- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
csigababa
csendes újonc
Szevasztok,abba kérem a segitségeteket,hogy lehet az vodafonos net kapcsolatom van,a smart tv nem tud csatlakozni a hálozathoz se wifin se kábelen.Viszont digi mobil net hotspothoz azonnal csatlakozik.Ez hogy a busba van?
-
Newlachka
őstag
tudna valaki segíteni abban,hogy a WMP miért írja ki ezt?
nem sikerült mediaadatokat letölteni a médiakiszolgálóról
smart tv-n szeretnék filmet nézni a gépről -
Tutu7030
veterán
Részletesebb infót nem tudok adni, mert csak a B650-hez volt telnet elérésem.
Ezt a system infót is csak a phpinfo-val tudtam megnézni.[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
dezz
nagyúr
Naná! Én is azt írtam, hogy itt is hasonló a helyzet. Szóval, attól nekik nem lenne sokkal olcsóbb az előállítás, ha ezeket kihagynák (azonos panel használata mellett), viszont jóval olcsóbban tudnák csak értékesíteni.
De szerencsére verseny van a gyártók között (a versenyellenes összebeszélést súlyosan büntetik szerte a világon), mindig bevezetnek valami újdonságot a gyártók, így a korábbi újítások lassan levándorolnak a középkategóriába is, azaz egyre megfizethetőbbé válnak.
-
Chrys_
addikt
Igazad van. De van itt egy példa pl.: a tabletek jó részt wifi only verzióban kelnek el, pedig HW-oldalról nézve egy 3G vagy akármilyen modul sem kerül sokba. De az ilyen cuccal szerelt tabletek jóval drágábbak. Szóval lehet egy eszköz olcsó anyagárban, de a hasznot nagyon feltolják vele
-
Paci.
tag
"Kíváncsi vagyok, hogy melyik gyártó fogja meglépni először a "lecsupaszított" megjelenítőt."
Monitornak hívják csak ritka a 25'' feletti darab. De én is szívesen vennék inkább olyat, mint marketinggel teletukmált okoskát. Egyébként én a felokosítás jegyében összedobtam egy Brazos alapú HTPC-t, és kész a teljesen okos tévé Tud mindenféle szkájpot, meg jutubot, és nincsen semmiféle médialejátszási hiányosság. Mert olyan tévét még nem találtam, ami rendesen le tudott volna mindent játszani.
Vétkezz csak, gyónni ráérsz...
-
dezz
nagyúr
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy egy laptop alkatrészekből összerakott kis PC olcsóbb lenne, mint 1db számos funkciót ellátó chip... Még ha az utóbbinak meg is kérik az árát. Főleg pl. ez a mozgás-interpolációs frame-többszörözés 100-240 Hz-re (amire ezekben hw-es megoldás van), nem lenne egyszerű valami kisfogyasztású procival, szoftveresen. Amúgy a mai SoC-okon megszokott dolog az embedded CPU, csak hát a kevésbé fejlettek ilyen 2-300 MHz-eknél járnak.
Egyébként az ilyen beszállítók között is verseny van, így történhet meg, hogy ami ma "csúcstech", az 1-2 év múlva már a hétköznapi készülékekben is ott van (na persze nem feltétlen a legolcsóbb 50 Hz-es típusokban).
-
Patice
nagyúr
Ezt nem is tudtam.
Remélem azért egyszer lesznek TV-k kicsit komolyabb Sigma chipekkel. Bár amekkorák a panelek a mostani TV-kben egy gyorsabb, lapos számítógép konfig simán elférne a hátlapon. Laptop alkatrészekből szerintem nem lenne hiány, nem kellene összesűríteni a dolgokat, így lehetne teljesen passzív hűtésű az egész.
De bilibe lóg a kezem. az túl egyszerű lenne.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
dezz
nagyúr
Na ja.
Viszont szerintem sok tévében van Sigma chip (ha pl. egy gyártónak nincs saját mozgás-interpolációs 100Hz technológiája, vagy már elavult). Na persze nem a legfejlettebbek. De nyilván azokat se hobbiból csinálták, pár tévében azok is ott vannak, vagy lesznek. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Itt minden a pénzről szól, először bepróbálkoznak a jelenlegi (szar) Smart funkciókkal, aztán majd "ápgrédelhetsz" mondjuk úgy egy év múlva.
Szép is lenne, ha a TV-be Sigma chip is kerülne. Kinek érné az meg? Max. a fogyasztónak, de ezt meg magasról le...ják.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
dezz
nagyúr
(folyt.)
Sőt, a többségük éppen azért lassú, mert eszük ágában sem volt emiatt betenni valami komolyabb alrendszert, hanem egyszerűen rátettek néhány (sebtében összedobott) szoftvert az amúgy is a tévében lévő procira. Vagy legalább is mindezt a lehető legkisebb többletköltséggel oldották meg.
De egy normálisabb ARM SoC ára sem éppen csillagászati, előbb-utóbb migrálnak majd arra.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
"A képminőség már csak másodlagos."
Ez így butaság. Egyszerűen eljutottak egy olyan szintre a képminőséggel (na persze a tökéletestől még messze van), ahonnan adott technológia (plazma, LCD) mellett már nagyon nehéz látványos előrelépést felmutatni. De hát az eladásokat fenn kell tartani, különben jön a csőd.
(#25) Chrys_: A gyártási költségben ezek valójában minimális költségek. Az elektronikát meg amúgy sem lehet kihagyni. Ugyanazt a minőséget nem szívesen adják sokkal olcsóbban, hiszen úgy lemondhatnak a nyereség jejelntős részéről. Viszont, jövőre ezek lesznek az olcsóbban kiszórt kifutó modellek... (Csak akkor majd mindenki az OLED-et fogja hajtani.)
-
r3dsnake
nagyúr
eloszor el kene jutni oda hogy ne legyen mar 2-3masodperces delay a "smart" menuben maszkalasnal a gombnyomastol szamitva
ez pl egy uj generacios 800ezres samsung smart tvnel volt
-
Van már durvább vírus is egész nap fogpaszta reklámot kell nézzél... és ha nem küldöd a zsét, minden órában rendel neked egy doboz tampont.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Patice
nagyúr
Így van! Simán lehúzás, ha kell SMART ha nem, tök mindegy, mindegyikben van, úgyhogy ha kell a TV, akkor a SMART is költözik vele a lakásodba. Hurrá.
2012. Márciusig kaphatóak voltak még a tavalyi modellek, inkább 100.000 körül, aztán jött Április - tavalyi modellek eltűntek, SMART jött, kb. dupla áron ugyan olyan képernyőmérethez. 32 colos TV-t 200.000 körül? Nooormális?
Nem TV-t akarok venni, csak figyelemmel követem a változásokat, árakat, méreteket.
Kíváncsi vagyok, hogy melyik gyártó fogja meglépni először a "lecsupaszított" megjelenítőt.
Én is azt preferálnám, hogy legyen egy TV-ben egy fasza kijelző, sok bemenet, pár kimenet, TV-tunerek, meg legfeljebb két hangszóró, oszt csókolom. A többi csak sallang, csilli-vili, meg árnövelő.
Vagy ha már annyira egybeépítősdi, akkor tegyenek a TV mögé egy PC-t, pár hot swap rekeszt vinyóknak + optikát (blu-ray írót) és akkor szarok a vastagságra.
-
mzso
veterán
Ez mit jelent?
(#3) Patice
Szerintem az okokstévé egy genyó ötlet arra, hogy több pénzt legomboljanak az emberről. Inkább csinálják meg a tévét, hogy értelmesen működjön a számítóbéppel és ne csak a nyamvadt 16-235 világossági szintet támogassa a prémium modelleken kívül, meg egyebek...Nyugodtan adhatnak mellé egy számítógép vásárlási utalványt...
(#6) VincentXxX
Én is ilyesmire gondoltam. Vagy ha nem akarnak google uralmat forkolják. És hozzanak létre egy manapság amúgy is divatos foundation-t.(#26) schawo
Szerintem itt valamilyen olyasmire gondolt mint egy szabványos alaplap slot. Legalább is én ilyennek látnám még értelmét
Meg esetleg külön szabványos slotokat egyebeknek. Mint egy értékelhető médialejátszó modul.[ Szerkesztve ]
-
-
Chrys_
addikt
Jobb lenne, ha panelt lehetne venni, hardware-s bővítési lehetőséggel: pl. lehetne beletolni különböző tunereket, és külön "okosTV" bővítőt. Így alapban olcsóbb lehetne a panel, és akár szabványos a HW-csatlakozási felület, ami a szabványos progikkal már nem is lenne rossz.
-
Patice
nagyúr
válasz Svájcinéger #22 üzenetére
15 hónapos kisfiam lazán vágja már, hogy a távirányító a kezemben kapcsolgatja a TV-t és mindig próbálja lenyúlni.
Jaja, a család sok kompromisszumra "kényszeríti" az embert, de ez van. A család az első!
-
Svájcinéger
őstag
Erről van szó. Amúgy ne tudd meg, hogy a 7 éves lányom is már, hogy kezeli a Youtube-ot a TV-n.
Elhiheted én is jobban szeretem ha az agyamban dübörög a fémzene, de ez amolyan kompromisszum féle.
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
"Az LG és a Philips egyébként bízik abban, hogy a jövőben más gyártók is csatlakoznak a szervezethez."
Itt olvastad h kivéve a Samsungot ?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
-
lujó55
addikt
burkolt lépés a Samsung ellen?
-
Patice
nagyúr
válasz Svájcinéger #16 üzenetére
Ez érthető, mindenkinek másak az igényei, más az élethelyzete, másak az elvei.
Hát igen, idén már szinte nem kapni sehol TV-t valamilyen SMART funkció vagy 3D képesség nélkül. A képminőség már csak másodlagos.
Ez a jövő a TV gyártók szerint. A "közösségi TV-zés". Egy jó kis mozgós játék mondjuk jöhet a kölkökkel. Addig sem rajtam ugrálnak, hanem a TV előtt. Rám is rám fér.
-
Svájcinéger
őstag
Lehet. De ha éppenséggel kaja közben kedvem szottyan meghallgatni egy számot vagy kettőt, nekem arra bőven jó. Nem veszem el a játékidőt, hogy PC-n hallgassak zenét, mire odakerülök. Nem érdekel, hogy jobban szól vagy sem.
Többek között, egy egész jó kis Darts app is letölthető rá, tök jókat szoktunk vele mókázni a két gyerekemmel és a feleségemmel.
Előbb-utóbb enélkül nem lehet majd TV-t kapni, szóval ideje megszokni. Nekem tavalyi Samsung TV-m van, de ahogy olvastam az idei széria már nagyon durva tudásban.Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
Zoli133
addikt
válasz Biznisz Elek #13 üzenetére
Nekem is ez jutott eszembe, előbb-utóbb ezt is megszokjuk csak több idő kell hozzá, lassabban terjed, hisz tv-t ritkábban cserélünk mint mobilt.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Biznisz Elek
senior tag
Jókat mosolyogtam a hszeken, anno ezt mondtátok az okos telefonokra is, na meg a színes telefonokra? Szerintem ez egy jó ötlet. Az egységes rendszer mindig jó.
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
tome.jr
addikt
Lehet lemaradtam valahol, de számomra is teljesen életidegen ez a tv-n netezés dolog.
-
őstag
válasz freemanone #9 üzenetére
ezzel egyetértek, a fenének sem kell okostévé, legyen buta mint a tök, azt majd én aggatok rá amit szeretnék...
-
Patice
nagyúr
válasz Svájcinéger #4 üzenetére
Hát én zenehallgatásra nem a TV-t fogom használni, hanem a TV-m körül található sztereó láncomat.
YouTube és zene? Muhahaha. Sorry, de a kettő között nekem nincs egyenlőségjel.
-
freemanone
addikt
nagyon késő, nagyon bukott szagú project... inkább herélnék ki a mostani TV-ket és legyenek sima megjelenítők, esetleg TV tunerrel párosítva. Azzal többeket nyernének meg. Jobb panel, sallangtól mentes megjelenítő azonos áron mint a mostaniak.
-
FRENK1988
veterán
azt elejétől így kellett volna
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
VincentXxX
csendes tag
Rakjanak rájuk egy androidot és kész is nem kell semmi szövetség... Van már rá egy halom app... Bár nyilván értem, hogy mért nem teszik...
-
És aztán jövőre jönnek a Windows 8-as ritka okos tévék meg a pc tv-k és lassan befutnak az első tv-vírusok is. Már alig várom.
-
Svájcinéger
őstag
Én pölö PC-n szinte sohasem hallgattam zenét youtube-on, de TV-n egész sűrűn. Szerintem nem rossz dolog, pedig már én sem leszek 38. Akinek meg teljes értékű böngészője van, az meg pláne nagy királyság.
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
Patice
nagyúr
És ezek a tévék okosabbak egy ötödikesnél?
Számomra érdekes trend ez az egész tévén netezős dolog, lehet hogy kényelmes, de valahogy nekem idegen. Egy nagy képernyős TV-t én inkább filmek, sorozatok, esetleg jobb TV adások (pl. Foci EB, Olimpia) nézésére használom csak, maximum játék, de netezés?
Mindegy, lehet én vagyok a maradi vén fasz.
-
Mt5
tag
kiváncsi leszek mi lesz ebből
[ Szerkesztve ]
A világ nem jó fele halad, vagy csak én nem értem???
-
titán
Szívás, mert jönnek az olcsó Android "okosítók". Késő bánat.
evDirect villanyautós töltőhálózat