Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mike1334

veterán

válasz wowpegazus #35 üzenetére

Van különbség a között, hogy ellop 20%-ot, de mellette megcsinálja a munkát (megépíti az épületet normálisan működik, de többe került, hogy ő is jól járjon) és a között, hogy többet lop, és így szar, ami elkészült, alkalmatlan a feladat ellátására, vagy pusztán csak felesleges. Az államnak szükségszerű velejárója a korrupció, de mindegy a mértéke, hogy mennyire pofátlanul csinálják. Az első még belefér...a második már nem.

Az állami cégeknél dolgozó "mércét el nem érő emberekhez". Ha normálisan meg lennének fizetve, akkor nem ez lenne a helyzet. Egyrészt nem fásulna bele az egészbe az ember, másrészt meg fel tudnál venni normális embereket is. Egyszerűen nem versenyképes a bér. Lehet jönni azzal, hogy így is többet keresnek, mint az átlag, de próbálj meg önkormányzathoz találni nem pályakezdő jogászt, aki ráadásul még nem is buta mint a tök (ó jogászok között is van olyan, hogy hajaj...). Miért menne oda bárki, ha versenyszférában a fizetése 5x annyi lehet? Én is közszférában dolgozok és a határon lebeg mindig a fizetésem, hogy ne menjek el. Mondjuk az is igaz, hogy szeretem a munkám. De tudom, hogy 1,5-2x ennyit is kereshetnék kb fél év ráfordításával. Ha szintre hoznám az angolom mondjuk. De már a nélkül is. Van tapasztalatom, van szakvizsgám. Mondjuk tény, hogy könnyebbség a közszféra, kevesebb a stressz és 9 óránál ritkán dolgozom többet. Viszont nevetséges a fizu ahhoz képest.

Új hozzászólás Aktív témák