Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
- Bluetooth hangszórók
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Padisah
tag
Meg lehet-e oldani és ha igen hogyan, hogy az elkészült képeken megjelenjen a képkészítés dátuma?
-
McLaca
őstag
Biztosan elég lesz.
Egy átlagos fotózós turnuson (legfeljebb 4-5 nap) max. 1000 kép készül, ami max. ~5GB. A maradék 3GB-ra 20 percnyi videó fér fel 1080 soros felbontásban. 720-asban 2× ennyi. Ennél több nem kell, mert eddig se nagyon videóztunk, a korábbi géppel nem is volt érdemes, ezzel is inkább csak azért, mert egy területet esetenként egy "körvideóval" jobban be lehet mutatni, mint képekkel. Egyébként van tartalék kártya is.Egyelőre barátok vagyunk a géppel, csak az újfajta panorámával nem tudok megbarátkozni.
Viszont arra már rájöttem, hogy a P mód az, amit leginkább használni fogunk, mert ott teljes a kontroll, a zárt és rekeszt a gép adja, minden mást én. Az iA módban és a motívumprogramokban nagyon el tud szállni a gép az ISO-val, és kompaktoknál az az érték az, amit nem árt kordában tartani.
A képstabi felér egy orgazmussal, nagyon durva, hogy 1/4-es záridőnél is ki tudom tartani kézből, bemozdulás nélkül, vagy teljes tele tartományban 1/13-mal is.
Üdv!
-
zeno70
tag
Nem akarok kotekedni, de biztos, hogy eleg lesz a 8 gigas kartya neked? Ha csak es kizarolag fotokat keszitesz, akkor nem gond, de ha videozol, plane AVCHD-ben, ugy nagyon gyorsan lenyeli a 8 gigat.
En ilyet hasznalok hozza es gond nelkul mukodik.
Amugy sok oromot hozza! En nagyon szeretem, ugyes joszag.
Ezt benti fenynel lottem a heten vele. -
McLaca
őstag
Ja, és az új panorámamódhoz annyi hozzáfűznivalóm van, hogy nekem a régi, átlapolásos "segéd" jobban tetszett. Itt ugyanis lő, mint a veszett, kb. 30-40 képet max. 8mp-ig, és ebből csinál panorámát. Ez nem lenne rossz, ha nem lenne a képméret korlátozott (12Mpixelben ezt nem tudja), és nem adna veszett ISO értékeket... Még világosban is ISO 400, de sötétben 1600-3200 is lehet. Az meg mint ha nem is lenne, mert minőség itt már nincs...
Üdv!
-
McLaca
őstag
Na pont ezt néztem ki 8GB-osban. Eredetileg is ezt akartam, csak valahogy nem tudta berendelni a muki az üzletben... Mindegy, tesóm megkapja a 8Gb-os micro-t, jó lesz a telójába.
Ja, azt talán nem írtam (és HSZ írás közben visszaolvasni sem tudom), hogy microSD lett a 8GB-os is, pedig azt normálként kértem volna, de volt hozzá adapter, ergo tök mindegy (itthon is van egy zsák adapter), de az, hogy van a chipen tokozás, vagy nincs (mert ennyi a különbség a normál és a micro közt), nem számít sebességben. Telefonban USB kábellel viszonylag jó sebességgel lehet írni, úgyhogy tesóm örülhet.
Kingstont soha többé... Nem először szívok vele.Üdv!
-
McLaca
őstag
Tulajok, kinek milyen memóriakártya vált be?
TZ25-öt birtoklok lassan egy hete, és vettem bele előre memóriakártyát, egy Kingston Class10-est sikerült 8GB-osban, de sajnos jól belefogtam, mert FAT32 fájlrendszerrel egy Class4-es szintjét is alig hozza (gépen, de a képek mentési sebességéből ítélve fényképezőn is hasonlóan lassú, max. 2-4MB/s az írás). Ez így nekem nem kerek, mert lassítja a gépet bizonyos helyzetekben. NTFS-en gyorsan írható a kártya, csak azt meg a gép nem kezeli. Egy régi, 2GB-os, min. 4 éves, Class jelölés nélküli kártya is lealázza...Samsung SD kártyáját néztem, szintén Class10-ben.
Tapasztalatok tuti márkára?Üdv!
-
zeno70
tag
A firmware nekem is korainak tunik. Egyenlore nem is foglalkozok vele. Azert ha talalsz valamit, meguzenheted...
Sajna most nekem is pause lesz kicsit a gep tanulmanyozasaban, mert a parom kijelentette, hogy a munkajahoz elviszi (2 napra), igy csak hetvegen lesz ujra a kezemben.Az esti fotozashoz azert varom az otleteket!
-
zeno70
tag
Koszi az infot, majd ki is probalom akkor ezt is.
Most a kis fenynel keszult, vaku nelkuli kepek minoseget probalom jobba tenni. Mar automatan is jobbat keszit, mint a korabbi Fujim, de ugy erzem, tobbet is ki lehet hozni belole. Ti milyen beallitassal dolgoztok ebben a helyzetben?
Vakut hasznali meg csak idealis tavolsagbol erdemes (szerintem). Se tul kozelre, se tul tavolra nem jo opcio. Ezert is csodallkozok a kozeli vakus kitakarasi problemanal. Eszembe se jut, hogy ilyen kepet keszitsek. Ilyenkor az jut eszembe, ahogy az egyik ismerosom nem volt tisztaban a vaku korlataival es a Hosok-teret totalban lefotozta este vakuval, hogy vilagosabb legyen a szoborcsoport.Yager01: Itt talalhato a magyar leiras: [link]
Ha ez nem jon be, akkor itt fogadd el a felteteleket es jelenitsd meg. -
Yager01
senior tag
Nem kapkodtatok a válasszal. Volt egy kis időm és gondoltam megnézem a gyártó oldalát:
Ha valakinek szüksége van magyar nyelvű kezelési útmutatóra:
-
Yager01
senior tag
Megérkezett ma nekem is a gépem és egyből szembesültem vele, hogy a nagy karvaly obi közeli vakus képnél kitakar! Azt hittem lessegelek ! Nekem ez új, hogy ilyet enged a gyártó. De úgy ahogy írtátok ki lehet küszöbölni a problémát azzal, hogy hátrébb áll az ember és használ egy minimális zoom-ot.
Ezt leszámítva nagyon profi kis masina ! Magyar nyelvű firmware és magyar nyelvű használati útmutató fellelhető valahol?
-
McLaca
őstag
Értelme az, hogy a képbe bekerül a készítés helyének GPS koordinátája, és arra alkalmas képnézegetővel (pl. IrfanView) meg tudod jeleníteni a helyszínt pl. Google Földben egy gombnyomásra.
Én elvagyok nélküle, a telefon tudja, ha nagyon akarok koordinátát, nyomok egy képet a telefonnal is, a többit meg a fényképezővel...
De nem is ezért kellene nekem a TZ25, hanem azért, mert annak azonos méretű szenzorán kevesebb képpont van, ergo a zajosodásra kevésbé hajlamos. Elvileg.Üdv!
-
zeno70
tag
Franko!
A beallitasokat kell meg bizgeraljam (megtanuljam), hogy kihozzam a kepekbol a maximumot (gyenge fenynel, nappal szemben, mozgo loveseknel, stb). A videonal meg ugy ahogy van, meg vagyok elegedve. Szoktam is mondani (en mar, mint oreg roka, aki a VHS-en nott fel), hogy olyan ez, mint a paraszt az allatkertben a zsirafra: ilyen allat nincs is. Egy ekkora gepbol, ilyen video minoseget kisajtolni...le a kalappal a Pana elott!McLaca: Nem hasznaltam meg a GPS-t. A terkepet multkor feltoltottem, meg is talalta, hol vagyok, de egy kepnel se alkalmaztam meg. Nem is tudom (egyenlore), hogy mi a szerepe vagy ertelme neki...
-
McLaca
őstag
A 30-asban van GPS. Ha azt is használod, akkor azért nem "bír" annyit. A szabványos teszteknél ilyet nem használnak, tehát ha GPS-szel elmegy kb. 100 képig, akkor a nélkül simán meg lehet a 200 is. A 260 meg a tesztelőpadon
, mert élesben ugye játszik az ember a zoommal, esetleg többször fókuszál, dolgozik az arcfelismerő, stb., ezek mind-mind pörgetik a procit - és fogyasztják az akkut.
Az a szett jól hangzik, pláne ennyiért, de megnézem majd e-bayen, hogy van-e ez, vagy hasonló, mert az Amazon nem küld mo.-ra könyvön, CD-n és DVD-n kívül mást. Vagy már azt se a lopós posta miatt.Üdv!
-
scarabaeus
őstag
"Viszont a gyari adatot (260 kep) meg sem kozeliti az akksi kapacitasa. Vagy ezt ugy kaptak, hogy egymasutanban csak exponaltak, egyetlen ki-be kapcsolas, vagy zooomal nelkul...?"
CIPA standard: 10 percenként ki-bekapcsolva, minden kép közt 30 mp várakozás kijelzőt ébren tartva, minden második kép vakus, minden kép után zoom elejére-végére, attól függ, hol állt. Nem összetévesztendő ez a szám azzal, hogy "mennyit bír".
-
zeno70
tag
Ezt a metodust nem ismerem, ahogy tesztelik az akksit. Nem szamoltam a keszitett kepeket, de olyan 100-120 koze saccolom, igaz, en nem egyszer zoomolok es vissza is nezem, stb.
Nekem a 30-as van, amit itt amcsiban vettem es itt ZS20-nak hivjak a kicsiket.
Vettem hozza az Amazonon egy szettet, ami tartalmaz plussz 2 akksit, egy kulso toltot, autos toltot, vedofoliat es egy SD-USB atalakitot. Szerintem potom aron aruljak, gondoltam, ha nem is er fel a gyari akkuval amit kuldenek, mar akkor is megeri. Azozota viszont, miota hasznalom (kb masfel honapja), azt tapasztalom, hogy ugyanugy birja, mint a gyari...sot!
Itt van ez a szett -
McLaca
őstag
Egy bizonyos tesztmetódus szerint végzik, elvileg úgy, hogy bekapcsolás, exponálás, kikapcsolás, fél, vagy másfél perc pihenő, pontosan nem tudom... Meg néha villantás, meg néha zoom teljesen telébe, majd vissza teljesen nagylátószögre. Valahol le van írva, hogy hogyan szabványos, de ez ugye szobahőmérsékleten, képek visszanézése nélkül, törölgetés nélkül, beállítgatások nélkül...
Apropó, melyik gépet használod? A 25-öst, vagy a 30-ast? És mennyi képet lehet átlag csinálni egy töltéssel? Mert fontos lenne, hogy 1, vagy 2 pótakkut érdemes-e beszerezni mellé.
Én a 25-ösre pályázok, de egyelőre nem szántam még el magam. Az árak még picit mehetnének lefelé.Üdv!
-
zeno70
tag
Szerintem azert is nem csinalt nagy ugyet ebbol a gyarto, mert nem talalta eletszerunek, hogy 1 meteren belulrol vakuzzanak vele, hiszen a kep tul fenyesre fog sikeredni.
Nekem is ilyen gepem van es ugy oldom meg, ahogy a kollegak emlitettek - tavolabbrol, kis zoommal. Akkor a fenyesseg is megfelelo.
En meg vagyok elegedve a Panaval, a kepek jok, a video pedig kivalo.
Viszont a gyari adatot (260 kep) meg sem kozeliti az akksi kapacitasa. Vagy ezt ugy kaptak, hogy egymasutanban csak exponaltak, egyetlen ki-be kapcsolas, vagy zooomal nelkul...? Ha igan, akkor a megkapott szam szep, de csak elmeleti es nem gyakorlati. -
McLaca
őstag
Szerintem a kompakt kategóriába ez belefér, ott a vaku csak azért van, hogy legyen. Az ár nagy részét a szolgáltatásokra fizeted ki. Ha kicsi, de jó képminőségű gép kell, akkor MILC. Ha viszont a méret sem számít, akkor meg DSLR...
A kompaktoknál nem a képminőség az elsődleges, hanem az élmény, és a - sokszor értelmetlen - szolgáltatások, meg a számháború. 25mm, de milyen áron? Amúgy szerintem nem nagy érvágás, hogy nem tudsz fél méteren normálisat vakuzni. Fotózz 1 méterről, vagy másfélről, kis zoommal, a torzításnak is jót tesz.Üdv!
-
gar8
tag
Hát sajna én eddig ezzel nem találkoztam,mert egy TZ1-sem volt és úgy gondolom,hogy egy 73 000 Ft-os gépnél ez bizony nagyon gáz. Illetve ha ezzel a problémával a gyártó tisztában van, akkor a következő szériánál javítani kellene vagy vásárlás előtt felhívni rá a figyelmet.
-
McLaca
őstag
Ó, ez már régi probléma a TZ sorozatban a 25mm körüli nagylátószögeknél (már a TZ10-nél is gond volt 2,5 évvel ezelőtt), meg más szériákban is, nagylátószögnél. Egyszerűen a vakut kitakarja az obi. Éljenek a felpattanó vakuk... vagyis, hogy leszoktak róla a gyártók.
Messzebbről, kis zoommal kell beltérben fotózni, vagy a vaku mellé használni kell mesterséges fényt is, hogy ne legyen ilyen erős az árnyék.Üdv!
-
gar8
tag
Van a készülékkel TZ-25 egy komoly probléma. Közeli képeknél vaku használat mellett a bal alsó és felső sarka a képnek sokkal sötétebb,mint a többi,konkrétan úgy néz ki mintha belelógna az újjad. Hát sajna nem az,mert azt eltudná venni az ember,hanem az optika leárnyékolja a vakut. A központiszervíz válasza pedig csak annyi volt,hogy ez típus hiba. Na itt döbbentem meg a legjobban,mert nem csináltak veke semmit.
Most felvettem a Panasonic Magyarországgal a kapcsolatot,kíváncsian várom a válaszukat. -
Ez tuti? Nekem pont ez lenne a lényeg... igaz, mesterséges fénynél, este, családi összejöveteleken, vakuval fókuszáljon és lőjön gyorsan, nemtudom, ilyen körülmények között hogy szuperál. Az előző HX9V-m az katasztrófa volt ,lassú volt mind fókusz, mint képlövés tekintetében az említett körülmények között.
-
zeno70
tag
Sziasztok!
Amerikaban vettem TZ30-as (itt ZS20-nak hivjak) gepet es nem tud, csak angol es spanyol nyelvet. Nem tudja valaki, hogy lehetne egy frissites/updateeles modjan beletenni a magyart is? Fontos lenne, mert olyan is hasznalna, aki nem ert kulfoldiul.
Koszonom!Egyebkent mik a tapasztalatok, jo gep ez a konkutenciakhoz kepest? Neztem korabban Sonyt (HX30V), Canont (SX260), es Nikont (S9300), de ezt hoztak ki a tesztek a legjobb ar/ertek aranyunak. Ti mit szoltok ehhez?
-
mazsi70
senior tag
Csak a full HD miatt cserélném le a TZ7-est .
De ,azt már tudták az előző típusok is . -
McLaca
őstag
A TZ25-öt venném, drámaian egyszerű okból:
kevesebb (így nagyobb) képpont van azonos méretű képérzékelőn. Az érintőkijelző és a GPS nem hoz lázba.
Az elődje se lenne rossz választás, de emlékeim szerint abban még CCD volt MOS helyett.Üdv!
-
szmiagor
tag
Panasonická
nagyszerű készülékek
-
Tibor_560sec
aktív tag
A kedvenceim ebben a kategóriában (kompakt) ... nagyszerű készülékek ...
-
Kinder
senior tag
Asszonynak kellett fényképező, ígyhát 2006-ban TZ1-el kezdtük, 2009-ben vettünk TZ7-est, lassan váltani kéne
Bár a TZ7-essel abszolút semmi gond.
-
Miért nem lehet elöl a jobb fogásbiztonság végett egy a TZ5/6-nál már használt (majd megszűntetett) csúszásgátlót odabiggyeszteni???
-
Cho Simba
tag
Éééés ismét győzött a marketing osztály !
-
atok666
őstag
2012 apr. es 350e korul varhato
Atok
-
Integra
titán
tz30 zoomja brutál, vajon a képstabija milyen lesz hozzá..
és továbbra is villámgyors, bekapcs, lő, kikapcs a készülék.. -
madgie
titán
válasz
tiszavirág #10 üzenetére
Felhasználói szinten nem állítható, a Pana GH1-emhez találtam szervizdoksit, amivel gyári fw-vel is átállítható NTSC régiósra a gép. Nem kellett hál-istennek alkalmazni, van hozzá fw hack, amivel ez megoldható menüből (ezekhez a kompaktokhoz 99%, hogy nem lesz)
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág #10 üzenetére
Canon a460-omnál pl. állítható.
Egy régebbi olympus-omnál is. -
Watchdog
aktív tag
válasz
tiszavirág #10 üzenetére
Ez a qrva PAL/NTSC eltérés nem bír kikopni még a fullHD korszakban sem... a másik ilyen örökzöld az interlaced mód...
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág #7 üzenetére
hát. tuti nem 65ezerért
-
Apika
addikt
válasz
tiszavirág #7 üzenetére
Köszi! Már csak az a kérdés, hogy hozzánk milyen árral kerülnek be...
-
Apika
addikt
Árat én sem láttam...
-
Watchdog
aktív tag
Képérzékelő:
DMC-TZ25: 12,1 Mpixel, 1/2,3" MOS
DMC-TZ27 és DMC-TZ30: 14,1 Mpixel, 1/2,3" MOS -
junior11
veterán
Tényleg jó lenne tudni, hogy milyen érzékelőt kaptak (CMOS, CCD?)?
-
forgonati
őstag
6,4-es fenyero. Az szep...
-
Márton
nagyúr
Érzékelő típusa, mérete.
Csak a mérete lett a táblázatba írva.A menüben átállítható ntsc-re és akkor menne a 60p videó?
Várható árat csak én nem találom?
-
banhammer
veterán
Végre USB-s töltési lehetőség!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Hamarosan kapható lesz nálunk is a DMC-TZ30 és a DMC-TZ25 utazózoom.
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest