Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED TV topic
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincent_
aktív tag
És ez átlagos halandó számára mégis miben nyilvánulna meg? Kisebb az egy wattra vetített légköbméterszállítás? Többet fogyaszt 10 miliwattal/légköbméter? Vagy hamarabb kikopik a csapágy? Vagy...?
Szerintem a cél egy halk kártya lenne, minél hosszabb élettartammal. Az, hogy emellett hány százalékos a ventik hatásfoka (hol "optimális" egyáltalán, 100%-on? 60-on? 30-on?) az úgy általában a felhasználók többségét szerintem teljesen hidegen hagyja, amíg az végzi rendben (és csendben) a munkáját. A csapágyasra kopott venti viszont inkább tud zavaró lenni (okozza azt akár a túl sok megtett fordulat, akár a sok leállás-elindulás).
Annak idején a gyárilag passzív hűtéses kiadású kártyáknál sem véletlenül építettek be magasabb hőfokot is bíró kondikat (pont a direkt hűtés hiányának ellensúlyozására), erről viszont a cikk nem szól, és én veszélynek látom. Persze, tudom, hogy ez megint csak elmélet, de jópár utólag passzívvá alakított kártya elhalálozása felett álltak értetlenül a tulajok (=megsültek a kondik szépen, mert a GPU hője szétterült, de a kondikat semmi sem hűtötte, sőt...).
De igaza van mindenkinek. Várjuk meg, míg megjönnek ezek a kártyák, és majd kiderül minden.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A teljesen új termékcsoport játékosoknak szánt perifériákra és komponensekre specializálódott.
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X TUF BTF White OC Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- KFA2 RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SG Plus 1-Click OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Zotac RTX 3070 amp holo 8GB
- Eladó RTX 4090 ROG-STRIX-RTX4090-O24G-GAMING
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest