- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- Raspberry Pi
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pecc
őstag
Volt nálam egy ilyen vagy két hónapig, első hónapban jól működött. Majd a távvezérlés hol ment hol nem(elem és irányító hiba kizárva). 10divx-ből 8nak elcsúsztatta a hangját. Nem próbálkoztam firm frissítéssel. Viszont meglepően jól szól analógon sztereóban. A csatornákat befogta a tuner része, jól működött.
-
Ez a cucc működik digitális UPC előfizetéssel? A STB helyére kéne valami.
-
csigapityu
csendes tag
válasz
csigapityu #61 üzenetére
Hello all!
Sikerült megoldani a problémát! -
csigapityu
csendes tag
Hello all!
ma vettem egy ilyen gépet.
Az a gondom vele hogy nem csinál semmit!!!!
Pedig úgy raktam össze ahogy le van írva
HELP!!! -
eziskamu
addikt
Fél év vacakolás után Strong-ra (8110) váltottunk, volt a Teso-ban akciósan 10000-ért, és ég és föld a különbség a hasonlóságok ellenére! Ugyanis ugyan az a proci van ebben is (a résen bekukkantva ugyanolyan fémborda is van rajta, mint a HD500 prociján), sőt még a távirányító is ugyanaz a feliratok, néhány gomb, és az infrakódok kivételével (vagyis nem érzékeli az Alcor távirányítóját) .
A menü színei, felépítése kissé eltér, de látszik a rokonság, pláne a filmlejátszás kezelésében és a csatornaváltásban, ugyanakkor sokkal inteligensebben kezelte az automatikus csatornakezelést (kódolt adások és dupla csatornák nem szerepelnek a listában)
Scart csatija van (a HDMI mellett) és képes fogadni másik Scart csatlakozójú eszközt (pl DVD-t), és továbbpaszzolni a jelét. Ugyanakkor valamiért csak CVBS módban volt szép képe, RGB-ben mosott volt, bár ez lehetett a tv vagy a 600FT-s Tesó kábel hibája is.
És ami a lényeg, végre van olyan érzékenysége, mint a 3500 ft-s hong-kong-i USB-s tuneremnek (és ez dícséret akart lenni, mert a HD500 ezt nem bírta teljesíteni, (valamint a pvr3200h-hoz képest se érződött gyengének az USB-s tuner, csak a szoftver érzékelt kissebb jelet, viszont külső zavarokra egyformán reagáltak a PC-s tunerek).PS: A rokonság abban is hallatszik, hogy csatornaváltás után pár másodperccel változik a hangmagasság (gondolom így próbálja szinkronizálni a képhez a hangot)
-
szakalistvan
senior tag
Nálam egy 320as külső vinyót nem indított meg.
Simán látja az NTFS formátumot,8 gb pendrive-ról nézek 720p-s mkv-kat,teljesen jó
Bár néha csinálja hogy nincs szinkronba a hang lejátszásnál10 filmből 1-nél kb. -
arboczd
tag
Szia!
Leírom én mivel próbálkoztam:
1-2-4 gigás Pendrive...OK
30-120gigás külső vinyó...OK
Memóriakártya olvasó...NEM OK
Micro SD-s mobilnet... NEM OKDe memóriakártyás pendrive-val mennie kell!
Nálam:
HD anyag: kb 60MB/perc
SD anyag: kb 16MB/percÉs természetesen meg lehet nyitni gépen a fájlokat!!!
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, most fogok venni egy ilyen készüléket, főleg a pvr funkciója miatt, mivel tuner van a tv-mben.
Az lenne a kérdésem, hogy az ilyen memóriakártyaolvasós pendriveokat kezeli-e rendesen, mondjuk egy class 4es 8gb-s memkártyával?
Arra a 8gb-re vajon mennyi sd/hd felvétel fér el?
A felvételeket meg lehet nyitni számítógépen?Előre is köszi!
-
fody73
tag
válasz
bokrosolajos #54 üzenetére
Sd adásnál 1 órához kb 900Mb kell.
Hd-t még nem próbáltam.
-
bokrosolajos
őstag
Rokon vett egy ilyen készüléket MM-ban 10k-ért, és azt kérdezte,mekkora pendrive-ot vegyen hozzá! Azt sikerült kiderítenem eddig, hogy TS formátumban rögzít. Számításom szerint, kell neki min egy 8GB-os, hogy 2 óra anyagot rögzítsen.
Jól számoltam? (lehet, hogy HD ennyi sem elég, de ennél drágábban már nem költséghatékony a készülék) -
eziskamu
addikt
20 km-re lehet, hogy jó, de mi minimum 90 km-re vagyunk légvonalban, valamint az egyik mux 850 MHz-n van (ennél már csak egy csati van feljebb használatban itt az országban) és úgy már feltűnően gyenge két tv tunerhez képest is (a gépemben van egy drágább márkás és egy totál noname USB-s) gyenge.
-
fody73
tag
Üdv.
Éppen ma vettem hozzá egy 320 Gb-os vinyót. Szépen működik vele, és látja az NTSF partíciókat is! FAT rendszerű pendrive csak a frimeware frissítéséhez kell !! Idáig túl sok filmet nem néztem vele, de azokat többnyire hiba nélkül lejátszotta.
A tunere szerintem nem is olyan gyenge. Egy noname gagyi erősítős szobaantennával (pont olyan ami a teszt második oldalán is latszik) , nem éppen szabad rálátással, téglafalon keresztül, kb 20 km-röl egész jó a képminőség (csak nagyon ritkán esik szét a kép). Ja és van benne Time-shift funkció is.
Sajnos kábelről nem lehet vele felvételt készíteni, ez csak a földi adásokat veszi.Itt még egy teszt : [link]
Ez pedig a hivatalos oldala : [link] -
eziskamu
addikt
Na megoldódott minden, padlástéri kábelcsere és fw. frissítés után. Megrágták a kábelt, csoda hogy a gépem fogott valamit eddig, vagy csak most ették le az árnyékolást a mocskok
-
eziskamu
addikt
Várjál a töréssel mert jött ki új firmware. Azt írják, hogy OTA képes lett az eszköz ("levegőböl" tud firmware frissítést és már az AH is támogatja), de a régi firmwaren nem müxik és lefagyhat az eszköz (meg még ki tudja milyen hibák léphetnek fel). Bár ha minden pendrive-val kifagy akkor nem tudod frissíteni.
Fat32, ennyi pénzért én már ennek is örülnék. Rádob az ember egy 8-16 GByte-s pendrive-t (az én Kingson-om müxik), és annyi. amúgy meg az unokatesóm Akai DVD játékosa se tud NTFS-es vinyót kezelni, mégis megoldotta terrás vincseszterekkel a dolgot (szét kell partícionálni) -
eziskamu
addikt
Megvettük, de tényleg gyenge a tunere. Annyira, hogy a tök no-name 3500 Ft-s USB-s tuner vígan veszi az adást, míg a HD-500-as csak nagy ritkán (laptoppal csekkolva, ugyanarról a végpontról, az elosztót már lehúztam kínomba)
-
cirom
csendes tag
Hi all,
Akkor egy privi vélemény az én kütyümről, ami holnap tér vissza az eladójához.
Eszközök:
Philips antenna + HD-500-as ipari hulladék.Körülmények:
Egyenes rálátás a Széchenyi- és Hármashatár-hegyre is, nyitott ablak, max. 10-15 KmEredmények:
Egyetlen árva adást sem talál úgy kézi, mint automata keresésnél.
NTFS HDD: nem támogatott eszköz.
FAT32 pendrive: kütyü reboot, majd fagyás.
Média player funkció így kipróbálhatatlan.Sikeresen elbaxva rá egy fél délután
Csak azért nincs porrá törve, mert az eladó fején töröm porrá..Az nem volt jelezve sehol, hogy egy 35 méteres deep space antenna kell hozzá.
-
usisivac
csendes tag
Üdv MIndenkinek,
Érdeklődnék laikusként, hogy eme kütyü felhasználói mit tapasztaltak, vagy csak hozzáértők is válaszolhatnak:
- a tesztben emlitik hogy FAT 32 rendszerű pendrive-ra tud rögziteni, illetve médiákat lejátszani... érdeklődni szeretnék, hogy külső hdd NTFS rendszerűre tud e adatot menteni, illetve adatot lejátszani...
Többnyire multimédia lejátszóként szeretném használni, a PVR funkció csak a bonus lenne...:-?
- a másik kérdésem meg az lenne, hogy ha kábel tv-n jön be az adások, akkor is lehet köztes kütyüként használni (műsor felvétel) minden adót ami kábelen bejön tud ilyenkor rögzíteni?
Válaszokat előre is köszönöm. -
weresgyufa
tag
válasz
LeszIttVigas #44 üzenetére
Hááát nem is tudom... Nekem van egy 10 éves technikám erre a célra ami tökéletesen megy, a hobó is ment addig amíg kódolásváltás nem történt a Dilinél, sajnos ezek nem jönnek már azóta de nekem potom 2E forintomba került és az a neve hogy Nokia DBox2.
Fel tudom venni PC-vel az adásokat ha akarom, csak be kell kapcsolni a pc-t hozzá, lehet rajta net-rádiózni is van időjárás jelentés de a bővíthetőség csak a plugin-eken múlik. Láthatóan szebb képet ad mint az analóg tuner, igaz sajnos a HD-t nem tudjade ennyi pénzért mit akar az ember?
Erre ott van a HTPC-mben a CableStar HD2 tunerkűrtya...
-
LeszIttVigas
tag
Sziasztok!
Ezek az MPEG4-et tudó DVB-T tunerek nem használhatóak kódolatlan DVB-C-hez (DIGI)?
Több helyen hallottam, hogy igen, de az ellenkezőjét is. -
szaszabee
aktív tag
Karácsonyra elfogadnám
-
zotyi85
tag
Tényleg kicsi
-
Csaszykj
aktív tag
Pofás kis cucc, a teszt is jó lett hozzá!
-
eziskamu
addikt
-
gantum
tag
nagyon tetszik, pont ilyet keresek "idős embernek". az, hogy médialejátszó is, külön öröm.
-
azbest
félisten
Szerintem nem ők írják a firmware-t hanem a kínai cég akivel gyártatnak... a mindigtv matricás box-ok esetén úgy vettem ki a többféle fórumon olvasható belsős kommentekből, hogy jórészt a dizájnban van különbség a rendszer alapja ugyanaz (még a verziószámozást is egységesíteni fogják). Mivel ez nem matricás így talán kevesebb a nyomás rajtuk.
A sat.hu -s fórumot böngészve azon lepődtem meg, hogy egy-egy felhasználói visszajelzés alapján a mux-on is változtattak (pl. default nyelv megadása). Szóval, nekem úgy tűnik hogy a magyar cégek és az AH technikusai is egészen jól együttműködnek a lehető legjobb eredményért
A kínai fejlesztők/mérnökök kapcsán nem a nyelvi problémára utaltam elsősorban, hanem az affinitásra. Néha kicsit nehezen akarják megérteni probléma esetén a probléma létét. De azért jó arcok azok, csak nem annyira szorgosak, mint ahogy mi innen hisszük. Legalábbis azok akikkel dolgoztam ugyanolyan átlagos embereknek tűntek mint mi
-
eziskamu
addikt
Elhiszem, hogy válaszolnak, de firmware-t is tudnak rittyenteni (nagyobb) baj esetén?
Ugye ha egy pöttyet változtatnak valamin Muxokon, amit már pont nem komál, akkor biztos lesz új firmware? Asszem azon panaszkodott valaki, hogy a horvát MPEG-2-es adás nem megy vele, és arra meg pont nem válaszoltak.
Kínai angol: Azt vettem észre, hogy a kínai support kb úgy tud angolul (vagy annyira sem) mint én (Lostot angol felírattal még éppen megértettem, amit meg nem, azt kikövetkeztettem
). Egyszerűbben kell fogalmazni
-
azbest
félisten
Általában 5v-ot tudnak kiadni ezek a cuccok, de hogy valóban ad-e ki, azt szerintem kérdezd meg a gyártó/forgalmazó oldalán, mivel ott nem említik [link]
Szoktak válaszolni a kérdésekre. Alapvetően talán egy picit előny hogy magyar cég, mert így legalább könnyebb szótérteni velük.
Közvetlenül kínaiaktól rendelt kütyü esetén hiába volt support meg rendszeres szoftverfrissítés, ha többedik próbálkozásra sem igazán értették meg milyen problémáról beszélünk. -
eziskamu
addikt
Érdemes tetőantennát használni, de ha látszik az adótorony vagy légvonalban elég közel van, akkor talán menni fog. Ha mindegyik országos analóg adás tisztán jött be, akkor gondolom ezzel se lesz gond. Nekem a frekvenciában legközelebb eső analóg adó már a tv-n is kissé zajos, de a digitális adók még jönnek (csak van amikor nagyon leromlik a terjedés, és elmegy a vétel, pl most valamelyik hidegfrontnál).
Hogy érted a két tévét? Ha egyszerre ugyanazt a csatornát akarod nézni, még akkor is valami spéci elosztó kell, bár lehet, hogy menne szimultán a hdmi és a kompozit/line-out, (meg talán a hdmi-t is szét lehet osztani).
Külön adáshoz külön beltéri kell. -
MZsoltee
veterán
Nem nézek tv-t ha valami kell letöltöm, de szülőknél megy az idegeskedés, hogy meg fog szűnni az analóg tv adás és csak digitális lesz, ha jól tudom ugye erre jó ez a kis kütyű veszi az digitális de ingyenes (nem tudom talán 7-8 csatorna) adást. A kérdésem az lenne, hogy mekkora antenna kell ennek mert eddig egy kis szobaanatenna volt benn és jó lenne ha nem kellene fúrogatni és ezzel menne. Valamint még annyi, hogy erre egyszerre csak 1 tv köthető?
-
MEKK
aktív tag
Nekem egy ilyen cuccra lenne szükségem, csak nem DVB-T hanem DVB-C tuner-rel.
Tudtok esetleg ajánlani valami hasonló cuccot. Sajna a TV-m csak DVB-T tud szolgáltatók viszont a free csatikat DVB-C-n adják.Üdv.
D -
eziskamu
addikt
2 kérdés.
Hány voltot (és mekkora max. áramot) tud kiadni, és milyen a polarizációja (lényegében, hogy a lengyel 12 V-s erősítőm menne-e vele), mert ha jól emléxem a dvb-t-nek csúfolt antennák 5V-sek?
Szoftverfrissítés. na azért valljuk be őszintén, hogy az oldaluk alapján szerintem az Alcor csupán egy magyar kereskedő, és az ég tudja kik (többesszám!!!) szállítanak be nekik kész termékeket. Mi a garancia, hogy tényleg lesz elérhető frissítés (ha pl még egy Asus is lesz@rhat bizonyos súlyosabb hibákat)?Mondjuk még ha negatív lenne mindkét válasz, a készülék akkor is érdekelne, mert a teszt alapján jó az ár érték aránya, de illúziókat se kergetnék.
-
azbest
félisten
Ennek a menüje kellőképpen egyszerű? Vajon egy elektonikus eszközök használatában gyakorlatlan idősebb ember is boldogul vele?
Nem tudom a többi milyen, de a wayteq-em kezeléséven tartok tőle hogy nem fog boldogulni édesanyám. Le kell írnom majd neki a főbb műveletek sorrendjét, gomnyomogatásra pontosan. Amikor átrendezték a muxot nem volt tökéletes az automatikus csatornalista frissülés.
Jó lenne, ha lenne egy leegyszerűsített menü is, teljesen automata csatorna újrakereséssel, az idősebbekre gondolva.
-
pmikloska
aktív tag
válasz
headhunter #20 üzenetére
Jónak tűnik. Feliratokat is kezel? Betűméret állítható? Ékezetek jók? Színe állítható?
-
Boxi88
őstag
Tényleg nagyon kicsi méretekkel rendelkezik, és még az ára sem vészes.
-
geogabcsi
tag
Mikor lesz olyan verzió, ami DVB-C tunert tud MPEG4-ben?
-
kiki22
senior tag
sziasztok!vki nem tud vmi jo media lejatszott amiben van torrent kliens is es meg jol is viszi a legtobb formatumot? koszi elore is
-
lorenzen
aktív tag
"1993-ban hozták létre azt a DVB névre hallgató összeurópai platformot, melynek feladata, hogy koordinálja az analógot leváltó szabványos digitális televíziós sugárzás összehangolt bevezetését a földrész országaiban."
Ez így leírva félrevezető, és pontatlan.
A DVB nyílt szabvány, ami a digitális adatátviteli megoldásokat fogja egységes és laza keretbe. E szabvány nem csak európára érvényes. Például a DVB-S/S2 résszabványokat egységesen alkalmazzák az egész világon.
A DVB-T sem csak Európában van használatban. Több ország vette át változatlan néven, illetve némi változtatással és/vagy más néven.A föld nevű bolygón használt telekommunikációs frekvenciák szétosztását az ITU (International Telecommunication Union) felügyeli. Az európai szervezete ETSI (European Telecommunications Standards Institute) illetve , és az EBU (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations) szervezetek koordinálták a földfelszíni digitális átállás frekvenciáit, forgatókönyvét és az erről szóló nemzetközi szerződést.
A menetrend kidolgozásában résztvettek európán kívüli országok is, területi érintettségük okán. -
gyiku
nagyúr
tokeletes lenne nekem, ha tudna streamelni halorol.
-
Steve1207
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #11 üzenetére
Akkor ugyanúgy nyomatja, mint egy sima usb-s dvb-t tuner a felvétel részt. Az klassz akkor, köszi az infó!
Egy ilyen kütyü, rá egy vinyó és mehet az időzített felvétel, más nem is kell. HDMI-re meg rákötöm, ha nézni akarom. -
-
Steve1207
veterán
Tetszett az összefoglaló, épp a napokban nézegettem, hogy ár/érték arányban elég jó helyen van. Lényegében a gép nélküli felvétel miatt lenne jó egy ilyen kütyü nekem, vinyó ráköt és mehet is. A felvétel formátum és minőség dolgokat vártam volna még részletesebben.
Ettől függetlenül részletes bemutatás lett, köszönjük!Szerk: akinek már van ilyen kütyüje, nem dobna fel pár mp-es videt pl egy sima tv2 szintű felvételben (mivel ezt nem közvetítik hd-ben) és egy m1-es híradós (ez hd-ben megy ha minden igaz) felvételt a készülékkel?
Elég egy fél perces, mivel azért van tárigénye, köszi! -
zolaas
senior tag
Én konkrétan xvid illetve divx-t is nézek rajta, vagy 2 hete és semminő problémám nincs vele. Felirat .srt, s azt is jól kezeli. 720-as mkv filmet néztem rajta, bár a vége felé jó 2 és fél óra volt kb picit megakadt néha, de ez lehet más baja volt, mert utánna viszont ment flottul. 2 hete vettem a mm-ben apósnak karira
De lehet veszek magamnak is egyet, nagyon zsír. És ami fontos nincs rajta semmi fölös csicsa. Mondjuk lehetne picit nehezebb, h a coax kábel ne rántsa el a polcról
-
MR_Joe
senior tag
Megelőzött a kollega... épp most akartam erről a cuccról írni.. pár napja már otthon pihen egy, tesztre várva..
-
törölt tag
Jó teszt és az ára és a külleme is "versenyképes.Grat a cikkírónak! Részemről (ha kellene ilyen) előnyben is részesiteném ezt a kinézetet,mert ez még a tévé mellett kis helyen is elfér. A Divx problémát pedig hátha firmwerfrissitéssel orvosolni lehet.Hiányolom viszont a cikkíróval együt a jelszint és minőség mutatókat.Beállitáshoz jól jönne.
-
elefant
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #2 üzenetére
szia,
én nem tudtam rajta beüzemelni a timeshiftet, és a cikket a megjelenés előtt megmutattuk a gyártónak, pont, hogy az ilyen jellegű dolgokat elkerüljük.
-
Ghosti
aktív tag
Köszönjük a tesztet up neki
Tényleg kicsi, és jó az ára is, mindenkinek ajánlom!
-
csibor
addikt
Még jó,hogy megvártam a tesztet,pont a divix,xvid érdekelt volna. Sajnos pont azt nem támogatja.
-
Sicilian
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #2 üzenetére
Ha ez igaz, akkor nem értem, hogy tesztelték le, hogy ez nem derült ki
Most, akkor mi az igazság !?! -
bLaCkDoGoNe
veterán
Annyi kiegészítést szeretnék tenni, hogy a készülék - a cikkel ellentétben - tud timeshiftet, bár erről valóban nem esik szó a kezelési leírásban, valamint az elindítása sem dedikált gombbal történik.
Ezt leszámítva jó teszt, köszi!
-
szaszabee
aktív tag
Az ára elég jó És ahogy elnézem sok helyet sem fog elfoglalni
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a modemre hasonlító, médialejátszóval felturbózott Alcor HD-500-at.
- Nintendo Switch
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest