Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
Az ambilight élmény növelő eszköz, továbbá a szemészek által javasolt "kislámpa a TV mögött" dolog professzionális megvalósítása (halványra véve így is beállítható!). LCD-nél nyilvánvalóan segít a fekete hiány elfedésében. Sok beállítási lehetőség van fényerő, falszín, video követése, hang követése stb. a halvány háttértől, a disco-szerű élénk színes villogós megoldásig (pl. videóklippekhez).
Másfél éve használok ambilight-os OLED TV-t és még így is hozzáad az élményhez. OLED-nél is csak akkor célszerű kikapcsolni, ha minden apró részlet számít és érdemes látni (pl. 4k HDR/DV-s nagyon színvonalas filmnél).
Az ambilight-os OLED TV gyakorlatilag a szemkímélés maximalizálása (fele kék fény kibocsátás, villogásmentesség, háttérfény).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
sixpak
nagyúr
válasz AxBattler #39 üzenetére
Remek prrogram az Icue, bár sokan nincsenek kibékülve vele, de nekem zero gondom volt, pedig rajt lóg az egér/billentyű, ram, vízhűtés, case fans és persze a 230cm led a monitor hátulján.
haloli9: persze, ez is kikapcsolható és van hardware mode, amikor nem megy a gép, akkor is tudod használni egy controller-rel.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
félisten
Nem tudtam, hogy az iCue ennyire jó.... ez tényleg összemérhető már az Ambival.
Utóbbi egyébként már elérhető asztali méretben is:
Philips 278M1R, 326M6VJRMB, stb.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
sixpak
nagyúr
Kár, hogy más gyártók nem tudják belepakolni a világítást, nagyszerű dolog szerintem.
Két nagyobb cég csinál kitben kapható "ambilight-ot", az NZXT és a Corsair.
Persze csak pc-vel működik.
Én az utóbbi gyártó termékét használom, nem igazán tudnám már enélkül elképzelni a pc előtt töltött időt.
Régi videó, de nagyjából látszik, hogy milyen remekül működik : [link]
Persze azt is megértem, ha valakinek nem jön be a dolog.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Sanya
nagyúr
Engem filmnézés, de akárcsak TV műsor nézés közben is, kifejezetten zavarna, ha a fal, meg a készülék környezete is pilácsolna. Nonszensz.
Tehát fogalmad sincs, hogy milyen, nem nézted a képét tévézéskor, stb. De örülök, hogy tudod milyen, mert van 1 a munkahelyeden . Az én munkahelyemen százmilliók folynak be havonta, mégsem tudom milyen érzés ez
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Kroni1
veterán
Azt azért tegyük hozzá, hogy 10 éve nem lehetett 70"-os 4K-s LCD-t kapni 250-300e-ért, most meg igen. 10 éve egy 55" fhd IPS (nyilván akkor kb. az volt a csúcs) LG-t vettem 450e körül, most meg 120Hz-es 4k OLED-et kapsz 300-330k körül, szóval azért ezektől a 140e Ft-os LCD-ktől talán nem is kéne túl sokat várni szerintem.. Bár azt hozzáteszem a vevők 90%-ának szerintem ez is tökéletes.
-
félisten
egyéb extrákat is bele szoktak pakolni, pl a DV támogatást..
+ DTS
+ VRR az idei belépő modelleknek#28 Kroni1
+1, nálam is az 50PUS7304 45 fokban oldalról teljesen élvezhető képet ad.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
proci985
MODERÁTOR
azert ez teljesen mas kategoria. reszben szintre szinkronizalva van, reszben lehet allitani az erejet is.
en a projektorvaszon mogott egy 2 meteres ledszalagot hasznalok, az kb hangulatfenykent uzemel.
moge rakni egy lampat az mas, az tenyleg zavaro lehetett.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
niof
veterán
Ott arra gondoltam, hogy amit manapság látok boltokban (tudom, azok közel sem ideális körülmények), meg ismerősöknél, meg pl. apám készülékénél, hogy sokkal rosszabb az LCD-k színe, mint 10 éve volt. Apám készüléke (LG) nincs 2 éves, és hosszú órák alatt képtelenek voltunk úgy beállítani, hogy természetes legyen, ne legyen benne semmi bántó. Kompromisszumokat kellett kötni, bizonyos szinten. Az én 10+ éves samumon 3 perc alatt beállítom azt a színt, ami nekem kellemes. És hasonló színeket pl. boltokban csak az OLED televízióknál látni. Persze nincs "akkora fekete", de ez engem nem is zavar. Szóval erre gondoltam, hogy inkább a paneleket fejlesztenék, mint ezt a színes háttérvilágítást.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
veterán
Félreértesz, nem zavar, és elfogadom azokat, amiket írsz, hogy van olyan oldala is, amit én nem ismerek. Nincs ezzel gond, csak alapvetően engem már az zavar, ha a TV mögött valami világít. (Amúgy volt egy haverom, már a Philips ambi előtt jóval úgy használta a TV készülékeit, hogy mögéjük rakott egy nem túl erős fényű lámpát. Még katódsugárcsöves készülékekről van szó, masszívan 90-es évek. Neki az is bejött, kb. ugyanezeket a dolgokat sorolta anno, de nyilván csak egy színt/funkciót tudott konstans. Engem már akkor is zavart, ha filmet néztünk nála anno, a videókazi kölcsönzős korszakban...)
#26 haloli9
Azt nyilván poénnak szántam, ott volt a végén a szmájli, de mindegy...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Kroni1
veterán
Próbáltál mostani VA panelt is esetleg?! Nekem a 7304-el nincs semmi bajom, az MVA panel pont a kezdeti VA panelek rossz betekintési szögét hivatott javítani, és szerintem színhelyességben sincs már számottevő különbség. Lehet 5-10 éve még csakis IPS-t vettem volna, most viszont számomra a VA a nyerő LCD fronton, én csakis azt választanék, és ahogy olvasom sokan mások is így vannak vele a fórumon, persze ha nem oldalról nézi az ember.
-
Kroni1
veterán
"Meg hát fogadjuk már el, hogy a mezei LCD, bármilyen technológiát használ is, nem lesz háttérvilágítás nélküli."
Akkor meg fogadjuk már el azt is, hogy nem vagyunk egyformák és mindenkinek más jön be. Nem értem téged miért zavar, hogy aki nem tud vagy nem akar 300k+ összeget költeni egy OLED tévére, az kap manapság 130k-150k körüli áron is ambis tévét. Mellesleg nemcsak tévézéshez használható: én ha kell némi háttérfény éjjel akkor csak szólok a google home-nak vagy megnyomom a távirányítón az ambi gombot és kikapcsolt tévénél is tud jelzőfénynek vagy hangulatvilágításnak szolgálni. Továbbá nem igazán költenek már az LCD-k fejlesztésére, az OLED-eket szánják a felsőbb szegmensbe, ennek ellenére amúgy nem nagyon kerül többe egy ugyanolyan kategóriás Philips mint az LG vagy Samsung tévéi, cserébe a világításon kívül egyéb extrákat is bele szoktak pakolni, pl a DV támogatást..
A philips topikban rengetegen vagyunk akik csak az ambi miatt is elköteleződtünk a márka mellett, mert anélkül már nem tudnánk elképzelni tévét. Úgyhogy én részemről örülök, hogy van ilyen is."Otthoni környezetben nem volt szerencsém találkozni ilyennel"
Amikor valaki olyasmiről mondd véleményt amit igazából nem is próbált ki ott ahol ki kell, arra viszont már nem is tudok mit mondani..
[ Szerkesztve ]
-
niof
veterán
Tudom, persze, hogy jobb legyen a kontraszt arány. Nálunk a fent említett készülék a céghez belépő ügyfelek/vendégek/kollégák számára vetít végtelenített információkat, stb... Otthoni környezetben nem volt szerencsém találkozni ilyennel, de egyáltalán nem is vonzó számomra. Egy megfelelően beállított készüléknél, besötétített szobában egyszerűen ez szerintem értelmetlen, és zavaró. Amúgy de gustibus non est disputandum, úgyhogy ne is folytassuk.
-
niof
veterán
Megvan persze, van is nálunk a cégnél egy ilyen TV, igaz, egy régebbi Philips, de működik rajta ez a vacak, szóval igen, tudom, hogy mire való (kedves Sanya...).
Ettől függetlenül nem látom értelmét. Ha az erőforrásokat az LCD polírozgatására fordították volna, talán jobb eredményt is el lehetett volna érni, mint ezzel a karácsonyfa effekttel.
Engem filmnézés, de akárcsak TV műsor nézés közben is, kifejezetten zavarna, ha a fal, meg a készülék környezete is pilácsolna. Nonszensz.
Meg hát fogadjuk már el, hogy a mezei LCD, bármilyen technológiát használ is, nem lesz háttérvilágítás nélküli. Akit ez zavar, vegyen OLED-et. Különben meg indulhat a vita (megint), hogy a fekete mennyire fontos, hogy fekete legyen, és miért nem jó a (sötét)szürke, stb... De az fix, hogy ez a trükközés sem megoldást nyújt, csak egyféle módon elfed/simít egy problémát. Már akinek ez probléma...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Kroni1
veterán
Ezt tapasztalatból mondod vagy csak olvastad valahol?
Én több IPS, többek közt egy 2018-as IPS nanoled csúcs LCD TV és egy 2019-es alap VA paneles tévé tulajaként mondom, hogy bizony vannak előnyei, én jelenleg már csak VA-t ajánlok mindenkinek LCD fronton. Homogénebb kép, sötétebb fekete, jobb kontraszt, sötétebb jeleneteknél jobb láthatóság, hirtelen csak ezek jutnak eszembe a két technológia közti különbségekre gondolva.
-
niof
veterán
Igazán elfelejthetnék már ezt a baromságot!... Konkrétan azon kívül, hogy karácsonyfát csinál a készülékből, a világon semmi haszna nincs. Inkább költenék más alkatrészekre az árát, vagy fordítanák értelmes fejlesztésre! De hát Philips, mégis mit várunk tőlük!...
-
félisten
válasz AxBattler #12 üzenetére
... a
9506úgyis mocsok drága lesz!
Azaz 9206, mea culpa. Nem lesz rossz ez a középkategóriás lineup!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
félisten
Kár, pedig 8506 helyett simán venném ezt, a 9506 úgyis mocsok drága lesz!
-
veterán
Ezt az ambilight megoldást vajon a többi gyártó miért nem alkalmazza?
duree54
-
nor_bee
csendes tag
Remek hír. Kihozhatnák ugyanezt a modellt WebOS-el is.
-
rainman72
nagyúr
A tavalyi 9005 ide el se jutott,más piacra szánták.
Mivel ez az utodnak tünik lehet ez se fogPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
proci985
MODERÁTOR
hue sync box pontosan azt tudja, amit szeretnel es evek ota elerheto.
ket baja van, egyreszt csak HDMI2.0b amit tud, masreszt 230 euro mert gyakorlatilag egy kulonallo HDMI hub. TV melle egyebkent nagyon szuper, projektorral 1:1es tavrol nezve viszont felesleges.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Hoplitész
junior tag
Már rég, a Philips Hue megjelenése óta lehetne az, hogy a 4 oldalas Ambi mellé a szoba mellékfényei is szinkronban követik a videó fényhatásait.
-
törölt tag
Eddig is volt négyoldalas Ambilight, csak a drágább tévékbe került.
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Itt volt már az ideje, nem is értem miért maradtak eddig a 3 oldalasnál, amikor az emberek egy jelentős része a falra akasztja.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest