Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
r3dsnake #199 üzenetére
Csúsztatsz, elég gusztustalanul.
Nem írtam forgalomkorlátról -- használatarányos fizetésről írtam, ami egy korlátos erőforrás esetén elég logikus.Én egy hónapban olyan 30-50 GB-ot forgalmazok.
Ugyan mi szólna az ellen, hogy 10-100-1000- akárhány (nyilván statisztikailag kiokoskodható) GB-fölött, sávosan vagy lineárisan, legyen többletdíj? Olyan szinteken meghatározva, hogy a többséget ne érintse negatívan, a durván sokat forgalmazók viszont igenis fizessenek többet. Egy részük nyilván megfizetné, egy másik, talán nagyobb részük meg rájönne, hogy tök fölöslegesen pazarolta eddig a biteket.Mi ezzel a gond? Már úgy konkrétan nem általános frázisokat pufogtatva a fejlődés és az őskor kapcsolatáról.
MaCS
-
r3dsnake
nagyúr
Tényleg ez a fejlődés iránya, hogy forgalomkorlát legyen. Ezért ad a google is meg a digi is gigabitet...
Nekem itthon csak 50 megabit van (6 ezerért), ezt is viszonylag olcsónak mondanám. Mit értesz olcsó, de forgalomkorlátos net alatt? Hány ft/gb? 50 megabittel kb. 15TB-ot lehet leforgalmazni egy hónapban, ha valaki nagyon akar. (És ez nagyon átlag csomag, ettől kb csak jobb van mindenkinek). Ki lenne az, aki inkább fizetne GB-ok után, ha havi párezerért semmi nem szabja gátját a szabad információáramlásnak?
-
válasz
r3dsnake #197 üzenetére
Az a gond, hogy a net nem korlátlan. Ez egy igen komolyan korlátos erőforrás, még ha az előfizetési rendszer sajnos a korlátlanság illúzióját is kelti.
És igen, amint azt már leírtam (csak a jelek szerint nem olvasol, csak kommentálsz), szerintem a többség jobban járna a forgalomarányos, de olcsó előfizetési rendszerrel.
Az, hogy egy korlátos erőforrást nem korlátlanul, átalánydíjért vehetünk igénybe, nem az őskort jelenti, hanem éppen hogy egy racionálisabb modellt, ami nem a pazarlást támogatja.
De ha tudsz olyan fejlesztésről, ahol megoldották volna a korlátlan sávszélesség lehetőségét, kérlek, linkeld már be, komolyan érdekelne.Én általában nem vagyok híve semminek, ami ingyen van -- helyette az olcsó dolgokat szeretem. Az ingyenességet ugyanis mindig valaki más fizeti meg, sokszor a visszaélők helyett. Mert szerintem a szomszéd hülyegyerek, aki 0-24-ben nyomja a torrentet, hogy aztán nézetlenül törölje a letöltött filmeket, fizessen csak a többlethasználatért, mint a katonatiszt! Ha fizet érte, jó, mert igazságosabban oszlanak el az előfizetői terhek, ergo a nem visszaélésszerűen használóknak olcsóbb lesz, ha pedig nem akar fizetni, akkor szépen a valós igényei szerint fog töltögetni, és több bit marad a többieknek.
Ugyan ezt kívánnám annak az orvosi rendelőnek is, ahol öt perc alatt négy tévén láttam a várókban és a rendelőkben különböző youtube-os streameket futni, amikről aztán az is kiderült, hogy akkor is futnak, ha ki van kapcsolva a tévé, tehát szintén non stop, hiszen a net ingyen van, a kis Raspberry-k nem fogyasztanak annyit, hogy érdemes legyen zárva tartás idejére kikapcsolni őket.Ez a bajom, a pazarlás. A lehetőségeink ugyan sokkal jobbak, mint egy éve, öt éve, tíz éve, nyilván sokkal többet megengedhetünk magunknak, sokkal nagyobb előnyökkel jár a technikai fejlődés, de attól, hogy több bitből gazdálkodhatunk, az erőforrás még korlátos, és nem az odafigyelés az őskori, hanem a pazarlás.
MaCS
Ja, albumok letöltése. Miért az ördögtől való az az elgondolás, hogy a kedvenc, gyakran hallgatott zenét off-line tartod, a változó repertoárt pedig streameled? Nekem ésszerű, etikus megoldásnak tűnik. Persze tudom, a hálózat tehermentesítése, azaz a közösségi érdek figyelembe vétele nem annyira triviális mifelénk...
-
r3dsnake
nagyúr
De ki a francot zavar egy KORLÁTLAN netnél, hogy mire használom? Menjünk vissza a forgalom alapú csomagokhoz? Netán a betárcsázáshoz? Őskorba?
Eleve azt várom már, hogy 100/100megabit alap legyen mindenhol. Ez bőségesen elég bárkinek, tartalék is van benne, és kényelmesen lehetne otthon és másik hálózat között adatot mozgatni.
Miért takarékoskodjak olyan erőforrással, ami bőségesen rendelkezésre áll mindenkinek? Anélkül, hogy zavarnánk egymást? Az internet legnagyobb hülyesége volt a forgalomkorlát, használtam anno havi 6gb-os csomagot. Ki akarja nézegetni, hogy ez a youtube videó még belefér-e a havi keretbe?
Soha nem gondoltam volna, hogy valaki a forgalom alapú internet mellett fog érvelni. Pláne 2015-ben.
Hozzátenném, hogy Steam-en egy új játék körülbelül 40-50GB. Ha bemész a boltba és megveszed dobozosan csak egy Steam kódot fogsz találni benne, otthon letöltöd. Biztos jó lenne a 15ezres játék mellé még pár ezret kifizetni csak azért, hogy el tudd indítani otthon. Én örülök, hogy nem a gépemen és nem a polcomon sorakoznak a játékok, nem a vinyóm van roskadásik tele zenével, és nem kell 3 vinyót vásárolnom a RAW fotóim backupolására, mert vannak jövőbe mutató cégek, akikkel ezt értelmesebben meg lehet oldani.
Azon meg jót nevettem fentebb, hogy töltsek le 10-15 albumot, és az elég.
-
tatabike
őstag
Persze, mindenkinek az igényeihez kell mérni, mi jó és mi nem jó. Mivel itt ugye arra van kihegyezve a dolog, hogy korlátlan internet, és sokan csak ezért vennék meg. Szerintem azoknak simán alternatíva lehet egy hasonló csomag, mint az enyém, ha már annyira az internet a lényeg. Telefonálni meg véleményem szerint majdnem mindenkinek van egy bevált szolgáltatója, én is már ugyanazzal a számmal tizensokéve vagyok a vodánál, szóval egy 1Mbites korlátlan netért nem fogok szolgáltatót váltani. A 100perc/sms így is megvan nekem is havonta a vodánál, meg ingyen hívhatok néhány számot, amit megjelöltem. A 100perc felét használom el havonta, a adatforgalmamból meg kb. 10%-ot.
-
tatabike
őstag
mlinus: Mondjuk én amúgy vodás vagyok, ha telefon, szóval ezt pont lesza*om...
SMS-t lehet vele küldeni...
juan88, olvass vissza. Mobilszolgáltatást emlegettél, nem telefont, bocs. Hogy ez nem mobilszolgáltatás. De az. Aztán jöttél, hogy de nem telefon. Hát nem. Ha pongyolán fogalmazol, az nem az én hibám... Nem lehet vele telefonálni, csak sms-t küldeni.
csabyka666 annyira lassítják be, hogy pl. online rádiót simán hallgattam, miközben böngésztem. Képeket is tudtam letölteni vagy feltölteni, a youtube már beszaggatott, de ha kivártad, míg letölti a vidit (pause), akkor azt is meg lehet nézni.
-
juan88
tag
válasz
tatabike #190 üzenetére
Telefonhívást tudsz indítani ha beleteszed egy mobilba? Tudsz hívást fogadni? SMS? Nem? Akkor ez mobilnet nem mobiltelefon tarifa. Ennyi.
Egyébként jó szolgáltatás, csak semmi értelme a kettőt összehasonlítani. Írták fentebb, hogy dualsimes telefonban is működhet, ami izgalmassá teszi. -
-
tatabike
őstag
Telenor, Hipernet Home S 3990Ft, 10Mbit (néha 20 is megvan), 25GB nappali és 100GB éjszakai adatforgalom /hó. Asztali gépen használom, eddig egyszer fogyott el a 25GB keret, azt is csak abból vettem észre, hogy beszaggatott a Youtube, a böngészés ugyanolyan gyors maradt. Éjfél és reggel 8 között meg lehet letölteni, 100GB-ot havonta.
Ehhez képest ez a UPC-s vacak sehol nincs szerintem... -
Louro
őstag
A streaming jó, nem vagyok teljesen ellene. Ha csak bele kell valamibe kóstolni, minek a teljes tartalom. De azért mennek ebbe az irányba, hogy függjenek a felhasználók a nettől. "Tárolj mindent felhőben. Felhőben mindent elérsz." Meg hasonló féligazságok. Én úgy vagyok, hogy inkább befektetett külső tárolóba és pár médiaanyagot tárolok, amiről tudom, hogy lehet később is elővehetem.
Nekem azzal van bajom, hogy munkahelyeken látom az esztelen pazarlást a youtube-nak hála. Benyomnak listákat, számokat és nem nézik a videóképet, hanem csak hallgatják. Sokan sírnak a 1000Mb-es sebességért, de mire jó? Nem 5 perc, hanem 1 perc alatt jön le a film a torrenttel? Na bumm...amíg lejön, addig készítek popcorn-t, öntök üdítőt és rákészülök. Esetleg közben leveleim megnézhetem. Ha meg stream, akkor meg pláne felesleges a 1000Mb. Na meg, amiről lentebb/fentebb már írtak. Letöltik és arányjavítás miatt visszaosztják, majd megnézés nélkül törlik :S
De nem is terelném ebbe az irányba a szolgáltatást. Egy átlag felhasználónak az 1-2 Mb/s sebesség elég lenne szerintem (nem a torrentezőkre gondolok, de mondjuk ezzel munka-, iskolaidőben is el lehet indítani a letöltést). A felhasználóknak inkább stabil sávszélesség kellene. A bullshit-et meg el kellene felejteni. Lefedettségbe kellene pénzt ölni.
(Kicsit más: Amióta WiFree van és routert cseréltek, azóta a stabil net is hetente kihagy 30-60 percekre :S Lehet a router tehet róla, de eddig sose kellett routert piszkálnom.)
-
juan88
tag
Ez ok. Nyilván kevésbé terheli a netet ha tárolásra letöltesz valamit. De amíg a legális tartalomfogyasztás a streaming irányába mozdul el, addig nem várható ezzel ellentétes irányú fogyasztói magatartás. Jobb híján én is torrentezek, mert pl. a Myprime kínálata konkrétan egy vicc, de ahogy indul itthon a Netflix az én tartalomfogyasztásom is meg fog változni. A kábelszolgáltatók is tolnak a streaming felé, sőt a mobilnetesek is az ajándék Spotify, meg Deezer csomagjaikkal. Akkor ne.panaszkodjanak, hogy a user streamel.Bár én mindig elférek 8+2 GB-n telefonon, de a szakvéleményeimet nem csak.kényelmesebb, hanem hatékonyabb is felhőben tárolni, mert 12 működési hely között ingázok, plusz jobban bízok a felhő szolgáltatók archiválásában a memkariméban (becsületére legyen mondva 6 éve hű társam).
-
-
Valaki segítsen már értelmezni a lefedettségi számokat, mert hiába aludtam rá egyet, nem értem továbbra sem.
A UPC oldala ezt írj:
Letöltési sebesség: GPRS és EDGE lefedettségi területen: 0,15 Mbit/s; 3G lefedettségi területen: 0,3 Mbit/s; 3G/HSDPA/HSUPA lefedettségi területen: 2 Mbit/s az adatforgalmi keretet tartalmazó csomagok esetében a keret eléréséig.GPRS és EDGE tiszta sor, az már kb a Faraday-kalitkában is fogható.
A bajom a 3G, és a különlévő 3G/HSDPA/HSUPA szavakkal van. Most akkor a 3G és a 3G/HSDPA/HSUPA nem ugyanaz? Vagy ez a 3G nem az a 3G? Vagy egyszerűen válasszam ki a térképen a National mobile data coverage opciót, és ha benne vagyok a babarózsaszín HSPA+ outdoor coverage területben, akkor örüljek?
Gondolom a kérdésemből látható, hogy vidéki vagyok, azért érdekelne, hogy akkor most mi van? Ezek között egyedül a 3G/HSDPA/HSUPA, ami elfogadható (ez lenne a HSPA+?), mert a 0,15Mbit/s és a 0,3Mbit/s egyaránt vicc kategória, telefonra még oké, netezni lehet vele, de a 0,04Mbit/s-os lassított T-s netem ingyen tudja (majdnem) ezt.
-
Louro
őstag
Nem huszárvágás, hanem törvény, hogy Mbit-ben kell kiírni, egészre kerekítve. Kb. 1 éve hozták ezt a döntést. A szolgáltatóknál így kell kiírni. Én se értek ezzel egyet, mert a 128kb/s is több, mint a 0, de a 0Mb lehet egyenlő a 128kb-tel.
A Kossuth téri okosok szerint ez kell a népnek. (Szerintem inkább csak demotiválta az embereket.)
-
Louro
őstag
válasz
r3dsnake #174 üzenetére
Bocs, de itt picit vérszemet kaptam. Lokális tárolás hülyeség kijelentésen.
Ha egyre olcsóbb lesz a net és egyre több ember fogja használni (vagyis most is folyamatosan nő a szörfölők száma) és mindenkinek ilyen lesz a hozzáállása, akkor ne sírjon senki, hogy lassan tölt be egy oldal, lassan tölt a torrent, lassan streamel,....
Ha egy ember szereti egy zenei stílust, akkor töltsön le 10-15 albumot (ez ideális esetben 10-15 órányi anyag), amivel pár napig ellehet. Nem streamelget folyamatosan, beletekeréssel is csak a felhasználó hergeli magát, hogy megint cache-sel. Ha van olyan film, ami tetszik és amit többször megnézne, akkor azt is célszerűbb letölteni.
Jajj, inkább nem részletezem, de a véleményem gondolom átment. Baromira feleslegesen terheljük a netet. (Pláne a gagyi minőségű képekkel, videókkal, prezikkel (,mint a facebook, flickr, instagram,youtube - na itt egy videó legalább 30x van fent...kellene valami rendes duplikaszűrő
)))
-
válasz
r3dsnake #174 üzenetére
Azt, hogy kényelmes, nem vitatom. De attól, hogy valami kényelmes, még egyáltalán nem biztos, hogy jó is -- neaggyisten etikus a használata.
Olyat kijelenteni, hogy a lokális tárolás hülyeség, azért elég erős. Mindig az adott szituáció dönti el, számos tényezővel. Ésszel kéne hozzáállni a kérdéshez, azzal, ami mondjuk nem divat, hogy figyelembe vesszük, hogy egy korlátos erőforrással, amit sokan használnának, illik takarékosan bánni. A hálózathasználatnál például figyelembe venni, hogy ismételten azonos tartalmat mozgatni értelmetlen -- bizony van, hogy a lokális tárolás a nyerő.
Persze ha használatarányosan fizetnénk a netért, sokan megtanulnának egy kicsit belegondolni legalább az alapvető kérdésekbe (főleg, hogy minek letölteni soha nem használt tartalmat), és összességében mindenki jobban járna.
MaCS
-
floratm
senior tag
UPC előfizető vagyok régóta és mindig a legolcsóbb leglassubb csomagom volt, és emléxem mikor még az asztali gépemen is ez a sebesség volt
És ezzel tudtam torrentezni-játszani...Jelenleg telenornál fizetek ezer ft/100 megáért ami lejön 4g-n, a hónap nagyrészében marad a 32/32 kbps.
Na ez az ami nevetséges, okostojások!Még a freedom s-ért is vonakodva adnék ki 3 ezert, de igen-csak elbizonytalanodtam a váltáson...telefonálás meg smsek nem érdekelnek a használható korlátlan adatsebesség nagyon vonzó.
A 32/32 kbps nettel már lehet VOIP-olni, és a rádios streamek is mennek vele megfelelő alkalmazással...itt meg 1MB röl van szóA T-röl: Néhány éve járta a házat nálunk a T-s ügynök és kérdezte hogy mennyit fizetek az internetért? Ők olcsóbban tudnák adni. Mikor meghallotta akkor mondta hogy bocs és elváltunk
Ja!És nem vagyok upc alkalmazott
-
r3dsnake
nagyúr
Streamingtől kényelmesebb dolog nincs, akár videóról, akár zenéről van szó. Zenére Spotify-t használom, videóra pedig otthoni Plex média szervert, ami realtime lekonvertálja a videót az általam kiválasztott felbontásra és bitrátára.
A lokális tárolás a hülyeség szerintem. Így legalább elférek kisebb tárhelyű telón. Csak kéne egy rendes netcsomag végre. Másolgatni felesleges, elavult dolog a felhők, streaming idejében.
-
-
juan88
tag
válasz
csabyka666 #170 üzenetére
Jah, ez a 0/0 garancia elég érdekes dolog. T-nél ugyanez van. Kötelezővé tették ugye, hogy mostmár nem csak az elméleti sávszélt kell kiírni, hanem a garantáltat is. A szolgáltatók pedig ezzel a huszárvágással oldották meg.
-
Most őszintén, sok embernek arra kell a hipergyors net, hogy filmeket kalózkodjon lefelé, amiket aztán letöröl, megnézés nélkül. Ezek a sebességek (amennyiben tényleg tudja ezt a "vonal"), bőven elegek átlag felhasználáshoz, sőt még kis kompromisszummal YouTube-ozni is lehetne vele.
Nekem csak a késleltetéssel van problémám, nem tudom, a mobilnet mennyire stabil, de a gamerek lehet nem díjazzák.Jól értem, hogy ha nem vagyok UPC-s semmilyen szinten, de nekem kellene egy ilyen mobilnet (a perc meg az SMS nekem lényegtelen, mert egy USB-Stickes routerbe menne bele a SIM), akkor 14.900 forintért kapnám meg az L csomagot? Plusz ugye az egyszeri belépési díj.
A másik dolog, lehet, hogy színtévesztő vagyok, de a lefedettségi térkép nekem nincs jól színezve. Kb az egész ország rózsaszín, akkor az most az 3G vagy az EDGE, vagy mi? A magyarázat és a térkép nem ugyanazt mutatja.
Ja most jöttem rá, hogy kattintani kell.És a vicceskedő UPC-sek pedig ezt írják a lefedettségi térkép alatt: A upc mobilinternet csomagok egyedi garantált le- és felöltési sebessége: 0/0 Mbit/s. Ennyit én is garantálok, pedig nem is szolgáltatok mobilnetet.
-
juan88
tag
Fölötted eggyel írja a T-s dolgozó, hogy jó kis csomagok ezek. Akkor mostantól ő is Upc-s, netán beépített ember? Igazán leakadhatnál a témáról, de te tudod. Én vagyok a hülye, hogy a szolgáltatói gyakorlattal szembe menő kezdeményezésnek örülök, amiben végre van fantázia, és végre nem büntet meg havi több ezer forinttal, ha nála vásárolok telefont.
Ps.: Ha ennyire érdekel a foglalkozásom pszichológus vagyok, oktatási-nevelési területen -
juan88
tag
válasz
xkraiusx #160 üzenetére
Ugyanúgy lehetséges mindkét dolog. Nem?
Most egyébként nem irl vagyunk? Vagy mi? Lehet beképzelt vagyok. Nem hiszem, hogy hozzátartozik a témához. A lényeg, hogy mindent meg lehet, kérdés hogy hogyan tesszük. Akarok-e proxyzni vagy egyéb módon hegeszteni, és kihasználni egy szolgáltatás vakfoltját, vagy veszek egy olyan szolgáltatást ami kielégíti az igényeimet.
Ps.: Lehet, hogy baromságot írtam, de a személyeskedés mindig sokkal nagyobb baromság. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Silenzio #163 üzenetére
""A válasz szerintem nem marad el, szerintem először 1 mbitre fogjuk emelni az adatkeret utáni sebességet, aztán még feljebb.""
Ha jól értelmezem, akkor ez azt helenti, hogy - Te mint T-s alkalmazott biztos bele látsz a cégbe - a közeljövőben (3 hónap ez az én szótáramban) emelni fogjátok a 32 kbps-es korlát utáni csökkentett sávszél mértékét 1 Mbitps-re?
ha igen, és nem 3 hónapon belül, akkor mikorra lenne azon túl esedékes, a véleményed, vagy információ szerint?
(Erősen gondolkodom, hogy lepaktáljak e a UPC-vel, s így ezáltal a Tmobilt otthagyjam (ahol régi 5-6000 perces lebeszélhető Like díjcsomagom van))várom válaszod, amit köszönök!
-
zseko
veterán
A VOIP már EDGE-n elfogadhatóan működik megfelelő kodekkel, nemhogy 3G-s hálón. Bár EDGE és EDGE között is van óriási különbség használhatóság szempontjából, de vígan telefonáltam rajta miközben a weboldalak csak döglődtek betöltéskor.
(#163) Silenzio akkor te is szolgáltatós emberke vagy?
Akkor mondom neked, én személy szerint már egy 128/128 kbites adatkeret utáni sebességet is elfogadhatóbbnak tartanék a mostani 32 helyett
Menjen rajta a netes rádió rendesen, a többi nem fontos
Ja, látom már, Telekomos vagy.
-
Silenzio
addikt
Szerintem is remek csomagok, de nem érzem veszélyben a "munkahelyem", mint szolgáltató helyzetét. 5490-ért van hálózaton belüli ingyen hívásunk, ami jóval több előfizetést jelent. Mobilon meg nem netezek annyit, elég a 3 gigám. Mobil stickben van értelme ezeknek, de a 7000 körüli társkártyás 30 gigás 150 mbittel 80%-os lefedettséggel számomra még mindig jobb ajánlat. Persze ha valahol nincs vezetékes hálózat, az más tészta, ott ez a UPC-s ajánlat sokkal barátibb. A válasz szerintem nem marad el, szerintem először 1 mbitre fogjuk emelni az adatkeret utáni sebességet, aztán még feljebb. A vásárlók csak jól járnak, ha valaki végre felrázza a piacot.
-
pit stop
addikt
válasz
mbalint987 #157 üzenetére
Inkább onnan kéne nézni, hogy megadták ezt a lehetőséget. A felár egyértelműen annak szól, hogy ha nagyon akarod vedd igénybe, de inkább legyél az ügyfelünk - mindenkinek úgy lenne a legjobb.
-
zoli62
addikt
Hát nyugodtan lehetett volna a legalsó S díjcsomagban is 1000 lebeszélhető perc, a többiben meg értelem szerűen arányosan több, akkor lett volna igazán ütős ajánlat. Úgy tűnik, a UPC nem mert ennyire merészer lépni. A használt 3G hálózaton (ez a 4 Mbs-ban maximált sávszélességből logikusan következik) nem tudom, mennyire fog akadozásmentesen működni a VOIP, főleg az alacsonyabb havidíjas Freedom S és M-ben, ahol kevés a bennefoglalt lebeszélgető percek száma, és számukat ezzel lehetne növelni Pár dolgot megkérdeztem. Korábban vásárolt Vodafone hálózati záras telefonokban nem működik a UPC által adott SIM kártya. Két egy ügyfélszámon levő Freedom S illetve M díjcsomagban levő előfizető egymással nem beszélgethet ingyen.
-
aszti75
senior tag
Hat ez igy teljesen nem fedi a valosagot!
Itt nalunk pl a Telekomnak 2g es 4g a lefedettsege.A 3g nem letezik.A fiam telefonja a HSDPA-t tudja csak,de csak 2g-re tud csatlakozni hiaba allitja be a telefonon a 3g-t,csak Edge van neki.Nekem viszont LTE kepes a telefonom es csatlakozik is a 4g-re.
Nem szukseges a 3g ahoz,hogy LTE legyen. -
mbalint987
aktív tag
Ez egy nagyon jó kezdeményezés lenne, DE nem kéne olyan nagy felárral értékesíteni a nem UPC-s ügyfeleknek. Én sajnos nem tudok UPC-s ügyfél lenni, viszont nagyon szívesen előfizetnék egy ilyen szolgáltatásra.
-
xkraiusx
tag
Telenor smart tarifa 1+1db proxy server is képes erre...
-
KTTech
veterán
A mai világban sok embernek ennyi a vezetékes sávszélessége, és nem dőltek eddig még a kardjukba bele... én konkrétan többre tartom, mint a T-s LTE-t, amit pár perc alatt ki tudnék végezni, ha nem figyelnék a végletekig a felhasználásra (+még nem is LTE-n vagyok, mivel nem tudja a teló).
Ha meg fel van extrázva a csomagom, akkor 3x ennyibe kerül, de még mindig korlátos... Utána a 32kbit/s meg elég gyászos a 2Mbit-hez képest... Megnéztem egyébként a telóm most is 2-3Mbit/s körül szokott dolgozni (7-nél többet nem is tud a Note1...), fölé nem nagyon megy. YT-al nincs gond, FLAC-al sem, nem kérnek nagyobb sávszélt. A Horizon GO-nak se kell több, a VOIP szolgáltatásoknak meg töredéke is elég (most a legnagyobb gondom, hogy köt a hűségnyilatkozat). -
-
Legtöbbször törlik.
Konkrét eset: emberünknél havi 20 Tb a netforgalom (utóvégre ingyen van).
- Mit töltesz le?
- Filmeket.
- Miket?
- Nemtom, nincs időm megnézni őket.
- És hol tárolsz ennyit?
- Van egy terás külső HDD-m.
- De az másfél nap alatt megtelik?
- Á, félig üres, minden nap törlöm, amit letöltöttem.No comment.
Cégnél: nagy a panaszkodás, hogy lassú a hálózat, egy 2 GB-os anyag fél óra alatt ér át egyik gépről a másikra. Mondom, lehetetlen, gigabites a hálózat, legrosszabb esetben is pár perc alatt át kell érnie.
Aztán kiderült, hogy MINDENT a felhőn/interneten keresztül küldözgetnek, utóvégre ingyen van...MaCS
-
zseko
veterán
Igazad van ez csak net, de miután a hozzászólásodban is csak netet neveztél meg (Egész pontosan hol kapsz 4000-ért 5-10 GB-t?), így félrementem
Ráadásul én a telefonálásomat voippal, viberrel, skype-al oldom meg mert nem fogok 40+ forintokat fizetni egy percért, így végképp számításba sem vettem a telefonálást
Egyébként kétkártyás mobil, egyik slotba ez, másikba a telefonálós kártya, és meg van oldva.
(#145) Bóti
Böngészés: 1-1 oldal betöltése pár kbyteAham, nézted te már, hogy mekkora a mérete mostanában egy weboldalnak? Betöltöttem a ph lapcsaládok kezdőoldalait, összesen 5MB.
(#146) MaCS_70
A gond az, hogy iszonyatos pazarlás folyik sávszélesség tekintetébenÉs ebben az egyik legnagyobb bűnös maga a google, egy nyomorult youtube videóba nem lehet már beletekerni anélkül hogy el ne kezdené újból letölteni az egészet az adott ponttól
Míg régen ha letöltődött akkor bárhová ugrálhattam benne már utána.
-
Így van, pazarlóak, sőt, értelmetlenek az igényeink. A kedvencem pl. az, amikor a HD-s kijelzőre is cak FHD-s tartalmat hajlandó valaki letölteni.
A UPC meg mégis mi a fenéért szolgálná ki saját költségén, a saját piaca terhére (tehát de facto veszteséggel) a nem ügyfeleit? Mert a szemetek nem adják mindenkinek a WiFreet...
Mégis mi a fenéért adnák? A befizetett összegekből élnek és nyújtják a szolgáltatásukat.MaCS
-
Ez valóban nagyon új döntés, ráadásul még nem igazán lehet tudni, hogy mit is fog jelenteni valójában. Még elméletben sem, nemhogy a gyakorlatban. Mondjuk úgy, hogy valamit mondani kellett...
Régi téma ez, a netsemlegesség hangzatosan szép eszméje és a hálózat üzemeltetésének, a szolgáltatások biztosításának szakmai érvei közti örök harc.A gond az, hogy iszonyatos pazarlás folyik sávszélesség tekintetében -- még ha a rosszindulatú felhasználást nem is számítjuk, úgy is. Soha fel nem használt bitek tömkelege foglalja a kapacitást a hasznos tartalom elől, a felhasználók nagy része csak azért tölt ész nélkül fel-le, mert ingyen van.
Személy szerint a józan ész szerint és szakmabeliként is hatalmas baromságnak tartom a korlátlan átalánydíjas netet -- legyen olcsó, de forgalomfüggő, és hirtelen mindenki jobban járna.
Céges és magánszemély kapcsolataim nagyon nagy része produkál havonta tucatnyi terabájtnyi TÖK FELESLEGES adatforgalmat. Nem olyat, amit értelmetlennek tartok, hanem olyat, aminek de facto sosem lesz haszna, mert csak átfolyik a csövön, hiszen ingyen van. Így van beállítva, így volt kényelmes, nem kell vele foglalkozni...
MaCS
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Nem akarok megsérteni senkit, de annyira csípem a sok tufa embert, aki csak magyarázni tud, de az, hogy utánanézzen/számoljon, már luxus.
2 Mbit - 256 kbyte/s letöltést jelent.
Böngészés: 1-1 oldal betöltése pár kbyte. - sima
Online játék: Bp-i szerverhez 30-40 ms. - ok
320 kbps mp3 stream, az 40 kbyte/s - sima
480p film ~700Mb/90perc -> 700Mb/5400s -> 716800kb/5400s -> 132,74kb/s.Igen, tudom, full HD, meg 4K kijelzőn nehogymár 480p filmet nézzek... Blablabla
De mondjuk melóba elindítod a 720p film letöltését, 2 óra alatt kész.
Nem értem mire van a fanyalgás.
Azért nap közben csak van 2 órád, amikor nem a telefonod nyomkodod..A másik a UPC WiFree..
Azért nem elérhető mindenki számára, mert a UPC központilag firmware frissítést engedett rá az eszközeire, hogy ezt a szolgáltatást nyújtani tudja, és nem gondolnám, hogy más szolgáltató eszközeihez hozzáférne.. -
Stanlee
őstag
Az EU rabolintott, hogy a szolgaltatok ketsebessegesse tehetik a halozataikat, tehat kulon zsetonert kaphat olyan savszelesseget/kapacitast az ember, amin jobban porog az adat, priorizalva van, a tobbi meg megy a normal kapacitason keresztul. Ez egy par napos dolog, de Mo-n sehol nem lattam rola hirt.
Persze felesleges, hogy egy cegnel ha van 10 iroda, akkor ott mindenhol masik online radio szoljon, vagy a youtube.rol streamlejen valaki tv-adast, mert nem mindenhol van 100 mbit, es gyorsan megeheti a sok streaming a savszelesseget.
-
daninet
veterán
Nézőpont kérdése. Akinek egész nap a fején van a telefon, az teljesen más eset. Nyilván a korlátlan csúsztatás, de 2000 perc az nem kevés, és utána is 10ft körüli a percdíj ami kevés helyen annyi. Plusz aki flottában van azzal ingyen beszélsz, nálunk már a fél város belépett
-
mexel
veterán
Erről a 3 betűsről beszéltem. Csak azért ott is ha megnézzük a középcső csomag ra is kell 2 év hűség és azt mondják korlátlan. Kisbetűvel pedig hogy korlátlan 2000percig, utána fizetős.
A korlátlan pedig kb 14000ft ha jól tudom 2 év rabsággal. Akkor talán az sem olyan jó nem?
-
Végre, más is így gondolja!
Szerintem is: mivel a sáv szélesség korlátos erőforrás, bűn pazarolni. Ezért nagyon ki vagyok akadva az on-line zeneszolgáltatásokra, az otthonról streamelésre, meg úgy általában minden olyan felhasználásra, ami azzal jár, hogy ismételten terheljük a hálózatot olyan adatforgalommal, ami repetitív, tehát értelmetlen újra és újra ugyanazt átnyomni a dróton.
A jelenlegi világban valahogy az a szemlélet terjedt el, hogy a netforgalom ingyen van (vö. netsemlegesség), úgyhogy toljuk (vagy húzzuk) csak, ahogy a csövön kifér, mindennek a pillanatnyi és hosszú távú következményeit meg úgyis állja a közösség -- ellenben lehet panaszkodni, hogy a szemét szolgáltatók pénzt kérnek a szolgáltatásért, a fejlesztésért.
MaCS
-
KTTech
veterán
Budapest - Szentes - Méhkerék - (Nagyvárad) - Ártánd - Szolnok - Budapest útvonalon szoktam közlekedni, és általában 192-es netrádiót hallgatok. Megszakadás még nem nagyon volt, és a telefonom HSDPA+ -t jelzett folyamatosan... (sajna a 1,5GB nem sokra elég... és így is 9200 Ft-ba kerül a T-nél). A többi szolgáltatót nem tudom, hogy konfigolja fel a bázisállomásait.
-
daninet
veterán
Miért nem lépnek be az emberek nyílt flottákba? Rengeteg van. Ahhoz képet ezek az árak nevetségesek.
-
juan88
tag
Lehet én értek félre valamit, de ez nem mobilinternet előfizetés? Ráadásul külön modemmel? Vagy megveheted kiegészítő tarifaként is a díjcsomagod mellé?
Nekem ez úgy jön le, hogy 4000 Ft-ért még egy másodpercet se telefonáltál, ergo nem jön ki 4000 Ft-ból, csak 4000+mobiltarifából. -
zseko
veterán
Például a Telenornál.
Hogy kiemeljem a lényeget:Hipernet Active: 5GB - 10/2 MBit/s - 3990Ft, plusz kiegészítésként az extra kedvezménykeret mértékéig (1300Ft) választhatsz éjféltől reggel 8-ig 100GB netet.
Hipernet Medium: 10GB - 30/5 MBit/s - LTE képes modem 0Ft-ért - 4990Ft. Itt is van extra kedvezménykeret (2300Ft), eddig az értékig díjtalanul lehet választani az oldalon lentebb felsorolt szolgáltatásaik közül. Ilyet fogok kötni amint április végével lejárt a hűségidőm.
-
devast
addikt
válasz
puskas83 #128 üzenetére
2 megabittel flac-ot streamelek otthonról (4mbit upload-om van).
2 megabittel SD sorozatokat tudok streamelni otthonról.
4 megabittel 720p -t, és az 1080p-k jó részét tudom steamelni otthonról.
És a videókat nem kell átkódolni, transzkódolni stb....
Net rádiót 1 megabittel is simán lehet streamelni. -
Louro
őstag
válasz
-=MrLF=- #121 üzenetére
Én mindig is hangot adtam mindenhol annak, hogy munkahelyen youtube-ról HALLGATNI zenét nevetséges. Felesleges sávszélpazarlás. Töltse le és vigye be adathordozón vagy hallgasson online rádiót. Előbbivel ugyanazt érheti el, mint a youtube-on. Úgyse nézik a klippet folyton.
Szóval ez egy jó lehetőség lehet.
Vájt fülűeknek biztos lassú lesz, hogy gyengébb minőségben lehet csak ezen a sebességen hallgatni rádiót, de a többségnek szerintem bőven elég. Ha a Youtube-ot csak egy napra kikapcsolnánk hirtelen akkor sávszélesség szabadulna fel, hogy belátnák az emberek, hogy nem kell 20000000 Mb/s.
Nekem tetszik ez a kezdeményezés a UPC részéről. Picit megvannak szorongatva a nagy mobilcégek. Csak a lefedettséggel bírják....(a garantált sávszélt még nem néztem, de meg is lesem gyorsan.)
-
Dezsike
tag
Nekem egyszer sikerült teljesen korlátlan mobilnetet varázsolni magamnak a T-től, valószínűleg valami hálózati bug miatt, így a csomagom majdnem 4x-esét forgalmaztam le. Ilyen ajánlatot adjon bármelyik szolgáltató, esküszöm azonnal váltok.
1 Mbit jó sebesség böngészni, levelezni, chatelni, sőt erre sok esetben az EDGE is elég. Netes rádiót is lazán lehet hallgatni, persze nem veszteségmentest, de telefonon úgyse lenne nagy különbség a 320k-s mp3-hoz képest. Remélhetőleg előbb-utóbb a nagyok is jelentkeznek majd hasonló ajánlattal. -
-=MrLF=-
senior tag
Nekem tetszik ez az ajánlat, az otthoni 20/1 Mbit/s ADSL mellé jó lenne.
Most tartunk ott kb. mobilnettel mint mikor átléptünk 56k modemes betárcsázós percdíjas net-ről, korlátlan ADSL netre. Az 1-2 Mbit/s korlátlan mobilnet nekem bőven elég.
Youtuberól meg lemented a videót és úgy már megtudod nézni. -
Kasya
nagyúr
Most igy gyorsba lefuttatva a tesztet. Nekem 30/10-es a mobilnet a Balatonnal, holott otthon az Invitel 10/2-es. Orulnek, ha a vonalas netem fele annyit tudna mint a mobil
500MB eseten a 3G eleg szvsz. De 3G azert ma mar nem nagy elvaras. Az mondjuk nem baj, ha kis csomaghoz is nagy sebesseget adnak, csak ne jelenjen meg felarban.
-
juan88
tag
Nah ehhez képest:
Magenta: 10/15k havonta 500 MB
Kék: 10/14 havonta 500 MB
Vörös: 10/13 havonta 500 MBAkkor megérte az Lte? Gyorsabb az tuti. Utána meg 25kbs. Mintha elindulnál Nyíregyházáról Győrbe előbbi esetekben 50l üzemanyaggal, de egy Porsche 911 volánja mögött, míg Upc-nél korlátlan üzemanyaggal, de egy Suzukiban. Melyikkel érsz oda előbb?
Megint csak egy személyes dolog, de nálam ennél drágább díjcsomag a rengeteg mobilfizetés miatt nem játszik, sőt már ezek sem.
Off: Attól is herótom van, hogy ha veszek telót is mellé, akkor plusz 4k az előfizetési díj. Mégis mire fel? Az 24*4k, 96k, abból azért már egyébként is elég fasza telefont vennék.
-
Adamyno
tag
"Ahol van LTE, ott van HSDPA legalábbis ezt tapasztalom a T hálózatán."
Ez nem igaz, nem voltál még vidéken + a határszéleken. Nálunk is csak 2G+ és 4G van. Akinek csak 3G-s modeme van, az b...tja. Ez a kezdeményezés nem rossz, mert ilyen sebesség bőven elég egy okostelefonra de sokszor asztali gépre is. Youtube pl. 4Mbit-en gyönyörűen viszi a FullHD filmeket megállás nélkül. IP kamerát üzemeltetni is jó ott, ahol nincs más lehetőség vagy több 100 ezer vagy millió forintba kerülne a kiépítés. Vodának a 3G lefedettsége nagyon jó, nálunk somogy dombos berkeiben az erdőben is van Voda 3G 10-16 Mbit/s sebességgel.
Ott a T 4G-je is, csak 200-500 MB fél perc alatt elfogy ugyanennyi vagy több pénzért.
-
viharfok
csendes tag
Most mértem vodánál 3G-n 19Mbit/s letöltési sebességet, mire elég ez az 1/2/4Mbit?
-
juan88
tag
Jaj barátom ne menjünk már bele értelmezési
kérdésekbe, mert még a végén még találom tőled kérdezni, hogy ha nem vagy Upc előfizető, mi a relevanciája számodra a Upc mobilnak.Mintha én sírnék, hogy a Gattyán Rolls Royce-ja milyen egy szar autó, hogy ennyit fogyaszt. De valóban igazad volt, ha nincs Upc előfizud, akkor igencsak borsos az ára, és értelmetlen. Ezt amúgy le is írtam. Pár hsz-szél feletted. Ilyen nehéz két mondatot elolvasni?
Egyébként nem Upc-nél dolgozok. Te a T-mobilnál? -
juan88
tag
Tény és való, 720p alatt nem tűéles Yt videókat fogunk látni. De nekem (és lehet hogy csak nekem) egyszerűen nem életszerű, hogy 500 MB adatkorláttal hd videót nézzek. Azt az információt amire kíváncsi vagyok tartalmazza a kisebb felbontás is. Kikapcsolódás céljából, amikor már minőségre megyek meg nem melóban fogok YouTube-ot nézni. Az egyetlen keresztmetszet, ha valamiért, pl egy prezentáció közben nekem feltétlenül szükségem lenne a Hd felbontásra, és valami banális véletlen során nincs wifi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HP ChromeBox G2, olcsó pici gép internetezésre.
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest