- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
- semmi -
-
Blax
tag
+1 BigUp! (főleg a harapott almás részre.)
Ne aggódj, nem vagyok fanatikus.Én a gépeket használom, dolgozok velük, nem pedig nézegetem. Viszont hányok a összes harapott almás géptől, mert számomra... egyszerűen 'szottcsúnya! Azt az olcsó, gagyi, kínai hatást kelti...
(És nem, nem az esztétikai érzékemmel van baj! Szép, lehet szép mondjuk egy nő, de egy gép? :/ Sokan azért veszik, mert "hűdecuki" [Anyád...] Hát nem is tudom...) Az Apple ugyan az, mint a többi gyártó gépe, csak szép szappantartó formában adják el, jó drágán. Meg az OS rá, meg az életérzés, meg a többi hülyeség... (Üdvözletem a köpködőknek!)Az a felvetésed is tetszik, hogy külön, dedikált gombot alkalmazzanak a ThinkLight-ra.
Arra viszont tényleg nem tudok magyarázatot adni, hogy miért van ez így. Sry, ez van. Majd ha azt kérded, hogy a T410 szériánál miért van dupla akkora Esc és Del billgomb, akkor majd arra válaszolok.Egyenlőre az marad, hogy vagy hozzászoktatod magad, vagy pedig a BIOS-os megoldás. (Jó, tudom tudom, ez már megtárgyaltuk, a miértjét akkor sem tudom, IBM hülyeség)
Igen, a T4x sorozatnak voltak hűtési problémái, néha el sem indult bennük a venti. Ilyenkor 2-3x erősen odacsapod az asztal sarkához, aztán vissza rávágod a dokkolóra (bírja, mgváz+rollcage, azért van) és megint megy tovább. X60-nal nincs tapasztalatom, a T4xx sorozat is jól bírja a strapát. Persze a javításos dolgokat nem kapkodják el, de azt sehol sem.
Igazából... ha gusztustalanul gazdag lennék, akkor Panasonic Thoughbook-om lenne. (Aki egy kicsit is ért a vasakhoz - nem "felhasználó" - az tudja, hogy miért mondom ezt.)
-
.mf
veterán
Azt én is aláírom, hogy a Thinkpadek messze jobban össze vannak rakva, mint más mainstream gyártók notijai, sokkal strapabíróak; viszont egyes felhasználók szinte almás-szintű fanatikus ajnározását, és azt, hogy támadásnak veszi, hogy én bármit fel merek róni, amit elvárhatónak tartok, na az viszont... Almában sem a termékekkel van bajom, hanem részben a cég marketingjével, de főleg egyes felhasználókkal, feelgood előző postjai pedig ugyanez pepitában.
A word tipped stimmel, ezen felül excel, böngésző (firefox csupa ctrl+). Piktogramok engem nem érdekelnek, pl. mostani két laptopom is angol ill. német billentyűs, valamint szoktam japán kiosztással is gépelni. Mondtam már, hogyha biosban vissza lehet cserélni, akkor az úgy kiváló; de még így se értem, hogy miért vannak felcserélve, azon túl, hogy ez "TP hagyomány". Nem tartom jó megmagyarázásnak, hogy a thinklight miatt -- ha a hangerő, mute, access ibm ki szokott kerülni külön gombra, akkor ez is mehetne. A Ctrl-t többet használja az ember, mint a Fn-t, és a Ctrl helye a TP-ek kivételével mindenhol a klaviatúra bal alsó sarka.
Ha kíváncsiak vagytok rá, a részletek: eddig három TP-nek követtem egy-két találkozásnál tovább az útját, ebből 2-vel volt gond:
- anyám T43-asa: olyan egy-másfél évesen elviselhetetlenül hangos lett a ventilátora, s folyamatosan ment. Kis mérete ellenére meglepően hangos tudott lenni: nem vagyok ritka vendég szerverszobában, talán még ott is áthangzana. A szerviz pedig egy hónapot ült rajta, mire megcsinálta. Munkahelyi laptop volt, anyám mindig vigyázott rá; s ritkán használta, 95%-ban az asztalin dolgozott.
- volt főnököm X60-asa: ő is szintén vigyázott rá, "ez volt az élete", mindig a keze ügyében volt, erre jegyzetelt minden megbeszélésen, stb. Nála az eth. csati lett kontaktos. Nem rántotta meg, nem azon lógott; csak egyik napról a másikra el-elment a hálózat, majd teljesen. Alaplapi forrasztások voltak túl gyengék.A harmadik gép anyám újabb munkahelyi T4xx-ese, az eddig gond nélkül megy.
-
rii
nagyúr
" ... most mit csináljunk veletek? .... "
semmit nem kéne' csinálni ....
.... konkrétanpld ha az almáról koppintanak, és valaki ezt szóvá teszi, akkor hallgatni kéne', nem a másikat lehurrogni
... egész konkrétanvelem meg a lehető legkonkrétabban semmit, mivel nincs is mac-em, és amúgy sem tudsz velem mit kedzeni.
most minek védsz egy olyan céget akiben ennyi spiritusz tudott csak megrekedni?
-
alcsa
senior tag
Szép kis frissítés, mondhatom
-
Integra
titán
válasz
bit_vector #39 üzenetére
szar, de legalább olcsó.
-
bit_vector
tag
nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én hányingert kapok az ilyen keretes billentyűzetektől, azoktól, amelyekben a billentyűt egy fix műanyag keret veszi körbe. Kicsit ősöreg számológép szaga van és még nem is kényelmes.
-
törölt tag
Az x120 nagyon fincsi, de az u1 eléggé elbaszott. Sokkal értelmesebb lenne, ha csak egy hardver lenne, én pont azért vágyok egy ilyen szétszedhető gépre, hogy ne kelljen a gépeim között folyton adatokat szinkronizálni. Rakják bele a legkisebb fusion chipet, a billentyűzet részben meg csak aksi, esetleg odd. Így elméletileg spórolok egy kijelzőt, de az egyedisége miatt kifizetek annyit, amiért külön-külön meg lehetne venni a céltermékeket.
-
^Clown
addikt
X120e tesztet akar a PH! népe
Integra: én még nem találkoztam vele.
-
Daneeka
senior tag
Nem gépeltem még ilyen billeken amik a képeken vannak de nekem olyan elbaszottnak tűnnek, mintha mindegyik mobiltelefon billentyűzet lenne vagy valami hasonló.
(amúgy ez érdekes, mióta thinkpaden gépelek azóta az asztali gépen már nem bírok kb, és nem a kiosztás hanem a nyomáspont meg hasonlók miatt, igaz annak ilyen 1000ft-os bille van)
-
Findzs
addikt
jó cuccok
pláne a thinkpad -
Integra
titán
2011-es thinkpad roadmap-ról van már valami hir?
-
sp@rtan
senior tag
Azaz IdeaPad U1 de kéne..
-
Kobaljov
senior tag
Továbbra sem látni USB 3.0-at a gépeken
(a csatlakozók szempontjából példaértékű pl. az új 15"-es Dell XPS, reméljük talán az új TP T széria már fel fog nőni hozzá) Meg nem tudom, hogy az Intel féle WiDi 2.0 alapból "jár-e" itt az új Sandy Bridge procikkal.
A ThinkPad tabletről semmi új hír
Az X120e ígéretes, főleg ha az új vas már nem melegszik és fogyaszt annyira mint a csalódást okozó előd (ez majd a független tesztekből kiderül). A 6 cellás mellé jó lenne a 3 cellás aksi is kisebb távokra, mert a hatos eléggé kilóg.
Ha jól tudom az új ThinkPad Edge-ek abban is változtak a korábbihoz képest, hogy kevesebb lett rajtuk a fényes felület, tovább közeledtek a klasszikus TP-khez mattságban (bár mintha kaptak volna valami fényes króm csíkot a peremre. (Egyébként volt már arra valamilyen kezdeményezés, hogy a gyártók ne ragasszák fel automatikusan a gépekre a reklámmatricákat (alsó sarkok, Intel, Nvidia/AMD, stb.), hanem csak adják oda külön, aztán majd a vásárló eldönti, hogy fel akarja-e rakni? Pl. pont a ThinkPadek formavilágába nem illenek bele.)
-
banhammer
veterán
A LePad nagyon durvanak tunik.
-
Alchemist
addikt
az Fn fel van cserélve a CTRL-el,
ThinkPad vonalon van ennek egy olyan oka is, hogy sötétben a ThinkLight (biillentyűzet világítás) bekapcsolásához a két átellenes sarokban lévő billentyűt gyorsan ki lehet tapperolni.
Ezzel együtt a komoly ThinkPad-ek a hagyományos kiosztást követik... sokkal zavaróbb egy olyan notiról váltani asztalira, amelyen az Enter-től jobbra még (kurzorvezérlő) billentyűk vannak.
-
szaszabee
aktív tag
Elég jó sikerült termékek Csak az áruk is olyan legyen
-
lapa
veterán
tökéletesen megértelek, mert a hajam hullik ha a melós dellt használom.
mindazonáltal szerintem fejezzétek be legalább addig, amíg bizonyos nem lesz, hogy esetleg ezen nem váltható biosból. onnantól lesz értelme a harcnak.
nem tudom mit műveltek otthon / melóban a thinkpadekkel, de elég extrém életed lehet. érdekelnének a részletek, mondjuk statisztikai célból (nem hitetlenkedésből).
-
rii
nagyúr
az a k*rva unalmas tudod, amikor az anti-almások agyba főbe szidják az apple-t, majd benézek ide, és 6 éves gépeket koppint le a lenovo .. és hogy ez mekkora frissíítés
vannak cégek akik a 10 éves cinema display-jét veszik elő az apple-nak és koppintják
azt látom, kétféle cég van: aki meg mer lépni újdonságokat (jelen esetben apple) és akik meg be vanna fosva a piac reagálásától és csak a már sikertrmékeket merik lemásolni (jelen esetben lenovo)
-
-
Blax
tag
A TP X120e engem meggyőzött, méltó utódja lesz az Windemnek.
Kicsit elkeserítő, hogy ilyen sok problémás IBM TP géppel találkoztál.
(10 éve szervizelek gépeket, 1! hibás T20-ast javítottam/volt a kezem alatt, a több száz másik gyártó gépével szemben.) Mielőtt még elfogultsággal vádolnál (igen, IBM-nél dolgozok), bent nálunk természetesen látni pár hibás gépet. Na, de ezek hajtva is vannak rendesen, nem simogatva. Csakhátugye... a nagy számok törvénye...
Érdekes, én is profin gépelek, mégsem szoktam nyomogatni közben a Ctrl vagy akár az Fn billentyűket. Gondolom szövegszerkesztőben használod (Bold, Italic, Underline, satöbö satöbö...). Na, elárulom a titkot! (Az előttem szólóak védelmében is.) A BIOS-ban fel tudod cserélni ezen két gomb funkcionalitását. A lényeg nem is ez, hanem az, hogy, ha te tényleg vakon gépelsz, akkor nem fogsz lenézegetni a billentyűzetre, nem fog megzavarni a piktogram. Látatlanban nyomhatod tovább, ahogy eddig is megszoktad.
Vaaagy... aklimatizálódj!
-
.mf
veterán
Nem tudom, hogy vélekednél arról, ha sofőr lennél és 5 járművet kéne vezetned, én pedig egyiken felcserélem a gáz- és fékpedált... Aki sokat gépel vakírással, több gépnél, annak rendkívül zavaró, hogy ez fel van cserélve. Utáltam anyám Tp-jein gépelni, mindig eltévesztettem, csak néztem, hogy mi történik vagy miért nem az történik, amit várok. Egy ilyen pedig ott csapja agyon a "felhasználói élményt", ahol van. Hiába csak egy egyszerű felcserélés szerinted.
De gondolom neked hiába beszélek, számodra a Tp a laptopok parnasszusa, a megtestesült tökéletesség, a legendás megbízhatóság, (vagy inkább legenda? Az általam "ismert" (családtagoké, munkatársaké) Tp-ek (igazi Thinkpadek, T- és X-széria) kétharmada meghibásodott 1-2 évesen...), és az én hibám az, hogy elvárom, hogy ugyanúgy tudjak rajta gépelni, mint minden más gépen. Én kérek elnézést.
-
.mf
veterán
Kösz, ezt nem tudtam
. Akkor mégis versenyben van még: most az a kérdés, hogy van-e olyan jó az anyagminősége, strapabírósága, hogy ellensúlyozza pl. a hp 10.75 órás üzemidejével szembeni csak 6.5 órát.
feelgood: köszönöm a sajnálatodat, cserébe fogadd el az én sajnálatomat avégett, hogy neked nehezedre esik felfogni, hogy amikor az ember több hasonló termék között válogat, akkor nem azt veszi, amelyik neki kényelmetlenséget, kellemetlenséget okoz; és mérges, amikor egy amúgy kiválónak kinéző darabon egy ekkora szarvashiba van. Ja és javaslom tanulj meg számolni is, $400, még ha Európában €400 is lesz belőle, még nem 200-300k, csak a fele.
-
feelgood
tag
Akkor Te nem veszel ilyet.
Sajnállak, szerintem ez így van jól, nem ezzel akarnak kitűnni, ez így jó, ez nem bug, ez így helyes.
Nagyon sajnálom hogy az életben csak ennyi problémád van, csak azért nem veszel meg egy 2-300 ezer forintos gépet mert az Fn fel van cserélve a CTRL-el, igaz lehet BIOSban cserélni.
Ja és elmondom neked, hogy ez így van a kezdetektől, és így lesz a végig. Ez nem egy "most cseszték el" dolog.
-
hemaka
nagyúr
szép nagy pack, tudnék válogatni belőle
-
.mf
veterán
x120e -- mint már múltkor írtam, az első Fusion generációból a hírek alapján ez lehetett volna az egyik befutó nálam, csak ne cs---ték volna el a Ctrl helyére tett Fn billentyűvel... itt is a feljebb említett V-szérián meg tudták rendesen csinálni, erre az E220-on és az x120e-n nem, hogy törne le a kezük, hogy pont az engem érdeklőkön szórakoznak még evvel... Az nem kifogás, hogy ez Thinkpad "fícsör", ez bug, ez egy rossz szokás, ne evvel akarjanak kitűnni a többiek közül, hogy megbolygatják a billentyűzetet, aztán én meg félrenyúlok, amikor desktoptól laptophoz ülök.
-
Thome
veterán
Ezért tettem off-ba, hogy a Kedves Uraságod szemét ne csípje. De ezekszerint csípte. És ha valami problematikád van, amit megjegyeznél, azt privátba tedd, mert nem leszek hajlandó teleszemetelni a topikot.
Ami pedig a kérdéseid illetik. Nem, nem unalmas.
Ez addig lesz így, amíg az apple dizájnhoz hasonló készülékeket dob bárki a piacra, és az apple lesz a hájpgépezet központjában.
Nem, csak számodra nem. -
feelgood
tag
ÚJ ThinkPadekkel nem tudom mivan, semminek se híre se hamva. Furcsa, tavaly már Decemberben tudni lehetett az összes új gépről. Meg a roadmapről, most meg semmi, de biztos történni fog valami pár napon belül.
-
kraftxld
félisten
Az X120e tényleg jónak tűnik.
A nagyobb Thinkpad-ekben nem lesz frissítés? -
zazahoho
őstag
Lenovo IdeaCentre C205 tetszik
-
Drughi
addikt
Nekem az Ideapad V sorozat a legbejövősebb.
Kíváncsi leszek én is a magyar árakra. -
adorjant
őstag
Az X120e egész jól hangzik,bárcsak 400 dollárnak megfelelő összegről indulna itthon is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Fusion, Sandy Bridge és tablet. Így jellemezhetőek a vállalat újdonságai.
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- Macbook Air 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 512GB SSD - garancia ( 105)
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest