Új hozzászólás Aktív témák
-
BioNiCMaN
addikt
Urak!
Kérdés(ek):
1.) Ha nem találom a CD-t amit a routerhez kaptam ( költözés... ), hogyan tudom elérni a beállításokat?
2.) PR-es előfizetésem van, mit, merre, hogyan állítsak, hogy jó legyen?
Előre is köszönöm!
-
lasly
újonc
Segítség!A hálózati hibaelhárító a TCP/IP tesztelés során azt jelzi, hogy az adathordoző le van választva WLAN esetén .A laptop Felismeri a routert de állandóan "hálózati cím lekérése" üzemmődba áll.Nem tudom beállítani a WGR614 IP címét.Mi a teendő? Köszi!
-
DarkManX6787
újonc
Hello! Lenne egy kérdésem! Előfordulhat hogy ha a routert csatlakoztatom egy olyan hálózatba,ahonnan a netet is kapja, (szóval simán a net portján keresztül) akkor a DHCP szervere kifelé is oszt IPket és nem csak azoknak a gépeknek amik a routerre vannak kötve? Remélem érthető vagyok. Mondjuk nem vettem észre, deitt koliban már másnak más routerrel volt ilyen gond és nem akarom hogy emiatt kizárjanak.
-
dtz
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyit visz a WAN portja routernek. DIGI-s előfizetésem van és most emelték meg 20Mbit-re a sávszélességet. és jó lenne ennyivel használni. Viszont most tudnék ingyér kapni egy ilyet, csak nem tudom ez mit tud. Valaki használta már 10Mbitnél nagyobb sebességű nettel?
Köszi a válaszokat.
dtz
-
peti85
senior tag
Hello!
Olyan problémám van a routerrel, h nem tudok rá csatlakozni, nem is ad IP címet.
Már mindenféle módon reseteltem, amit a neten találtam, de semmi.
Világít az első POWER led, a második (pipa) villog. A LAN1 led is megfelelően villog/világít. (LAN1be dugva az egyik gép.) Wireless nincs bekapcsolva rajta, így azon keresztül sem tudok kapcsolódni hozzá. Van valami ötletetek, vagy kuka? -
dany27
őstag
hi
Van egy ilyen routerom és azt szeretném megcsinálni hogy lesz egy olyan gép a hálozatban amin azt szeretném hogy ne legyen net csak helyi háló! Ezt hogy tudom megcsinálni??
Valaki azt mondta egy másik topicban hogy hozzak létre még egy vlant és azon tiltsam a netet és abba rakjam be de ezt hogy kell ?? mert sehogy se jövök rá..Előre is köszi!
-
Rotor82
aktív tag
Hi all!
1: Vettem egy ilyen routert.Van egy asztali pc-m és egy notim.külön-külön nincs gond, de ha egyszerre üzemeltetem a netet wifit mind a 2ön, akkor nagyon sürün megszakad netezés mind a 2 gépen, egyszer az egyiken, utána a másikon...2: Gondoltam frissitem az fw-jét de ez a hibaüzi fogad amikor rányomok:"Not enough memory for firmware upgrade"???Amúgy 2.0.20-ról 2.0.23-ra próbálom frissiteni...
TIPPEK???
-
ATish0
tag
Jól elbeszélgetek itt magammal
Hm kiderült mégis jól megy a dolog, csak az IE-nek nem tetszett, Mozillával megy. Az lenne a kérdésem, hogy használ-e valaki netgear usb adaptert, vagy bármilyen netgear wireless megoldást? Ha igen mivel kapcsolódik a másik géphez? Értelem szerűen ő a saját szoft.-ot ajánlja. Ezzel is meg lehet oldani, hogy az egyik gépről a másik gép merevlemezén lévő fájlok között böngészhessek? Win saját megoldásával nem akart öszejjöni.
-
ATish0
tag
Sziasztok!
Én is beszereztem egy ilyen router, de akadt egy kis gondom vele. Kábelek bent, aminek kell az világít. Telepítő cd bent, indul a telepítés, nézi a netet, de nem tud csatlakozni. Helyi hálózat elvileg rendben. Amikor én akarok csatlakozni, PPPoE -ig jut, aztán kiírja, hogy nem a távoli gép nem válaszol.
Ja és fontos: addig sem jut el, hogy az asztalra kirakja az ikonját. -
neduddki
nagyúr
HI!
NA a belotten en is a kis daragt, ami teccet hogy onmaga lerendeszte a upg-et, egyszeru kinnyeb beallithato igazi kezdo rutar a kis draga es meg korektul is mukodott nalam a digimazzagon a 2 napis teszt alatt, szoval semmi extra, de tan ne is baj:- )
udv
neduddki
p.s. mikor belottem utanna megnesztem alaposabban a tomatot /mert kivansi voiltam ra:- )/ ere sajnos meg alfa, es mivel jaccani annyior anem vot idom, igy varok meg egy kisit legabb beta allapotig:- )
-
tomie_
csendes tag
Sziasztok,
A Netgear magyar nyelvű technikai terméktámogatása elérhető az alábbi (vonalas telefonról ingyenes) zöld(telefon)számon: 06-80-012857. Telefonszámunk a Netgear alábbi oldalán is látható: http://kbserver.netgear.com/kb_web_files/n101460.asp
Üdv,
Netgear magyar nyelvű terméktámogatás -
Allien
veterán
Kérdésem, hogy miért jobb az xp hálózati kapcsolatok részt használni, mint a netgear féle cuccot? Vagy, ez csak kinek mi, kérdése?
-
neduddki
nagyúr
HI!
na beneveswztem egy chello-ra enis egy ijennel /ocso vot:- )/ kivancis leszek reaja, sajna idom nem lesz jaccani az fw-kel, d megprobalom,
mongyuk eddig netgear-val jo tapasztalataim votak /amit eddig lattam azok oke:- )/ es megnyugatt hog itt sem szigya senki:- )udv
neduddki
-
tojsz™
aktív tag
én csak azt nem értem hogy miért csak 10M az átviteli seb a két wifis noti közt?
elméletileg 54Mbps kellene lennie nem? -
Gorro13
csendes tag
Nos megoldódott. Egyszerűen csak rossz kódot írtam be.
Eheh sorry.
Szóval minden rendben ment. Majd telepítettem az USB adaptert. Az is rendben ment majdnem. A router és az adapter érzékelte egymást, volt jel stb. De a netre mégsem kapcsolódott. A vezeték nélküli kapcsolat állapotjelző paneljén, vagy mi a neve, alul az IP cím nem szerepel. Csak a _._._._ vonalak. A csatlakozás állapota rendben, a jelerősség és a többi is, de IP cím nincs. Azt írják, hogy indítsam akkor újra a gépet. De nem történt változás. Sőt most már a vezetékesen sincs internet kapcsolatom a routerrel, csak nélküle a modemmel. NaMegpróbálok utánanézni, talán megint én írta be valami rossz kódot, vagy beállítást, de ha valakinek van ötlete...
G.
-
Gorro13
csendes tag
Nem lehet, hogy még itt az elején van a gubanc. Még az elején a hálózati beállítások ellenőrzésénél ezt írja:
[P
][/P]A jelenlegi hálózati beállítások feljegyzése
A számítógép „PPPoE” protokoll használatával csatlakozik az internetre.
Fontos:Mindenképpen nyomtassa ki vagy írja le a képernyőn látható beállításokat.Bejelentkezési név a telepítő a következő beállítást találta a PPPoE fiókhoz: [I](itt leírja a bejelentkezési nevet amit most nem adok meg)
[/I]Jelszó: ez gyakran a fő email fiókhoz megadott jelszó
Figyelmeztetés: Ne lépjen tovább, amíg nem tudta meg a PPPoE jelszavát
Az útválasztó működéséhez a számítógépen található DNS-címeket DHCP használatával kll beállítani. Ennek érdekében a Telepítési segéd automatikusan újrakonfigurálja a számítógépet. Ezekkel a DNS beállításokkal kell majd konfigurálni az útválasztó. Mindenképpen jegyezze le vagy nyomtassa ki ezeket az adatokat. A folytatáshoz kattintson a Tovább gombra.
Megjegyzés: Ha „Újratárcsázás” üzenetet kap, a PPPoE újratárcsázási képernyő bezárásához kattintson a Mégse gombra.
Mit jelent itt az, hogy ne lépjen tovább, amíg nem tudta meg a jelszavát? (én tudom jelszavam)
és Mndenképpen jegyezze le vagy nyomtassa ki ezeket az adatokat. Milyen adatokat, honnan.?Ui:
No kicsit hosszú lett bocs. -
Gorro13
csendes tag
Hello!
.
Nekem a következő a problémám: miután összekötöttem a gépet, modemet, routert, mindent úgy csinálva, mint azt a telepítő lemez előírja, minden lámpa világít, aminek kell. Ezután a csatlakozás aktiválás következne, de miközben ezt végzi (kis türelmet...)egyszer csak bezáródik az ablak, és kész vége. Befejezi, nem tud csatlakozni a netre. Utána én is megpróbálom de nem megy. Ha a routert kiveszem a rendszerből, akkor persze megy a net, mint rendesen. Ha valakinek van tippje, please.G.
-
dome24
csendes tag
Igen, ez a resze megoldodott. Rajottem hogy ugyanaz a belso ip volt megadva a modemben is es osszeakadt
de erdekes mert elozo routeremet ezt nem zavarta.
Jott viszont egy ujabb gond: ha beallitok egy WPA-t, es probalok laptopra masolni wifin, akkor elked szepen 3 megabitrol lassulni az atvitel, majd kiirja hogy megtelt a lemez
szal valamiert nem viszi at (persze nem telt meg
. Aztan a tererot is 60-70%-on eszleli WPA-val. Ha kinyomom, tehat semmi vedelem nincs, akkor a terero 100on van, es masol rendesen. Otlet?
Thx
D. -
Csigger
őstag
nah akkor okés, örülök hogy sikerült megoldani! szntem ez non szensz vazz, hogy ilyen pitlák dolgokon akad meg az ember a hülye tervezők hülyeségei miatt! aki kitalálta azt, hogy a www.routerlogin.net -tel kell elérni a routert azt fejbelőném!
[B(#22) dome24[/B] hmm.. érdekes, lehet vmi ebben a wifi kártyában, mer először engem is ledobált álandóan, akérmit csinálta, de most azóta még egyszer sem! nem csináltam vele semmit, lehet ha olyan kedve van csinálja csak aztán megin nem!
-
dome24
csendes tag
Ma vettem egy ilyen WGR614-es csodat, de ledobal. eloszor azt hittem a torrent miatt, de nem, amikor nem ment akkor is megszakitott. Ilyenkor be sem enged lepni a router konfigba, csak toltoget...aztan connection timeout
Felraktam ezt a 2.0.23as firmware-t, de nem segitett.
Otlet?
Koszi,
D. -
tojsz™
aktív tag
szitu nálam is ua. mit WRoli kollégánál (bár nekem van cd hozzá)
telepítő elindul majd csatlakoztatom a routert meg a modemet kábellel
és utána hálózat ujraindítást ír ki
ami sikerül is
utána PPoEEE kiválaszt kéri a logint és a jelszót (ez ugye a szolgáltatóm altali)
na és itt konfigol konfigol
utána feldob egy kis ablakot
ismét logint és jelszót kér és ide hiába írom be a szolgáltatós logint és
jelszót nem fogadja el -
-
Csigger
őstag
NAGY SORRY mindenkitől! az antenna mégsem levehető! az adatok a T-KOMától származnak, hát ezt kicsiti benézték és én is! (a cikk javítva lett)
SORRY -
WRoli
tag
Helló mindenkinek A birtokomba jutott egy használt netgar wireles Router (WGR614)Sajna nagyan láma vagyok a hálozati dolgokhoz eggyszerüen nem tudom müködésre birni ,pedig a neten talált bekötési rajz szerint jártam el.
Egszerüen nem kapcsolodik a netre.
Mi lehett a baj,mit kellene csinálnom pontosan és mirre kell ügyelni?
A másik gépet wireless kártyáwal szeretném használni,ennek beálitása miként történik ? -
bandi51
újonc
Hogyan lehet lecsatolni az antennát, ahogy a szerző állítja.
Köszönöm ha leírja valaki. -
válasz
Daudi Baldr #10 üzenetére
Igen, mivel más lehetőséged nem nagyon van (azon kívül, hogy beszerzel egy olyan routert ami képes a blackhole routerek detektálására).
-
Ha az emlékeim nem csalnak akkor ezt a jelenséget egy blackhole router produkálja. A lényeg az, hogy valahol van egy router ami elfelejti megmondani a rendszernek, hogy figyu, itt ennyi ennyi az MTU, nem több (anno egyetemen a koli routere viselkedett így, amikor beüzemelték és belőtték az MTU-t, viszont konfigurációs hiba miatt a router elfelejtette közölni a hozzákapcsolódó kliensekkel a megengedett MTU pontos méretét, így ha mázlid volt átjutottál ha nem, a router simán elnyelte a packetokat és egy árva hibaüzenetet nem kapott a rendszer vissza).
Sajnos ha a router nem képes blackhole router detektálásra akkor bizony marad a kísérletezgetés. -
Daudi Baldr
tag
Nem kérdeztem, mert ha simán csak a dsl modemre kötöm a gépet minden működik, de ha visszadugom a routert megint jelentkezik a probléma.
Átállítottam 1454-ről 1400-ra az MTU méretét, ismét jó volt, de csak pár percig, mint amikor 1492-ről 1454-re álítottam. Kicsit érdekes ez a szitu.
A www.filemp3.org -on tesztelem..
-
eddie303
őstag
válasz
Daudi Baldr #5 üzenetére
Probalj esetleg 1400-as MTU-t is, azzal is ment...
-
twollah
nagyúr
válasz
Daudi Baldr #5 üzenetére
A szolgaltatot mar kerdezted?
Probaltal mar masik IP cimet is?
Az oldal amit meg szeretnel nezni mukodik? -
Daudi Baldr
tag
válasz
Daudi Baldr #4 üzenetére
Ideiglenesen működött, de már megint nem jó. Valami tartósabb megoldást vki?
-
Daudi Baldr
tag
A firmwire-el nem lehetett baj, mert az alappal is meg az újjal is fenn állt ez a probléma, de az MTU átméretezés megoldotta a problémát
Köszönöm szépen
-
eddie303
őstag
válasz
Daudi Baldr #1 üzenetére
Veletlenul nem PPPoE-n keresztul csatlakozol? Baratnomeknel otthon ugyanez volt, a szolgaltato PPPoE-t hasznal az azonositashoz, az MTU atmeretezese oldotta meg 1454-re (a maximalis PPPoE-vel hasznalhato 1492-vel ez a jelenseg volt...). Az MTU-t a router webes feluleten be kell lehessen allitani.
-
twollah
nagyúr
válasz
Daudi Baldr #1 üzenetére
En firmware tippelek, a masik tippen pedig az, hogy az akkor kapott IP cimeddel van valami baj.
-
Daudi Baldr
tag
Arról is írhatnál miként lehet beállítani azt, hogy minden weblapot jelenítsen meg, mert bizonyos lapokat csak úgy tudok megnézni, ha kihúzom a routerből és simán a modemre kötöm a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egyszer volt, hol nem volt.... Kezdhetném így is első írásomat, ugyanis az a helyzet,...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest