- Dell asztali gépek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alchemist
addikt
Távirányítás, sebesség: a Mars és a Föld között a rádiójeleknek sokperces késleltetésük van. Ha 100-zal menne a marsi autópályán, a letérő előtt 10-15 km-rel meg kellene kezdeni a fékezést majd a kanyarodást.
-
hemaka
nagyúr
Azt nem értem, miért csak annyi ideig tervezték üzemeltetni? Mi ebben a meglepő, hogy még most is működnek?
Persze, hogy felborul, vagy ilyesmi, habár annak elég csekély az esélye(vihar esetleg amit ínak is). -
dabadab
titán
Itt van az Opportunity teljes utvonala
Olyan nagyon erosen meg nem sugaroz, viszont itt a foldon jo nagy antennak vannak raallitva, ill. a Mars korul keringo muholdon keresztul is tud kommunikalni.
-
REDeath
őstag
Akkor ilyen közel van egymáshoz a sok kráter? meg miylen mélyre tud fúrni faragni? 1 centi?
mondjuk biztos nem olajkutakat fúrnak hanem köveket, de akkoris. én bevallom nemgondoltam hogy ilyen kicsik. azthittem valami méretesebb dolgokról van szó, és hogy a képen ahol egymás mellett állnak csak makettek vannak
ha ilyen pici hogy küld olyan erős jelet ami ideér a földre?
mégse hiába kapják a fizetést a nasa-nál úgylátomszerk: megnéztem rengeteg képet róluk neten és még mindig fura
viszont a beépített kamerájuk nem egy ócska darab
-
ALI_G
veterán
ügyes emberek csinálták
-
dabadab
titán
válasz
remington2 #4 üzenetére
A "taviranyitos auto" a helyes meret, a linkelt kepen azert tunik akkoranak, mert nagyon kozel van a kamerahoz (ill. az ember van tavol, mert a Rover is nagyobbnak tunik masfel meternel, pedig csak olyan magas).
-
dabadab
titán
"kicsit sovány az a 21 kilométer. "
Sovany, nem sovany, ennyi. Aprocska kis taviranyitos jatekautok ezek, a csucssebesseguk sik talajon, padlogazzal: 0,18 km/h
Persze ilyen eszeveszett szaguldasra nem nagyon kerult sor, az atlagsebessege ennek kb az otode. Ehhez meg hozzajon, hogy naponta alig par orat tudnak mukodni, valamint nem csak azert kuldtek oda oket, hogy csapassanak a voros homokban, hanem furnak-faragnak.
-
REDeath
őstag
kicsit sovány az a 21 kilométer. mert az több mint 21 ezer nem?
-
Xmodule
őstag
válasz
kicsitomi88 #7 üzenetére
Nem mindegy, mert ha volt víz akkor drágább lesz a telekár a Marson.
-
kicsitomi88
őstag
Igazából most gondolkodtam el azon, hogy nem teljesen mindegy, hogy volt-e víz a Marson? Azt a sok millió dollárt egy értelmesebb fejlesztésbe is lehetett volna fektetni...
-
Xmodule
őstag
Erről az írásról a kis Wall-E jutott eszembe aki szorgosan zsugorította a sok szemetet
Vajon ezek a Marson lévő kis gépek is szorgosan dolgoznak majd mikor mi már nagyban kipusztítottuk egymást?
-
remington2
senior tag
válasz
WonderCSabo #3 üzenetére
Valami furcsa dolog van azon a képen, mintha nem méretarányos lenne a Sojourner modellje a MER-hez képest . . . akkorának tűnik, mint egy távirányítós autó, itt meg, az emberhez képest - egész nagynak
Az új modell viszont így is, úgy is Big Brother hozzájuk képest
-
WonderCSabo
félisten
válasz
remington2 #2 üzenetére
Köszönöm! A jövő modellje vmi giganagy, és valóban a Sojourner nagyon aranyos.
-
remington2
senior tag
válasz
WonderCSabo #1 üzenetére
Csapatkép, bal szélen a jelenlegi, Marson kutató MER-ek egyik példánya (vagy modellje), középen a Sojourner, bal szélen meg a jövő, a Mars Science Laboratory.
-
WonderCSabo
félisten
Hogy is hívták a kis elődöt, Sojourner? Nekem személy szerint az a kedvencem. Sztem marha aranyos a kis "orrával".
Új hozzászólás Aktív témák
ph Öt éve állnak szolgálatban a NASA roverjei – eredetileg mindössze 90 nap munkára tervezték őket.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell asztali gépek
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Parfüm topik
- Hamarosan elmerülhetünk a Tron: Catalyst világában
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GTA VI
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Évi két bemutatóra állhat át az Apple
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- 27% Számla! Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 0.03ms / 240Hz / G-Sync!
- iPhone 15 Pro 256GB Független Karcmentes/1 hónap gar./Akku 100%/p52e
- Apple Watch Ultra 2 49mm Hibátlan/2028.03.26 Gar./Akku 100%/p4235
- KEZDŐ GAMER PC GTX 1060 3gb INTEL Core i5 16gb ram ssd + HDD Win11
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest