Hirdetés

2019. augusztus 26., hétfő

Hozzászólások

(#1) Plazmacucci


Plazmacucci
(nagyúr)

Ki gondolta volna...

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2) totgab02


totgab02
(junior tag)

Nincs kulonosebb meglepetes ha szoftver frissitessel adjak akkor egyertelmuen szoftveres megoldasrol beszelunk, nem pedig hogy egy csodafrissites hatasara a proci ereje atmegy hulkba es leszedi a fejed a sebessegtol, mint ahogy azt sokan gondoltak. Alapvetoen jo otlet, megeri belefektetni.

[ Szerkesztve ]

(#3) Kasya


Kasya
(nagyúr)

Jo lenne az ilyet MA oldalan is latni. Foleg, hogy sokan ugy gondoljak "odaat", hogy ezzel feltalaljak a spanyolvisazt.

Remelem, hogy mukodokepes lesz a koncepcio es a Samsung is ezaltal inkabb fejleszteni fogja a jovoben a GameTuner-t, nem pedig butitani (ahogy jelenleg teszi).

[ Szerkesztve ]

(#4) <Adamsky>


<Adamsky>
(veterán)

OK-OK, akkor ez csak egynéhány játéknál (amihez elkészül az optimalizálás) fog javulást hozni, nem?
Annak aki nem játszik, ez a GPU Turbo nem hoz semmit. Vagyis - mondjuk egy meleg nyári napon, vagy huzamosabb fotózás / videózás alkalmával - nem lesz "hűvösebb" (az esetleges kisebb energiafelhasználás okán) a készülék. Hát, ez így nem sok semmi...

(#5) no more


no more
(addikt)

Az egyetlen igazi hátrány, hogy a játékon belüli animációknál a sebesség a frissítési frekvencia felére esik

Tehát, ha jól értelmezem, akkor ez gyakorlatilag egy Nvidia Half Refresh Rate (adaptív vsync)?

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx

(#6) gusthy


gusthy
(addikt)

Voltak azért más tippek is.

(#7) zooly


zooly
(tag)

Miert is kezel tenykent a cikk egy ... felvetest?

https://www.ratingraph.com/

(#8) zooly


zooly
(tag)

De arra lennek leginkabb kivancsi, hogy az abu altal irt "hirekbol" ki ert bamit is, nehany fejleszton kivul a vilagon, OGL_48_KITUDJAMI kiterjesztes megjelent a vulkanban es errol oldalak szolnak, ami senkinek a vilagon semmit nem jelent, de onigazolasbol kenyszert erezve kivan teve a cimlapra.

https://www.ratingraph.com/

(#9) pulutodurumo válasza zooly (#8) üzenetére


pulutodurumo
(őstag)

Téged nem érdekel ez a cikk, ezért hülye a szerző. Értem.

Várjunk, mégsem értem.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#10) gusthy válasza zooly (#8) üzenetére


gusthy
(addikt)

Nem tudom, hogy mennyire van meg az, hogy ez itt nem a nők lapja café, hanem egy szakmai portál. Ha téged nem érdekel, ne olvasd el.

(#11) Graphics válasza zooly (#8) üzenetére


Graphics
(félisten)

Ez egy szakmai oldal, ez nem önigazolás

(#12) aprokaroka87


aprokaroka87
(veterán)

Tehát ha jól értem akkor nem fix 60fps lesz, hanem pl egy jól optimalizált játékban lehet 80fps, meg pl 25fps is.

(#13) moleculez válasza aprokaroka87 (#12) üzenetére


moleculez
(addikt)

Gyakorlatilag optimalizáció játékokhoz.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#14) janeszgol válasza zooly (#8) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Én Abutól elvárom, hogy annyira legyen szakmai az, amit ír, amennyire csak lehet. Ha valamit nem értek, akkor utánanézek, alapozok a cikkei elolvasása előtt, netán közben.

aprokaroka87, nem. Én nem ezt értetem meg belőle. A szoftver alapesetben a kijelző frissítési frekvenciájához igazítja az FPS-t, ha az magasabb. Ha alacsonyabb, nyilván nem tudja, akkor képeket ismétel, hogy meglegyen az a frekvencia, amit a monitor kezel. De ezekben az esetekben mindent totál végig számolnak, végig vernek az utolsó lépcsőig bezárólag. (Ha kikapcsolod a V-Syncet, akkor ha gyorsabban számol a VGA, képeket fog eldobni, mivel nem mindent tud megjeleníteni a monitor.)
Ez a Huawei eljárás nem veri végig az összes képkockát az összes lépcsőn. Kiszámolja a szükséges adatokat, de a csicsázást kihagyja és vár. Ha érkezik felhasználói interakció, akkor végig viszi a dolgot. Ha nem, jön a következő számtás.

[ Szerkesztve ]

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#15) totgab02 válasza zooly (#8) üzenetére


totgab02
(junior tag)

Ahelyett hogy itt probalod nyugtatni magad hogy a te fogalmatlansagod igazabol a szerzo hibája, vegig olvashatnad a cikket mert minden szakmai nyersanyag utan van benne egy "hulyebiztos" osszefoglalo resz is, ahol elmondja hogy ez most mert jo, mert nem jo. Aki meg erti a szakmai reszt is az meg tudja a "miert" kerdesre is a valaszt.

Ha meg ezutan se megy akkor itt a fórum lehet kerdezni, de mekkora esz kell ahhoz hogy a sajat irasa alatt alazd a cikkirot? Ugyanezt amit elmondtal ertelmesen is meg lehet fogalmazni...

(#16) ΞΔGLΞ válasza gusthy (#10) üzenetére


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

A NLC-én lehet, hogy több hozzáértő van, mint amennyi seggstupidverpistke itt összegyűlt az évek alatt, akik valamiért elhitték magukról, hogy értenek is valamihez...
De egyébként egyetértek veled, ez egy szakmai fórum, és nem folyamatábrás megértető cikkek készülnek, ha valaki egy szót sem ért belőle. Nyugodtan neki lehet állni olvasni, hogy minek mi a jelentése, célja.
Akkor lehetett még igazán jó szakmai eszmecseréket folytatni, mikor még kb betárcsázós net volt, de kb 2008, amikor a net elérte azt az olcsóságot és sebességet, hogy minden hülye beszabadult rá, azóta meg aztán sokkal rosszabb a helyzet, elolvasok pár kommentet és a fejvesztve menekülök inkább...

Vagy, ha le/beszólok, hogy az nem úgy van, akkor előbb utóbb elrohannak egy modihoz bőgve, mint a dedó kb, néha úgy érzem itt magam...

ABU cikkei meg a legfrankóbbak közé tartozik mindig, de engem ez a része biztos nem érint, nem játszok a mate 10 pro-n.

[ Szerkesztve ]

(#17) moleculez válasza ΞΔGLΞ (#16) üzenetére


moleculez
(addikt)

Bizony, nagyon sok dolgnak azért jártam utána, mert nem értettem, de érdekelt. Jellemzően a PH-n vannak hardcore szakmai cikkek, az MA egész könnyen emészthető, aki nincs hozzászokva, annak megfekszi a gyomrát egy ABU cikk.

[ Szerkesztve ]

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#18) dezz


dezz
(nagyúr)

IMHO arról van szó, hogy ha az új képkocka kezdeti számításai alapján - főleg, ha új user input sem volt - nem változik a kép, akkor nem fejezi be a renderelést (az előző képkocka marad kint), és nekiáll egy új képkocka kiszámításának.

(#14) janeszgol: "Ha alacsonyabb, nyilván nem tudja, akkor képeket ismétel, hogy meglegyen az a frekvencia, amit a monitor kezel. De ezekben az esetekben mindent totál végig számolnak, végig vernek az utolsó lépcsőig bezárólag."

Ez itt picit félreérthető, a képfrissítésnél lassabb képgenerálás esetén pufferből olvassák ki az előző képkockát, miközben még megy a következő legenerálása.

"(Ha kikapcsolod a V-Syncet, akkor ha gyorsabban számol a VGA, képeket fog eldobni, mivel nem mindent tud megjeleníteni a monitor.)"

Képeldobás akkor van, ha ilyen esetben (gyorsabb a képgenerálás, mint a megjelenítés) bekapcsoljuk a V-Syncet, mivel ilyenkor csak azok a képek jelennek meg, amik tearing nélkül megjelenhetnek. Kikapcsolt V-Syncnél van, hogy a képfrissítéstől függetlenül minden új kép bekerül az aktuáls frame-bufferbe (ahonnan olvas a képmegjelenítés), ez okozza a tearinget, amikor a monitoron megjelenített kép különféle részei nem ugyanazon (sorszámú) képkockához tartoznak.

"Ez a Huawei eljárás nem veri végig az összes képkockát az összes lépcsőn. Kiszámolja a szükséges adatokat, de a csicsázást kihagyja és vár. Ha érkezik felhasználói interakció, akkor végig viszi a dolgot. Ha nem, jön a következő számtás."

Ez is lehet. Tehát, hogy csak akkor fejezi be a számításokat, ha user input is volt. De az előzetes számításokból már azt is tudhatja, hogy az usertől függetlenül változott-e valami a képen, és ennek függvényében is dönthet.

(#19) dezz


dezz
(nagyúr)

Abu egyes cikkei valóban eléggé szakmaiak. Többnyire azért figyelmes olvasással, esetleg egy kis utánaolvasással azért megérthetők. Ugyanakkor, a legelvontabb részeket talán tényleg megpróbálná közérthetőbb formában is leírni, elmagyarázni.

(#20) MittuDomain_


MittuDomain_
(senior tag)

Abu "védelmében" (amire egyáltalán nem szorul rá), mezei statikusként is érthető nem túl sok utánajárással, mit szeretne mondani, jók és lényegretörőek a cikkei, örülök ha MA-n is megnyilvánul.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#21) Issty18


Issty18
(csendes tag)

Én is helyén találom a szakmaiságot és a szerkesztői munkát, szerintem erre a "szintre" van szükség, vagy legalábbis nekem erre van igényem (és igen, ez a Vulcan-os cikkekre is igaz!). +1 az Abu (és a PH! lapcsalád) hívőinek :R

(#22) papelado


papelado
(aktív tag)

Értem..Tök jó lesz összeségében nagyon pici hátránnyal de ez csalás.. :DDD

Ha amd gpuról lenne szó ők találták volna ki folyna a nőszirom manna... ;]

[ Szerkesztve ]

Drágaszágom....

(#23) moleculez válasza Issty18 (#21) üzenetére


moleculez
(addikt)

Nem laikus akart az lenni?🤔

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#24) Graphics válasza moleculez (#23) üzenetére


Graphics
(félisten)

Laikus? De mi, vagy hova gondoltad azt a szót? :D

(#25) smkb válasza Graphics (#24) üzenetére


smkb
(őstag)

Szerintem a #20 hozzászólásra gondolta a "statikus" szó helyett :)

(#26) Joe.36


Joe.36
(őstag)

Én örülök hogy foglalkoznak ilyen dolgokkal is. ;) Mindenképpen jó dolognak tartom.

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Samsung Note 9 + Samsung Gear S3 Frontier /

(#27) KikiGames


KikiGames
(csendes tag)

Őszintén...
Ha én nem értek egy cikket akkor vagy utánnajárok a dolgoknak HA érdekel, de ha nem akkor lapozok.
Én személy szerint azt a részét értettem amit szerettem volna.
Igazából a képmegjelenítésben "csalnak" egy picit de semminek a kárára.
Jó ötletnek tűnik.
Szeretem a szakmai híreket. Pont elég olyan hír van a neten aminek a címe is okot ad arra hogy mégha érdekelhet is a cikk nem kattintok rá.
Ezzel ellentétben a PH korrekt híreket rak elénk.

Üdv: KikiGames

(#28) Reggie0 válasza zooly (#8) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Ezt hivjak szocialis buboreknak: a sajat kozegedbol kiindulva nem tudod elkepzelni, hogy joparan ertik ezt a cikket.

A tanulasi folyamat resze, hogy dolgokat amiket nem ertettel idovel megertesz. Viszont, ha sosem talalkozol olyannal amit nem ertesz, akkor tanulni se fogsz. Ezert nem szabad a butabbakra szabni egy szakmai portalt, ha nem szeretnel tanulni, akkor ott van hirado.hu, de masokat nem kene ettol a lehetosegtol megfosztani miattad.

[ Szerkesztve ]

(#29) RRamstein válasza zooly (#8) üzenetére


RRamstein
(tag)

Ez egy szakami oldal szakmai tele pl ilyen szakmai dolgokkal :) ha nem erdekel ne olvasd el vagy ha erdekel de nem erted akkor utana kell olvasni :)

(#30) staker


staker
(őstag)

Ha valami extrát hoz, nekem mindegy hogy csinálják.

Mate 10 Pro | Otthoni Internet 1000

(#31) Kopi31415 válasza <Adamsky> (#4) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Alapesetben is mi köze van a GPU résznek egy videó, vagy egy kép feldolgozásához?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#32) Doki42


Doki42
(aktív tag)

Jó lett a cikk! Grat..
Én nem játszom, de akku optimalizációra is lehetne gyúrni...szerintem😎

Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés.

(#33) <Adamsky> válasza Kopi31415 (#31) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

Őszinte leszek nem tudom. Csak sejtem / remélem, hogy ilyenkor esetleg a GPU is hadra van fogva. Ugye PC egy kép effektezésekor megfelelő szoftver és driver esetén a GPU be tud segíteni.
Persze jobban belegondolva inkább azért írtam hülyeséget, mert a GPU Turbo feltételezett működése szerint, még ha be is segítene a GPU az effektezésbe, akkor sem jelentene gyorsulást vagy energia megtakarítást.
All-in-all, ez csak a Vér Pistiknek jó, akik gamboy-nak nézik a telefonjukat.

(#34) GeryFlash válasza zooly (#8) üzenetére


GeryFlash
(addikt)

Maradjunk annyiban hogy ehhez a szinthez még fejlesztőnek sem kell lenni elég ha van egy kis érdeklődésed az IT iránt és egy átlagos agyad és simán tudod értelmezni a cikket. Persze vannak rázósabbak, de ez pont nem az. Önigazolás LOL.

Több mindent, kevesebb semmit!

(#35) BBencK válasza <Adamsky> (#33) üzenetére


BBencK
(csendes tag)

Azokkal mi van akik fényképezőgépnek vagy videokamerának nézik a telefonjukat?

(#36) Fred23


Fred23
(veterán)

A Huawei megoldása nem érdekel, mert biztosan nem lesz tőlük telóm, erre viszont kíváncsi leszek.

[ Szerkesztve ]

(#37) Matada2.3 válasza staker (#30) üzenetére


Matada2.3
(veterán)

Ezzel azért nem értek egyet, mert az "extra" nagy részét nem a user realizálja, hanem a Honor és a Huawei. Marketing szempontból cikkek áradata számolt be a "turbóról", nekik erre elég is ez az egész.

Persze játékoknál tényleg lesz valamennyi előny, de ez a kisebbik oldala a dolognak.

Finn the human --> S8

(#38) opr válasza zooly (#8) üzenetére


opr
(addikt)

Alaposan megkaptad a magadet a tobbiektol, ugyhogy en mar nem irnam le ugyan azt, inkabb nyujtok egy "segito jobbot".
Ezt a cikket ha elolvasod es megerted, akkor Abu egyebkent hianypotlo es kivalo cikkeinek a nagyreszet is erteni es elvezni fogod. Hidd el, ha elegge beleasod magad, nagyon fog fajni, amikor egy Abu cikk utan elolvasol egy "uj gpu - ttttyuuuggeccci!" szintu (pl index tech rovat) cikket. :K

A bonusz az, hogy az elegge beleasod magad nem is igenyel olyan sok erofeszitest, inkabb csak nemi melyroljovo erdeklodest. En ugy gondolom, hogy kb 4-5 ora alatt el lehet jutni addig, hogy a GPU-krol, grafikakrol szolo cikkek 90%-at csipobol ertsd, es kb ugyan ennyi szukseges a CPU reszhez, aztan imadni fogod. Egy hetvege alatt megvan. ;)

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#39) <Adamsky> válasza BBencK (#35) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

Ők rába**tak. Náluk csak placebo turbo lesz :D

(#40) badacsony


badacsony
(senior tag)

(#41) staker


staker
(őstag)

Honor blog: Kipróbáltuk a GPU Turbót!

Mate 10 Pro | Otthoni Internet 1000

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.