Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sennalacy

aktív tag

Én évtizedek óta játszom, figyeltem a grafika fejlődését és az első C&C és Diablo render videók óta várom, hogy elérjék azt a szintet, amit ott, akkor láttam.. ehhez képest el lehet képzelni azt a felháborodást ahogy a minecrafthoz viszonyultam, amikor először hallottam róla és a sikereiről.. a pixeles grafika mindennel szembe ment amit addig fontosnak tartottam, és egyenesen bűnnek éreztem addig bármi erőforrást ölni retro gémekbe amíg el nem érjük a korábbi renderek szintjét real time. Ez volt a hozzáállásom ez év januárjáig, láttam belőle pár videót, de sosem fogott meg és mint mondtam direktben felháborított a puszta létezése is mert visszalépésnek éreztem.
    Ehhez képest idén végül kipróbáltam és játszottam ahogy tudtam, végig is vittem. Őszintén szólva már ekkor megfogott pusztán az a példátlan tszabadságfok amit kapsz ezzel a játékkal. Gyakorlatilag szembesülhetsz a saját korlátaiddal, mert tényleg csak az határozza meg, hogy miként játszod és mire vagy képes benne. Miután végigjátszottam ahogy én gondoltam, találkoztam a "feed the beast" verzióval ami egy modokkal kibővített alapjáték. Jóval bonyolultabb elsajátítani, ezért elkezdtem nézni a youtube-on Direwolf20 videókat, illetve Etho-t, láttam az első UHC-met.. és rájöttem, hogy addig milyen sok lehetőséget hagytam benne a játékban és mennyivel más hozzáállással is lehet játszani.
    Ma már ott tartok, hogy szinte csak ezzel játszom, sőt anno a Crysis 3-at sem fejeztem be mert annyira limitáltnak éreztem a "csőben mászkálós", gyakorlatilag alig variálódó játékmenetet ahol viszonylag kevés tényleges kihívás van az emberi elme számára. Azt gondolom, hogy a minecraft egy kitűnő gondolkodást fejlesztő, kreatív képességfejlesztő és tesztelő játék. Még odáig is mennék, hogy akár tantárgyként is lehetne oktatni.
    Javaslom mindenkinek aki még nem próbálta, hogy előbb vigye végig az alapjátékot legjobb tudása és képességei szerint, majd utána nézze meg hogy mit hoztak ki belőle a profik(Etho, Docm77, Sethbling , Direwolf20, Mumbo Jumbo...) akár az építést akár a különböző automatizált rendszerek összeállítását illetően. :)

Új hozzászólás Aktív témák