Új hozzászólás Aktív témák
-
mairegem
csendes tag
A zenehallgatási szokások is változtak szvsz. Egyre kevésbé divat fotelből zenét hallgatni. Ráadásul a zeneipar is satnyul. Ez a kazettázás csak egy "múló roham". Mitől érdekesebb mint a CD? A zsigában még kazettás van?
-
törölt tag
Csak szerintem hibás az alcím ?
" Gustave Tiger is elérhető teszi " nem kéne odaa -vé ?
Én a kedvenc zenekaromtól gyűjtöttem be az összes kazettát a CD-k mellé, és mivel a családi autóban kiváló minőségű gyári blaupunkt kazettás magnó van, néha beteszem ezeket és tökéletesen szólnak.
-
bambano
titán
ez miez, ilyen vidámságot okozó bélyeg helyett nagy tételben?
egy nyalás, egy tekerés? -
Tidzsimon
őstag
Nem oly nagy szám, mi is majdnem adtunk ki így kb 30 darabot. Jó lett volna megvágni a szalagot, majd visszaragasztani.(ugye nem 60 perces a lemez).
Aztán elsiklott, majd legközelebb, a kazetták még megvannak.
Tervben volt még a pendrive is. :-D -
Szatyor95
senior tag
Én a mai napig használok kazettákat napi szinten. Apám anno hagyott itt egy csomó kazettát, meg egy ilyen hordozható lejátszót. Baromi élvezetes hallgatni a másolt, kókány minőségű kazettáról az Edda számait, egyszerűen jól áll a hasonló zenéknek a kazetta tökéletlensége. Még reggelente a buszon is ezt használom, mióta kipurcant a telefonom. Szoktak furán nézni.
-
rii
nagyúr
válasz
dealerman #26 üzenetére
köszönöm a sony nevében .-)
és volt még asziszem a 35-is, meg TCK 55-II-es
meg aminek nem bírtam ellenállni, az a sony st 2950 f tuner
nem biztos hogy Hi-Fi (audiofil) berkekben jó rádió, de nagyon szép .-)
-
dabadab
titán
válasz
Silentfrog #27 üzenetére
Erre gondolom ugy van igeny, mint 40 fokos studioban a kotott sapkara meg a nulladioptrias,vastagkeretes szemuvegre
-
mcmike
őstag
A mai napig ott figyel egy alig használt Pioneer CT-W205R a gyerekkori szobámban. Nem adtam el, mert ajándékba kaptam anno. Nyilván már semmit sem ér, de csak azért is megtartom, nem kenyérre kell a pénz...
@szab.tam: szép kis poszt apokaliptikus jövő...
-
Sigurd
tag
válasz
<Adamsky> #20 üzenetére
Hát a videó szomorúvá tett.
Sajnálom a gyerekeket, hogy az összes interakciójuk kimerül a mutatóujj használatában, mintha elfelejtették volna használni a kezüket, ujjaikat, és a világ minden eszköze okostelefon, és tablet lenne.
Bár nyugtat a tudat, hogy az 'kűűfőőd', itthon remélem még nem ez az elterjedt viselkedési forma ismeretlen eszközöknél.
De a világ változik. -
Silentfrog
veterán
Kiadják mert van rá igény. De a mai világban miért van rá igény?
-
szab.tam
nagyúr
kazetta -> mp3 -> ki tudja mi jön témakörben nekem van egy rémálmom.
ahol az emberek agyába bele van integráva valami kütyü.
külső áramforrást nem igényel, belső elektromosság, átalakított hő, akármi elég lesz neki.
gondolati úton megy a vezérlés.
kommunikációra, felhő kapcsolatos adattárolásra, médiafogyasztásra alkalmas.
és a tömegek örülni fognak, hogy nem kell nyomkodniuk a külső egység menüjét, aksit töltögetni.
olyan jó lesz, hogy már rre sem kell fárasztaniuk a végtagjaikat...és majd eljön egy ügyes magyar hacker. a rendszert feltörvén a villágon mindenki egyszerre a mammamma, mammamma ria ma, mammamma-t fogja hallgatni korda gyuri bácsitól...
(természetesen szigurúan a retro jegyében ugye...)és ezen hacker-ek leárnyékolt barlangban laknak majd, és ott hallgatják ezeket a zenéket. betiltott mp3 lejátszókon.
és a tábortűz melett esténként legendákat mesélnek egy emberről, aki látott egy olyan embert, aki még tekergetett audió kazettákat....***
én ceruzával teketrem. az imbusz kulcsként működött.
de mén elvtetemült módon az összeset szétszedtem, és speciális, jobban csúszó zsírpapírra cseréltem ki a fóliákat, rongyolt részeket kivágtam, ragasztottam... -
Dinsdale
tag
Semmi baj nem lenne az analóg technikával. A bakelit lemez jó cuccal mind a mai napig megállja a helyét hangminőség tekintetében. Szegény kazetta viszont már a maga idejében is gyenge minőségű volt, szóval nem véletlenül múlt ki. Szóval ha már valaki nagyon retró, akkor ott van a bakelit. Persze azt meg gyártani, sokszorosítani bonyolultabb kis együtteseknek.
-
elefant
őstag
válasz
<Adamsky> #20 üzenetére
megtudtam, hogy már idén a The Somersault Boy is kihozta (az egyébként szintén kurvajó) lemezét kazin. szóval Herminamezőn is ismerik még a kazettát
-
DigitXT
félisten
Az a walkman (a törött ajtajával) nagyon ismerős.
Nálunk is volt ilyen
a családban. Csak nem ilyen rózsaszín árnyalatban, hanem zöldben.
Szerk: iszonyat fogyasztása volt mondjuk: 4 db ceruzaelem hajtotta?Ahhoz képest lett egy modern "walkman"-em '99 környékén, talán 2 db
elem kellett bele, s már azzal is sokkal többet bírt, mint a régi 4 db-bal.
Aztán jöttek még ki ultravékony, 1 elemes csodák, mielőtt végleg kihalt:
amíg az mp3 lejátszók elterjedtek, népszerű volt... A "discman" dettó.
Mondjuk azt sem imádtam, amikor sétálás közben ugrott a CD-olvasó...Szerk2: volt még egy érdekes hibrid cuccom: mp3 lejátszó, mini CD-ről.
Kocsiba szántam, erre a kocsit összetörtem, így nem sokat hallgattam.
Akkoriban voltak még ilyen kazetta adapterek, a régi autós fejegységbe. -
<Adamsky>
nagyúr
Ez valamilyen újabb hipszter hülyeség lehet. Jó volt a kazetta, és talán még a CD mellet is volt létjogosultsága (főleg a hordozhatóság terén), amint jöttek a memóriás eszközök, ennek igen gyorsan vége lett.
Érdemes megnézni, hogy a felnövekvő generáció mit ért mindebből. -
Nem, de nekem még van egy Panacsoda távvezérlős űrtechnikás Duránium házas sirályság. Pár ezer, és viheted!
-
Tomcat
őstag
Attól függetlenül hogy nekem is van pár SONY, Technics meg Yamaha deck-em a padláson bedobozolva, meg pár Music Center itt-ott, én évek óta nem láttam egytelen kompaktkazettát semerre, még ismerősöknél sem. Egyáltalán van ennek reális piaca még? Értem hogy "retro" de 2014-ben ilyen analóg cuccot kihozni?
-
Sigurd
tag
Több kiló ceruzaelem a málhába, aztán vadászgatni, hogy melyikbe van még kraft...
Jó volt, szép volt, de hogy manapság még legyen populárisan létjogosultsága, azt kétlem.
Lehet még venni vadi új walkmant egyáltalán? -
Goose-T
veterán
Veterán autókba is lehet már tenni korhű kinézetű, mégis modern rádiót. Egyébként meg szerintem még nincs tíz éve, hogy kikoptak a gyári kazettás rádiók az autókból, szóval nem kell ahhoz veteránnak lennie (nekem egy 2003-as Focusom van, azokat is kazettás rádióval szerelték még, extra volt a CD).
-
Pax tollal lehetett a legjobban tekerni a kazit, mert az beleszorult és csak pörgetni kellett.
Én napi szinten csináltam, mert egyenletesebben tudtam kézzel tekerni, mint ahogy a gagyi Philips magnóm tekerte.
Egészen addig, amíg kaptam egy régi BRG MK-29 Juno kazis magnót, ami gyönyörűen tekert. -
ldave
félisten
Emlékszem milyen mérges volt egyik haverom, amikor a Metal Hammer magazin meg akarta szüntetni a kazetta mellékletet vagy mit.
-
Goose-T
veterán
Hipszter retróbuzulás, majd elmúlik.
-
mephi666
nagyúr
...most tegye fel a kezét, aki még tekert vissza ceruzán pörgetve kazettát
nem semmi, hogy még mindig életben van a kazetta... pár hónapja azon is csodálkoztam, hogy vhs kazettát forgalmaznak: az is még egy szép jelenség így a fullhd kijelzők korszakában
-
törölt tag
Ha jó az alapanyag simán megéri az 1000Ft-ot, amúgy is van egy csomó elfekvő jó állapotú kazetta deck.
-
ChRiS_RS
aktív tag
Meglep. Biztos eme impresszív dizájn is megtette hatását, ami a kazin és a borítón van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DOOM: The Dark Ages - Már több mint 3 millióan kipróbálták
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EA Sports WRC '23
- Sorozatok
- PlayStation 5
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest