- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
MiklosSaS #792 üzenetére
Ez teljesen igaz. És egyik áremelés után sem küldtek levelet a korábbi vásárlóknak, hogy fizessenek be még egy keveset mert már drágább a cucc..
(pl. anno a memória, hdd áremelkedés)
Örülni kell annak, hogy ha valami olcsóbb lesz, mert ha kell megint venni akkor már jobb áron lehet hozzájutni, azon meg kár keseregni, hogy két hete még drágább volt, ez van. Ha volt rá annyink akkor ne sírjunk!
Tin: Ez a kupon ötlet elég utópisztikus, igencsak távol áll az intel üzletpolitikájától, és igazából nincs is rá szükségük. Aki nemrég vett az ugyse vesz egy darabig, az meg h emlékszik majd legközelebb nem jelent semmit, nem károsították meg, az ő döntése volt h megvett valamit valamennyiért. Másrészt pedig ha a következő upgrade-nél nem lesz alternatíva akkor nem igazán tud mást csinálni majd a user minthogy megint intelt vesz..
Azt is hozzáteszem teljesen érthető a részükről, hogy extra profit érdekében a versenytárs hiányát kihasználva a vásárlóikat szépen megkopasztották az elmúlt időszakban, de attól még ez nekem nem szimpatikus.
->Raizen<-: Az utóbbi időben eléggé érdekes stílusú néhány megnyilvánulásod, ami szintén kevésbé szimpatikus. C'mon man! Nem voltál te mindig ilyen!
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz
demmer123 #786 üzenetére
Na jól van drága vásárlóink nesztek, akkor most az eddig pofátlanul drágán adott cuccainkat kicsit olcsóbban fogjuk adni, hogy lássátok kivel van dolgotok! Persze így is van hasznunk rendesen, de hát tudjátok, nem volt harc, hát miért is nem emelhettük volna magasabbra a haszonkulcsot?
Na ezért volna szükség mindig egy erős AMD-re, meg minden más szegmensben is legalább egy valós alternatívát adó ellenfélre!
-
Kroni1
veterán
Egyébként egy i5 vagy i7 tulajnak mi értelme volna egy ilyenre váltani most, hogy még bevezető áron itthon egy darabig vszleg jó drága is lesz? Mert szerintem semmi..
Akinek i5 de főleg akinek i7 procija van, annak szerintem minden működik flottul amire a gépet használni lehet. Persze nagy AMD fanatizmussal és elvonási tünetekkel rendelkező rajongók esetében talán még érthető lenne ez a váltás más esetben én nem látom értelmét.Szerintem ez inkább annak lesz alternatíva aki most rak össze új gépet a semmiből, esetleg egy régebbi AMD platformról, FX-ről, vagy i3-ról váltana feljebb..
-
Kroni1
veterán
Itt nem arról szólt a cikk sem, hogy fut-e vele, hanem hogy kap-e hivatalos supportot. Eleinte arról volt szó, hogy igen, de végül is az AMD ezt nemrég megcáfolta.
-
Kroni1
veterán
válasz
jones965 #515 üzenetére
Akkor nem vagy félre- értettem amit korábban írtak ezzel kapcsolatban..
eldiablo: nincsenek, sőt soha nem is lesznek, nincs időm ilyesmire. De játékokra sem igazán, csak munkára, videóvágásra, renderelésre használom a gépet. mea culpa, csak irtam amit olvastam magyarázatként, h miért kamu.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz
eldiablo #470 üzenetére
"Tehát amikor Skylake-re XP-t telepítettem akkor én is csaltam?
Végül is... "Ilyet nem mondtam, csak azt, hogy kamu, mert eleve nem sok értelme lett volna win7 alatt tesztelni, ha az unsupported, ráadául azt is leírták, hogy az Cinebench R15 a win8-at és a win10-et szokta felismerni. Ennyi.
-
Kroni1
veterán
válasz
Laraxior #421 üzenetére
"Nem volt ra szükség h olcsobban adják. Most majd redukaljak az árát..."
Nem volt rá szükség. Azonban az eléggé elkeserítő, hogy ha egy teljesen újonnan kidolgozott architektúrát - feltehetőleg nem bekerülési áron, hanem profittal - az AMD tud jóval olcsobban kínálni, mint az intel azt amit már generációk óta csak foltozgat kicsit itt-ott, ráadásul sokkal nagyobb mennyiségben gyárt és ad el... ...na hát az megmutatja, hogy mennyire visszaélt a helyzetével az elmúlt közel 1 évtizedben, és ez az ami engem kicsit bosszant.
eldiablo: Mellesleg kamu.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz
MiklosSaS #393 üzenetére
Szerintem nem jó példa, a két autónál nem a gyorsaságbeli különbségük a lényeges, a Veyron egy presztizs termék, a Lexus nem, viszont a két CPU esetén nincs ilyen különbség.
Amúgy érthető az intel hozzáállása, csak nem szimpatikus. Mármint az a része oké, hogy ül a babérjain, a processzorárak egekbe emelése viszont már annál kevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz
wwenigma #378 üzenetére
Pont ezen gondolkodtam én is. Itt sokan úgy írnak a CPU teljesítményről, mintha az lenne nekik mindennek az alfája és omegája, aztán kiderül, hogy leginkább csak játékra használják a gépüket, ahol ugye nem is feltétlenül annyira lényeges a CPU főleg nagyobb felbontáson. De hát nekem mindegy, én vígan elvagyok a lesajnált FX-emmel, pedig nem játszom csak videókat renderelek vele, ami közel IBT max szintű terhelést jelent..
Még két képet füznék hozzá mondandómhoz:
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz
rambustibi #225 üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá, hogy másként értelmezik a TDP-t a két cégnél:
Egy korábbi AMD-s bemutatón mutatták a 95W AMD és a 140W intel procival szerelt gép azonos terhelés alatti fogyasztását, és meglepő módon közel egyforma volt a kettő..
Ettől függetlenül szerintem elég jó lesz ez a Ryzen, még akkor is ha a független tesztekben esetleg egy kicsit más lesz a kép. Akinek nem okoz lelki problémát, hogy egy AMD gépet birtokol, annak életképes alternatíva lesz jó ár/érték arányban. Mondom ezt úgy, hogy az elmúlt két évben szinte csak Premiere Pro-ra használt FX-8320@4.5GHz gépemmel is teljesen meg vagyok elégedve.
Az olyan kijelentéseken viszont kínomban mindig felsikítok, hogy az intel most összesz@rhatja magát meg hasonlók. Azért tudjuk, hogy a két cég nem egy kategória, szerintem már az is bámulatos eredmény, hogy végre az AMD a 10x akkora méretű intel közelébe tudott férkőzni! Az eddigi gyakorlat szerint viszont ennek ellenére (egy minimális intel árcsökkenést leszámítva) szerintem nem sok minden fog változni a piacon. Továbbra is az intel fogja a nagyobb haszonnal eladni a processzorait, az AMD pedig ahogyan a korábbi jól sikerült CPU és VGA szériái idején sem igazán tudta megszorítani (sem profitban sem eladásban) az intelt/nV-t, úgy most sem várható ilyesmi. A korábbi gigabüntetése ellenére az intel a mai napig nem riad vissza a tisztességtelen módszerektől, ennek is köszönhetően pl. a notebook piacon hagyományosan alig van jelen az AMD, Carizzo-s laptopból kb. 3db volt kapható itthon. Valami nagyon nagy csodának kéne történni, hogy ezúttal jobb legyen a helyzet, de én nem várnék ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Nagy nap ez az AMD-nek: hivatalosan is bejelentették a Ryzent. Ha jól sikerül, újra versenyt hozhat az asztali gépekbe szánt CPU-k világába.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Napelem
- További aktív témák...
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700K 8mag 8szál max. 4.9GHz LGA1151v2 CPU processzor
- AMD FX-8150 8 magos AM3+ processzor
- Gondolkodjunk? Ryzen 5 2600x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700 8mag 8szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 8-Cores (96M Cache, up to 5.0GHz) Box Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest