Hirdetés
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HP notebook topic
- HDMI topic
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
PRO-peller
senior tag
Iso 12800 "kezd" zajosodni. [link]
A nappali képek nem utolérhetetlenek. Ám nem csak itt dőlnek el a dolgok. Összességében gyönyörködteti az ember szemét.
Már alig találtam a totyikot a 3. oldalon. Kifutott tipus.
-
k1csi
senior tag
Az értelmes pixelsűrűség alapvetően a rekesztől függ.
http://www.clarkvision.com/articles/digital.sensor.performance.summary/index.html
14. ábra.
f/8 esetben kb. 15-16 megapixel (APS-C).
f/5.6 esetben kb. 20-21 megapixel (APS-C)Azaz pl. egy 18 megapixeles APS-C vázon f/8-at beállítva már a fókusz síkjában egy kicsit feláldozunk a felbontásból, hogy nagyobb legyen a mélységélesség (azaz a fókusz síkjától távolabb is legyen képi információ).
APS-C-n nem igazán van értelme a szenzor további felbontás növelésének mert így el lehet érni, hogy a kittobik amik tele végükün tipikusan f/5.6-ot tudnak elvileg sem tudják a szenzor felbontását hozni.
Full frame ill profi obik esetén (fix f/2.8 és még nagyobb rekesz) a szenzor felbontás elmarad az obitól azaz pl. f/8-hoz 30 megapixeles full frame szenzor kell, ha elvi max felbontásban gondolkodunk, a rekesz növelésével meg még nőhet a felbontás.
Amiért ez vsz. nem fog megtörténni az a zaj és dinamika. Ha a full frame ugyanazzal a pixelmérettel menne mint az APS-C, akkor nagyon hasonló zajt és dinamikát hozna. Ez aligha lenne a cél és elfogadott.ROBOTER
Az újabb obik a speciális anyagok, csiszolások és bevonat miatt egyre drágábbak és drágábbak. Nem kizárt, hogy fokozatosan megközelitik majd nyitva is a diffrakciós korlátot, viszont ekkor már olyan áruk lesz amit a tényleg profik is meg fognak gondolni, hiszen az esetek döntő többségében nem lehet majd azt kihasználni. És még arról nem is beszéltünk, hogy folyamatos újrakalibrálásra lesz szükségük, hogy hozzák a maximumot.
Lenne ennek elég piaca, hogy ez profitábilis legyen, amikor a különbség csak pixel kukkolásnál látszik?Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Misy
tag
milyen csatlakozó az a WT-5 ?
-
Godefroy
senior tag
Régi szép idők amikor New Yorkba mentünk D100 at venni mert repjeggyel fel annyi volt mint itthon...
Lehet megint újra kezdődik ez a korszak?Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
HÁZIGAZDA
válasz DarknessHope #79 üzenetére
minden józan logika is erre utal, azon túl, hogy már fotók is voltak a cuccról. nagyon csodálkoznék, ha nem így lenne.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz bigmasterg #77 üzenetére
a d3s szenzorral... csorogna is a nyálam. sajnos nem lesz ilyen
-
HÁZIGAZDA
válasz DarknessHope #73 üzenetére
nem azért, de 36 megapixeles lesz és közel 4000 dollár.
-
MLaca
őstag
válasz DarknessHope #73 üzenetére
van egy sanda gyanúm, hogy a d700 még egy darabig megmarad és az lesz az "entry level" FF Nikon váz.
http://mlzphoto.hu/
-
-
Ren Hoek
veterán
Egy-két éve merted volna felhozni a remek videós képességeket egy fórumon Lehurrogtak volna a 'profik'. Nekem is volt sok vitám anno ilyenekkel. De mi inkább csak használtuk a DSLR-t nem problémáztunk. Most meg teljesen általános és természetes lett, hogy lassan kiszorítja a kamerákat - még esküvőzésnél is.
-
ROBOTER
addikt
Sehol sem vagyunk az objektívek kihasználásától a színszűrővel működő szenzorokkal.
Az objektívek minőségének esetében pedig fényévekre vagyunk attól, amit csak a diffrakciós limit határoz meg.
A nagylátószögű objektíveknél és a nagy fényerejű normálobjektíveknél, sok zoomnál a képszélek még mindig meg sem közelítik a kép közepének minőségét, csak szűkebb rekeszeken.
A longitudinális CA-val igazából semmit sem tudnak kezdeni ezen az árszinten (haszonszinten). Ahhoz egy 20 tagú objektívben nem 2..5 ED kellene, lényegében mellőzni kellene hozzá az optikai üveget.
A komolyabb zoomok manapság 20 lencse felettiek, néha a legjobb felbontást adó objektívek produkálják a legrosszabb flare és ghost jelenségeket. A bevonatok előtt is nyitott az út a fejlődésre. Vinnyetta dettó.
Torzítás, focus breathing stb.
-
t72killer
titán
válasz DarknessHope #58 üzenetére
Egyrészt a fotonok mennyisége, másrészt a "kóválygásuk" () a probléma (a Heisenberg reláció miatt nem képesek egy egzakt helyre becsapódni szegények). A d7k-val úgy gondoltam, hogy FX szenzorral tudna lényegesen többet, az igazi út az a szenzorméret növelése.
Az optikát tekintve ijk kollégával értek egyet, optikai minőségből kb elértük a maximumot - persze ha a csúcsobikat nézzük. Ezek már kb a Rayleigh limiten vannak f/2, f/4 körül, ami a fizikailag kihozható maxot jelenti. Ki lehetne még hozni egy f/1.4-en Rayleigh limites optikát, de itt olyan hajszálvékony a DOF, hogy még portréra se használja az ember.
#63, "hogy ez mennyire lesz lehetséges a jövőben.. és menyire jó az elgondolásom azt nem tudom..."
Ez a fizikától és az optikai anyagoktól függ. Itt is vannak határok, amiket nem lehet átléni.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
DarknessHope
senior tag
nem feltétlen arra kellene használni hogy növeljük a pixelszámot. pl jobb feloldóképességgel még a minőség mérsékeltebb romlásával lehetne nagyobb zoomunk... v jobb fényerőn kisebb lágyulás.
egyszóval hogy ne szaporítsam tovább a szót.. a cél az lenne hogy például a jelenlegi(még nem kapható) 10-100as optika méretében és súlyában nagyobb zoom jobb minőség jobb fényerő (vagyis ezek tetszőleges kombinációja) legyen elérhető... például:10-100 helyett 10-200 fényerő f2,8 minőség meg mintha fix lenne. és akkor megvan a jobb minőségünk mégse kell egy kájhacső és nem kell optikát cserélni.
akik tükrösel és sok obival dolgoznak( én is) azok sem azért teszik mert jaj de jó cserélgetni.. hanem mert igy tudják elréni a kívánt minőséget. míg univerzál obi ezt nem tudja de ha egy spéci üveg tudna rajzolni 100megapixelre akkor az univerzál ugyanazzal a technikával gyártva még mindig kirajzolná azt a 16 ot amire szükségünk van...
én erre gondoltam....
hogy ez mennyire lesz lehetséges a jövőben.. és menyire jó az elgondolásom azt nem tudom...
tessék hozzászólni.
[ Szerkesztve ]
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
Ijk
nagyúr
válasz DarknessHope #58 üzenetére
És hova kellene fejleszteni az objektívek feloldását és milyen célból? Egyébként is fizikai képtelenségnek tartom, hogy a jelenlegi üvegek feloldását szignifikánsan megnövelnék.
Igazából réges-rég elérték a fényképezők a szükséges képességeket. Nem látok rosszabbnak több évvel ezelőtti profi sportfotókat, természetfotókat, portrékat, stb. semmivel sem mint manapság.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Márton
nagyúr
Egy prototípussal készült csodaszép videó!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
DarknessHope
senior tag
válasz t72killer #38 üzenetére
tehát ugyanazt mondtam mint te csak szélsőségesebb példa volt.. egy d7000 vázban dx szenzoron a D4 képminősége még úgymond elképzelhetőbb fejlesztés mint a cx-en 150 megapixellel.. (de ez is volt a célom) és az üveg ki sem tudja rajzolni.. de kitudja mi lesz nem 2015-ben hanem 2150-ben. lehet találnak valami ami jobb mint az üveg és kirajzolja. és akkor már csak a szenzort kell megoldani.(ami ha belegondolunk nem is olyan irreális.. mi volt 10 éve 2002-ben? a d1x már meg volt 5,3 megapixellel, és több zajjal. szóval látványos a fejlődés szenzor terén.. nem úgy obik szintjén... gyak egy 1970 fix 50-es ugyanazt tudja mint egy mai az optikai részt illetve.. persze elektronikában hogy vr meg csendes gyors fókusz van fejlesztés. szóval az obi a gyenge láncszem úgy mint mobilokban az akku.
persze gondolom van egy elvi határ aminél nem lehet jobb a szenzor sem, mert nem jön több foton.
-
t72killer
titán
-
Tomcat
őstag
Pont ahogy mondod. Ott az emberek nemcsak sokat keresnek hanem sokat is költenek mert olyan magasak ám az árak is. A Te esküvői példádból kiindulva voltam már odaát én is vendégként egy 70e $-os költségvetésű, származásilag magyar! emberek által finanszírozott esküvőn, és ha jól emlékszem az esküvői fotós az egész napra 2200 $-t számlázott ki albumostól rendezvényestől mindenestől. Végigkattintgatta az egész napot. És ez még csak egy szimpla átlag-családi esküvőnek számított arrafelé, nem holmi celeb-party volt.
Tomcat
-
Male
nagyúr
válasz bigmasterg #10 üzenetére
Nem erre a gépre értettem, hanem általánosságban... mert sok olcsóbbnál is láttam, hogy max felvételi idő 30 perc. Nem értettem miért, de ez lapján ez is pár hozzáértő politikusnak köszönhető.
-
Mtbsrác
senior tag
Csak 6000dodó
Mindjárt rendelek kettőt -
Gergő_
őstag
ha ezzel elkapnak valakit a vámon, akkor ráfaragott.
-
Zirowe
nagyúr
Nem a memkártya file rendszer korlátai miatt van?
Az én gépemnél legalább is így van a fat32 miatt, és nem időben, hanem méretben van megadva a limit.
Nem tudom ez mit használ.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
kiskaktusz
addikt
Brutális
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Tomcat
őstag
Nem rossz gép és igazán elfogadnám, de ennyi újítás szerintem is kevés. Az ára annyira nem vészes, viszont itthon tutira nem vennék ilyet Ft-ból.
Tomcat
-
t72killer
titán
Igen, egy kicsi+könnyű és nem rémesen drága FX-et szeretnék elsősorban kiváló low-light teljesítménnyel (jó dinamika+színvilág iso 25k-n). A d7000-rel elvagyok iso3200-ig, ez lenne egy olyan lépés, amiért bevállalnék egy új gépet. Persze nem mindenáron, max 1500$.
Majd ha nyomják a versenytársak, vagy ha a nikon-fanok nem akarják megvenni az új cuccot, akkor kidobják.
-
Kleroo
veterán
válasz t72killer #38 üzenetére
Itt arra gondolsz,hogy a Dx00 családnak lesz igencsak kicsi kompakt tagja is FX érzékelővel,vagy D70/80/90/7000 sorozat később FX lapkára vált(mert ez szerintem soha napján kiskedden, délután 2kor lesz )?
(A Sony NEX-7 képeit nézve,még DX-en is jó lehet a 24mp. Persze nem egy lowlight bajnok,de 1600-3200ig bőven jó.)
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
t72killer
titán
válasz DarknessHope #32 üzenetére
Ezek az infók nekem önmagában semmit nem mondanának, a teljesítmény a lényeg. 150MP-t egy fx szenzorra soha nem fog épeszű gyártó rakni, akármilyen hiperérzékeny anyagból van, uis TÖKÉLETES optika esetén is sokkal nagyobb a fény hullámtermészetéből adódó interferenciakör, mint egy pixel.
A mondanivaló amúgy átjött, fejlődni kell - hisz akkor még mindig filmet cserélgetnénk a manuálfókuszos, nemcserélhető- obis gépeinkben. Csak a fókuszban a felhasználónak szükséges teljesítmény legyen, ami konkrétan bővíti a lehetőségeket. Nomármost itt nem látok olyan ugrást, ami megérne 6k$-t és egy repjegyet. Najó, ha kihoznák ezt a technikát (16MP fx, 1080p60Hz video, sok fps, profi AF rendszer, miegymás) a D7000 házában és árán, akkor elgondolkoznék rajta. Hmm, asszem sikerült definiálnom a következő kameraváltás feltétrleit viszlát kb 2015-ben
-
ROBOTER
addikt
válasz Rubinhood #14 üzenetére
gyengébbek kedvéért:
1,920 x 1,080; 30p (progressive), 25p, 24p
1,920 x 1,080 crop; 30p, 25p, 24p
1,280 x 720; 60p, 50p, 30p, 25p
640 x 424; 30p, 25pActual frame rates for 60p, 50p, 30p, 25p, and 24p are 59.94, 50, 29.97, 25, and 23.976 fps respectively; all options support both high and normal image quality
-
matyiGo
aktív tag
az nem fura hogy 16 MP ?
... nem rossz azért na, csak szerintem sem éri meg az árát. meg ha már videó akkor belerakhattak volna 1080p 60fps -t. akkor ez lenne a csúcs masina -
HÁZIGAZDA
válasz bigmasterg #30 üzenetére
nagyon hasonlóak, az érdemi különbség igazából az, hogy a d300 8xx gramm, a d700 meg kis híján 1 kiló.
-
DarknessHope
senior tag
hogy semmi se elég?
Nos ez alapvetően jellemző az emberiségre.. de ezért van fejlődés.
fényképezőgépekre lefordítva.. ha jelentkezne egy új cég egy kb. nikon 1V1 mértü géppel.. ami 150 megapixeles lesz az obija fix F1 és 8-8000 mm-ig, méretben meg akkora mint a 10-100-as azthiszem senki se mondaná hogy nem kell mert túl jó. és végül is ez a cél mindig jobbat elérni. persze minél kisebb méretben annál jobb.Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
t72killer
titán
Vagy inkább kevés a cm.
Amúgy amiért nekem megérné egy új váz:
- valódi éjjellátás (olyan iso 2-300k, éjszakai vadfotózáshoz)
- valódi hdr dinamika
- választható spektrumtartomány (látható, infra, uv)
+ legyen olcsó és könnyűKülönben amit a mai civil technika tud, abban bőven kiszolgálja az embert egy d300/d7000 is.
#29: pontosan, ezért írtam, h túl sokat már attól sem várhatunk. Nem tomm, mennyit takar a kábelezés egy 4mikronos pixelből...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz bigmasterg #18 üzenetére
nem, a d700 nagyobb és nehezebb, mint a d300, igaz, kb. 15%-kal csak. azért abszolút érezhető kézbevéve.
-
Ijk
nagyúr
Épp hogy kijött a D4 de már a D4s-t, D4x-et várjátok. Mire nem elég egy D3s, D3x?
Komolyan nektek semmi nem elégEgyébként az itteni nikonosoknak sokkal érdekesebb lehet az új 85 f1.8G, főleg akiknek motor nélküli vázuk van.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
HaRdCoRe^mp4
tag
Inkább 6.000 $, mint 5800 €
Telszámom: 30/899-78-49
-
Horbal
őstag
Ez valami csodálatosan szép készülék. Nem tudok annyira fotózni, hogy ilyen kellene, nincs is rá pénzem, de ez az a dolog amit ha tehetném úgy is megvenném, hogy semmi szükségem rá mert olyan gyönyörű... sajna nem fenyeget ez a veszély
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
t72killer
titán
A mai technikához képest extra low-light tűzijáték normál CMOS szenzorokkal nem várható. +20-30%-ot hozhatnak még esetleg a back-illuminated chipek, ami kevesebb, mint 1 FÉ különbség...
Abban látok lehetőséget, hogy a Bayer szűrő helyett kitalálnak vmi okosságot.
Ezért sem látni már óriási ugrásokat a generációk között. A másik a megapixel-háború: tökéletes optikát feltételezve 4 mikronos pixelmérettel már kb f/4-gyel a Rayleigh határon vagyunk, ergo csak a nagyobb szenzorok jelentenek már előrelépést ( talán megérem, h fullframe gépem lesz?) ergo egy D7000-nél vagy D3x-nél nem érdemes apróbb pixelméretű gépet csinálni.
-
Márton
nagyúr
válasz Rubinhood #14 üzenetére
Aszta! És ezért regisztráltál?
Ha összekevered az "interlaced"-et a "crop"-pal, akkor inkább
még egy kis angol tanfolyamot ajánlanékEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
DarknessHope
senior tag
válasz bigmasterg #18 üzenetére
jah hát igen.. akkor úgy mondom hogy az 1,5 szorzó nekem kell. és persze lehet ilyet a d4-el is.. de kisebb felbontásban. no de sajnos erről értelmetlen beszélnem még... mert egyelőre még a d70-et mindig nincs pénzem leváltani semmire.. szóval ez csak amolyan álmodozás.... és önnyugtatás hogy amúgy sem kellene
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz DarknessHope #13 üzenetére
"nekem a FF masinák túl nagyok."
A D700 kisebb, mint a D300.
Én meg a D800-ra leszek kíváncsi, de tartok tőle, hogy tényleg 36mpixel lesz.
Akkor tuti gyengébb lesz magas iso-n, mint a D700. Plusz lassabb sorozat és nagyobb tár és pc igény. (Mint ahogyan a D3x-nél is láthattuk...) -
Rubinhood
csendes tag
A regi felhasznalomhoz tartozo email cim megszunt, ezert kellett hosszu ido ota ujat regisztralnom.
Engem te ne fenyegessel. Az eredeti cikkek valoban ertekesek (ilyen is van boven). Am amikor rendszeresen csak lenyegeben sajtokozlemenyt, vagy meg annal is rosszabb, specifikacio-tablazatot "forditanak" bekezdesben levo szovegekre, azt nem birom, es most telt be a PoHar.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
de inkább D4X, ha lesz...
Rubinhood Nem, de legelső hozzászólásban egyből kötekedő magatártás miatt bannolt, na az még lehetsz.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Rubinhood
csendes tag
Ha en is tudok sajtokozlemenyt angolrol magyarra forditani, es az "interlaced"-et "kivagas"-nak forditom, akkor en is lehetek PH cikkiro?
[ Szerkesztve ]
-
DarknessHope
senior tag
nem bánnám ha megdobnának vele.. persze csak ha szivacsok vesznek körül.. hogyha véletlen nem sikerül elkapni
de amúgy a D400-at jobban várom már.. nekem a FF masinák túl nagyok.... ha nyernék egyet inkább eladnám. sajnos nem érzem hogy ez a veszély fenyegetne
-
Kleroo
veterán
Ez a sima D3 utódja. Annál jóval ütősebb. Majd jön az új "S" és "X" variáns is.
Bár pl egy natív 25600as iso elfért volna még,hisz nem lett sokkal több mp bezsúfolva. Biztos az "S"-re tartogatják a low-light tűzijátékot Esetleg a relatíve kis felbontásból adódóan picit jobb sorozatsebesség(hogy specifikáció-háborúban itt jobb legyen a Canonnál)Nomeg úgy eleve, a sima D3-nál igazán jobb nem is kell. Még a D1-D2nél igencsak volt még hova fejlődni
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
bigmasterg
addikt
Nem kell több.
Dslr-es videózás sosem arról szólt, hogy apuka 2 óra hosszig egyfolytában veszi a ballagást/szalagtűzőt/esküvőt/szülinapot...
Meg melegednek is ezek az érzékelők, nem szokták szeretni a hosszú felvételeket.
Plusz nikon hivatalos oldalán "maximális felvételi idő kb. 20 perc" szerepel.Meg azt mondták, hogy D4-el H.264-ben kb. 130mb egy fél perc. (uncompressed meg kb. 700mb, de azt csak hdmin keresztül, kártyára nem is engedi) Azért azt nem egyszerű kártyával bírni, a 20 perc is több, mint 5 giga.
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
A japcsik ismét alkottak!
-
Male
nagyúr
"Az európai kontinensen a videofelvétel hosszát az adórendszer (vám besorolás) miatt 29 perc 59 másodpercre korlátozza a gyártó, tehát anyagaink legfeljebb ilyen hosszúak lehetnek."
Ne már, ezért szeretik a max 30 percet? A monitoroknál a DVI hiányával szivatták a vevőket egy idióta vámszabály miatt, most meg ez...
-
atike
nagyúr
Na meg is van mibe kell az új Lexar kártya...
-
HÁZIGAZDA
szuper váz, de most először érzem azt, hogy nagyon is lassult a fejlesztés. a d1 után a d2 óriási ugrás volt, a d3 a d2 után szintén. ez messze nem akkora lépés, sőt. hogy őszinte legyek, egy jó olcsó d3s innen nézve jobb vételnek tűnne. szóljatok, ha láttok valahogy 200e ft körül, mint most a d2x-eket
-
félisten
Kettőt kérek
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
bigmasterg
addikt
Sample Images (utolsó két kép iso6400-on egész korrekt )
Illetve egy átfogóbb preview.
szerk.:
fi:zi'k:
Jobban megéri kimenni érte usa-ba.[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Kiegészítésként annyit, hogy normál üzemmódban 10 képet tud másodpercenként, az említett 11 képet csak AE és AF rögzítéssel tudja.
-
nebulo
tag
WOW! És azéert is wow, mert a Dollár nem ugyanannyi Euro.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- BMW topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest