- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ukornel
aktív tag
"Nekem ez vicc azért, meg az is hogy helyeslik páran, de ez az én gondom."
Ha teljesítményben összemérhető, és árban is ugyan az a kategória, akkor miért ne? Korábban máshol ugyanígy csóváltad a fejed a 1060 vs 480 kapcsán; pedig +- pár százalék a teljesítmény, és az árelőny is hol erre, hol arra billent. Aki azt mondja, hogy <10% különbséget észrevesz, az szerintem lódít és igazából csak az egója (e-peen) érzi a difit. Én abszolút megértem, ha valakinek nem annyira fontos pár százalék telj. különbség, mint az, hogy esetleg jövőre ilyenkor is több gyártó termékei közül válogathassunk, ne csak egy...Aceusz #695
"Egyelőre még nincs semmi információ új AMD vga-ról... Ennyi erővel akkor mondható a nVidia GTX következő széria."vesd össze:
#690 Aceusz
"R9 Fury se hozza a GTX 1070 vagy 1080 szintet a 1080 Ti-ről meg ne is beszéljünk"kóbászkarika #723
Óóó a jó öreg donanimhaberes leakek
Amúgy a linkeken zömmel GPU-limites játékokat, hangsúlyozottan többszálas teszteket (amikben a Bull vonal azért nem volt rossz), és a fejlesztők hangzatos nyilatkozatát látom. Most azért ennél lényegesen több és konkrétabb teszt van.
A GTA V tesz volt már, meg is diszkutálták a kollégák.[ Szerkesztve ]
-
ukornel
aktív tag
"Arra írtam,hogy ne túlozzunk,hogy nem fog előrelépést jelenteni a Coffe a Kabyhoz"
Nem mondtam, hogy nem fog előrelépést jelenteni. Azt viszont erősen kétlem, hogy ez az előrelépés -egy két válogatott programot leszámítva- valóban eléri majd a 15%-ot. Szerintem jön a szokásos 5%.
"ilyen szempontból inkább hiszek Intelnek,mint konkurenciának.Valoszinuleg jobb mérnökök ülnek ott mint mi itt a PH fórumán és nem hinnem,hogy te innen látod,hogy az a 15 % létrehozható e optimalizacioval és /vagy órajel emeléssel."
Nem vagyok mérnök, nem tudom biztosra a 15% realitását - ezért is írtam mindent feltételezésként, illetve hangsúlyozottan véleményként.
A marketing anyagot, ami a >15%-os növekedést jósolja, gyaníthatóan nem mérnökök készítették, hanem marketingesek. Ugyanezek a marketingesek azt is odabiggyesztették magabiztosan a képre, hogy a 6. és 7. gen. i7 között 15% növekedés volt Sysmarkban - ez éppen akár igaz is lehet.
A valós tesztekben viszont ennek semmi realitása nincs. Az Anandtech Sysmark tesztjében csak 6% a 7700K előnye a 6700K-val szemben. A TPU több, mint húsz játékot és három VGA-t fölvonultató összehasonlításában mindent kiátlagolva <1% a 7700K fölénye a 6700K-hoz képest. A PH tesztje +5%-ot hozott ki. Ennyi nekem elég, hogy kételkedjek az ilyen marketinges számokban, akárha az Inteltől jött is.
Valószínűleg pont ennyire nem lesz reális a Coffe Lake 15%-nál nagyobb növekedése a valós tesztekben.[ Szerkesztve ]
-
ukornel
aktív tag
"Azért ne túlozzunk.,Ryzen nem gyorsabb,mint Intel,csak azonos kategóriában olcsóbb.15% egy szálas teljesítmény növekedés számottevő tud lenni"
Az ez érzésem, hogy nem arra válaszoltál, amit írtam.
* Szerintem nem túloztam sehol. Ellenkezőleg, azt állítottam, hogy az Intel túloz a +15%-kal, és vele együtt te is, ha készpénznek veszed.
* Egy szót sem írtam arról, hogy a Ryzen gyorsabb-e.
* Nem foglalkoztam azzal, hogy azonos kategóriában melyik olcsóbb.
* A 15% egyszálas teljesítménynövekedést, amiről ismét kritikátlanul írsz, viszont megkérdőjeleztem. Ehhez majdnem 5GHz-es top SKU-val kellene kijönni azonos mikroarcitektúrával, kicsit még tovább reszelt gyártástechnológiával. Ha te ebben hiszel, akkor jó neked.Amúgy a konkurenciaharcnak én is örülök...
Tin #569
>>Nem csak nagy cégek dolgoznak géppel. Tudod vannak azok az izék tudod szabadúszók.
Akiknek nem a cég tolja alá a gépet, és rohadtul számít hogy 30-40%-ot spórolnak úgy hogy azonos teljesítményt kapnak.<<
"nem tudom, mitől kellett volna azt gondolnom, hogy nem szabadúszó vagy."Bocs, hogy beleugatok, de ezt már nem bírom...
Az idézett mondat alapján mitől kellett azt gondolnod, hogy szabadúszó?Semmi nem utal rá személyesen...
[ Szerkesztve ]
-
ukornel
aktív tag
"Intel is izzítja a Coffe vonalat. Júliusban bemutatják ha minden igaz. 15 % egy szálas teljesítménynövekedés"
A Kávé-tó sem mikroarchitektúrában, sem gyártástechnológiában nem jelent előrelépést a Skylake-KabyLake vonalhoz képest. Egy újabb optimalizáció, semmi több. Én nem várnék tőle +15%-ot; szerintem az Intel csak a marketingvonalat izzította ezzel a bejelentéssel, amúgy áemdés módra
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Nagy nap ez az AMD-nek: hivatalosan is bejelentették a Ryzent. Ha jól sikerül, újra versenyt hozhat az asztali gépekbe szánt CPU-k világába.
- Synology NAS
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Ukrajnai háború
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700 8mag 8szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - INTEL Core i3-8350K 4mag max. 4GHz LGA1151v2 CPU processzor
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest