Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vincent_

aktív tag

válasz Reggie0 #114 üzenetére

És ez átlagos halandó számára mégis miben nyilvánulna meg? Kisebb az egy wattra vetített légköbméterszállítás? Többet fogyaszt 10 miliwattal/légköbméter? Vagy hamarabb kikopik a csapágy? Vagy...? :F

Szerintem a cél egy halk kártya lenne, minél hosszabb élettartammal. Az, hogy emellett hány százalékos a ventik hatásfoka (hol "optimális" egyáltalán, 100%-on? 60-on? 30-on?) az úgy általában a felhasználók többségét szerintem teljesen hidegen hagyja, amíg az végzi rendben (és csendben) a munkáját. A csapágyasra kopott venti viszont inkább tud zavaró lenni (okozza azt akár a túl sok megtett fordulat, akár a sok leállás-elindulás).

Annak idején a gyárilag passzív hűtéses kiadású kártyáknál sem véletlenül építettek be magasabb hőfokot is bíró kondikat (pont a direkt hűtés hiányának ellensúlyozására), erről viszont a cikk nem szól, és én veszélynek látom. Persze, tudom, hogy ez megint csak elmélet, de jópár utólag passzívvá alakított kártya elhalálozása felett álltak értetlenül a tulajok (=megsültek a kondik szépen, mert a GPU hője szétterült, de a kondikat semmi sem hűtötte, sőt...).

De igaza van mindenkinek. Várjuk meg, míg megjönnek ezek a kártyák, és majd kiderül minden. :C

Új hozzászólás Aktív témák