- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- TV antenna és jelerősítés
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Hmmm. Ezek mind stimmeltek számomra, de fene gondolta volna, hogy 64 bites üzemmódban is ezt használják. Abban a hitben voltam, hogy az x64-es hardverek esetén ez a 3 szintű címfordítás és a célhardverek a 100% 32 bites kompatibilitást használják.
Átolvastam a linkelt anyagokat, és a hozzászólást figyelembe véve értelmeztem.
Amennyiben ezt helyesen tettem, arra a következtetésre jutottam, hogy akkor történne TLB és egyéb egységektől mentesen, ha a fizikai címzés a logikaival megegyezően, 64 bitre terjedne, de ehhez a CPU-nak valós módban kellene üzemelnie. Azt már rég tudjuk ez milyen buktatókat rejt, tehát gondolom ezért nem implementálnak már ilyesmit többé.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
A Mushkin 1600MHz / CL6-8-6-24 ígéretes lehet, de kíváncsi lennék a kompatibilitására.. Ilyenem van most OCZ-ből, Low-Voltage Platinum kit, de fos az egész. i7-tel lazán megy névleges értékeken, AMD-vel (Thubannal és C2, C3 Denebbel is próbáltam) még 1333/CL7-en sem indul, csak CL8-on.
A rendszeremmel nincs semmi baj, Corsair Dominator lazán szalad benne CL7-7-7-20/1600MHz-en, Crucial Ballistix meg 1333/CL6-6-6-15 időzítéssel. Szal a RAM nem okés, nem AMD-re van szerintem optimalizálva. Kérdés, milyen ez a Mushkin ilyen szempontból...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
"A 64 bites is csak félig igaz, nem 64 bitesnek kell lennie az OS-nek, hogy tudjon több, mint 4 (vagy 3,5) GB-t, hanem támogatnia kell a PAE-t. Ez desktop Windows esetében a 64 bites verziót jelenti, viszont server Windowsoknál, vagy bármilyen Linux disztribúciónál a 32 bites verzióban is benne van, azok látnak többet."
Nem. Az OS-nek vagy natívan 64 bitesnek kell lennie, természetesen 64 bites hardveren. Ekkor 2^64 az elérhető cím, ami 16PB (petabyte). 2^32 = 4GB, ezért a 4GB limit. vagy támogatnia kell a PAE-t, ami 32 biten 4 bittel terjeszti ki a címeket, így válik lehetővé a max. 128GB memória megcímzése.
64 bites címzés éppen nem használ PAE-t, felesleges adminisztratív költséget okozna ez...
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- Macska topik
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BMW topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- ASUS PROART Z790-CREATOR WIFI Alaplap
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Quadro FX 570 eladó
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest