Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElEvEn11
senior tag
Ez nem is volt kérdés. Meg nyilván az is egyéni preferencia, hogy én még úgy is drágának tartom, hogy meg tudnám fizetni. Plusz szeretek a MikroTik eszközökkel "játszani". Ez nem mindenkinek jön be és pláne nem mindenki ért alapszinten sem a hálózati dolgokhoz. BTW én inkább utána olvasok és tanulok, ha valami nem tiszta, pedig már alulról vágom az 50-et.
Szóval van piaca. Az ára is le fog majd menni egy-két év múlva.
Csak lehessen kapni. Most még a monitorok is lassan csöpörögnek. Most rendeltem egy újat a páromnak és a chiphiány miatt az is csak két hét múlva érkezik. Csodálkoztam is, de ez van. Pedig csak egy sima sRGB 100%-ot tudó moncsiról van szó és mégis. -
-
ElEvEn11
senior tag
Ezért az árszintért illik is nyújtani, de azt hiszem én maradok a MikroTik cuccoknál és amit lehet UTP-vel kábelezek ki az új pecóban. Nekem ez még úgy is sok, hogy ki tudnám fizetni. Egyszerűen nem ér ennyit szerintem. A MikroTik cuccok ár/érték aránya sokkal inkább az, amire gondolni szeretnék. A szoftveres támogatásuk is remek.
-
proci985
MODERÁTOR
bocs, nem irtam, hogy a netem maximuma a 330Mbps es ez a speedtest.net szerint volt ennyi, <10es pinggel egy mobiltelefonnal. ugy, hogy kozben volt egy ruhatarolo szoba is a ket AP kozott, wireless backhaullal. vettem kabelt is, aztan nekialltam meregetni es felesleges lett volna kihuzni.
az nnek az kb az elmeleti tempoja volt, gyakorlatban a toredeket tudja.
-
Pingüino
senior tag
válasz
kakuk.tamas #20 üzenetére
Wifin használom, de a mérést egy 25 centis patch kábellel végeztem direktben a GPON terminálon.
Már szóltam érte, azt mondták, ez normális. Örüljek, hogy ennyivel jön. A környéken mindenkinek ilyen, úh. nem firtattam. Ár/érték arányban még így is jó (ha már itt digi nincs). Bár nem mondom, hogy nem örülnék a nagyobb sávszélnek. -
mad823
őstag
Az az 5GHz-s wireless backhaul úgy kábé egy falat fog átvinni, szóval mondjuk szobánként kell egy egység. Jutányos.
Vagyis gyakorlati és anyagi szempontból még mindig az Ethernet backhaul tűnik egyedül épkézláb megoldásnak.
-
válasz
kakuk.tamas #11 üzenetére
tényleg csak arra próbáltam célozni, hogy simán benne van, hogy nem húzza ki sokáig, hiába félmilla.
én spec nem cserélgetem évente az egyébként se 500 ezres telefonomat, de a wifirouterem is 20ezerért "gigabites"
zseniális, hogy "semmisedrága", hiszen "A TELEFON IS FÉLMILLA!"
-
kakuk.tamas
addikt
450-500 ezerért 3 év gari van rá.
Az új titkosítások kiadát nem szokták elkapkodni, a WPA2 után is eltelt jópár év mire jött a három. És egy ideje lehetett tudni, hogy az se biztonságos.
De ha komolyan az árán akadunk fenn, amikor évente cserélgetjük a felsőkategóriás telefonjainkat, akkor van baj. -
válasz
kakuk.tamas #8 üzenetére
tehát megveszed ezt a pakkot 450-500 ezerért, megnyugszol, hogy ez aztán örökre jó lesz, majd jön h súlyos sebezhetőséget találnak a wpa3-ban és/vagy lerohad 2.5 év után a "főegység"...
... de semmi gond, pont lesz egy örökre jó netgear pakk a piacon, potom 2200$-ért!
-
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Aprósólyom #1 üzenetére
Engem például kifejezetten érdekel a dolog. És miért? Mert ezt tuti nem kell lecserélni évekig. Egy ilyen tudású router is több mint 100k, és egy abból lehet nem is elég. Ezek legalább biztos működnek plug’n’play egymással.
Másrészt pedig (ha nem is pont ezek), de hasonlóak úgyis kaphatóak lesznek szolgáltatóknál, mint most is.
-
proci985
MODERÁTOR
tehat a wifinek birnia kene kb masfel gigabitet (az alapjan, hogy a sima 6os jobb routerek kb 700Mbps korul birjak). durva.
kerdes, hogy mekkora teruletet tud lefedni
-
Patice
nagyúr
Tökéletes lesz a Digi napokban bejelentett 10Gigás netéhez.
-
válasz
Aprósólyom #1 üzenetére
Az ár nyilván esni fog -- amúgy meg, hidd el, elég széles réteg számára ez nem vészes összeg.
MaCS
-
Aprósólyom
addikt
Engem csak az érdekelne, hogy ezzel az árral melyik piacot is fogja szó szerint letartolni? Ha jól sejtem, akkor nem a magyar piacról beszélünk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Wi-Fi 6E minősítés eléréséhez szükséges 2,4, 5 és 6 GHz-es sávok mellett egy negyedik, 5 GHz-es sáv is elérhető az új Orbi egységekkel.
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Jó áras PC! , i7 10700 , 1080 8GB , 16GB DDR4 , 512 GB NVME , 500GB HDD
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest