem pont eleg egy nem ceges tavoli segitsegnyujtashoz.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bekes.andras #20 üzenetére
Nem értem a kitörést. TW ottvan, jo is szép is gyors is, meg még van bőven alternatíva. Kicsit le kéne állni a nettel...
-
bekes.andras
tag
... köszönöm a válaszokat, hát ez így kiba nagy szopás!
[ Módosította: vhunor ]
-
dchard
veterán
Én is most reszelem át a gépeket TW-re...
Hajlandó lettem volna fizetni, de azért, hogy a fél családnak barkácsolom a gépét ingyen, nem fogok évi 100 dodót kiperkálni. Évi 30-40 dodót hajlandó lettem volna kiperkálni, de ennél többet csak annak ér, aki pénzt csinál a használatából.
Dchard
-
nbg
senior tag
válasz
bekes.andras #9 üzenetére
En a hamachi mellet meg neoroutert hasznalok parhuzamosan. Illetve most mar csak azt...
Annyival tud kevesebbet, hogy itt kell egy master node, aminek nem art, ha fix ip-je van, es ugye folyamatosan elerhetonek kell lennie.. (mondjuk valamelyik haverod seed szervere, stb, ha van...). Van persze naluk is mesh opcio, amikor ezt a reszt "atvallaja" a ceg, mint a hamachinal, de az sajnos fizetos.
-
Drótszamár
őstag
Oké, de a nagyanyádnak hogy magyarázod el telefonon keresztül, hogy nyissa ki a portot?
Ráadásul az RDP elveszi a képet, itt meg látod mozogni az egeret, tudsz mutogatni.Alap felhasználóknak szerintem hasznos, és pl. szoftver támogatásához is. /én TW-t használok/
Ha jobban értesz hozzá persze mehet a portforward is. (én egyébként vpn-en keresztül mennék be a saját gépemre)
A céges hálókkal kapcsolatban igazad van, de néha nagyon jól jött, hogy nem kellett 3 kattintás miatt kocsikázni 50 km-t az ügyfélhez.
-
sagem
addikt
általában akinek segíteni kell (mondjuk egy családtagnak) az pont nem fogja tudni beállítani a windowson amit kell (és akkor még ott van mondjuk az esetleg win verziókból fakadó eltérés), hiába magyarázod neki
Portforwardot meg ilyenek végképp nem fog tudni állítani
A TW telepítése (én ezt használom, erről tudok nyilatkozni) az viszont next-next-ok, szóval semmi extra, ezzel a legtöbb kevésbé hozzáértő is elboldogul.
Aztán már csak el kell indítania, nem kell semmit állítgatnia, egyből látja majd a kódot, ezt megadja neked és ennyi, a többit már te csinálod.
Plusz van Ios és Android alkalmazásuk is
Egyszóval gyorsan és felhasználóbarát módon tudsz kapcsolatot létesíteni a kevésbé járatos felhasználókkal, anélkül hogy odamennél és te beállítgatnád neki azokat a dolgokat amik kellenek hozzá
-
vzozo
senior tag
válasz
Drótszamár #13 üzenetére
Működik tűzfal (NAT) mögül,
Portforward kérdése, 1x kell beállítani az otthoni routeren.
és néha még a fossá korlátozott céges hálókon keresztül is.
Ha én céges rendszergazda lennék (szerencsére nincs ilyen felelősségi köröm), akkor magam alá is fosnék, ha holmi remote desktop applikációkkal ki-be járkálnának a védett belső hálózatra a júzereim...
-
Drótszamár
őstag
TW fizetős része nem túl olcsó (130 eFt), és kb évente adnak ki új verziót, ami valamiért sosem kompatibilis az előző verzióval, így évente veheted meg az újat, vagy jöhet az upgrade, ha elég gyorsan lépsz. Úgy nem kell full árat fizetni.
Mondjuk ez csak a cégeket érinti, otthoni felhasználóknak ott az ingyenes.
-
vzozo
senior tag
Most ez lehet trollkodásnak fog tűnni, de tényleg nem ismerem részleteiben a terméket - mivel nyújt többet, mint a Windowsban 10+ éve alapból ingyenesen elérhető Remote Desktop Services?
-
válasz
bekes.andras #9 üzenetére
Én splashtop remote desktopot használok iOS-en és androidon is. Szerintem jó program
-
bekes.andras
tag
... nabasszameg!
Nekem a TeamViewer nagyon nem tetszik.
Tud valaki LogMein-hez hasonló megoldást?
-
sagem
addikt
Igen, ezzel kb. azt érik el, hogy az otthoni felhasználok szedik a sátorfájukat. Ha a TW is hasonlóan elmebeteg árakat kínál (de nem hiszem, hogy így tennének) az egyszeri usereknek, akkor onnan is továbbállnak azok az árérzékeny felhasználók, akik valóban csak családtagoknak, ismerősöknek segítenek néha-néha..mindig lesz egy "free" alternatíva (ami talán nem olyan szép meg jó, de legalább ingyenes)
Engem mondjuk nem érint a dolog, mert TW párti vagyok, valahogy azt kényelmesebbnek találtam amikor próbálgattam őket. Remélem ők meghagyják a free részleget, vagy ha törlik akkor sem ilyen "céges" árszabással operálnak majd..
-
Jajj ne!
Ez volt eddig a kedvencem, remélem nem lesz drága, előfizetek
ű
79€/2gép/év
Eddig 10 gép/ingyen
Váltani kell nincs mese szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat egységes termékkínálatot hoz létre, és ennek keretében tíz év után megszűnik az ingyenes hozzáférés.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Ryzen 7 CPU-k
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest