Hirdetés
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Speciális hővédelemmel bírnak az ASRock nemrég bemutatott tápjai
- Csúszni fognak pár hónapot a megjelenéssel a Noctua idénre tervezett termékei
- A biztonságra és a friss VGA-kra gyúr az új AIDA64
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen házat vegyek?
- A Metának tervezhet szerverprocesszort az ARM
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AI-jal érkezett meg az Oscal óriástábla
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
őstag
Bocsi, véletlen írtam....
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
Amúgy arra kíváncsi vagyok, hogy az Intel kapcsolni fog-e, hogy hoppá, ami anno tizeniksz éve megtörtént, az most is megtörténhet. Akkor is az volt a gáz náluk, hogy nem fejleszettek rendesen, meg is kapták a pofont.
Talán most is megtörténik, fene tudja. Igazából utána meg az AMD ült a babérjain, és ő is megkapta a visszkezest. Az Intel sajna sokáig ült semmittevéssel (az az 5-10 % improvement az lópikula), meglátjuk, emlékeznek-e a történelem leckére...A lényeg most az, hogy egész jó lett az az új proci
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
Mivel gamingben nemigazán dominál az, hogy 8 mag 16 szál így letiltott magokkal futtatott tesztek alapján egy 4/8-as Ryzen teljesítménye nagyon hasonló lesz játékok alatt mint a nagy testvéreké (eddig legalábbis úgy tűnik). Ergo várhatóan i7 közeli gaming/egyéb teljesítmény ehhez viszonyítva kb féláron (175$-ról indul a legolcsóbb 4/8-as ha minden igaz).
Megvernie se kell elég ha a közelében van már elgondolkodtató lesz megéri e a +10-20FPS a +50K-s felárat.
A kevesebb magos modellek esetleges OC lehetőségeiről még nem tudunk semmit szóval még az is kérdéses mennyi plusz lesz a kisebb modellekben.
Illetve ezek az eredmények láttán azért a legolcsóbb 4 magos a maga 129$-os árcímkéjével szintén egy ígéretes darabnak tűnik akár gamingben is.
Az mondjuk mókás lesz ha közép és alsó kategóriában is bedobják azt mint a felső kategóriában, hogy közel azonos teljesítmény féláron...[ Szerkesztve ]
-
nekem is MSI volt az első, de abba belefolyt a víz. Elszállt proci is meg deszka is. 960 ment 4.6 GHz-t.
Utána vettem ezt a Gigát, de ahogy nézegetem aprót, drágábban el tudnám adni, mint vettemLehet fel is dobom procival együtt , van hozzá egy Be Quiet hűtőm is. még elég jó áruk van
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Bandit79 #1138 üzenetére
Én jósolok? Vannak négy mara letiltott Ryzen tesztek, és van ismert ár.
A 920-hoz vehetsz egy 35-45ezres 7 éves lapot. Máris messze van a jó árérték aránytól. Azért ment le a proci árra, mert elárasztották a piacot a használt szerver Xenonokkal ugyanazokba a lapokba még mindig bagóért, és mindenki eldobálta a vacak 920-ast. Lásd az én konfigomat, sok csodát nem tudsz mondani (leszámítva az 1650-et).
A 4820-hoz is 50-60 a lap (ha találsz), egyből ritkaszar ajánlat lesz belőle 100-ért összesen.
-
Bandit79
aktív tag
-
Gyuri27
félisten
Azért nálam nem mindegy, hogy 50k egy új garis proci. Egy olyan platformba ami bővithető. Vagy egy kitudja mennyi idős és hogyan használt gar nélküli proci és hozzá egy ugyanilyen remek lap.
Valljuk be ez tiszta lutri. Ha müködik jó. Ha megdöglik ablakon kidobott pénz. Tisztára megéri. -
core i7
addikt
-
Bandit79
aktív tag
Ne menjünk ebbe bele ,megint megy a jóslás..
Tessék 40k[ Szerkesztve ]
-
Bandit79
aktív tag
Nem hiszem hogy naiv voltam,szerintem sokak azért vártak 50k-s cput alsókategóriában, vagy mitől indúl egy alsó kategória ? 70K elég ijesztő lenne már csak annak a fényében is hogy mindenki olcsóJánosnak tartja az AMD termékeit.. nemde?
Tényleg nem lesz 50k alatti Ryzen akkor mi lesz?Marad az Intel minden 50k alatt vásárlónak,mert az AMD nem tervez nem is alsó kategóriát ,hanem inkább közepet mondanék az 50k valahogy nem engedi az "alsókategória" szót..
(#1130) nubreed érdekes valahogy nem ezt mondogatták itt a fórumokon.. most hogy bebizonyosodott,hogy nem is annyira óccsó ,már az megy ,hogy mit vártál. Ja és ilyenkor jön a 6950x árával kapálódzás (nem azt kell nézni,hanem a desktopos 7700k vonalat) Jó marketing duma ez a 6950x vs 1800 Ryzen
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz
Bandit79 #1115 üzenetére
"...hogy lesz majd Intel Felső kategóriás cpu erőt közelítő kb 50k-s áron.."
Ki kell, hogy ábrándítsalak de most írásba adom neked, hogy ilyen sosem lesz.
Én komolyan nem értem egyes emberek ábrándozásait erről a témáról. Olyan mintha Ferrarit akarnátok egy Opel áráért. -
Bandit79
aktív tag
Most ,ha jó indulattal is nézem a kis Ryzen gondolom gyengébb lesz a nagytesótol ,szóval majdhogynem közelíteni fog a mostani cpu erőmhöz(nem videószerkesztésre gondolok) és van egy tippem hogy nem lesz olcsóbb 50k-nál.Max lehet egy frissebb cpu-m,amit szimpátia alapján kereshetek kb mindkét oldalon...
-
Bandit79
aktív tag
Mi a túróért nem tudok normálisan képet berakni?
-
Xmister
senior tag
válasz
Bandit79 #1118 üzenetére
Hagy mutassak valamit.
Helyettesítsük be a Ryzen helyére a HEDT szót.Egy i5 szénné tiporja az összes HEDT procit? Hát mit gondolt az Intel, hogy ilyen túlárazott szennyeket dobott piacra? Senkinek nincs egy csepp esze sem, aki ilyen procit vesz!
Valamiért mégiscsak léteznek ezek a processzorok nem? Vagy mindenki helikopter?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Bandit79 #1118 üzenetére
Most is Intel Skylake van a gépemben, holnaptól Kaby Lake, mégis, milyen szemüveget?
Ez a legkönnyebb, valakit elfogultnak bélyegezni.
Játék tesztben a fos 4 magos is veri az intel 6-8-10 magos procijait, ez nem újdonság. Nem ez az összehasonlítási alap. Egyébként ezen a szinten a Ryzen többet tud mint az Intel 8/16 procija.Csúcs Intel 370 ezerért? Ez jó poén volt. i7-6950X az 600 000Ft, és az még nem Xeon.
Xmister: Mindenki helikopter, mert fingja sincs, mire való a fluxuskondenzátor, tehát az szar!
Inkább cirkumveniálnak i3-on, mint hogy, százezerér HEDT procit vegyenek.[ Szerkesztve ]
-
Bandit79
aktív tag
válasz
eldiablo #1117 üzenetére
Igen te is azon a lovon űlsz amit fordítva is meg lehet űlni.. hozod példának a kisarkított példát a "csúcs" Intel árát hozod fel. ..ha rossz indulatu akarnék lenni,nézheted máshonan is a leányzó fekvését. Pl egy középfelső Intel is majd tudja pár % eltéréssel a 140k-s cpu teljesítményét, ugye volt pár belinkelt játékteszt,de nem játék teszt is ahol nem a cpu mag száma határozza meg az erősorrendet. Nem értem miért kapálódzik mindenki a 300k-s cpuval. mikor ott az olcsóbb Intel ami kb ugyanannyit tud,mint a társa
Csúnyán mondva felvetted te is a szemüveget..Most kiragadok ,ahogyan kb te egy példát,de nem is a legrosszabbat kerestem meg..:
Érted miről beszélek?
Felesleges ezen csatázni.. és akkor hogy is van az árpélda? :9[ Szerkesztve ]
-
Bandit79
aktív tag
válasz
eldiablo #1110 üzenetére
Ryzen 7 1700 van aprón 105 ezerért sok..
aprón sok minden van fent . Nem vennék 100k-ért cpu-t még Intewl oldalon sem. Szóval kb azt reméltem,hogy lesz majd Intel Felső kategóriás cpu erőt közelítő kb 50k-s áron..(szerintem sokan) ,de most látszik már hogy nem lesz annyi a kis Ryzenekben.
Ezt nem azért írom, hogy most neked vagy másnak meg kell védeni a Ryzent, hanem kb minden megy tovább ahogyan eddig is volt... nincs és nem is lesz "csoda árazás" . Kicsit mérséklődik majd az Intel ár,de már mindenki a választ fogja várni...Jöhet az új step.. max 2-3 hónapot várok és utána döntök..[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz
Bandit79 #1109 üzenetére
Ezt sosem értettem.
Kérdésem: még hogy ha fele annyiért is adja most az AMD a csúcs kategóriát, mint az Intel (500 vs. 1000$ 1800x vs. 6900k), attól még a csúcs kategóriártól beszélünk, tehát miért is kellene mondjuk közép kategóriás áron adni, mondjuk 200$ környékén? Ne éljetek már álomvilágban, a felső házat mindig meg kellett fizetni és ez sosem fog változni.
40k egy alaplapért pedig nem sok. De biztos vagyok benne, hogy ennél olcsóbb alaplapok is fognak érkezni a Ryzen sorozathoz. Át kell gondolni, hogy kinek miilyen extrákra van szükséges. (natív usb 3.1 támogatás, sli/crossfire support, stb, stb...) Mindenki meg fogja találni azt amire szüksége van. 25k környékén is vagy még lejjebb.
Ja és ez: "Nem hiszem hogy a kisebb procik tudják tartani a kraftot az árukhoz mérten"
Ez nem hit, hanem tény kérdés. Egyelőre még semmit nem tudunk az R5/R3 procikról, amik a core i5/i3 ellen indulnak csatába. Majd ha kint lesznek és megnéztük a teszteke, azután vonjuk le a konzekvenciákat.
[ Szerkesztve ]
-
Bandit79
aktív tag
Ö.. háát igen ,ha értelmesebb alapot akar az ember venni ,amiről nincs spórolva 1-2 cucc ,akkor olyan 40-45k tól indul. Proci 120k, igen ez még nem a nép kategória. Kicsit vegyes érzelmeket vált ki ez a konfig cserélőkben . Azért nem engedték ,hogy annyira jól járjunk, kicsit lejjebb kell adni. Akinek közép kategóriája volt, annak az is fog maradni ezután is..
. Nem hiszem hogy a kisebb procik tudják tartani a kraftot az árukhoz mérten... szóval valószínű annyi pénzért az Intelnél is meg lehet találni azt az erőt . Nem tudom mi lesz a 2500k-m helyett még... Jó pár éve vettem kb 50k-ért akkor igen csak erős cpu-t. ezt hogy múlom felül?
Batlefield 3 megjelenésekor vettem, az a vicc ,hogy még ennyi év után is bírja az iramot.(akkoriban 24k-s alap z68pro3 -ban zokszó nélkül 4,2 ghz)
Jó lenne ha a kissebb Ryzenek mennének majd legalább ennyit.[ Szerkesztve ]
-
Bandit79
aktív tag
Inkább utána nézek,mert itt "mindenki" USA meg EU árakkal dobálódzik
-
Bandit79
aktív tag
Valaki összeadta már, mennyiért lehet egy Ryzen konfigot összerakni? (alap+cpu+mem) Eddig ugye az volt sok fórumon ,hogy szidták az Intelt,hogy milyen drága hozzá az alap.....
-
Vadi001
csendes tag
Akárhogy is de nekem bőven elég volt a kis q9300 4 giga geil ultra meg egy gigabyte gtx 760 2gb.kompromisszumokkal mentek a "nagy" játékok is.
-
Vadi001
csendes tag
Adná az ég,hogy lemenjen a 4460-as ára.amire nekem kell a gép azzal még 5 évig lazán kihúzom.
-
Messor
kezdő
2010-es i7 extreme 6 core. Attol nem olyan rossz a 4,5, tekintve hogy ha jol emlekszem meg 32 nanometeren keszult.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Nagy nap ez az AMD-nek: hivatalosan is bejelentették a Ryzent. Ha jól sikerül, újra versenyt hozhat az asztali gépekbe szánt CPU-k világába.
- Milyen monitort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házimozi belépő szinten
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Autós topik
- Hobby elektronika
- iPhone topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...