- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Úgy tűnik, félreértettél. Nem azt kértem számon (nyilván semmi jogom nem is lenne hozzá), hogy nem nézted meg. Hanem közöltem, hogy:
- Szinte bizonyosan sima Full-HD a felbontás a 47"-esen is, mármint összesen, amiből 3D-ben itt 1920x540 lesz (mégpedig nem dupla-vastagok lesznek azok a sorok, hanem fekete csíkokkal a normál vastag sorok között, mert 1-1 szem csak a páros vagy páratlan sorokat látja, a többit pedig feketének - és az sem igaz, hogy az agy a kettőt összeadja és kijön a teljes felbontás, itt ez nem működik). Csak abban nem vagyok biztos, hogy a 47"-eset is láttam, vagy csak a 42"-eset. De nem túl valószínű, hogy a 47"-es más, mint a 42"-es és a kisebbek.
- Nem úgy beszéltem, hogy még nem is láttam.
- Így sem rossz.[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
Montam, hogy megnezem. Irtam, hogy sok a melo. Nem tudom mit nem lehet ezen erteni? Egyelore a vinyot probalnam berakni lassan 2 hete a gepembe de meg arra sem volt idom(ma vegre sikerult vennem molex-sata power kabelt, hurra).
+ meg memoriat is kellene valahogy egyszer(ha nem alszok 2-3 napig talan meg is csinalok mindent) tesztelnem. Elnezest ha kesve nezem meg de az embernek van mas dolga is.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
dezz
nagyúr
Aham, szóval, annyira már meg tudtad nézni, hogy egy ilyet leírj:
"Nem latod. Mas is irta, hogy eles mint a tu. Nna itt is."
De azt nem tudtad 2mp alatt megállapítai, hogy a szokásos 1080 sor van-e vagy 2x annyi?
De azért ilyeneket írkálsz:"Ki kellene probalni az embereknek eloszor aztan irni rola."
Nos, tudod, én kipróbáltam, és mivel összesen csak 1080 sor van, 3D-ben jól látszott, hogy függőlegesen feleződik a felbontás - mivel láthatóak voltak a sorok közötti fekete csíkok is. (Kivéve persze, ha olyan messziről néztem, ahonnan már eleve a Full-HD sem jött ki.)
Igaz, összességében ez nyúlt némileg jobb látványt, mint az aktívok (már megfelelő magassági szögből, ami itt elég szűk). Szóval, valószínűleg én is ezt választanám. De azért nem kellene félrebeszélni.
-
siriq
őstag
Nekem most ironiara sincs idom. Szintugy nem foglalkoztam az lg-vel. Meg a 3 TB-s vinyomat sem raktam be a gepbe)pedig mar tobb mint 1 hete itt pihen a gep mellett). Talan majd jovoheten....
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
szab.tam
nagyúr
szerintem irónia volt a kédése. 2160 soros kjelzők még nem nagyon repkednek errefelé mostanság...
vagy tévedek?(habár a japánban lehet...)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
siriq
őstag
Passz. Talan penteken lesz idom megnezni. Nagyon el vagyok havazva a munkaval. Orulok ha a gepemet latom. BF3-rol nem is almodok (inkabb csak almodok......).
[ Szerkesztve ]
-
Geri0527
csendes tag
Természetesen nem azt mondom hogy ahhoz hogy 3D-t tudjanak a szemüveges nézni ahhoz mindenképp műtét kell, de vannak ilyen esztétika műtétek amik csak korrigálják a szemet, mivel látásprobléma nincs. Csak azért szerintem minden szemtengelyferdüléses jobban érezné magát ha ugyanúgy szemüveg nélkül mehetne mint más egészséges ember, holott a szemüveg árak is a csillagos egeket verik. Visszatérve a 3D-re, Én is tökéletesen látom az ilyen filmeket, csak 2 lehetőőség van: 1 ráveszem a 3D-s szemüveget a rendesre vagy a sima kukkert leteszem és úgy veszem fel a 3D-st
-
siriq
őstag
Passziv.
A szobamba is fog koltozni egy passziv 3d-s monitor. Amit akartam csak japanban forgalmazzak igy meg nezelodom. Ebben a honapban ugy sincs idom nezni semmit. Nem hajt a tatar.Geri0527: a szemuveges emberkenek sajna volt tobb mutetje most meg nem mondom milyen okbol kifolyolag.(latas elvesztessel kuzdott, ha akarod megkerdezem tole). A lenyeg, hogy o kiprobalta es kenyelmes volt szemuveggel es siman elvezte a 3d-t.
[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
Nekem meg egy szemuveges mondta, hogy semmi baja nincs az egesszel.
47" LG-n semmi minosegromlas nincs(felezes stb). Nem latod. Mas is irta, hogy eles mint a tu. Nna itt is. Ki kellene probalni az embereknek eloszor aztan irni rola.
[ Szerkesztve ]
-
west
őstag
Én a siker érdekében bevállalnék 3d-s kontaktlencsét, csak még ki kell fejlesztenem Fél szeműeknek 50%-os kedvezményt biztosítok majd.
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarosítás
-
dezz
nagyúr
"Legalábbis, ha nem olyan messziről nézed, ahonnan kijön a Full-HD, azaz még látod a sorokat, nem mosódnak össze." - Na, ezt mégegyszer, csak lejárt a szerk.: Ha nem olyan messziről nézed, ahonnan már a Full-HD sem jön ki - tehát, ha még látod a sorokat, nem mosódnak össze.
-
dezz
nagyúr
Mindegyik mai, üzletben megvásárolható TV-s és mozis 3D megoldás ugyanazt az elvet használja: sztereó-3D, ami azt jelenti, hogy 2db 2D-s képet jelenítenek meg, csak abban térnek el, hogy hogy érik el, hogy az egyiket csak az egyik, másikat a másik szem lássa, a fő különbségek ebből adódnak. A végeredmény 3D hatás szempontjából lényegében ugyanaz.
A legfőbb hátrányok:
- Az aktív szemüveges kissé vibrál (amíg az egyik szem látja a neki szóló képet, a másik el van takarva).
- Az LG-féle passzív szemüvegesnél feleződik a függőleges felbontás (a páros sorokat az egyik, páratlanokat a másik szem látja csak, köztük fekete csík látszik). Függőlegesen kicsi a szög.
- A Samsung féle passzív szemüveges (később kerül piacra) az első kettő ötvözete: látványra mint az első, de passzív a szemüveg.
- A szemüvegnélkülinél nagyon nem mindegy a pozíció (a többinél is számít, de itt sokkal jobban), jobbra-balra (a szemkövetés ezt tudja valamennyire kompenázni), illetve távolságban. A magasság sem teljesen mindegy. És itt a vízszintes felbontás feleződik.(#19) cipofuzo87: Az Allee folyosóin lévő megjelenítő nem 2, hanem 5-6 nézetes, ez azért jó, mert picit arrébbmozdulva oldalra nem cserélődik fel a jobb és bal szemnek szánt kép, hanem az 5-6 nézet erejéig csak az irány változik és utána indul újra a dolog (az utolsó és az első határán). Viszont ezzel együtt a felbontás is ennyi felé oszlik. És persze nagyon nem mindegy a távolság itt sem. Sajnos nincs bejelölve, honnan érdemes nézni, kísérletezni kell.
(#23) Kroni1: Valóban elég jó a képe, de nem igaz, hogy ne lehetne látni a csíkokat. Legalábbis, ha nem olyan messziről nézed, ahonnan kijön a Full-HD, azaz még látod a sorokat, nem mosódnak össze. Az az összeadódás egy téves elképzelés.
A moziban sok függ a beállításoktól és az ülőhelytől, és persze az sem mindegy, hogy a 2-3 mozis 3D technika közül melyiket használják. (Remélem, olyan nem történik meg, hogy felcserélik a két oldalt... Az nagy gáz lenne, mert a kezdő 3D-zők nem is tudnák, miért élvezhetetlen a látvány, csak az jönne le a számukra, hogy a 3D egy nagy sz@rság.)
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Érdekes módon a gyári LG szemüveggel egész más képet mutat az otthoni TV, mint a moziban megvehetővel! De nemcsaka szemcsiben lehet különbség: több haver is mondta egymástól függetlenül a mozis avatar után hogy nálam ezerszer jobb a kép pedig nekem csak egy mkv-n van meg, nem is az eredeti 3D BD lemez!
-
M3Ny3'T
senior tag
Én moziban tapasztaltam, hogy szemüveg nélkül jó a kép (csak persze akkor egyszerre látni lehetett a bal és jobb szem képet), de ha fölvettem a szemüveget, akkor ugyan megvolt a 3D, de kicsit csíkozottnak éreztem a képet.
3D TV-m nincs, a boltokban lévő, milliószor megosztott videojel meg nem releváns.
Persze lehet, hogy csak én nem tapasztaltam még eleget e téren.Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
Kroni1
veterán
Néztél már (nem tömörített mkv-ról beszélek) 3D Bluray filmet passzív 3D TV-n?! Nekem egy 55"-os LG-m van és nemhogy nem veszem észre a felbontásfeleződést, de élesebbnek látom a képet a 2D-s megjelenéséhez képest is! Nem tudom miért lehet, de már más is felfigyelt rá nem csak én. Állítólag az agy úgy rakja össze a képet, hogy az információk összeadódnak, ezért én jónak tartom a passzív megoldást!
-
M3Ny3'T
senior tag
Engem leginkább a kicsit sem elhanyagolható hátrányaik zavarnak. A passzívnál a kép felbontása feleződik (bár egész valós 3D képet ad), az aktívnak meg a vibrálása zavar (ha ezt ki is javítják, attól még én kicsit olyannak érzem az aktív Shutter-es 3D-t, mintha egy akváriumból látnám a világot).
Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
-
Geri0527
csendes tag
válasz cipofuzo87 #19 üzenetére
Nekem is szemtengely ferdülésem van. Szemüveges is vagyok,de ha 3D-s a film nyugodtan le tudom venni a sima szemüveget mert tökéletesen látok nélküle is. így simán fel tudom venni a 3D kukkert.
-
cipofuzo87
tag
nem találtam erről külföldi tesztet, se a régebbi változatról, valaki? ez amúgy olyan, mint az allee-ban kiállított 3D-s tévé? mert az nem a legjobb
[ Szerkesztve ]
-
csevede
tag
Csak engem nem zavar, ha szemüveget kell húzni?
csevede felhasználónak 19 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Kroni1
veterán
LG nek van olyan klipszes polarizált szemcsije amit a saját okullárédra lehet felcsiptetni..
-
Móci
addikt
válasz enamessias #10 üzenetére
Mert két szemüveg elég szar egymáson.
Én is szemüveges vagyok, szóval a moziban kész öröm volt felvenni a másodikat is."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
szab.tam
nagyúr
akkor szépen Libá Sorbá'....
(#10) enamessias
ez az igazi paradoxon.(#11) Killer01
semi kihívás. pont lefossák...(#12) Kroni1
nem 12 órát alszom, hé'.... (bár jó lenne...)(#13) M3Ny3'T
flash-ként húzott át az agyamon a fényre sötétedő lencse elődje: a szemüvegre felcsiptethető, és lehajtaható, enyhén szocreál napszemüveg megoldás.
nekem is volt....[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
M3Ny3'T
senior tag
Mert iszonyú hülyén nézne ki 2 szemüveggel. Szimplán ennyi a magyarázat.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Ezt akartam irni hogy itt feljesztik h ne kelljen szemüveg, én is most jövök rá h nekem csak max egyszer egyszer kell felkapni 2 órára de van aki napi 12h-ban kukkeron nézi a világot.
-
M3Ny3'T
senior tag
Mi speciel néha 3-an is körülvesszük a monitort, ha valami filmet/videót nézünk, vagy ha valamelyikünk játszik, a többi 2 cseszteti.
Azt tudja valaki, hogy a kamerái befoghatók-e pl. webkamerának? Vagy ezek valami spéci kamerák?
-
szab.tam
nagyúr
"építettek a fejlesztők egy kamerát, mely a szem elmozdulását elemzi, és ennek megfelelően változtatja a 3D-s információ megjelenését. "
szemtengely ferdülésem van. és szemüvegem is.
nab+ kedves lg. ezzel mit kezdesz?ok. értem én, hogy a futópadot és a síléceket a sem mozgásérülteknek teverzik, de akkor is...
-
t72killer
titán
Azért ha egy 1000+dodós monitorról van szó, ráadásul 25"-os kivitelben, akkor attól elvárná az ember, h ne egyszemélyes legyen.
Alig több $-ből már fullHD3D projektort vesz az ember...Képminőségben hogy állnak ezek a szemüvegmentes csodák az aktív megoldásokhoz képest?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Móci
addikt
Hmm, én azért kipróbálnám, hogy mit tud egy ilyen.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
SkodaDuda
tag
a betekintési szögek hype-olásához hasonlóan miért kell
minden 3D-s hírnél elmondani, hogy:
"hátrány, hogy egyszerre csak egy felhasználó szempárjának mozgása követhető nyomon, így a 3D-s hatás a többi néző számára már nem lesz értékelhető minőségű"Őszintén, az esetek 95%-ban hány felhasználó néz egy MONITORT egyidejűleg??
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- Samsung S24D590PL
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Odyssey G7 4k - 3840x2160, 144Hz, AMD FreeSync Premium Pro, Nvidia G-Sync monitor eladó!
- Xiaomi Mi Curved 34" BHR4269GL 144Hz / 4ms / 3440x1440 Monitor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest