Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
Nézzük csak mi van itt cégnél mögöttem az asztalon:
Dual Xeon IMac, I7-es quad Macbook Pro, Lion.
Ajánlom, hogy használd és próbáld használni sok mindenre, akkor majd megérted miért írtam amit írtam És megnézheted mennyi extra pénzt próbálnak majd legombolni rólad "használat közben".Aláírom pár célfeladatra jobb, mint a PC (konkrétan adott render program kb. 20%-al gyorsabban elvégzi a feladatot mint a Windows-os ugyanolyan alkatrészekből álló), de a Pc-ben pont azt szeretem, hogy bármire jó, nem csak egy két cél feladatra és nem kerül dupla annyiba minden hozzá.
(videokártya esetén kis bios mod és máris 2-3szor többet kérnek a hétköznapi úm. Mac kompatibilis kártyáért pl.) -
Puma K
nagyúr
Az mitől lenne divat, ha valakinek fontos az egyszerűség, gyorsaság valamint a Windows 7 ugyan stabilnak mondható, de egy OSX messze felül múlja stabilitásban. Én nem használok Mac-et, mert nem lehet rajta játszani úgy ahogy én szeretek (a régitől kezdve a legújabb játékok)
Lett volna egy 2010-es MacBook Pro-hoz jutnom elég jó áron (ráadásul 3 hónapot volt csak használva), de mivel AMD VGA volt benne (én meg fentartásokkal kezelem az AMD CPU-t és VGA-t) és mert mint írtam a Mac nem játékra való (jelenleg, de ezen is dolgozik az Apple) így nem jöhetett nálam szóba (volt valahol, hogy ismét lesz Nvidia VGA-val szerelt Mac-ek, szóval ez számomra örvendetes a későbbiekben).Amúgy nem is értem, hogy a DJ-k többsége, az újságírók és fotósok többsége inkább Mac-et vesz munkára... talán azért lehet mert klasszisokkal jobb?
Van nem egy DJ ismerősöm akiknek Mac-jük van. Van akinek sima MacBook de van akinek meg Pro, aki viszont Windows alól nyomja a muzsikát az tuti kezdő DJ vagy csak hobbi szinten játszogat otthon magának és ritkán van lehetősége fellépni.
Ja még annyit az általad "IT divat börtön"-nek titulált MacBook és Pro-hoz, hogy a Mac-eket nem kell kikapcsolni, lecsukod a fedelét és már dobhatod is a táskádba. Újraindítást sem ismerik a Mac-ek, mert az sem kell... 2 ismerősömnek régóta van Mac-jük az egyik kerek 1 éve (+/- 1 hét) nem kapcsolta ki, a másik meg több mint 3 hónapja és mind a 2 emberke akikről szó van DJ, és ők hamar megéreznék, hogy ha egy konkrétan Windows-os gépet használnának, mert szana-szét fagyna, lassulna az egész rendszer ha neki akarnának látni a népek szórakoztatásának, vagy akár csak otthon gyakorolni kezdenének.
Az ilyen hozzászólásoknál olyan gondolatok jutnak az eszembe, hogy akik így fikázzák azok sosem, de még csak a közelükben sem voltak OSX-szel futó gépnek (akár Hackintos, akár rendes Apple gyártmányú gép (tudom-tudom nem ők gyártják a gép alkatrészeit)).
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
bmwk1200s
őstag
Hosszú, keservesen hosszú évek várakozásai után úgy érzem végre eljött az én időm is..
2012 tavaszán, ha az égiek is úgy akarják, megveszem életem első MacBook Pro-ját..
4mag, 8szál, HD4000, 8GB ram, SSD -- OS X LionSemmit sem írok alá!
-
dezz
nagyúr
Cseles, hogy az U-saknak alacsonyabb órajelek mellett magasabb a számozása.
(#34) Prof: Ölnek bele pénzeket és egyéb módon is támogatják az ilyen irányú fejlesztést. Rendszeres konferenciákat is szerveznek. Ahol igazán szükség van a teljesítményre, ott a fejlesztők maguktól is araszolnak ebbe az irányba. Kivéve persze, amikor inkább elfogadják az Intel támogatását arra nézve, hogy ne tegyék...
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
válasz Kotomicuki #33 üzenetére
Ehhez durván sok pénzt kéne ölnie a szoftvertámogatásba, amit sajnos nem tud. De a remény hal meg utoljára
-
Kotomicuki
senior tag
Azért bizakodnék, hogy az AMD tervei beválnak és olcsóbban tudja az átlagfelhasználónak nyújtani az ugyanolyan teljesítményű mobil belsőségeket, és a kód miatt betudja hozni az ellenfele gyártástechnológiai fölényét a teljesítmény/fogyasztás mutatóban is. Mondjuk, ez kétélű fegyver, mert ha a kékek végre felhagynának az atomos-ultrabook-os néphülyítéssel, ami anyagilag ugyan jövedelmező nekik, a vásárlók hozzá-nemértése miatt, és ők is elkezdenének ebben az irányban haladni, akkor az AMD szögre akaszthatná a tudományát, mert az utolsó mobil PC-s mentsvárából is elűznék.
A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
Prof
addikt
válasz Kotomicuki #25 üzenetére
Az átlagfelhasználót kurvára nem érdekli a kód. Meg a proci típusa se. Csak az amit lát és tapasztal. Könnyű használni vagy nem, gyors vagy lassú stb.
-
stratova
veterán
válasz SzaSza0909 #29 üzenetére
A fizikailag 4 magos (pl. i7-2670QM) mobil SB-k mind 45 W-os besorolásúak. 35W csak a 2/4-eseknél (2 mag + HT) volt. Szóval igen
[ Szerkesztve ]
-
SzaSza0909
csendes tag
Csak én hiányolom a mostani teljesítményű, de 35W-os négymagosokat (pl. a 2670QM IVy Bridge megfelelőjét)?
-
Puma K
nagyúr
Ne a legkisebb is 2.6 Ghz-ről indul... jó lenne ha az én kezem alatt is annyin járna a kis i3-masom
Ráadásul TB is van... ahhh...[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Kotomicuki
senior tag
Hát igen, ha valamilyen technológiát (itt a CPU-GPU/APU egy kóddal való közös vezérlése/kihasználása) élből nem (tud/akar) támogat(ni) a cégünk processzora, de a miénk a gyártástechnológiai fölény, akkor csak egyetlen út marad nyitva: a MHz-kre való gyúrás.
Amíg valóban nem terjed el az "újfajta" programkódok használata (az azt ismerő és használni tudó - azaz, a GPU rész is aktívan ki tudja venni a részét a számításokból, ami az eladásokban piacvezető intel-ére még nem jellemző - hardver nélkül ez nehéz), addig ez lesz a kékek stratégiája.
Az AMD marketing itt tevékenykedhetne, hogy végre tudatosuljon a felhasználókban, hogy a tisztán x86-s kódokkal már nem lehet annyira energiatakarékosan feladatot megoldani - mobil eszközöknél ez fontos ...lenne - , mint ha a GPU is részt vesz a számolásokban.
Milyen kár, hogy a "piroskáékat" sohasem szerette a programkódírás istene... vagy csak a piaci ellenfeleik bitorolnak és használnak fel ellenük jóval több erőforrást a "kelleténél"?!Szerl.: nyumdahuba
[ Szerkesztve ]
A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
FireKeeper
nagyúr
kérdés, egy ilyen presztízs terméknél, mint egy ultrabook, előjönnek-e az ilyen alkalmazások, mint a játék, meg a videókódolás. normál esetben az ilyenre desktop pc-t használ az emberfia. míg az ultrabookot inkább valami olyan eszköznek tudom elképzelni, amivel egy üzleti tárgyaláson/prezentáción a sok öltönyös mac tulaj mellett azért nem kell elsüllyedned, hogy neked csak olyan van. mert hogy a klasszikus business-notebookhoz nem sok köze van az ultrabooknak, az is biztos.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
stratova
veterán
Az ominózus 17 W-os osztály eddig is létezett, de pár Ultrabook vagy ahhoz hasonló készüléknél sok volt akkora - olyan kis vastagságú - kasztnihoz.
Végy egy i7-2667M-et - 2/4 1.8-2.9 GHz, 4M, HD3000 0.35-1.2 GHz - gyártsd 22mn-en, emelj az órajelein, tornázd fel az IGP-t és fogd rá a Mikulásra s lőn az új ULV "teteje".
Kicsit jobb is lett mint, amire a i7-3770T (~ i7-3820QM) alapján számítottam.
rudi: Megelőztél :] Kellene legalább egy szoftveres egérút, amivel elkerülhető a throttling (a la Llano/ Brazos).[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Az Air vagy a Zenbook, de a többi is 2-3 perc fullos CPU terheléstől már maximumon járatja a hűtését, ami már elég zavaró tud lenni. Persze jogos, hogy netezés közben ez nem jön elő. Minenesetre szerintem ezeket a processzorokat már nem az extra GHz-ekre, hanem a kevesebb fogyasztásra kellene rágyúrni. Persze, sejtem, hogy nagyon kisebb feszen, ami a kisebb fogyasztáshoz kellene, már nem mennének el a Core i processzorok.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
wdtv
tag
az intel lazan megoldja a fogasztas problemat, 13-18 colos tablakat fognak kesziteni x86 processzorra win8-al, es abba fer majd akkumulator
a 17 watt pont jo mar, es majd csodalkozol mikor az armos benchek a 10-det sem hozzak majdne felejtsuk mas jatszadozni egy app-al es mas egy rendes oprendszer ami alatt 60 thread fut, es rendes multitaszk, nem hiaba van 3-10 MB cache egy intel procin, az osszes threadnek be kell fernie hogy ne akadjon
az armokon annyi cache van mint egy konzolban 512kb , ami tokeletes egy alkalmazashoz, de csunyan elverzik oprendszer futtataskor[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
Na végre azt is megéltem, hogy az Intel nem heréli ki az alacsonyabb típusokat.
Azokban sem lesz semmi letiltva, csak a teljesítményük kisebb. -
erdoke
titán
A kérdés az, milyen esetben kell egy átlagos Ultrabookban thermal throttling-ot alkalmazni, azaz mikor hasít 3,2 GHz-en a proci. Ha játszol, akkor nem nagyon zavar a hangosabb venti, ha videót kódolsz, akkor ott hagyod a gépet, stb. Tipikus mobil felhasználáskor szerintem a keret közelébe se kerül az APU. ARM-os Win8 felhasználói élményét pedig hiszem, ha próbáltam... Ha az inteles Ultrabook is tud 8-10 órát, nagy ívben teszek a fogyasztásbeli különbségre. Ami a táblagépeket illeti, már más a leányzó fekvése, de oda még nem jelentett be semmit egyik x86-os gyártó sem. Persze óriási elvárásokat fölösleges támasztani, csodák nincsenek, különösen nem 2012-ben.
A legjobb aláírás a héten
-
Ezek a procik lassan már termelik az áramot...
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
rudi
nagyúr
Ez a sebességviszony lehet, hogy a Win 8 fejlettségi szintjét minősíti. Tekergettem már húzósabb kétmagos ARM procival ellátott tabletet Androiddal, nagyon nem volt gondja az alkalmazások és weboldalak megnyitásával. A nyers erő királysággal meg az van, hogy egy ideje már semmi szükség rá, a júzerek döntő többségének elég a Core 2 Duo architektúra, vagyis az 5 éves(!) teljesítményszint. Azóta inkább a fogyasztás csökkentésével kellene foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
wdtv
tag
dehogy verik, szerintem te nem tudod mennyire lassuak az arm processzorok, nem hiaba fogyasztanak keveset, 100-szor lassabbak,
a windows 8 bemutaton lehetett latni, egy win explorer ablak megnyitasa 5 masodperc volt egy armos tablanak, mig az intelen semennyi ido
a frekvencia nagyon megteveszto , nem jelent semmit valojaban, az intel a processzorok kiralya jelenleg, az armosokat max buheratotoknak lehet nevezni -
Graphics
Jómunkásember
válasz lorincmate #14 üzenetére
Hát én még nem nagyon láttam olyat hogy többet kevesebbért adjanak ja lehet hogy 1000db-os tételnél olcsóbban jön ki. az árrést majd a gyártó/szerelőcégek megnövelik
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
lorincmate
tag
növekvő teljesítmény mellé csökkenő árak dukálnak.
nem sok ember van akinek nem számít a pénz
jó lenne ha nem lenne túlárazva[ Szerkesztve ]
F4 modul
-
Boxi88
őstag
Ezek nagyon jó adatok! Ütős gépek lesznek belőlük.
-
rudi
nagyúr
Ultrabookba is iszonyat a 17 watt. Hiába a 3,2 GHz, ha a thermal throtting miatt pár percen belül visszaveszi a felére, meg süt és visít... Jobban tennék, ha inkább valami 10-12 wattos megoldáson törénk a fejüket, mert így agyonverik őket a többmagos ARM megoldások.
-
Graphics
Jómunkásember
És ezek milyen foglalatba kerülhetnek?
Van lehetőség pl, egy jelenleg i5-2430m-es gépet upgradelni mondjuk egy másik procira?Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Eszleny
aktív tag
A HyperThreading támogatásról lehet tudni valamit?
-
.mf
veterán
Én viszont komolyan nem értem az intelt.
Kihoznak egy 17W-os, alapjáraton 2GHz-es, turboval 3.2GHz-es (ha nem elírás) processzort.
Közben küszködnek az últrabukkal, aminek a sok gyengéje közül az egyik nagyobb a hűtés és fogyasztás. Ja meg a magas ár.Miért nem csinálnak csak 1-1.2GHz alapjáratú, turboval 1.8GHz-es (júzerek 99%-ának elég, nem a proci lesz a szűk keresztmetszet) procit, ami viszont 10W-ba is belefér? A régi ULV kétmagosak is 10W-osak voltak, az egymagosak pedig 5.5W. Oké, ebben benne van a komplett NB is, de egyszerűen feleslegesen erős a proci, inkább a teljesítményszintet tartva kéne csökkenteni a fogyasztást, nem pedig így fordítva...
Lorenzo: egyetértek. 975-ös korszakban volt kb. az utolsó MoDT lap. Notikba olcsón bele tudják passzírozni, de hogy mITX-ben miért nem kapható IPC-k mellett normál konzumer-vonalon is, ezt sem értem. Pedig én is sokáig kerestem, s végül csak egy Ion-Atom kombó lett, ami ugyan működik, most is arról írok, de technikailag lehetett volna sokkal jobb is.
Angel: U eddig is az ULV jelzése volt, kb 5-6 vagy még több éve (5.5W Dothan chipsetje is -U volt).
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
BandiHUN
veterán
-
erdoke
titán
Az a 17 W egy bika kétmagos procitól (up to 3.2 GHz) és egy integrált VGA-tól elég meggyőzőnek tűnik. Legalábbis Ultrabookba, tabletbe még mindig nagyon sok.
A legjobb aláírás a héten
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest