Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Autós kamerák
- Raspberry Pi
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tecsu
addikt
Haha
A különbség akkor sem a vázból adódik, hanem pl. a színkezelő algoritmusokból.
Ha meg tudod állapítani egy képről, hoigy az nem Canon, hanem Nikon az a szoftvernek köszönhető, a hardver ott másod, de inkább harmadlagos. ;-)
Ezenfelül persze, a hardver összeforrt a szoftverrel, itt nem erről van szó.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
tecsu
addikt
Az érzékelhető különbség többnyire a feldolgozó szoftverből adódik. Az ad igazán jellegzetességet a különféle márkáknak, nem pedig a váz - szerintem.
Tökéletes objektív nincs, de a gyártók törekvése, hogy azt minél jobban megközelítsék, tehát ilyen szempontból egy kaptafa és amelyik nem ezt helyezi előtérbe, hanem valami mást, az érdekes és különleges lehetőség - ami vagy bejön, vagy nem.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
macman507
aktív tag
Tetszik, még lehet vennék is. Érdekes, hogy a Pentax meg sincs említve..
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
arn
félisten
A fototechnikanak szerintem alapbol epp arrol kellene szolnia, hogy minel transzparensebb legyen. Ha ez megvan, utana lehet mindenfele technikakkal szinesiteni, ha vki arra vagyik.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
tecsu
addikt
LOL Egy haditudósítónak tényleg nincs szüksége "művészi" blurra, de talán ő is tudna választani obit az aktuális kínálatból, nem gondolod? Szerintem ha bővül a paletta, az csak jó dolog. A baj az lenne, ha mindenki ugyanazt gyártaná - mint írtam, sajnos erre is van tendencia.
Én speciel nem vennék ilyen objektívet, a koncepció az, ami tetszik - de nem az a lényeges, hogy én vagy te mit vennénk - egy ilyen cikknél.
Az inkább szánalmas egy kicsit, hogy emberek saját maguktól nem tudnak elvonatkoztatni és nem látják be, hogy másnak mások az igényei illetve az csak sz@r lehet, mert máshogy gondolkozik.
Ja, hogy te díjnyertes fotókról beszélsz? Miért? Objektívet csak díjnyertes fotókhoz gyártanak?
Mellesleg munkához is használhatod. Egy angol ismerősöm fali printeket gyárt kissé giccses PS effektekkel, veszik a képeit, mint a cukrot - pont az effektek miatt.
A Nikonnak is van a Defocus Control, ami portéhoz elég komoly - szerintem.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Kormi76
aktív tag
Állítottam valahol, hogy felesleges? Arra pont jó, hogy pár random arc sok pénzt csináljon a kickstarterrel.
Egyébként én sehol nem definiáltam mi a művészi, az hülyeség is lenne, egyszerűen az én ízlésvilágomba ez már nem fér bele. A tiédbe meg igen, ezt is elfogadom. Mondjuk, hogy egy Capa mit szólna hozzá, arra is kíváncsi lennék. Én még olyan díjnyertes fotót nem láttam, ami azért volt különleges, mert viccesen volt elmosva a háttér.[ Szerkesztve ]
-
Kormi76
aktív tag
válasz #65675776 #14 üzenetére
Ezt én is értem, de miért is jó, ha egy képnek mű hatása van, legyen az akár PS miatt vagy egy ilyen "real life effect" obi miatt? Miért jó, ha a háttérben a blurolt pontszerű fények kis csillagformájúak? Ez a fotóművészet? Csak a külcsín számít, a kép tartalma, a kompozíció másodlagos? Szerintem sem jó a PS-el kreált fotó a valódi fotózás helyett, de nem látom ez az obi mivel több, mint a PS. Teljesen rosszak a hangsúlyok szerintem. Legyen eyecandy, effektek tömege, fantasztikus hatások, minden álomszerű, túlszaturált. Miért? A cikkben szereplő fotókon én nem érzem azt a többlettartalmat, amit ez az obi hozzáad a képekhez, nettó giccs.
-
-
tecsu
addikt
válasz #65675776 #14 üzenetére
Egyetértek, bár tény, hogy van egy tudatos, szűk réteg akik próbálják a PC-n kívül megoldani a fotózást, ahogy pl. én szeretnék techno zenét "készíteni" digitális jelfeldolgozás nélkül (analóg dalszerkesztővel stb., a rögzítés lenne digit) de ez is marginális, a trend ennek ellenkezője.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
törölt tag
És aki nem fotosoppal akar belegányolni a képekbe, hanem eleve úgy akarja elkészíteni? Bár ahogy nézem manapság már a fotózásban a fényképezőgép a legkevésbé lényeges. A valódi "fotózás", bár inkább képkészítés, egy másik gépen, egy asztali számítógépen történik. Innentől kezdve nem sok értelme van összehasonlítani a különféle vázakat és obikat. Majd a PS elkészíti a képet.
Szerintem itt valami kisiklott az utóbbi pár évtizedben. 10% fotózás, 90% utómunka.
Szigorúan magánvélemény.
-
80hun
addikt
https://www.flickr.com/groups/2638735@N25/pool/
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Ennek mi ertelme?
Ha regi fotozas, sokkal inkabb erdekelnenek a regi nagyformatumu gepek.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Kormi76
aktív tag
na, még egy eszköz sorozatgyártású giccshez. ha valaki úgy érzi, hogy ez kell a kreativitáshoz, az akár abba is hagyja a fotózást, mert elért a pályája "csúcsára".
-
80hun
addikt
A 100-as meyer trioplan inkább min. 500euro v. még több is sokszor.
Ne keverd az orestor-al ami itthon is 20-30e-ig mozog állapot fügvényébenHogy a témához is hozzászoljak simán van létjogosúlséga az obinak ha van rá vevő. Én is beválalnám
De ha valaki jobbat akar vegyen egy zeiss biotar 75/1.5-et 250-300e-ért Persze ha talál ennyiért
[ Szerkesztve ]
-
-
.mf
veterán
Millióféleképp lehetsz kreatív standard kommersz obikkal is, nem ettől leszel az.
Régi filmes SLR manuális obija; papír, olló, cellux (különböző alakú boké); harisnya, vazelin ("soft focus" elkent lágy kép); kormozott üveg (ND, grad-ND, vignette) -- tizedéből megvan a "kreatív szetted".
Ez a Lomography divatból fotós hipsztereknek van, akik nem tudják mire szórni a pénzüket.Fizik: végülis még kevésbé elszállt áron adták, mint akik a jellegzetesen fos Meyer-Görlitz 100 f2.8-at támasztották fel, csak míg az eredetit még 10-50 EUR között megtalálni aprón, ők ugyanazért 1400 EURt akartak... rossz vicc.
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
optikus
senior tag
nekem is. de nem maga az eszkoz, mert az egy tularazott gagyisag, de minel tobb fele eszkoz letezik annal jobb a usereknek, minel tobb gyarto van, annal tobbol valogathatunk. nem tudom miert van az a nagy frocsoges amikor megjelenik a mainstreamtol eltero dolog, akinek nem tetszik, (netan nincs ra penze), nem veszi. ettol meg hagy legyen ilyen is nem csak a canikon letezik...
Buy books not gear.
-
tailor
őstag
Amíg lósz@r van, veréb is lesz...
@tecsu A műszaki fotózásnak a lényege bizony éppen a valóság élethű másolata. A fotóművészetnek a lényege az egyén szubjektív énjének kifejezése. Amit pedig itt, a Kickstarteren látunk, az egy tökéletesen "belőtt" vállalkozás a fotózást divatból űzők számára, akiknek az önkifejezés kimerül abban, hogy vesznek egy kis darabszámban, kézi munkával gyártott, fényesre polírozott obit A Canonra (szigorúan erre!), meg ilyen csillagos-szívecskés blendéket, amivel meg tudnak jelenni a flickren.
Ez az obi is az önkifejezés eszköze, csak nem fotóművészetileg...[ Szerkesztve ]
-
tecsu
addikt
Nekem tetszik. A fotózás lényege nem feltétlenül a valóság élethű másolata, hanem a kreatív művészet maga.
Az a furcsa, hogy a nagy gyártók csak ráálltak bizonyos sztandardokra és le sem sz@rják az efféle kreatívkodást, különlegességeket.
Persze ez univerzális tendencia, nem csak a fotózást érinti. Valójában egész kultúránk és társadalmunk uniformizálódik és nivellál (ami csak lefelé történhet).
A Kickstarter arra jó, hogy - a sok szemét mellett - egy-egy különlegességet is behozzon a tömeggyártásba ideig-óráig.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
hemaka
nagyúr
Ennyiért már objektívet is lehet vásárolni, igaz nem leszel menő, mint ettől.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
titán
Gazdagon árazták ezt a roncsot.
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest