Négysávos Wi-Fi 6E mesh rendszerrel tarolná le a piacot a Netgear

A Wi-Fi 6E minősítés eléréséhez szükséges 2,4, 5 és 6 GHz-es sávok mellett egy negyedik, 5 GHz-es sáv is elérhető az új Orbi egységekkel.

Az áruházak legfelsőbb polcait célozta meg a Netgear az Orbi széria legújabb, RBKE96x jelölésű modelljeivel, amelyek két és három egységes csomagokban lesznek elérhetőek.


[+]

A Qualcomm Networking Pro 1610-es platformjára épülő, négysávos mesh rendszer a Netgear állítása szerint az első a világon, ami megkaphatta a Wi-Fi 6E jelölést, ezt pedig a plecsni eléréséhez szükséges 2,4, 5 és 6 GHz-es sávok mellett elérhető második 5 GHz-es sávval sikerült kiérdemelni.

Ez utóbbit a rendszer kizárólag a router és a szatellitegységek közti kommunikációra használja, így valamivel szabadabbá téve a másik három sávot a kliensek számára. Az új, a korábbiaknál átgondoltabb, 4x4-es antennaelrendezéssel dolgozó Orbi összesen 16 Wi-Fi adatfolyamot tud használni, amelyeken az elméleti csúcssebesség 10,8 Gbps.

Mindegyik egységen egy 2,5, illetve három 1 Gbps sebességre képes Ethernet portot találunk, amit a fő egységen egy 10 GbE csatlakozó egészít ki. Az Orbi mobilapplikációján is konfigurálható rendszer alapértelmezetten négy hálózatot hoz létre, amelyek között a legtöbb eszköz által használható, WPA3 szabványnak megfelelőn külön hálózatot kaptak a vendégek, illetve az IoT és a Wi-Fi 6E-képes kliensek.


[+]

Mindez így összesítve jól hangzik, az egyébként fekete és fehér színben elérhető eszközök vételárat viszont bizonyára már kevesebben fogják széles mosollyal az arcukon fogadni. Az egy routert és két szatellitet tartalmazó csomag (RBKE963) 1499 dollárt kóstál, míg az egy-egy routert és szatellitet magába foglaló pakkért (RBKE962) 1099 dollárt kell fizetni, minden további szatellit (RBKE960) pedig 599 dollárba kerül majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés