Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz dabadab #88 üzenetére

Ööö pl étel és folyadékmegvonás (is). De oda se neki.

#87 Hát én meg mi a fszomat olvastam? gyönyörűen rávilágítottál miért értelmetlen netes felületen vitázni/beszélgetni. Hülye fejjel mégis vmiért megint megpróbáltam. Soha többet.

#92 komolyan? Még mindig ez? Az ember elvileg felelősen gondolkodni képes lény (legalábbis szereti fennkölt módon ezt hirdetni), valamiért mégis, amikor valami visszás dolgot tesz egyből jön az állatokra való mutogatás, hogy dehát ők is. Ja csak ők ösztönlények és elvileg “alattunk vannak”.

ha elkezded mérlegelni, hogy mi fér bele is mi nem akkor Idővel oda jutunk, amit fentebb egy másik kolléga megfogalmazott.

törölt tag

válasz arnyekxxx #82 üzenetére

Tudtam, hogy a macskával fogsz jönni. A házi macska kb az egyetlen amelyik kedvtelésből öl.
    Szerinted azonban mennyi olyan szabadon élő, gazdátlan macska van, amelyik nem ember által van etetve és ez a jellemző viselkedése?
    Nézz be egy állatvédő Fb csoportba, ahol macskákat mentenek és megkapod a választ arra, hogy a szabadon élő, embertől független állatok mennyire is ölnek kedvtelésből. Egy kis spoiler: semennyire mert kb örülnek hogy nem pusztulnak éhen.
    Arról pedig megint csak lehetne értekezni, hogy a kijárós benti cica, minden csak nem felelős állattartás. Többek között az általad említett ok miatt (is).

#83 MaCS:
    Ugyan mutass már egy olyan állatkísérletet, ami az ember lét fenntartásához nélkülözhetetlen eredményeket hozott és ne lehetett volna helyettesíteni mondjuk önkéntesekkel? Tedd ezt mondjuk az elmúlt 30-35 évből amióta elkezdtek foglalkozni az állatok érdekeivel is. Lehet akár 50 is az az év.
    De akkor vigyük tovább a csodás gondolatmeneted. Hol a határa annak, hogy az ember nem öli tovább önös érdekből “kísérlet” cimen az állatokat? Vagy ilyen nincs? Vagy miután a legtöbbet sikerült kipusztítani (legyen az az értelmetlen túlfogyasztás, kísérlet vagy valami elcseszett kamu gyógyászat miatt), a rétre kiállva el lehet majd mondani, mennyire megérte, “mErT a Mi ÉrDeKüNk VoLt” és fajfenntartás?

#85 dabadab: Nézd meg hogyan bírják rá a cooperációra az ilyen állatokat.

törölt tag

válasz Felesbandi #79 üzenetére

Az ugye úgy megvan, hogy az állatok ösztönből ölnek, hogy ne pusztuljanak éhen. És te most ezt hasonlitod ahhoz, hogy az ember állatokon kísérletezik. Zseniális... :N

törölt tag

válasz t72killer #37 üzenetére

Látom nem érted.

Mindkettő egyaránt fontos téma, a felelős állattartásra való nevelés ugyanúgy, mint az állatkísérletek. Egyiket se szabad elhanyagolni. És csak azért mert neked rossz tapasztalataid vannak az elsővel, emiatt a másikat (amivel meg lényegében egyetértesz) elbagatelizni. Teljesen felesleges a kettőt összemosni. Mindkettővel foglalkozni kell. Ennek persze a legfelső szintje az állami kontroll, de amíg ez nem (nagyon) létezik a civilek ott teszik meg amit tudnak, ami őket jobban foglalkoztatja, érinti.

Olyan pedig nincs hogy “csak kicsit szenved”. Az bssza meg szenved az a szerencsétlen, csak azért hogy ez a megalomán idióta megint valamiből hasznot húzzon, amiért persze a hívei meg állva lesz...

törölt tag

válasz t72killer #26 üzenetére

Igen, hisz állatkísérletek elleni, illetve afelelős állattartás melletti kiállás rendszere így működik.

Rég olvastam ekkora, mindent összemosó, végletekig leegyszerűsített, kibszott nagy demagóg baromságot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés