Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Ebből a szempontból én nem is annyira a api low level jellegére gondoltam. Vagy legalábbis nem tudom, hogy mennyire függ össze a low level jelleg és az, hogy jobban skálázódik a cpu magokon. De én utóbbira gondoltam
Igaz, AMD forrású állítás, de a Mantle és a DX12 megjelenésével az AMD azt állította, hogy azok jobban skálázódnak majd a több magon. Eddig DX11-ben az AMD procik jelentős hátrányban voltak, mivel a DX11 inkább csak egy szálon futott és ha a proci tudott biztosítani egy nagyteljesítményú szálat a DX11-nek, akkor az ki tudta hajtani a VGA-t, ha nem, akkor nem.
Amennyire én tudom az AMD FX procijainak többszálú teljesítményével (Throughput) nem volt nagy baj, de két szálból egy magra jutó teljesítményt csak 60%-40% volt képes megosztani. Szemben az intel HT-gel, ahol a két szálra jutó throughput 80%-20%-ban volt osztható. Összességében tehát egy i3 egy 4-6 magos, illetve egy i7 egy 8 magos AMD procival szemben jóval magasabb teljesítményt tudott produkálni DX11 játékokban.
Az állítás itt az, hogy ez a jobb skálázódás miatt változik:
Itt pedig teszt szinten is látható, főleg az alacsonyabb részletességű teszteknél:
DF4 DX11 vs Mantle
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPad topik
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Milyen alaplapot vegyek?
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest