- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolesz007
őstag
válasz
moha bácsi #79 üzenetére
Én is most tervezem egy ilyen alaplap vásárlását miután az előző Abit AN8 32X meghalt. Vettem használt 5k-ért egy MSI lapot de kár volt... (hetente lemerül az elem, meg egyéb anomáliák)
Most megveszem ezt az alaplapot és fateromnak garázsba (spéci eszközök vezérlése plusz photoshop) tökéletes lesz egy jódarabig... -
törölt tag
Igen, de éppen ez a probléma, hogy az ember jóra és rosszra is nevelhető, kevés a felnőtt, így saját erőből nagyon lassan lesz, ha lesz egyáltalán más. És az a szomorú, hogy a monitorokat, TV-ket, mobil gépeket, a grafikus megjelenítést és egyéb állatfajtákat mint műszaki újítás nagyon szeretem, megcsodálom, ezekkel is foglalkozom egyfolytában, és emlékszem még az orosz miniTV-kre a tízcentis képcsövekkel, vagy a War Gamesre (1983) stb. stb., hogy hová jutottunk azóta - olyan izgalmas volt minden, amilyenek talán az idegi csatlakozások lesznek majd :-) -, csak a világban egyre kevesebb, ami örömmel tölt el, de nem az emberek változnak. Viszont ennek a korszaknak mindenképpen vége lesz, a termékek özönének, de ez már nagyon off és bosszantó lenne egy ilyen topikban... Bocs.
-
törölt tag
Milyen nevetséges is minden számítógépet egyfolytában azzal mérni, hogy az a lelkiismeretlen, ostoba, nagyipari kulturális hulladék, amit filmnek hívnak, technikaliag milyen tökéletesen jeleníthető meg rajta... Egyébként a játékokkal sem különb a helyzet.
-
zed1983
őstag
Az usb elosztó tényleg elég érdekes...
-
rizso
addikt
Az asus n-szériáját csak ajánlani tudom, nagyon jó gépek(N61vn-t nyúzok)
-
-
JanR
addikt
válasz
Thunderzolee #66 üzenetére
Arra meg varhatsz
A Media-Tech USB elosztoja nekem nagyon tetszik. Nem egyszer jol jott volna, azthiszem beruhazok 1-re. Csak ugye 2 USB kell neki, ami annyit takar, hogy 13 USB - 2 USB = 11 USB
-
Hát nem tudom, de ezek a notik kiknek készülnek?
Ekkora piacuk van? Mostanában már csak továbbgörgetek, el sem olvasom a leírásokat ezekről a félmillás gépekről.. :SJöhetne egy gyártó, aki HD-Ready felbontású 10-11"-os képernyővel, HD futtatására alkalmas proci+VGA kombóval, (SSD nélkül), min. 5-7 órás akksiidővel max. 80-100ezerért árulna netbookot.
Akkor elmondhatnánk, h beköszöntött az aranykor. Lenne öröm és bódottá.Az Asrock lap látom sokaknak átlépte az ingerküszöbét..
...hol pozitív, hol negatív irányban.
Nekem is bejövős, bár nincs ilyesmire szükségem, de azért jó, h lehet kapni. -
rudi
nagyúr
-
kukorizz
csendes tag
Ha nékem sok pénzem lenne
-
Peter13
senior tag
Nagy laptopok. Szeretem őket, nekem is van egy 17,3-as, nem is nehezebb mint a régi 15,4-es. Amit viszont nem értek hogy már adott egy ekkora tepsi, akkor mi a répáért kell a billentyűket összenyomorítani egy tömbbe, köré egy vastag, nagy, ronda (és mellesleg teljességgel szükésgtelen) kerettel??? Én vagyok marslakó? Az r720-at azért szeretem, mert legalább nyomokban használható a normális, megszokott módon, a szigetes billentyűzet-kiosztás miatt. Igazából szeretnék már egy olyan gépet látni, ami mondjuk 19-es full HD panellel (estelge IPS?) és teljes, normális klaviatúrával (igen, a hatos csoport meg a nyílbillentyűk is külön) kerül forgalomba.
Ha már az asztali gépek kiváltásáról beszélünk...
-
Janika!2
aktív tag
Az az MSI kártya odavág...
-
Gratulálni szeretnék ahhoz hogy végre a címnek köze van a tartalomhoz.
-
Tidus
addikt
A Dual, és Combo alaplapok után most is egy jó párosítást hozott ki az AsRock, mindig kirukkolnak valami ujdonsággal. De lehet hogy kell is az életben maradáshoz.
-
Pyton
aktív tag
Jó ez az Asrock lap, tetszik a cég hozzáállása, és az őrült ötleteik.
Először azt hittem, hogy a típusszámban a 939 valami egészen más, aztán jött a döbbenet.
A legjobban egy AM3 CPU boardnak örülnék, de ha az új Thuban elmegy valahogy AM2-ben is, akkor nincs rá szükség.
(most 939-es lapban hajtok AM2-es X2-t)
-
^Clown
addikt
Odavág az ASRock lap!
-
nyunyu
félisten
válasz
Televan74 #44 üzenetére
Anyám 939 -es lapját kellene már kicserélnem. Nem tudom melyik lenne jobb választás.Megtartani a mostani x2 4200+ -os 939 -set, vagy eladni az egészet és venni egy AM3 -as lapot a hozzá való procival és memóriával.
Ezen mi a kerdes?
Ugyanezt az Asrock lapot AM3-asban 3k-val olcsobban megkapod. (M3A785GMH/128)
Aztan lehet bele lapatolni bele a 8+ giga ramokat, leendo hatmagos procikat, mig a regi procidal limitalva vagy nem tul magas orajelen jaro 2 magra, meg 4 giga ramra.
Ja, 1GB-s DDR modulokat mar csak horror aron talalsz, tobbe faj, mint a DDR2/3.En is anyamnak szantam netezos gepnek az A785GXH-t, meg bele egy olcso 3 magos procit, de vegul megtartottam, aztan anyame lett a C2D.
-
Kobaljov
senior tag
Valóban (ilyenkor mindig rácsodálkozom milyen gyorsan telik az idő..
)
Más: most vettem észre az ASRock honlapján, hogy az eddigi Atomos/Ionos nettopjukat megcsinálják az új Core procikkal is, azt hiszem erről eddig még nem láttam hírt sehol
-
Drenadar
veterán
"Ha pedig kevesebb tennivaló van, akkor az órajele 3 GHz közelébe emelkedik."
most én vagyok fáradt vagy ez egy elírás?
-
Geri9159
tag
Következő hír hogy az MSI és a Gigabyte is elő rukkol egy Asrockhoz hasonló lappal és elkezdenek visszafelé is fejleszteni.
-
zH.
senior tag
5770 ref. hűtéssel is halk és viszonylag hűvös. Kíváncsi vagyok ezzel hogy alakulnak a hőfokok.
-
eclipse006
őstag
Hát a legérdekesebb cucc az Asrock lap,ez tény
,rögtön beugrott az az alaplapjuk ammelyikbe vagy pci-e vagy agp-s videókarit lehetett rakni. mindig kitalálnak valami újat,szerintem ez nagyon jó dolog.az ára is korrekt.következő lapom lehet újra Asrock lesz.
-
Ayg0
senior tag
az asrock visszatért!
szerintem is nagyon pöpec kis lap lett, sőt beruháznék rá szülőnek ha párezerrel olcsóbb lenne. tökéletes alternatívája az a8n-e+6600gt porszívó kombónak. bár szívesebben látnám uezt gigában vagy msi-ben, de ne legyek telhetetlen.
a K70AE pedig... nem szeretem az ázusz cuccokat, de az a noti... kéne egy nyálcsorgatós smiley.
-
Televan74
nagyúr
Asrock -ot a népnek.
Anyám 939 -es lapját kellene már kicserélnem. Nem tudom melyik lenne jobb választás.Megtartani a mostani x2 4200+ -os 939 -set, vagy eladni az egészet és venni egy AM3 -as lapot a hozzá való procival és memóriával. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
dízelracer #28 üzenetére
Nem is.....
386DX40, kooprocival, és 16 db USB 3.0-val a hátulján -
P00By
nagyúr
Asrock ismét alkot
-
Champipi
aktív tag
Olyan notebook kéne nekem, ami 13"-os, és van benne egy olyan VGA, amivel lehet medium-on nyomni a legújabb gémeket is. Meg legyen benne integrált vga is, hogy ha csak filmet akarok nézni, akkor ne szívja le az akksit.
De az összes gamer noti, mind 16"-nál kezdődik, az meg akkora, hogy azon már pingpongozni is lehet
-
nkmedve
őstag
Szerintem Asrock eddig sok érdekességet csinált, de ez a 939-es lap már inkább hülyeség kategória. Tényleg van valaki aki kiadna majdnem 20k forintot egy ilyen lapért? Akkor már inkább használtan egy régi cucc...
785-os chipset ide vagy oda ez mozizásra szerintem teljesen alkalmatlan. 90 vagy 130 nanos procit én nem raknék HTPC-be, arról nem beszélve, hogy ezeknek a 720p videó már beteheti az ajtót (DXVA-ra azért nem lehet alapozni), ha el is birja akkor is fog fűteni mint állat. -
danati
senior tag
Jónak tűnik a Hawk 5770, de az ára...
-
Tikakukac
titán
A nagyobbik LAN bag még jól is jönne, de sajna az új gépemhez minimum kocsi kell, tekintve a gépház kompletten majdnem annyi mint anyám feltankolva egy fél csirkével
-
S. Szabi
őstag
Hát nem sok értelmét látom ezeknek a Cyber Snipa LAN-partis táskáknak. Én egy utazótáskába szoktam belepakolni, abba simán elfér minden, a billentyűzet, meg a kaja is, és akkor csak három cucc van, a táska, a monitor, meg a gép.
-
-
psylocke
csendes tag
érdekes a 939es asrock lapot kb 1 hete már láttam fent az oldalukon, nem lenne rossz ha ilyen 12 környékén érkezne meg
-
Móci
addikt
Durva az az Asrock deszka! Athlon XP alá miért nem dobnak ki valami hasonlót? Isten bizony megvenném!
-
jerry311
nagyúr
Elgondolkodtam ezen az ASRock 939A785GMH/128M lapon egy rövid ideig.
Nem tudom/hiszem, hogy megérné lecserélni a mostani Asus A8N-SLI Deluxe, vagy igen?
Tuningban esetleg jobb lehet? -
nandon
tag
Az Asrock S939-es kb. fél évvel ezelőtt jelent meg, a hazai piacon kb. múlt év végén.
Van már azóta 754-es is!
Szerintem az Asrock egyáltalán nem őrült! -
dízelracer
őstag
Ez az ASRock lap beszarás. Leteszem a hajam tőlük. Athlon64 + ddr1 + 785G chipset. Következő mi lesz? s478 X38 crossfire?
-
zcool
aktív tag
MSI R5770 Hawk -on nagyon zsír az a hűtés....
A ára viszont elég húzós.... -
Stiky
senior tag
kapcsolós usb hub. ilyen kell nekem. de elég lesz a kistestvére is
-
iSonic
addikt
Táska és az USB hub nagyon tetszik
-
Noel Ryyka
csendes tag
Csak nekem tűnik úgy, hogy a 3D-s Asus notebook-nál van valami kavarodás a processzor órajeleinél?
-
t-bali3
senior tag
Szia Rudi!
G73Jh teszt mikorra várható? -> remélem már jövőhétre...
Must have kategória nálam
Magyar árakat i5, i3 procival nem tudja valaki hol nézhetném meg? -
Pisztillus
senior tag
Jó kis összefoglaló - ahogy az lenni szokott.
Az Asrock lap az nem semmi - régi és új technológia ötvözése. De hát az Asrocktól meg ezt szoktuk meg.
Viszont akad egy hiba is. Az Intel lapról szóló rész utolsó mondata ez: "Az Asus DP55WB vételára három év garanciával 27 000 forint." Gondolom itt az Asus az Intel helyett került véletlenül oda.
-
villamos
őstag
Ez az eszes Észrokk megint kitalált valamit. Előkaparhatnám a sufniból a 4200+ Athlont, rátenném a lapra a meglévő 1 giga DDR-t (de kellene hozzá legalább még egy, hogy jó legyen, csak kérdés, hogy honnan) keresni kellene hozzá valami játékosabb videokárolyt 20k magasságában, és lenne régi/új játékmasina...
Csak kérdés, hogy ér e annyit az egész...
-
Asrock-ék megint alkottak. Bár én kicsit sokallom azt az árat érte. Régi proci, régi ram egy 18k-s lapba..
-
Zanik
addikt
Durvák ezek a böhöm nagy notik, s bár sokáig ellenérzéseket váltottak ki bennem (inkább a konzol+netbook kombó!), a szüleimnek otthoni használtra el tudnék képzelni egy K70AE-t desktop replacement-ként. Egyedül a felbontást nem értem: ha már nem 1366x768, akkor miért nem fullHD?
-
wardred
tag
Húúúúú az az 5770 HAWK az még mindig bejövős, kár, hogy az ára egyáltalán nem tükrözi a teljesítményt
-
rovtiv
tag
A DP55WB-nek nem látom sok értelmét. Egy új mATX alaplap, amely formátum leginkább a HTPC-re termett, és nem kezeli a szintén új GPU-s Intel processzorok grafikus magját. Tudom, hogy a platform különbözik és azt is tudom, hogy i3-hoz H55 dukál, ezért maga a koncepció tűnik nekem nehézkesnek, (vagy túlzottan profitorientáltnak) ráadásul 27000-ért. Főleg ha az előtte bemutatott Asrock lappal hasonlítjuk össze, ami szerintem ötletes, életképes elgondolás, majd' feleannyiért.
-
nbg
senior tag
Asrock nem normalis... mar megint mivel hozakodtak elo? ^^
-
Kobaljov
senior tag
Amit ráadásul már ki is vontak az aktív szolgálatból
Lehet az MSI-vel akartak versenyezni, megirigyelték a Lightning videokártyájuk dobozán lévő F-22-est (vagy 35-ös már nem emlékszem melyik volt és a név ehhez passzolna inkább). Mondjuk a B-2-es formájára gépet tervezni talán nehezebb lenne.
-
aram01
nagyúr
az MSI miért egy régi bombázóval reklámozza a kártyáját?
1 azért mert észre sem veszed ha a gépben van?
2 igaz hogy öreg,de még f@sza?
szerintem,nem gondolták végig ezt a dobozt -
Depression
veterán
Ez az AsRock annyira nem normális, hogy bacsist is biztosan felvennék ötletgazdának.
-
bacsis
Közösségépítő
Zsír az a 939-es Asrock alaplap, beletolom a 939-es 170es Opteronom, és kitudja, lehet azt is tudom 4 magosítani
-
StLui
veterán
Na, csak jól nem látom soha, 3 hete, főoldalon még most is a múltheti van kinnt, de ha most klikkelelk a további hazai pálya-ra akkor ott már látom az új cikket, mégsem én vagyok a tök h.lye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Alaplapokkal, megjelenítőkkel, LAN-partira való táskákkal, HD lejátszókkal és rengeteg notebookkal köszöntjük a tavaszt.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- Futás, futópályák
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest