- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Hobby elektronika
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
eladogeppc
veterán
Mi8,PocophoneF1 8GB = nem elég, fos RAM management, de persze lehet hypeolni, de ettől ez van. Appok bezáródnak, sokszor reload volt.
4GB RAM = De hallottam a Multitaskról, csak éppen iOS sokkal több appot tud memóriában tartani. Megjegyzem az iOS13-al csökkennek az app méretek is. Az ígéret 50% csökkenés, kvázi mégtöbb app fér el a memóriában.
Párom 32GB-os tabletre rommá van pakolva játékkal, ugyanazok nem férnek el androidos társán. Lehet hitetlenkedni, mert kezdem pont lefosni ki mit valaszol.
Azért azt csak látja az ember, ha már volt iPhone XR-em, hogy ugyanazokkal az appokkal használva a telefont, összehasonlítva egy Mi8-al, vagy akár a PocoPhoneal, hogy melyik mennyit tartott a memóriában. Mind a kettőt használtam, ugyanúgy, ugyanazokkal az appokkal , és hiába a 8GB RAM. A Xiaomi sajnos szar RAM managementtel dolgozik.
-
eladogeppc
veterán
Látom a droidosok még mindig le vannak akadva a 4GB RAM-on. De mi a lótüdőnek több RAM, ha az OS máshogy dolgozik ? Nekem S9+-om van jelenleg 6GB RAM-al, mégsem elég. (persze, tudom mert Samsung). PocoPhone F1-ben 8GB-volt, a droidnak az sem elég.
-
eladogeppc
veterán
Basszus én most olvastam ezt a Mate30Pro-t.
Igggen durva:"Az árak zászlóshajóhoz méltóak, hiszen a müncheni bemutatón a Mate 30-at 800 eurós (266 ezer ft), míg a Prót 1100 eurós (365 ezer ft) áron harangozták be."
Azért legyetek már korrektek. A Mate30 is 266 ezer, akkor már iPhone 11.
A Mate30 nagyjából 5 hónap múlva 200 körül lesz.Google nélkül!!!
Nyomban beszarok a röhögéstől. Licensz nélkül ennyi.
-
eladogeppc
veterán
Én most visszapörgettem miket írtatok.
- Az iPhone-ok videózás terén mindig is az élvonalban voltak, merem állítani, hogy a legjobbak.
- Az iPhone-ok kijelzői a Samsunggal egyetemben a legjobbak, ha már csak a színhűséget nézzük.
- FaceID: Fikázták az Apple-t, hogy ez mekkora baromság, na ahhoz képest mindenki átvette. Volt a Google-nak már jóval korábban megoldása, de az közel sem volt olyan jó mint ez.
- Apple és a Notch: Valakinek tetszik, valakinek nem. Engem picit idegesített az XR-nél a notch megoldás, hiszen sok régi játékot megvettem, és az nem támogatta. Kvázi kisebb volt a kijelzőn a kép. De még mindig a legjobb megoldás az Apple háza táján van.
- iPhone élmények: Hát meg kell nézni egy mezei képelfordítást akár youtube alatt vagy Facebook videolejátszás közben, engem már ez megvesz.
- Huawei jött evvel a periszkópos 30x-os zoomos nem is tudom mivel, ami tök felesleges, mert ott már nem 16Mpx a készült kép. Parasztvakítás. Én úgy vagyok vele, hogy inkább ne legyen 30x zoom, de ami van, az legyen tökéletes.
- Teljesítményben akkor is az Apple a piacvezető, tessék megnézni egy A12X chipsetet. Kullog a többi a nyomában, erről ennyit mondanék.
- iPad: Páromnak Samsung és Huawei tabletei voltak és nem az olcsóbbak közül. Legtöbbször csak játszik vele. Számunkra nagy élmény, hogy 6 órán át úgy tud játszani, hogy nem gondol a töltésre, csak nyomkodja. Az összes többi androidos meghalt 2-3 óra múlva.
- iWatch: lehet itt is fikázódni, de a kezemen lévő Amazfit Verge sem és ami még volt Samsung Watch-om sem ér fel vele. És miért ? A rengeteg funkció és a minőségi kijelző miatt.
- Xiaomi: Jó alternatíva lehetne, de videózás terén nagy kaka még mindig, akárki akármit is állít. Főként alacsonyabb fényviszonyoknál jön elő az AI képstabilizálás rásegítése, ahol beremeg lépéskor a kép. Készülék minőségben nagyon feljöttek, de evvel az ár is emelkedik náluk is. A ROM-jai hemzsegnek az apróbb de annál idegesítőbb hibákkal. Nekem volt Mi5-öm,Mi8-am, PocoPhone F1-em, de valahogy az a rohadt sok RAM mindig elfogyott. Szabadon a 8GB-ból maradt 1,5. Úgy, hogy egyetlen egy játék volt csak fent, a többi csak Messenger/Face/Gmail/Outlook. Mindösszesen ennyi.
- Vivo Nex 3: Meg lehet nézni, lenyűgöző készülék lett/lesz. Előzetes ára 250eFt rúpiában. Mi van ? Mire ide ér hozzánk, annak is meg lesz az ára szépen.
- Eladás: Én rengeteg telefont cserélgettem már a Hardveren, de a legkevesebb veszteségem mindig is az Apple termékein voltak. Második a Samsung, harmadik a Xiaomi, majd a Huawei, és legutolsó sorban Sony, LG. Na azokon buktam a legtöbbet. Ezekre 5 kollégám a tanú ! -
eladogeppc
veterán
-
eladogeppc
veterán
válasz
Noukoum #1083 üzenetére
"Mondjuk az hogy bárhonnan elerjem a beállításokat"
Eléred a fő képernyőről is, lehúzod a sávot ott is, és az iOS13 után a Wifi még hamarabb állítható
"Ne kelljen minden szarert a beállításokba menni (Bluetooth, wifi be kikapcs hogy mast ne mondjak)"
Nem kell, ott a 3D touch
"Ne évekkel később kapjon meg minden új funkciót"
Megy minden a maga útján. Samsungnál sem kapja meg a közep szint a felső szint összes funkcióit.
"Testreszabhatóság"
Vegyél androidot, és testreszabható lesz minden. Engem nem érdekel. -
eladogeppc
veterán
Na azért nem annyira szar az a kamera cucc. És még jön rá DeepFusion mód is pluszban.
iPhone 11 Pro review -
eladogeppc
veterán
válasz
Ricardo #1057 üzenetére
Életedben nem használtál ezek szerint MacBook-ot, konzolt. Ezek mind zártak, ja és természetesen ezek szerint mind szarok is.
Az iPhone előnye még mindig, hogy a gyártónak nem kell 500 fajta eszközre fejlesztenie, hanem van pár típus (chipset).
Az OS zártsága azért az előnye is tud lenni.
Egyénként meg nem értem mi az ami annyira hiányzik egy iOS-ből ?
Ja, az a kismillió ingyen ócsak alkalmazás, amik adathalász cuccokkal van tele ? -
eladogeppc
veterán
válasz
Blizzardking #998 üzenetére
Én nem látom miért csak repedezik az iTojás, amikor nyers erőben itt egy Raptor tört ki korábban a tojásból, míg Huawei-ék krokodilja nem fog tudni elmenekülni a Raptor elől.
Csak halkan megjegyzem, hogy egy A10X-el működő AppleTV 4K brutális teljesítményt ad ma is.
Az 5G-t pont leszarom, mert még Budapesten is csak kevés helyen mérem a max közeli értéket......se. Egészen konkrétan autópályák mellet is ugyan van 4G kiírva, de a valós sávszél lószar.
Budaörsi úton illetve a Balatoni úton sincs, sok helyen visszavált 3G/Edge-re.
Látom a kínai gyors töltéseket, de azért én halkan hozzáteszem, hogy egy közel 4 éves iPhone 6S-ben most kellett aksit cserélnem, de csak azért, mert 86%-al 30% maradt estére páromnak. Erről ennyit.
Lehet mindent pumpálni, viszont az akkumulátorok még nem fejlődtek annyit. Majd a Samsung grafén akkujára leszek kíváncsi. -
eladogeppc
veterán
válasz
Roland861010 #992 üzenetére
No meg az AI fejlesztése, no meg a chipset ereje, no meg az 1200nit-es kijelző, no meg a 18W töltő, no meg a... a..... aa......
-
eladogeppc
veterán
Általában amúgy sem úgy veszek telefont, hogy hogy néz ki, hanem ahogy a pénztárcám, az épp aktuális kívánalmaim, és a feleségem ahogy engedi
Még olyan telefont nem gyártottak, ami nekem ne tetszett volna küllemre. -
eladogeppc
veterán
válasz
Juhaszatti #979 üzenetére
A dizájn kérdését nem te, és nem én fogjuk eldönteni, hanem az, hogy mennyien vásárolták meg. Nekem tetszik ez a megoldás is ugyanúgy, mint a Samsung S10-ek vízszintes kamera elrendezése is.
A Mate 20-é például nekem nagyon gagyentusznak hat, de ettől még lehet hogy az is jó dizájn -
eladogeppc
veterán
Néztétek már az iOS13 újításait ? Azért ez már egyre jobban kezelhető lesz az OS.
Plusz az appok 50%-ra zsugorodnak. Királyság ! -
eladogeppc
veterán
Azt kezdem látni, hogy ha már az iPhone 11 árába nem tudtok belekötni, akkor jön a kinézet, meg különben is nem adnak hozzá ezt meg azt, ááááááh. Nevetséges ez már emberek.
Én sem vagyok milliomos, de ha lenne rá pénzem, biztos a PRO-t venném meg.
309eFt-ot nekem meg fog érni a 2 kamerás kütyü. P30 PRO nyitó ára 350eFt körül mozgott rendes hivatalos boltban. Akkor meg mire ez a felhajtás. -
eladogeppc
veterán
Nincs benne érték ? Hát akkor még nem videóztál soha iPhone-al. A Cinematic 4K szerinted blama ?
Az A13 grafikus és szintetikus CPU ereje szintén blama lenne ?
Hozzá tenném még, hogy egy iPhone mozgás processzora milliószor pontosabb, mint bármelyiké. Ez az AR-nél elő is jön, vagy egy 3D-s videó nézése során.
Sokan azt mondják, hogy drága. Nagyjából számoljunk úgy, hogy a mai csúcs iPhone bőven 5 évig használható lesz, és frissítik.
Ha évente, vagy 2 évente megveszed a Xiaomi csúcs hardverét 150 körül, akkor valószínűleg ugyanott leszel.
Aki látta a közvetítést, az már láthatta, hogy elég komolyan veszik a vízállóságot. Szeretnék látni IP68-as Xiaomit. Nem, nincs ilyen, még a külföldi kamu videók ellenére sincs. Mi8, Mi9 sem vízálló a tanúsítvány hiánya ellenére sem.Android: Magam ellen beszélek, de mit is frissítettek a napokban ? Melyik szolgáltatást, ami a telefonok merülését okozta ? Ja , hát igen.
-
eladogeppc
veterán
Látom írta valaki, hogy az iPhone 4-es kijelzőjét az LG gyártja. Ez tény, de azért ne felejtsük el, hogy kijelző és kijelző között van különbség minőségben, akár a TV-knél. Az Apple évek óta a legjobb kijelzőket gyártatja le magának. Gondolom most is vagy Samsung vagy LG, vagy BOE kijelző kerül bele, de azért nézzük már meg, hogy a kínai gyártóknál a kijelző színhűsége hol van. Plusz felejtenek az emberek, hogy a Huawei Mate 20 Pro LG kijelzői milyen szépen zöldültek. Áhhhh.
Apple mindenből a csúcs minőséget veszi meg, ilyen egyszerű. A tűrés náluk jóval kisebb, mint más gyártónál. -
eladogeppc
veterán
Látom min pörög a fórum, de azért azt szögezzük már le, hogy asszony iPhone 6S-e a mai napig tökéletesen használható és megkapja rendszeresen az újabbnál újabb frissítéseket hivatalosan.
Egy átlag mezei iPhone felhasználó simán 5-6 évig tudja használni a telefonját a benne levő funkciókra. Mindez egy Androidos telefonra nem mondható el. Samsung max 2 OS verzió frissítés, LG lassú max 2 OS verzió frissítést él meg.
Lehet dobálózni mindennel, de én kibasztam rengeteg pénzt amikor megjelent a Huawei Mate 9-es készüléke, aztán majdnem odabasztam a földhöz, mert ugyan hardveresen a P20-as cucc volt benne, de az OS verzió frissítés majdnem 1 évre rá érkezett meg rá !!! -
eladogeppc
veterán
Hú hát ez az Apple bejelentés nagyon megborzongatott. Jön majd a Hüvely a háttércserélős gagyizásával, itt meg olyan szép smooth a kamerák közötti váltás, hogy az csoda.
Már csak a dual audio hiányzik nekem.Szerk: A teljesítmény szerintem odaver még a Kirin 990-nek is. Nem vitás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 15 Plus / 128GB / Black / Gyári kártyafüggetlen (141)
- iPhone 13 / 128GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (137)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPHONE 14 256GB MIDNIGHT (független)(bontatlan)(1év)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest