- TCL LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Philips LCD és LED TV-k
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen videókártyát?
- Dell asztali gépek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fisi
senior tag
válasz g@norbert #20 üzenetére
Te jó ég- mennyire eltaláltad a lényeget, szívemből szóltál- gyalázat mi megy itt mostanában!!!
Többiekkel is egyetértek, szerintem a legszebb a gyári tervezés- legszívesebben én is ilyet vennék!
Az Nvidia 30 szériája meg szerintem a legnagyobb szar amit mostanában alkottak, egy porcikám nem kivánja egyiket se, mióta kiderültek az adatok a 3080/ 3090- ről... -
Chaser
legenda
arról mikor lesz cikk, mikor _kezdik_ gyártani a refeket?
mert tudom-tudom, vannak, csak mondjuk 10-20 emberre egy kártya jut aki megvennéDarmol
ez benne a poén
a havi több millió ft-ot kereső elemzők láthatták volna, mert :
most először került ssd a gépekbe, és kifejezetten gyors
most először került "versenyképes" cpu a gépekbe, zen 3xxx 8c/16t értelmes órajelekkel - az előző 8 magos 2,3ghz-es jaguár nagyon nem az volt már akkoriban sem -
most először sikerült kvázi néma gépet gyártaniuk és kiemelkedően jó fogyasztással - series s és x-nél biztos -
és most először került olyan radeon a gépekbe, amikből már az első gen is jó volt, de a második genből került a gépekbe, amit már szép ideje hájpoltak'
ezt még megfejelték olyan mini mérettel, amiből pc-t lehetetlen összehozni
emellett a vga árak egyre drágultak az utóbbi években
az lett volna meglepő ha ezek tekintetében nem ugrik rá a nép az új konzolokra...( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
skyrush7
aktív tag
Az is hozzátartozik a történethez, hogy nagyon sokan vártak. Sokan átugrották az RX5000 illetve az első RTX szériát, most lenne esedékes a váltás - köztünk nekem is 900-as Maxwellről.
-
Dvix
senior tag
A bányába azok is jók lesznek amik újonnan kijönnek.
Én lemondtam arról, hogy kártyát vegyek én dupla teljesítmény akarok minimum az RX 580-hoz képest, akkor rx 6800 széria... Várok jövő tavaszig. Meglátom...[ Szerkesztve ]
-
ergoGnomik
tag
No, én meg visszafordítom. Nem az a lényeg hogy a vevőnek milyen minőségi problémái vannak a partnerek által gyártott termékkel, hanem az hogy ha konkurálsz velük, akkor mivel anyagilag előnyösebb pozícióból indulsz szépen lassan kinyírod őket. Ahogy az történt a Windows Phone esetében a Microsofttal, illetve az Itanium esetében az Intel/HP párossal. Amíg hajlandóak vagy képesek voltak egyenlő feltételeket (értsd: ártámogatás, hogy nekik is ingyen vagy önköltségi áron legyen elérhető) biztosítani más mobiltelefon/számítógép gyártóknak, addig volt választási lehetőség a piacon. Amint ez megszűnt, a szereplők már vonultak is ki, mert megszűntek versenyképesnek lenni. El is tűnt szépecskén a kereslet ezekre, aztán beszántották az egészet.
A minőségi problémákat meg simán lehet ugyan úgy kezelni, mint a 16 GB RAM kérdéskörét (merthogy közvetetten az is minőségi kérdés) most az RDNA2 sorozat eddigi termékeinél. Megmondják a gyártóknak, hogy mik a műszaki-minőségi paraméterek amiket el kell érni a gyártmányokkal. Ha nem, akkor nem muszáj feltétlenül partnereknek lenniük. A másik gyártó csak örülni fog, ha növelheti a volument (nagyobb beszerzési darabszámok = nagyobb engedmények = nagyobb árképzési mozgástér) a nem "engedelmeskedő" versenytárs kiesése nyomán.
De nyugodtan javíts ki, ha tévúton járnék.
-
Darmol
senior tag
Konzolra egyszerűen senki nem várt ekkora keresletet az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján.
AMD vga fronton igazából jobb a helyzet, mint az első bányászláz idején.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
g@norbert
tag
Ezt is értem,de tényleg odáig vannak meg vissza a sugárkövetés miatt, hogy milyen csodálatosan szép, és mennyire jó, meg milyen gyönyörű az árnyék ?
Meg is látszik a csúcskártyát nézve milyen jó, aki megveszi ennyiért csak játékra, és persze 4k felbontásra, milliókért, az meg is érdemli, játszon csak vele 20-60 fps között jó sokáig
Tényleg hülyeség lenne megvenni később normális áron akkor, amikor már jól látható a teljesítmény, és megfelelő a képminőséggel arányosan, az optimalizálást követően
Aki meg azt mondja, hogy később majd ugye mindent optimalizálnak, és milyen frankón fog hasítani, az nem ép, mivel nem limitált szériás fix darabot legyártó modellekről beszélünk, hanem szimpla tömeggyártott eszközökről van szó, nem fog elfogyni, meg lehet venni később is, fognak még gyártani bőven, csak ugye lassan...[ Szerkesztve ]
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
veterán
válasz g@norbert #20 üzenetére
Nem védem egyik kötsög gyártót sem, de
Régen ez teljesen természetes volt hogy jött egy játék és az akkori csúcskártya bereccsent nem kicsit. De most rinya van mert bloodsteve (nem te , álltalánosan) gépén nem megy maxon a cucc...Amit csináltak(mindkettő) itt az msrp keveréssel kavarással azt nem is tudom jelzőkkel illetni... legalja.. Viszont ez nem a máltai szeretet szolgálat
-
g@norbert
tag
Értem én hogy jó, nekem is kellene egy 6800-6800xt, de még nagyon drága szerintem, és nem is lehet ugye kapni
Gondolom mindenki számára lassan már egyértelmű, hogy ez egy jól összehozott üzleti fogás mindkét fél részéről, sajnos itt lenne a kivárás ideje, hogy magukhoz kapjanak, és az árakat lejjebb vigyék a későbbiek folyamán, mivel sokan nem adnának ennyi pénzt a kártyákért, de természetesen amikor dupla áron is megveszik, ne csodálkozzunk hogy drága marad minden kártya,és nem is lesz készleten, hogy drága is maradjon...
Kicsit érdekesnek tartom, hogy pont a covid válság idején, minden gond, probléma előjön a gyártással, meg ellopták, meg a bányászok elvitték, meg az ufók felsugározták az űrhajóikra stb, hogy fixen, és drágán elkeljen minden egyes darab, és ne maradjon semmi a boltokban,hogy a továbbiakban is drága maradjon
Értem én hogy milyen rossz nekik mert nagyon igyekeznek, és mennyire sajnálják, de ez nagyon szánalmas, figyelembevéve azt a konkrét elképesztő tényt, amit mindkét fél ugye egyáltalán nem hangoztat, mégpedig azt, hogy a legerősebb csúcskártya ára 760ezer és 1 millió forintba kerül az árukeresőbe beírva, de persze ez nem a túlárazott ár amennyiért a nepperek adják, ez az induló ár...
A mega csúcspoén pedig az, hogy a 3090el nem lehet játszani pl a cyperpunkkal, csak kb 60 fps alatt rt-vel kompromisszummentesen 4k felbontáson, persze itt már a dlss be van kapcsolva, dlss nélkül kb 22 fps átlaggal megy....
Mindezt a legerősebb, ismétlem a legerősebb vga használata mellett, nagyon horror áron.
Hihetetlen, de vissza kell venni a grafikából egy rtx 3090el, hogy lehessen normálisan játszani rt-vel kompromisszummentesen, 4k felbontáson
Mi a jó isten van itt?
Ez egy vicc, főleg ilyen hihetetlen túlárazás mellett,és értem hogy,, olcsóbb az amd kártya''....
Akkor most csodálkozzak el azon, hogy tovább gyártják a ref kártyákat, hogy továbbra is ilyen piszkosul drágán lehessen venni ?
Valahogy nem tudok meglepődni,majd követik a példájukat a zöldek is, ők sem hülyék, pénzből élnek.Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
NandoXXL
senior tag
válasz ergoGnomik #18 üzenetére
Lefordítom, VEGA 56 ra az ótvar HYNIX vram került, a legjobb legdrágább kártyák esetén.
A hűtésnél a gap padon spóroltak, ezért vbios update után mikor a fordulatot vissza vették a hangos kártyán a vrm melegedett. Strix néven csomó gagyi bóvli hűtés volt kisebb karikon, vrm se volt az igazi. Bordát lematricáznak úgy hogy funkciót gátol alaplapon. Red Devil ugyan az a memória gányolós szar, nem beszélve az elcseszett hűtésre/biosra hogy droppol a boost. Itt csak egy gap pad, normális bios, jó ram kellett volna.Szóval, egy ideje a ref a csúcs tervezés, vrm nyák, vram terén, a hűtés pedig szar. Most már a hűtés is jó. Ezt nem hozzák egy ideje a partnerek (értsd sok a szar, ami nem azt jelenti nincs egy-egy minőségi termék ami tényleg a csúcs).
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
ergoGnomik
tag
Mindig remek ötlet a saját partnereiddel konkurálni. Látszik is mennyire bejött anno az Intel/HP-nek az Itaniummal és a Microsoftnak a Windows Phone-nal. Ja, nem.
-
Duck663
őstag
XT refmodellek is voltak, de azoknak még a lapjuk is eltűnt.
Iponon is volt, de az ottani árakat inkább hagyjuk.
#16 Yodafon: Xbox Series S kapható online rendeléssel, azt írják 1-4 napon belül átvehető. [link] Sőt, most nézem, elvileg dec. 14-től rendelhető lesz X is [link]
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Yodafon
senior tag
Se uj PS/XBOX konzol, se uj VGA. Mi a lfasz tortenik a vilagban? Mindig ennyire nehez volt szerezni vga-t a megjelenes napjai utan?
I'm gangsta!
-
veterán
Alzánál voltak, elfogytak, most ezeket látom, nem tudom volt e másmilyen.
Asrock RX 6800 ref
Sapphire RX 6800 refsolfilo
-
aktív tag
válasz #32839680 #12 üzenetére
Na ezt akartam mondani. Ilyen minőségi refet nem is nagyon láttam még eddig. Nv -nél lehet hogy volt, de ATI/AMD vonalom szerintem nem. Max valami limitált serias kiadáson. Asus ROG Strix 5700XT -ém volt előtte. Lehet szeretni/nem szeretni az Asus cuccokat, de azért nem szar az a ROG Strix és az sem volt ilyen minőségi kézbe fogva, pedig nagyon tetszett az is. Illetve 3080 TUF Gaminget fogtam kézbe, na az is brutál volt, de a 6800XT fém megoldásai nálam a befutó.
Visca el Barcelona!
-
őstag
A referencia model(eke)t hazánkban lehet már kiskereskedelmi forgalomban
kapnimegrendelni? -
Duck663
őstag
Ajánlom is, hogy ne lövöldözzék le a refkártyákat, amit az egyedi gyártók művelnek tápellátás fronton az gyalázat. TPU feszültség/órajelelemzéseit érdemes megnézni, míg a ref szépen szabályozza magát, addig az egyediek, fellövik maximumra a feszültséget, oszt jól van az úgy, nem baj, ha 50W-al többet fogyaszt a kártya, a hűtő majd elvezeti a plusz hőt, meg legalább lesz oka a felhasználónak a sima 6800-as mellé is 1000W-os tápot venni...
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
veterán
Ja csak meg kell érteni mi a szítú, kamu az msrp ár! Vannak róla már cikkek. Kiadja a 6900XT az AMD 999 dolláros MSRP-n kapnak az oldalak és a youtuberek, boltba nulla kártya kerül hasamra ütők legyártanak 1000 darabot vége is a dalnak.
Ezútán jönnek az AIb kátyák 30-50% felárral, ami nem a beszállítói lánc miatt van hanem egyszer úgye az AIB hűtése stb, de olyan áron kapják a chipeket amivel képtelenség az árat tartani...
Egyszerű józska emg nem érti hogy a 400e kártyából hogy lett 550e -
Cassi
őstag
válasz Tiszteletes #3 üzenetére
A már többször hivatkozott proshop.de oldal adatai alapján hozzájuk összesen 20 db nem ref kártya érkezett eddig.
-
aktív tag
Ez így van! Arról nem beszélve, hogy nagyon jók lettek a ref. hűtések. Gyakorlatilag egy-egy jobban sikerült AIB -re hajlanak már 6800/6900 hűtések.
A másik miért állítanák le a ref. hűtést? Lehet hogy Kína felvásárolta bányászatra az összeset, de az a pár 100db ami jutott a végfelhasználóknak nem valami sok hogy finom szóljak. Tehát otthoni felhasználók ki sem tudták próbálni, hogy eldönthessék tetszik e a gyári ref vagy sem.
Mert ez úgy szokott lenni, hogy megjelenéstől legalább fél évig lehet hozzájutni a gyári hűtésű kártyákhoz. Majd a beragadt készletek kitolják ezt kb. 1 évre.
Nekem speciel annyira bejön a jelenlegi gyári design, hogy jobban tetszik mint az AIB változatok.
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
veterán
válasz Tiszteletes #3 üzenetére
kb foleg a 6900paperlaunch edition porog nagyon....
-
Tiszteletes
aktív tag
Befejezik?!
Miért már elkezdték?!
Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
-
Televan74
nagyúr
Túl jól sikerült a hűtés. Az AiB megoldások nem annyira érik meg az plusz árukat.
Mindenbe beleugatok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!
- XFX MERC 319 RX 6950 XT
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN