- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz hegyimorc #50 üzenetére
Nem problémát okoz, hanem kudarcélményt
Ja, hát amennyiben az m4/3-ot Pana 20/1,7-es obival veszed "kit"-ben igen, de ne nevezzük már azt az obit kitobinak, mert az erős csúsztatás, vagy akkor a 200ezres Canon 15-85 is kitobi, hisz a 7D azzal kitben is megvehető
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
TR3
tag
válasz Mercutio_ #46 üzenetére
"Fene tudja, a 0,78-hoz képes a 0,85X azért közel 10% különbség"
Én úgy tudtam, hogy csak azonos érzékelőmérettel rendelkező gépeket lehet így összehasonlítani. Ezért szoktak pl a dpreview-n is egy olyan formulával számolni, hogy lefedettség*nagyitás/crop factor. Az eredmény így 0,49x vs 0,50x. Ez azért messze nem 10%.
-
BEE
addikt
válasz Zoli bácsi #12 üzenetére
A biteket azért emelhették 12-ről 14-re, mert jelentősen megnőtt
a szenzor dinamika átfogása.
És ez az igazi nyereség egy átlag felhasználónak !BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Throme
veterán
válasz Mercutio_ #49 üzenetére
Hát vicces, nem vicces, akkor nálad vannak bátrabbak vagy vakmerőbbek!
'Leverni' akart lenni a szó, nem így írtam, nem is fontos. Csűrtem csavartam. Szóval a gyártói hozzáállást szinte minden váznál el lehet sütni.
Ezt a "semmi kurtítás" (#5 hsz) dolgot nem egészen értem.
Amiket felsoroltál az mind benne van az elődben, tehát ezeket nézve nem történt funkció vagy tulajdonság vesztés. Szerintem inkább több lett az új váz, mint kevesebb.Sajnos keresztszálas fókuszpont nem lett több. Valamint a módválasztó tárcsa alatti/melletti kapcsolónak a funkció kiosztása elmarad a D3100-tól, sajnos.
Az előlapot viszont máshogy alakították ki, így talán elkerülhető az előd néhol recsegése. Pl az enyém (D5000) markolatot fogva a kisujjnál recsegett a műanyag illesztésnél. Ilyen illesztés most nincs az új váznál, illetve van csak máshol....
LCD zsanér is jobb helyre került az állványhasználatot tekintve.
Esetleg még egy programozható gomb elfért volna . -
jancsi90
tag
A D5100 hány percig videózik fullhd-ban?
''Ami igazán számít, az az intuíció'' A. Einstein
-
Mercutio_
félisten
Hinnye tényleg, mindig elfelejtem, hogy Canonéknál 1,6-os a crop meg én ugye megszoktam a Pentaxnál, hogy a belépő váz is 0,85X-es (1,5-ös a crop mint Nikonnál)
Throme: Vagy rongyrázóbbak
Olvasd el az eredeti "nincs kurtítás hsz-t":
"Semmi kurtítás.
Eddig többnyire bennehagytak a gépeikben 1-1 markáns butítást,ami miatt az ember megvette volna a drágábbat. De ez ultrazsír lett."Nekem ebből nem az jön le, hogy az elődmodell D5000-hez hasonlította a srác, hanem azt írja: (szinte) nincs olyan lényeges szolgáltatás ami miatt ha valaki nem akar kompromisszumot kötni a D7000-t kell, hogy válassza, háááát azéééért....
Egyébként meg egyszerű: Én azt várnám egy utódmodelltől, hogy ne csak az új szenzor adta dolgokban legyen jobb az elődtől, hanem az általam felsorolt dolgokban is javúljon ahhoz képest. A másik, hogy a szegmensben található konkurens modellekkel is versenyeznie kell, nem csak a saját elődjével.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Viszont az tény, hogy a szenzor rendesen odab*sz
-
Throme
veterán
Az előd 5 percét sikerült túlszárnyalni . Bár a 20 perc se sok annak, aki sűrűn szeretné használni...
Nem értem ezeket az időkorlátokat. Most vagy túlmelegedés léphet fel vagy nem akarják, hogy ezzel vegyék fel a premier mozifilmeket (vagy egyik se)? Kompaktnál - ahol mondjuk sokkal kisebb a szenzor - nincs, vagy nem szokott lenni ilyesmi... -
Balinov
titán
dehogynem. Oly mju820-amnal VGA felbontasnal m-es XD kartyaval csak 1 vagy 5 percet engedett felvenni, 320*240-el akarmennyit. Mintha a manualjaban is irtak volna anno hogy hosszabb VGA felvetelhez H-s xd kartya kell..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Sza_Sa
senior tag
A szoftveres korlátnak szerintem több oka is lehet. Az egyik a cmos túlzott melegedése, a másik viszont a fényképező vázak kameraként való használata miatt van, talán valamilyen szervezet nem nézi jó szemmel. Amúgy meg 20 perc bőven elég, én még kamerával sem vettem fel 10-15 percnél nagyobb snittet. Egy 40-50 perces vágás nélküli videó amúgy is egy borzalom
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Mercutio_
félisten
Jaja, rövidebb snittekből sokkal jobban össze lehet rakni akár egy klippet is
-
Throme
veterán
válasz Mercutio_ #59 üzenetére
Elemezzünk
#4 hsz egy dícsérő mondattal nyit. Mivel ebben a topicban van ezt az új vázra írta.
A másodikban is a topic címében szereplő vázról van szerintem szó.
Majd jön az amit nem értek, de ez nem is fontos.Lehet a nikon markáns határvonalat akar húzni a D70----D7000 szériák és a D40,60----D5100 közé. Nehogy konkurencia legyen előbb-utóbb egymásnak a két széria.
Nekem eddig nem volt lassú az 1/4000 záridő, nem volt kevés a 11 AF pont (csak a kersztszálas lehetne most már több ) és a kb 4kép/sec sem. Nikon fóumban se láttam panaszkodókat ezekre azoktól akik ebben a kategóriában mozognak.
A komolyabb szenzorok alsóbb kategóriákban szerepeltetése szerintem nagy dolog, még ha nem is kimondott újítás.
No igen, az már más kérdés, hogy a többi márkának a kínálatával szemben mennyire lesz sikeres, de ebben a D7k szenzor biztos segítség lesz....Ennek a gépnek mondhatjuk, hogy pl a canon 600D-vel kell majd összemérnie az erejét?
Ez utóbbi majdnem 300k huf egy 18-135IS kitobival szerelve (ha jól láttam)! -
Cancer
senior tag
válasz Mercutio_ #59 üzenetére
A konkurensekkel való versenyzésről nekem aza véleményem, hogy egy-egy fejlesztés néhány évet is átölel, s ha levonjuk az ipari kémkedést, a gyártók elég nagy titokban tartják, hogy mivel is akarnak előrukkolni, mi lesz az új termék "nagy dobása". Szóval egy 600D és egy D5100 kb árnyékboxot folytat, mikor egymás "ellenfeleinek" kezdik el úgy fejleszteni, hogy mondjuk fél év múlva jelennek meg.
Szóval szerintem az előző termékekhez és a lehetséges trendekhez próbálják igazítani. Tehát amit most szeretnénk, azt 2 generáció múlva megkaphatjuk....Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Cancer
senior tag
válasz Mercutio_ #64 üzenetére
Nemhogy jobban össze lehet rakni egy klippet, de ha megnézel egy mozifilmet, láthatod, hogy a legtöbb-ben 2-4 mp-es vágások vannak.
Az Elit alakulatban (Band of Brothers) pl az egyik résznél megkíséreltem számolni, hogy hány sec-esek a kameraváltások.
Nos, az egyik támadójelenetnél 8-12 katona szaladt 10 métert!! ez kb 10-12 mp volt a filmből, viszont nem kevesebb, mint 5 kameraállásból vették ezt fel!! ami azt jelenti, hogy a 10 méter szaladást, azaz 12 mp-et, 5 db 2-3 másodperces snittekből rakták össze.Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Mercutio_
félisten
A #28-as hsz-ben felsoroltam milyen "versenytársak" vannak, egyébként ha legalább még a 2 szélső fókuszpont keresztszálas lenne már az sok további vevőt megnyerhetne a váznak.
-
PRO-peller
senior tag
Ebben a vázban minden megvan. Lehet benne hibát találni? Aligha. Legfeljebb az ára lehet taszító. Révbe ért a dSLR. Hova tovább?
-
Mercutio_
félisten
válasz PRO-peller #70 üzenetére
-
SpongyaBob
veterán
Olyan váz nem létezik ami hibátlan. Az egyik embernek hátrány.. A másik ember meg nem tulajdonít neki akkor jelentőséget..
[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
Ijk
nagyúr
Hova tovább?
Fejlettebb videó rolling-shutter megszüntetésével, hibrid kereső (tudom hogy csak trükközéssel megoldható), mattüvegre vetített élő hisztogram, beépített TTL rádiós vezérlő./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Mercutio_
félisten
depipreview D5100 cikk
-
PRO-peller
senior tag
Ezek biztosan valódi fejlődést jelentenek? Ezek a funkciók néha jól jönnek, de a régiekből már így is tucatnyit eldobnánk. Aki szakmabeli az inkább másképpen látja mint én. Ezt elhiszem. Video, jó kép, kihajtható kijelző, élőkép, cmos. Innen közelítettem. A vetített hisztogram engem idegesítene, de elférne benne ha kikapcsolható. Belerakhatnának infra érzékelőt is, meg svájci bicskát.
-
Ijk
nagyúr
válasz PRO-peller #75 üzenetére
Csak leírtam néhány dolgot amit még be lehet építeni. Egyébként nekem nincs szükségem fejlődésre, baromi jól elvagyok a 6 éves D50-el.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Throme
veterán
válasz PRO-peller #75 üzenetére
Infra érzékelő, ha a távkioldóra gondolunk, már van benne
-
Ijk
nagyúr
Egyikre sem. Ennek a gépnek túl kicsi a váza, ráadásul leszedték az oldalsó gombsort. A d7000 pedig drága. Persze egy kit árát össze tudnám szedni, de akkor már kellene néhány jó obi, 600-700 ezret pedig nem szánok egy hobbira. Inkább veszek a D50-hez egy nagylátót és egy portréobit a d7000 árából.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Mercutio_
félisten
Újabb ismertető/teszt.
-
törölt tag
vow, ezt nem tudtam. Lehet mert eddig canonban gondolkodtam. Pedig a nikon a 10,5-es nagylátójával nagyon érdekel, de sose volt erőm átrágni magam a teljes rendszeren középszintig bezárólag, hogy milyen buktatókat hordozna magában a beépített/kihagyott fókuszmotor. 5-6 éve marhára tetszett, hogy canonnál akár dunsztosüveget is csavarhattál rá, azzal is ment. Igaz két-három rövid próba után maradtam az EF(s) lencséknél; a más rendszerű manuálok nem adtak kielégítő eredményt. 55/1,7-em meg sose volt...
-
Mercutio_
félisten
NEF-eket kellene leszedni és PS-ben profi emberkének "előhívni", abból lehetne kideríteni, hogy már a RAW is gyengébb, mint a D7000-é vagy csak a jpg-motor van butítva, mert azért nem mindegy
-
Throme
veterán
válasz Mercutio_ #87 üzenetére
Most ezek a képek jpg-ben lettek lőve eredetileg, vagy raw-ból konvertálták át jpg-be? Erre nem találtam utalást. Az oldalon valóban jpg-ben vannak fent.
Másfelől az is régen rossz ha a jpg motor van lebutítva. Jópáran fotóznak jpg-ben.
De én se tartok itthon profi PS gurukat .
A d90 - D5000 párosításnál ha jól tudom nincs ilyen különbség, hogy a jpg motor gyengébb lenne a kisebbik vázban. Most miért tennék?Ok, egy weboldal tesztje alapján nem kell elásni ezt a vázat. Majd teszteli más is, lehet más eredménnyel.
-
Mercutio_
félisten
Ahol csak jpg van, azt abba, hol NEF, ott gondolom abból hívták elő, vagy RAW+JPG-t használtak.
depipreview-n kijött a full teszt, a pontszám meglepő.
-
Mercutio_
félisten
DxO markék letesztelték a vázat (szenzort)
-
HÁZIGAZDA
válasz #22145024 #85 üzenetére
igazából a nikon sokkal inkább kompatibilis visszemenőleg, csak épp úgy szegmentálja a vázait, hogy nem rak bele mindent az alsóbb kategóriásokba. de a d7000 már mindent csinál: mér fényt a manuális üvegekkel, meghajtja az összes af-es obit stb. ahogy én látom most egyébként:
- d7000 nagyon jó váz lett, ha van rá pénz és indokolt a tudása, jó vétel.
- alatta viszont vennék valamit használtan. d90 vagy d200 leginkább. d3100 is jó lenne, 50-60e ft-ért.dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
mindenki azt csinál, amit akar, elsősorban.
a szenzora valóban jobb a d5100-nek, de a különbség nem akkora, mint amit a tesztábrák mikroszkóp alatti nézegetése sugall. alapvetően a nagyobb felbontás és a valós iso 100 a különbség az új javára, persze ezek nem rossz dolgok.
vannak viszont emberek, akik/akiknek:
- fontos, hogy fele annyiba kerül egy használt d90/d200, miközben képminőségben alig marad el
- fontos, hogy értelmes, nagy, jó optikai kereső van a vázban, és sírnának a d5100-étól
- fontos, hogy van fókuszmotor a vázban és így lehet 50/1,8D és 85/1,8D típusú obikat is venni
- fontos, hogy jó fogása van, masszív stb.megjegyzem, a d200-at nem írnám le, ha barlangban akarsz fotózni, jobbak az újak, de alapérzékenységen a d200 szebb, mint a d90/d300. ha tehát nem a magas izóra izgulsz, ez is egy fontos szempont.
összességében igen keveseknek éri meg sztem egy 110e ft-os használt d200-hoz képest egy 260e ft-os új d7000, vagy egy 200e ft-os d5100. ha a d5100 belépő árba is kerül majd, megváltozik az egyenlet (mert sokaknak a nehéz és masszív váz helyett jobb a kicsi, könnyű, műanyag, illetve nem zavarja őket a keresőnek csúfolt lyuk ).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Throme
veterán
Apróság felett átsiklottál. Én azt írtam "ha a képminőséget nézzük".
Természetes, hogy van más szempont is váz vásárlásakor. Azok is beletartoznak, amiket felsoroltál. Van akinek kell a 2 tárcsa, meg a nagy kereső, esetleg vízzáró váz...stb.
Én is drágállom még az új jövevényt és a D7000 is lesz még olcsóbb. Feltételezem a D200 baromi drága volt a megjelenésekor.Persze nem vagyunk egyformák, a magas iso is lehet fontos, mert nem mindenki tud 70/200 f2.8 obikat megvenni.
Én beleolvastam Ken R. írásába és úgy emlékeszem a D5000-re olyasmit írt, hogy ha van elég fény, akkor a D300 képminőségét is eléri. Na most, ha ebben van valami, akkor a D5100 nagyon jó lehet mert jobb értékelést kapott az elődnél.
Én nem tudom mennyire mérvadóak ezek a tesztek, de jobb híján ezekből kell kiindulnom...
Egyébként azok közé tartozom akikről a hsz-ed végén írsz -
HÁZIGAZDA
jogos, nem olvastam figyelmesen.
képminőségre nincs sok különbség a d5000-d90-d300 között, mert a szenzor ugyanaz. ugyanígy, a d7000 és a d5100 között sincs, meg ott is ugyanaz. és az újabb szenzor mindenben jobb a réginél. egyedül a d200 szenzora tartotta magát eddig, alapérzékenységen, de lehet, hogy az új 16 megás lapka ott is jobb. az nem kérdés, hogy a d5100 emiatt nagyon erős új versenyző, 90-100e ft-ért harapnék is rá azonnal.dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
törölt tag
de a d7000 (nekem) már drága. Az oldalra kihajtható kereső meg nagyon kellene, azokra a feladatokra amikre főleg használnám: pano, macro és video, így a régebbi nikon vázak bármennyire is jók, kiesnek a pixisből. Canonék továbbra bénáznak a 8-15-tel és a céldátum is elhalasztódott senkisemtudjamikorra; az EF-S 10-22 meg nem tetszik az áráért...
Azt hogy a Nikon sokkal inkább kompatibilis úgy érted, hogy a canonok nem mennek az FD üvegekkel a bázistávolság negatív eltérése miatt, kivéve ha lencsés konvertert használok? (amennyire én tudom, talán 2db FD-obi ad értelmes képet a digi vázakon, de az a fókusztartomány nem kritikus nálam. Inkább a chinon 55-öt és egyéb hasonlókat tennék rá)
Nikonnál, ha nem kompatibilis, akkor azt jelenti, hogy:
a, egyáltalán nem is készít képet?
b, vagy "csak" azt, hogy kézzel kell fókuszálni, és csak a munkarekesz érhető el?
Kifejezetten a belépőszintű, kihajtós kijelzőjű vázakra gondolok, max. a 60D árfekvéséig.A D5100-nál gondolom javítani fogják a video alatti apertúra ignorációt...
-
jeni
félisten
Szia
Régóta figyelem a Nikon komoly cserélhetős obis gépeit.
Sajnos nem értem őket.Egy nagy múltú cég miért veszi semmibe Magyarországot?
Mióta gyártanak Tükrös cserélhetős gépeket egyikbe sincs MAGYAR nyelv!Ellenben van benne lengyel,cseh,török,stb.. nyelvi OSD.
Még ebben az új Nikon D5100 gépben sem található.
Ellenben a többi gyártók beteszik a gépeikbe a magyar nyelvi kezelő felületet.
Lehet,hogy érdemesebb törvényben foglaltatni,hogy minden olyan elektromos készülék amely OSD menüvel rendelkezik kötelező a magyar nyelv beépítése.
A használati útmutatóról tudtommal van ilyen törvényi rendelkezés de ez nem azonos a gép kezeléssel.
-
PzJager
csendes tag
Nem azért nincs magyar mert nem birnak minket,van más cég is ami ezt az üzletpolitikát nyomja PL az EA games , 10millios lakottságu régio adott nyelvét nem teszik bele mert nem éri meg nekik vagy nem tudom! Tény hogy az EA is közölte tavaj nem készít magyaritást játékokhoz,igy szerintem Nikon is beintett,no ungaryse mert hát nem igazán generálunk mi itt akkor a forgalmat hogy megérje !!
A hóhért elküldték a grimaszversenyre " eszméletlen fejeket tudott vágni"
-
jeni
félisten
Ha netalán kitiltatnánk az összes Nikon gépeket amelyek nem tartalmaznak magyar OSD-t akkor szerintem háborognának,hogy miért kevesebb a bevétel mint amennyivel számoltak a Nikon termékek eladásával. Szerintem meg is éreznék,hogy 1 millió dollárral kevesebb a bevétel éves szinten.
Erre csak annyit tudok mondani a Canonnak miért éri meg a dolog? Azokban benne vannak.
pl.: a csehek össz.. lakosság létszámát tekintve kevesebb,mint a magyar.
Elég 1x megírni a szoftvert és ez nem pénzkérdés. Hanem mentalitás,hozzáállás az egész.A Nikon sose intet be,hanem egyszerűen be se teszi.
[ Szerkesztve ]
-
szarnyalosas
tag
Érdekes d 3100 ban vagy magyar nyelv unokatesome erdelyben
Én is itt élek erdélyben de nekem sincs magyar nyelv
eszt a ki*aszast
Hogyan tudok magyar nyelvet rakni a nikon D5100 ra ????
-
Balinov
titán
válasz szarnyalosas #102 üzenetére
sehogy, ha Nikon nem rakott bele, sufnyituninggal sem fog menni (nincs is nagyon custom fw Nikonokhoz)
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs