Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- RAM topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
Szia. Én is szeretem besötétíteni a szobát ammenyiben mozizom, jelenlegi LG OLED-em képernyője kalibrált
tegnap este megnéztem az Utazók című filmet. Van a hálóban egy ambilightos Philipsem - elindítottam ezen a készüléken ugyanazt a filmet. Sokkal nagyobb élmény, nekem nagyon testzik az ambilight. Teljesen más amikor otthoni körülmények között használod, üzletben nem adja azt a feelinget. PS4 is a Philipsre van csatlakoztatva, itt van egy videó az említett Philipsről játék közben, videón látható TV készülék mérete 55", enyém pedig 49". Már bánom, hogy nem a nagyobb méretet vásároltam
látva az új OLED Philipset, nagyon elgondolkodtam
és a mostani OLED-em eladása esetében sokat buknék, csak FULL HD változat amúgy de a BD filmek gyönyörűek, ambilight esetében még szebb az egész és teljesen más érzés a filmezés
-
MMSZoli
tag
Nekem még mindig megvan a 32PFL9604H-m,és imádom a képét.
Gyönyörűek a színek rajta, igen jó a betekintési szög.Azt hiszem LG IPS kijelző, de még a feketéje is elég jó (Egde LIT-es, megtámogatva dinamikus kontrasztta, Perfect Pixel HD-val).
Nagyon odatették a képet és az Ambilight is nagyon profi. Tényleg nyugtatja a szemet.Kár, hogy a piac addigra a kép+hang+dizájn helyett már inkább a geek cuccokat kereste a termékekben, abban nem annyira erős (hiába van Wifi, meg böngésző, meg USB HD lejátszás benne, egyik sem lett az igazi)
Mondjuk olcsónak ez sem volt olcsó, a bolti induló ára még az én 32"-omnak is 400 ezer körül volt 2009-ben (1000Font), de nem is piaci áron vettem meg :-D
-
Piftuka
veterán
Nem probléma. Csak emlékszem, hogy 1-2 éve az egyik televíziókkal kapcsolatos fórumon az egyik fórumtárs képekkel prezentálta azt a saját készítésű, LED-es világítást, amit a készüléke mögé-köré szerelt fel.
Nagyon klassz, világos, de nem tolakodó, meleg fény vette körbe a készüléket.
-
Piftuka
veterán
Köszönöm, az információt! Szögezzük le, hogy semmi problémám nincsen az Ambilight technológiával, bár egyelőre csak boltban láttam még csak működés közben.
Televíziózáshoz, este például kiváló lehet. Illetve, ha az ember olyan helyen tartja a készüléket, ahol nappali fényviszonyok között is valamelyest árnyékban van.
Én viszont Blu-ray filmek megtekintésekor szeretem a "házimozi" érzést, ezért mindig teljesen elsötétítem a szobát. Nem tudom, ilyen körülmények között milyen volna a gyakorlatban...
-
Piftuka
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #24 üzenetére
"Elvileg a sötét részeknél már az újabb Ambik kikapcsolnak, de legalábbis annak megfelelően takaréklángra kerülnek. Régebbi generációkon ha jól tévedek volt egy permanens fényglória, de az már a múlt."
És mi a helyzet olyan részeknél, mint a csillagos égbolt? Ha a panel szélére esik egy-egy csillag, akkor ott sárgán világít egy-egy LED, vagy még ilyen részeknél is kikapcsolt marad a megvilágítás?
-
BeryBp
csendes tag
"úgy tudtam az ambilight megszűnt, mivel a philips kivonult a tv piacról"
Nem vonult ki, hanem eladta a TV üzletága 70%-át a kínai TPV Technology-nak.
7 év után most cseréltem le a Philips 42PFL9664H készülékemet egy Philips 55PUS6501-re, ami egy 2016-os modell, 4K-val és természetesen Ambilight-al. Egészen jó kis TV, igazából csak a sok sötét jelentet tartalmazó filmeknél bukik ki, hogy ez csak egy középkategóriás modell - nem úgy, mint az előd -, így az igazi feketék sajnos ekkor láthatóan hiányoznak. Ezt most fedeztem fel 2 hónap után az Érkezés c. filmnél. Átlagos filmeknél átlag feletti a képminősége, szóval a kínai többségi tulajdon ellenére nem zavarták el a régi mérnököket és nem dobták ki a korábbi fejlesztéseket. Persze egy oled-es modell azért meg tudná oldani a feketék problémáját, meg a valódi HDR is dobhat a minőségen, ha érkezik HDR-es tartalom is. Bár lehet, hogy a tavalyi 9-es szériába sem tudnék belekötni (csak hát a dupla ár visszatartott
, hiába nem oled, mint ahogy a nem led-es 2009-es model is évekig verte a led-es mezőny nagy részét képminőségben.
-
qantum
senior tag
Kezd beindulni az OLED.
-
Chaser
legenda
úgy tudtam az ambilight megszűnt, mivel a philips kivonult a tv piacról...innen rémlik a hír pár évvel ezelőttről
és néhányon hónapon _és néhányszerk: Piftuka 3-400-ért fhd 55" oled hol?
-
qanic
tag
Engem kifejezetten zavar, ha Ambilight nélküli TV-t kell néznem.
OLED + Ambilight, nem is lehetne jobb, csak nagyobb.
-
Bővül az OLED választék,de mint tudjuk az összes ugyanazt az LG panelt használja.Szeretnék egy független tesztet olvasni, hogy vajon ki mit tud kihozni ebböl a panelból.Vajon valóban jobb a Panasonic mint az LG és a Philips hová sorolható vajon?
-
Cypresss
senior tag
Szerintem Ijk kollégával nem érdemes vitatkozni, már akkor mély szakmai tudással rendelkező csúcs ragadozó volt a plazma topikban, amikor én még csak az első kommenteket szültem meg.
Sokkal fontosabb kérdés viszont, hogy a Samu, meg a Pana mikor és milyen panellel lép be az OLED piacra, mert ha középtávon az lesz a trend, hogy minden gyártó az LG-től veszi a technikát, az nem lesz jó hatással az árak csökkentésére.
-
törölt tag
"Számodra milyen élményt ad hozzá a filmekhez, amiket egyébként elsötétített helyiségben néznél meg?"
Én pl. biztos nem nézek teljesen sötétített helyiségben filmet, valami gyenge sárgás fényt kapcsolok a tévé mögé (Philips Hue rulez; egy ilyen tévé alighanem azt is tudja a tartalomnak megfelelően vezérelni). Tök sötét szobában valahogy elfáradok és befordulok egy hosszabb film végére.
-
kromatika
veterán
Lassan de biztosan bővül az oled tv piac.
-
Chibass
tag
Ezek az új OLED tv-k hány Hz-es képfrissítéssel operálnak? Azért kérdezem, mert a plazmám max 60-at tud, és azt Full HD felbontáson eléggé kimaxoltam a rákötött gépemmel.
-
Piftuka
veterán
"Mér lenne ciki? én is nagyon bírom az Ambilghtot."
Számodra milyen élményt ad hozzá a filmekhez, amiket egyébként elsötétített helyiségben néznél meg? (Eltekintve attól, hogy az orvosok szerint ez a meleg fényű "háttérvilágítás" az egyedüli egészséges megoldás a szemnek és az agynak.)
Különösen érdekel, hogy olyan filmeknél, amelyek tartalma dominánsan sötét elemeket tartalmaz (pl. űrbeli jelenetek, vagy barlangban, esetleg sötétben játszódó alkotások esetén) nem "zökkent-e ki" a mozi élményből!? Vagy éppen ellenkezőleg...
-
Piftuka
veterán
válasz
Eugene Roe #4 üzenetére
"Nekem 55 is elég lenne 3-400-ért "
Olyat már most is tudsz vásárolni.
Na jó... "csak" Full HD változatot.
-
Ispy
veterán
Nem árulják el az árát=drága lesz
-
Lacok
őstag
"Azt egyelőre még nem árulták el, hogy mennyibe fog kerülni,"
Pedig nem elhanyagolható tényező.
-
janitor01
tag
Sziasztok,
Nagyon régóta várom, hogy az PHILIPS is belépjen az OLED piacra (tudom, hogy ciki de én betegesen imádom az ambilightot!). Nekem az a kérdésem, hogy szerintetek milyen típusú HDR van ezeken a TV-ken? PS4 vonatkozásában kérdezem.
-
Ijk
nagyúr
LG csak 55"-os panelt ad el külsősöknek, vagy miért nincsenek 65"-os modellek?
Soká lesz még 800k-ért 75"-os OLED.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat lerántotta a leplet a második generációs készülékről.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest