Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
A Blue Ray-nek van még létjogosultsága?
-
pengwin
addikt
Én már nem akarok darabonként összerakni semmilyen pc-ét. Először abban gondolkodtam, de ilyen kicsi gépet nem tudtam volna összerakni amibe 4 adattároló belefér.
Valamit valamiért...
Neked kel eldőnteni, hogy a moduláris fejlesztés vagy a tényleg nagyon pici űrméret iránti igényed a fontosabb.
Nálam egyértelműen beleférne +1-2-4l és inkább ITX-eznék, de hát izlések és pofonok, mint tudjuk.Sajnos még ha be is jön amit írsz, (ami egyébként nagyon valószínű), akkor se lesz ilyen alkatrészre garancia és nem lesz soha szabvány. Vagyis gyártóhoz leszel láncolva és bármilyen meghibásodás gazdasági totálkár lesz a rendszer összköltségéhez viszonyítva.
Én inkább egyszer kifizetnék komolyabb összeget egy cipősdoboz méretű házra (pl. Dan Cases 4, de a Silverstone-nak is biztos van hasonló háza) amiben tudom cserélgetni a szabvány, nem gyártóhoz kötött alkatrészeket, és le lenne tudva 10-15 évre az SFF kérdése.
-
niklebi
senior tag
Én is tudom, hogy a gyártónak az a jó ha megveszem az újat. Ezért írtam azt, hogy jó lenne ha meglehetne venni külön is az alaplapot. Szerintem egy kis ügyeskedéssel így is hozzá lehet jutni mert ha tönkre megy mondjuk akkor cserélik, és amit cserélnek azt meg is lehet venni.
Én már nem akarok darabonként összerakni semmilyen pc-ét. Először abban gondolkodtam, de ilyen kicsi gépet nem tudtam volna összerakni amibe 4 adattároló belefér. -
Tetsuo
őstag
Az árat egyelőre nem tudjuk, de a Zotac valószínűleg jobb ajánlat.
-
kakuk.tamas
addikt
Ezzal azért vitatkoznék. i3 6006U IGP-je nyakkant normális 4K-s (AZ 4K-s filmnél konkrétan) anyagnál... HDMI kábellel volt a tv-re kötve, és droppolt ezerrel. Szóval igenis, kell a normális SoC az ilyenekbe. Baxa meg az Asus, hogy a multimédia nekik az a ODD meghajtó, mert ahhoz nem kell GPU, csak a proci...
-
azbest
félisten
A celeron és pentium keresztnevű prociknál a gpu is meg lehet nyesegetve. A netflix információs oldalán 7gen i3-at írnak minimumnak. [link]. ez elvileg a hdcp 2.2 drm megoldás támogatása miatt. A hdr támogatás is ugyanettől jött be. (Ha jól látom HD 620 a min, ami talán nem volt i3-nál kisebb procival)
Amazon prime meg úgy tűnik pécén nem érhető el 4k-ban.
-
Auratech
őstag
Hát igen. Talán az iPadom kéne betenni.. az 5-6W-ttal elvan.. Mivel csaknem passzívházunk van, beszámoljuk a gépeket is a fűtésbe.. Akárcsak az izzókat.
A +50W fogyasztás az max. kb havi 150 Ft (5kWh== 25napx4óra) évi 2000 Ft. kipurcanok, mire megérné.. csak emiatt.
Nyilván elegánsabb egy modern masina, de a fent emlegetett kukagép ingyé van. tulajdonképpen. -
pengwin
addikt
Nagyon örülnék ha az Asus megvásárolhatóvá tenné a cikkben írt gépbe szerelt alaplapot mert akkor csak azt kellene cserélnem és még jó pár évig semmi gondom nem lenne.
Ne haragudj, de te nem érted ezeknek a termékeknek a lényegét: a gyártónak az a jó, hogy az egészet egyben kell cserélned, többnyire elég komoly felárért.
Ha ilyen igényed van, akkor a következő géphez válassz egy szabvány ITX-es alaplapot meg egy kisméretű ITX házat, és akkor tudod alkatrészenként frissíteni, ha kell.(#22) Auratech
Na ja, csak annak a gépnek a fogyasztása az egekben lesz ehhez képest, főleg ha bármilyen modern formátumú médiatartalmat akarsz nézni rajta. -
Auratech
őstag
Pont most rakok össze "hulladékokból" egy "néma" gépet a nappaliba. Leszabályzott négymagos lga 775-ös proci. Szerverből nagy hőcsöves hűtő. 210-es passzív nvidia. 8g ddr3 ram. valamilyen noti vinyó, vagy 128-as ssd. Az egészet a táp ventije szellőzteti.
A fenti masina bőven elég mindenre. Az egyetlen dolog a hangja, ami érdekes lehet egy nappaliban. -
niklebi
senior tag
Én nagy megelégedéssel használom az elődjét az Asus Vivomini VC65 R-t. Másfél éve Németországból szállítással 8 Gb rammal 104000 Ft-ért vettem. Jelenleg van benne 16 Gb ram, 2 db 120 Gb-os Samsung 830-as ssd, 2 db 1 TB -os Hitachi 2.5 -es merevlemez. 3500 ft volt egy sata usb kábel ezen csatlakozik rá egy LG Bluray író, plussz egy két merevlemezes dokkoló szintén usb-és. A géphez van csatlakoztatva BT-os egér + bill. + egy vezetékes egér játékhoz. A gépen Win 10 Pro van. Soha semmilyen döccenés vagy akadozás nem volt. Elég sok hasonló mini PC-ét megnéztem, de ennek a közelében sem voltak bővíthetőségben. Ez a kis gép tökéletesen kiváltotta az előző Corsair 800D házba szerelt vízhűtéses gépemet. Nagyon örülnék ha az Asus megvásárolhatóvá tenné a cikkben írt gépbe szerelt alaplapot mert akkor csak azt kellene cserélnem és még jó pár évig semmi gondom nem lenne.
-
tasiadam
veterán
Multimediara eleg egy d525?😂 (Nem bmw)
-
Azért ezt a konfigot jobban el tudnám képzelni egy Ryzen 2400G-vel esetleg 2500G-vel. A vga része nagyságrendel jobb a proci része meg veri a Core I3mat illetve a nagyobbik meg az I5-öt.
-
zetor2000
őstag
Amire nem Core i9 van írva az nem megfelelő...
Nekem az új(abb) NASomban van most egy "atom", fogalmam sincs, milyen, de...
Nagyságrendekkel hamarabb van üzemkész állapotban, mint az előző (abban valami ARM van)
Csendesebb, bár 4 lemezzel még nem hallottam, de üresen nem zörög az a 2-3 venti, ami van benne
Több alkalmazást képes futtatni, ráadásul a CPU terhelése is alacsonyabb alapesetben
Szerintem ilyen általános internetezésre tökéletes, lévén van benne ilyen opció, akkor kapsz rá Chrome-ot, meg még pár webhez való sz*rt, azt megy a HDMIre kötött monitor, klavi meg egér, mellette meg persze minden, amit a NAS nyújt (4 lemezzel egy Qnap csodákra képes)Szóval jah, a teljesítményt kell nézni, nem a brandet.
Tipikus AMD / Intel hez hasonló vita, kábé meddő. -
zetor2000
őstag
Az dicséretes, hogy ebbe a méretbe bezsúfoltak egy tápegységet is. Azaz nem adapteres külső csoda, hanem mint a Mac Mininél, ebben is ott a tápegység a házban. Nagy etwas nem lehet, de nem kell plusz egy doboz, meg még kábel(ek).
-
pengwin
addikt
Az 2 magos, 2 szálas, ez a Pentium meg 2c+4t, mint a te Pentiumod korabeli i3. Elég az egy modern mindenes PC-be...
(#7) berVi
Nem kell a torkának esni, ő sokkal komolyabban veszi a multimédia témát, mint az emberek 99,99%-a... komoly házi mozis igényei vannak, amihez tényleg kell a nyers erő. Nyilván a tömeg multimédiás igényeit maradéktalanul kielégíti akár egy Atom-Pentium is. -
Akula
őstag
Így ár nélkül nehéz nyilatkozni. Biztos Asus áron megy majd. Ettől függetlenül szép és még a hátsó csatlakozó kialakítás is racionális.
-
Solten
őstag
válasz
SunMount3r #3 üzenetére
Igen, ez a keszulek kb a Blu-ray / Ultra HD Blu-ray olvaso miatt van "kihegyezve multimediara" ami termeszetesen opcionalis.
-
berVi
senior tag
válasz
SunMount3r #3 üzenetére
Multimedia = zene, video lejatszas. 2160p 60 FPS-t rohogve visz az Intel HD is. x generacio ota. Neked 8k TV-d van otthon? Mit nezel rajta?
Ehhez miert is kene Vega 11? Miert pont az? Lemerted, hogy a Vega 11 az "multimedia" (szigoruan idezojelben, mert igy 20 ev utan meg mindig nem tudjuk, mirol van szo), a Vega 10 meg nem?
Vagy csak ugy random kell valami okosat mondani? Akkor szerintem 802.11ax kell ezekre, addig nem eleg jo videjot nezni.
Alig varom a kovetkezo dakota kozmondast arrol, hogy miert szar ez a mini PC.
-
berVi
senior tag
O hat persze, amire nem Core van irva, az nem hasznalhato semmire. Az nem baj, hogy egy mai 10 wattos Atom olyan gyors, mint 10 eve egy 105 wattos Core 2 Quad volt. Vagy mint 3 eve egy i3-as mobil Skylake. Atom van rairva, ugyhogy szar. Teljesitmeny meresere nem benchmark valo, hanem Watt, esetleg GHz. A PH-n megmondtak a zsenik.
Megis mire kell neked i3 egy HTPC-ben? Pisiszunet alatt primszamokat keresel rajta, vagy a rak ellenszeret, vagy mit?
Amikor az Intel gondolkozott az Atom brand kukazasan, nem ertettem. Miert szamit ennyire a nev? Nem az a lenyeg, hogy a termek jo legyen? A nev tenyleg kinyirhatja az eladasokat?
Es annyi ev utan bizonyossaggal allithatom: igen. Az emberek tenyleg ennyire nem hajlandoak gondolkodni. Ha ugyanazt a teljesitmenyt mas neven kapjak meg, orulnek neki. Mintha barmit szamitana, hogy minek hivjak azt a nyomorult chip-et. Hivhatnak Core i1-nek is, akkor biztos jobban erezned magad.
Mikor valt a PH kozonsege ennyire szakmaiatlanna? Vagy mindig is ilyen volt, csak engem zavar egyre jobban? Nincs mar cikk, ami alatt nem lenne ott kotelezo jelleggel egy tucat, minden alapot nelkulozo, a 2000-es evekbol itt ragadt nepi bolcsesseg.
Ilyen tularazott, zajos vackok helyett inkabb rakjatok ossze magatoknak egy fanless Atom-ot. VESA-t az is tud. Es uj generacional eleg csak a lapot kicserelni, ami mondjuk 30 ezer lesz, nem 100-200 ezer, mint egy ilyen keszrefozott dobozka.
Cheap Fanless Mini PC under 2.5L
Nekem fullos 64 bites Windows 10 Pro-val, bekapcsolt Windows Update-tel, tobb tizezer fajlt tartalmazo OneDrive-val, tobb tucat tabot futtato Firefox-szal, BT egerrel-billentyuvel, gigabites nettel, qBittorrent-tel is total kenyelmesen fut. Es neman.
-
SunMount3r
nagyúr
Multimédiára hegyezte ki...-> Hát, nem tudom mitől lenne ez rá "különösen" érvényes? Az "opcionális" DVD, vagy BD meghajtótól? Háát... Minden az árazás kérdése, de még ennyi alapján semmiben nem tud többet, vagy jobbat, mint pl. az Intel NUC-ok, vagy a többi nevesebb gyártó Mini-PC-i... Legalább az integrált hangkártya típusáról lenne valami plusz infó...
(De legalább jó a design).
Az ilyen Mini-PC-k majd akkor lesznek tényleg érdekesek ("Multimédiára"), ha az Intel eljut (ha eljut valaha is), arra a szintre, hogy legalább egy Vega 11-es szintű IGP-t szuszakoljon a procijaiba.
-
MiklosSaS
nagyúr
Mióta létezik 4 magos celeron illetve pentium?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A VivoMini VC65-C1 opcionális Blu-ray meghajtóval, valamint csinos külsejével akár a nappali berendezésének része is lehet.
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest