Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dystopia
tag
válasz #65675776 #46 üzenetére
Elnézést, de tudtommal ez ELVILEG nem így van.
Az addig OK, hogy a felsorolt SI prefixumok ezres váltószámot jelentenek, de (kicsit ugyan már megporosodott) diplomám szerint az informatikában nem ezt használjuk. Az is megvan persze, hogy a HDD gyártók egy ideje már bedobták ezt a cselt, de igazából arról sincs konszenzus, hogy a HDD-k esetén így kellene eljárni, ezért is látszik egy merevlemez mérete sokkal kisebbnek (programból lekérdezve) annál, aminek eladták. Pendrive, memkártya ditto. De nem tudom, hogy mennyire nyelnénk be pl. azt, ha egy memóriamodulnál 1000-es váltószámot használna vki.
[ Szerkesztve ]
Lüke, én vagyok az APUd!
-
Dany007
veterán
Photoshop!
-
törölt tag
Rosszul tudod. Az SI szerinti decimális átváltás során érvényesek a hagyományos prefixumok, azaz a kilo, Mega, Giga, Tera, stb.
Bináris átváltásnál ezek a prefixumok kapnak egy binary kiegészítést, így lesznek kilobinary, Megabinary, Gigabinary, Terabinary, stb. Ha ezekben összeolvasod az általam félkövérrel és dőlttel szedett betűket, akkor megkapod a prefixum rövidített nevét (kibi, Mebi, Gibi, Tebi, stb). A félkövérrel szedettek pedig a bináris pefixumok jelei (ki, Mi, Gi, Ti, stb). Azért nem a binary első betűje lett kiválasztva, mert az könnyen összekeverhető lenne a bit jelével (b), vagy akár a byte-éval (B). Régebben, mikor még nem voltak ekkora adatmennyiségek, és igazából csak a kilo volt használatban az infotech-ben, a bináris kilo prefixumot K-val jelölték, szemben a decimális k-val.
Átcseszés meg nincs. Minden gyártó feltünteti az oldalán, hogy hogyan értendő az átváltás. Pl a WD oldalán:
"As used for storage capacity, one megabyte (MB) = one million bytes, one gigabyte (GB) = one billion bytes, and one terabyte (TB) = one trillion bytes. Total accessible capacity varies depending on operating environment. As used for buffer or cache, one megabyte (MB) = 1,048,576 bytes. As used for transfer rate or interface, megabyte per second (MB/s) = one million bytes per second, megabit per second (Mb/s) = one million bits per second, and gigabit per second (Gb/s) = one billion bits per second."
A Sandisk kicsit másabb megoldást alkalmaz. A kapacitásnál levő két vörös csillagra ráviszed az egérmutatót, akkor megjelenik egy cetlin a megfelelő szöveg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De még Memory Stick is van az is pont 64 Megás. A K750 csinált 300KB-os fotókat 2MP-es méretben. Ráfért 200 darab. Meg még a belső tárhelyen is volt 36 Mega szabad. Mekkora vagány volt ez anno, az előző telóm után aminek csak 9 Mega helye volt és nem lehetett bővíteni.
Meg az első 512-es memkarim. Emlékszem akkor a 4 Gigás került valami 12-14 ezerbe kb.Tavaly meg kínomba 8 Gigásat vettem havernak 3-ért a fostos telójába pár MP3 zene miatt, mert nem kaptam már kisebb kártyát ennél. Attól tartottam az őskövülete nem fogja felismerni, de látta mind a 8 Gigát szerencsére kezelte rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
Szép szép, csak egyáltalán nem igaz a kép. Grat PH. Bőven nem 128 MB volt a max 2005-ben.
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
marquuard
veterán
Jó látni, hogy ennyit fejlődött ez a szegmens.
PSN ID: marquuard
-
csordas11
aktív tag
Van ám fejlődés.
-
Router
őstag
8K-ért rendeltem(!) hozzá a 32-es kártyát amire max 5 vágott mp3 fért.
www.reballing.hu/forum
-
kakuk.tamas
addikt
Van már 256 gigás kártya is. Igaz, még MicroSD-ben nincs. De minek is akkora?!
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
-
törölt tag
Én csak nyolc bit eltérést látok. Ha kínai webshopos, akkor pláne.
-
donjohnson
addikt
válasz donjohnson #29 üzenetére
vagy a forrás szerint ugye még korábban, ápr. 24.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
donjohnson
addikt
az is megér egy misét, hogy mire eljutott hozzátok ez a kép, addigra a kép is elavult lett.
május óta kering a neten.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
vince
őstag
2003 decemberében vettünk Sulinex Expressz konstrukcióban egy HP735-ös digitális fényképezőgépet 99000 Ft-ért (ebből 60000 Ft-ot visszakaptunk adójóváírás formájában), amihez a 256 megabájtos (normál méretű) SD kártya 22000 Ft volt
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
DR|FTK|NG
veterán
-
elmepocok
tag
Bazi gyorsan öregszem...
-
liksoft
nagyúr
Én inkább ilyesmit keresnék. [link] Annyi változással, hogy RAID1-ben futó két kártyával. Fényképezőgépbe ideális lehetne esküvőkön, gyerek születésekor, stb... Hiszen van olyan ami nem ismételhető meg.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz cskamacska #13 üzenetére
Én igen!
-
cskamacska
addikt
Emlékszik még valaki ezekre?
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Bembee12
aktív tag
A 128GB az 131072MB
131072mb-ban a 128mb az 1024, tehát 1024-szer akkora. Vagy szerintetek?[ Szerkesztve ]
Személyesen már nincs alku *** Az hogy láttál belépve az oldalon, az nem jelenti, hogy üzeneteimet is olvasom *** Android without Root is like donut without sugar, it's tasteless *** Nem szeretek telefonon eladni, írj privátot *** Oneplus 8 Pro*** Viber (ejtsd: Vájber) ***Win10=Spyware, csak az LTSC
-
Stifler93
tag
A sebességükről is jöhetne kép
iPhone 15 Pro 512GB; iPad Pro 11” 256GB; Retina MacBook Pro 13", Apple Watch
-
Simi37
őstag
Akkor 10 év múlva 128 TB-nak kell jönnie
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
nagyúr
NO SHIT!!!
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
gerii
addikt
Varázslat
-
DR|FTK|NG
veterán
Mit akartok? Csak 1024-szer akkora.
Amúgy eléggé durva ez a változás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest