Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mzso
veterán
Na működésre bírtam progDVB-vel. Az a "távirányítót is be tudja tanulni" rész hogy működik? Van valahol leírás?
Egyébként volt aki potplayerrel próbálta használni? Elméletileg támogatja a BDA-t de gyakorlatilag nem talált egy csatornát sem.
-
mzso
veterán
Úgy látszik egy kis USB átdugás, meg újrakeresés segített...
Viszont a mellékelt program elég trágya, jobbra és lent megmarad 4 pixelnyi keret még akkor is amikor nagy nehezen eltűnik a kezelőfelület.(#49) dokken
Akkor ezeket érdemes kipróbálni? Gondolom egyik sem Freeware? -
mzso
veterán
Nálam se kép se hang, digikábellel. Szkennelés után behozott valami csatorna listát, bár közel sem teljes. (m1, m2 pl kapásból nincs.) Van vagy 34 úgy, hogy jó néhány HD és nem-HD verzióban is szerepel. Ha a bal felső sarokban az jelerősség akar lenni akkor az 1-2 híján max, úgyhogy nem tudom mi kínja...
-
mzso
veterán
Mire megérkezik az enyém a végén még működő driver is lesz.
-
mzso
veterán
Már csak azt kéne kitalálni, hogy mi a "c&e video decoder".
És mi köze hozzá a LAV-nak? Az csak azt tölt be amir felkészítették. Saját fájljait meg a dtsdecoder.dll-t az Arcsoft-tól. -
mzso
veterán
válasz
easy...rider #32 üzenetére
Csak állítsd be úgy a lejátszót/dekódert, hogy ne redukálja 25p-re amikor tényleges 50i-s műsor megy. (Sport pl.) KMP-t már rég nem használom de a PotPlayer-ben és a LAV filters-ben van ilyen.
-
mzso
veterán
Akkor ez elméletileg ugyanaz: http://www.aliexpress.com/item/New-arrival-USB-2-0-DVB-T2-HDTV-Digital-TV-Receiver-DVB-C-USB-DVB-T/1695281130.html ?
A deinterlacelésben tud olyan módszert ami 50p-t csinál az 50i-ből?
Mert ha nem akkor szívhatok a hackeléssel amíg nem lesz BDA driver (sportközvetítések esetén). (Remélem hamar.) -
mzso
veterán
válasz
easy...rider #27 üzenetére
Az 1080i az 1920*1080. Ahol az 1080-ból mindig csak a fele van.
"lyan a műsor ami eredetileg 25FPS akkor két "fél képkockában" jön a műsor, ha meg 50FPS akkor meg felezett felbontással jön?"
Elméletileg igen. Csak azt neked kell kitalálni. Pl filmek. (Mondjuk az meg 24 eredetileg de mindegy.) Talán a sorozatok is.Viszont minden ami "rendes" váltott soros videó azt nem érdemes deinterlace-elni és transzkódolni. Pl sport közvetítések TV show-k. És lejászásnál olyan deinterlacert érdemes használni ami 50p-t állít elő.
-
mzso
veterán
válasz
easy...rider #18 üzenetére
Ments le a stream-et úgy ahogy van. Ahogy Hieronymus is mondta, igencsak zsugoriak a sávszélességgel
"szoval ezt muszaly lenne deinterlacelni mert lattam mar nagyon rosz felvetelt ahol elvesztek a reszletek mert 25 fps-sel interlacelve lett rogzitve az adas. mondjuk egy kis madar repult gyorsan es ezen nagyon latszodott hogy kimaradnak csikok a madarbol. majd holnap belinkelem csak az erdekesseg kedveert
"
Nem muszály. Sőt jobb ha nem. Csak figyelni kell, hogy lejátszásnál legyen deinterlace-elés. A legtöbb lejátszó ezt alapból megcsinálja.
Az ilyen csíkok akkor keletkeznek amikor a deinterés nélkül transzkódolják progresszívba. -
mzso
veterán
válasz
Hieronymus #16 üzenetére
"Nem tudod. 25 FPS sebességű videó adatfolyamot szúrnak be a ts-be.
Ezt rögzíti a DVB program."
25 FPS nincs csak 50. Pontosabban 50i. Nem egy frame-et vágnak szét 25Hz-en, hanem egynek dobják el a felét 50-en..."A lehető legalacsonyabb sávszélességen, a lehető legtöbb (képi) információt próbálnak áttolni, professzionális hardver eszközökkel. Ezzel nem veszi fel a versenyt a Handbrake."
Sajnos gyakran nem szokott sikerülni nekik. Egy azonos bitráta mellett sokszor sokkal rosszabb videót produkálnak mint az x264. -
mzso
veterán
válasz
easy...rider #14 üzenetére
Deinterlace-szel csak meggyalázod a minőséget. Hagyd úgy ahogy van. És majd lejátszásnál deinterlacel a lejátszó, jobb esetben az 50 fps-t is megtartva.
-
mzso
veterán
Azt korábban én is néztem. Le is tettem a digitális TV-zésről.
Hát ha ezzel a termékkel elindul valami.
Egyébként filtert/dekódert/kodeket lehet állítani? Vagy azt használja ami a sajátja vagy az alapértelmezett rendszer kodeket?
A BDA jó lenne. Akkor a potplayerre a szokásos LAV+madVR kombinációval tudnám a műsort nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest